עבור לתוכן

מחיר הדלק בארץ עולה לשיא של כל הזמנים

Featured Replies

פורסם

כלומר להמרת אנרגיית בעירה של בנזין לאנרגיה חשמלית ורק אחר כך לממונט יש נצילות גבוהה יותר מאשר להמרה ישירה?

מוזר, אבל אני לא אתווכח. את הפיסיקה שלי השארתי מאחור מזמן :)

• תגובות 52
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הייתה היום כתבה בעיתון על עניין החיסכון בדלק.

גז זה לא חכם כי יש סיכוי שיעבירו תיקון בחוק שישוו האת מחיר הגז לזה של דלק.

הכי טוב רכב היברידי (הפריוס החדש של טיוטה שיצא עוד כשנתיים יעשה, עפ"י השמועות, 40 ק"מ לליטר!).

רכב היברידי לא משתלם כמו שנהוג לחשוב:

http://today.reuters.com/business/newsarticle.aspx?type=ousiv&storyID=2006-04-24T224647Z_01_N24388311_RTRIDST_0_BUSINESSPRO-AUTOS-HYBRIDS-DC.XML

פורסם

אבל, כמו שאמרתי, יכול מאוד להיות, שלפחות בארץ, יעשו תיקון בחוק שיעלה את המחיר של הגז קרוב לזה של הבנזין. יש על זה כתבה בידיעות של שישי.

פורסם

חוץ מגז.. מה דעתכם על דלקים עם אתנול, כמו E85 למשל? רמת הזיהום שלו נמוכה וגם זול יחסית לבנזין (נעזוב לרגע את העובדה שקיים רק באמריקה...)

עריכה: טעות שלי... לא כזה זול... רק ב10%... :-\

anyway, mbt 4eva

פורסם

מה שבאמת משתלם בצריכת דלק זה אוטו מעורב, מנוע בנזין קטן + מנוע חשמלי (כמו הטויוטה שלא זוכר איך קוראים לה ויש גם סיוויק כזאת) אבל אז אין לך מהירות כמו של אוטו ספורט כמובן...

פורסם

קרא את הכתבה שבקישור שצירפתי ותראה שבמקרה הטוב זה משתלם במאות דולרים בלבד ובמקרה הרע ההוצאות עוברות בקלות את האלף דולר למכונית.

פורסם

קראתי את זה אבל לא הבנתי על איזה הוצאות הם מדברים?

יש על הרכב הזה 8 שנים אחריות...

[NOS], זה לא רכב ספורט... כולה רכב משפחתי... וקוראים לה פריוס. ודרך אגב יש מכונית מירוץ עם מנוע חשמלי בלבד שלא מביישת מכוניות מירוץ עם בנזין אבל היא ניסיונית ואני לא זוכר איך קוראים לה.

דִימָשְׁקִי, אתנול (על כל סוגיו; E10, E85, E100 וכו') אפילו לא מצריך הסבה של המנוע ויכול לפעול על כמעט כל מנוע לוגם סולר בלי שינויים. שימו שנרחב שלו לא ממש ריאלי, עדיף להאכיל רעבים באפריקה עם כל התירס שצריכים לגדל בשביל זה...

פורסם

כן.

אפשר להכין המון ממליגה עם כל כך הרבה תירס.

בכלאופן, גם אם רכב היברידי אינו מראה חסכון משמעותי בגלל עלות רכישה גבוהה יותר, זה עדיין שווה את זה בגלל הקטנת התלות בנפט הערבי. אפילו קצת.

פורסם

נו, אגרתם דלק...?

פורסם

RK,

עכשיו אני מבין למה גנבו לך את הארנק.

פשוט לא היה למסכן כסף לתדלק :smile1:

פורסם

כן, הוא עקב אחרי במשך חודשים, וכאשר ידידך התפרן הגיע ל100 שקלים חדשים אשר היו לו בארנק, והכרטיס אשראי כבר מחוץ למסגרת, הוא הסתער על הבניין הזיז את הפח אשפה, עלה עליו, הגיף את התריסים פתח אותם, פרץ הביתה וראה את הארנק היפה שלי התנפל עליו כמו נמר וברח לדרכו עם הטרף בפיו.

והכל בשביל 20 ליטרים של דלק. (או 15 גרם למנה שלו)

פורסם

אה ידידי, 100 שקל היום כבר לא קונים 20 ליטר דלק. בקושי 15 :)

פורסם

לעבור לאופניים כבר יותר כדאי.

פורסם

16.1 ליטר ליתר דיוק.

של נטול עופרת 95, 6.21 שקל לליטר.

(ובתדלוק עם מתדלק 6.32)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים