עבור לתוכן

5 שאלות לגבי עתיד המעבדים

Featured Replies

פורסם

כמה שאלות לגבי עתיד המעבדים:

1. ידוע מתי יצאו מעבדים עם 4 ליבות?

2. מעבדים רבועי ליבה יהיו בהרבה יותר טובים ממעבדים כפולי ליבה?

^^^

3. ההבדל יהיה מאוד מורגש?

4. ידוע מתי יצאו מעבדי 128 BIT ??

^^^^^

5. ההבדל יהיה מאוד מורגש בין מעבדי 64BIT למעבדי 128BIT ? (אם אפשר לדעת את זה עכשיו....)

פורסם

1. תחילת 2007.

2. לא ידוע בינתיים.

4. לא בזמן הקרוב

פורסם

שמע אי אפשר להשוואת בין שתי דברים כאשר אחד בנתיים עוד לא פותח..

שמע הגיוני שהטכנולוגיה רק מתפתחת והמעבדים יהיו יותר מהירים..

אז הגיוני ש4 ליבות יהיה יותר מהיר (כאשר תהיה תוכנה שמנצלת את זה)

למרות שאני חושב שהפיתוח צריך להתמקד בכוננים קשיחים יותר מהירים. כי זה בעצם מה שמגביל אותנו

פורסם

10000 RPM לדעתי מספיק בשלב זה..

כמובן שתמיד עדיף יותר :P אבל זה מספיק

פורסם
  • מחבר

10000 RPM לדעתי מספיק בשלב זה..

כמובן שתמיד עדיף יותר :P אבל זה מספיק

יש הבדל גדול, משמעותי ומורגש בין 10000 RPM ל 7200 RPM ??

פורסם

1. ידוע מתי יצאו מעבדים עם 4 ליבות?

2. מעבדים רבועי ליבה יהיו בהרבה יותר טובים ממעבדים כפולי ליבה?

^^^

3. ההבדל יהיה מאוד מורגש?

^^^^^

5. ההבדל יהיה מאוד מורגש בין מעבדי 64BIT למעבדי 128BIT ? (אם אפשר לדעת את זה עכשיו....)

נראה לי שהעתיד כתוב פה, ולא מאינטל ו-AMD.

http://www.research.ibm.com/cell/

פורסם

יש הבדל גדול, משמעותי ומורגש בין 10000 RPM ל 7200 RPM ??

אני חושב שהרעיון של הארדיסקים מיצה את עצמו, לפחו תאלו בעלי הפלטות המגנטיות.

צריך כבר לעבור להארדיסקים מבוססי זיכרון חשמלי כלשהוא, הבעיה היא עם הנפחים זה בעייתי מאד, צוואר בקבוק רציני ולא זול.

פורסם

1. ידוע מתי יצאו מעבדים עם 4 ליבות? לא וודאי, כמובן שיש תכנונים ושמועות (2007) אבל עדיף לחכות להתפתחויות.

2. מעבדים רבועי ליבה יהיו בהרבה יותר טובים ממעבדים כפולי ליבה? זה תלוי בתוכנה שתנצל אותם ובאופן עקרוני כן, במחשב המריץ מספר משימות במקביל.

^^^

3. ההבדל יהיה מאוד מורגש? תלוי בעיקר בישומים וגם כתלות בארכיטקטורה שתיבחר, האם ה cache יהיה משותף? ואיך תתבצע הגישה לזכרון?

^^^^^

לא. עם ה 32bit הסתדרנוו יותר מ 15 שנה (במעבדי Intel ו AMD ) לכן סביר להניח שיחלפו כמה שנים טובות עד שטכנולוגית ה 64bit תנוצל.

5. ההבדל יהיה מאוד מורגש בין מעבדי 64BIT למעבדי 128BIT ? (אם אפשר לדעת את זה עכשיו....;)

פורסם

2 ו-3: לא ידוע במדוייק, אבל עם הגיון אפשר לשער בערך.

4 ו-5: מעבדי 64BIT בכלל לא מנוצלים עדיין, ואתה מדבר כבר על 128BIT?

פורסם

צריך כבר לעבור להארדיסקים מבוססי זיכרון חשמלי כלשהוא, הבעיה היא עם הנפחים זה בעייתי מאד, צוואר בקבוק רציני ולא זול.

בגלל זה יצאו קודם כונני HYBRID שיכילו באפר ענקי(כמובן יחסית להיום) של 300-200 מגה.

פורסם

^^^^^ איפה שמעת על זה? קישור? :)

(לגבי הכונני הייבריד עם באפר).

אגב, ברגע שאפליקציות באופן טבעי יתמכו ב-2 ליבות, זה די טבעי לעבור ליותר מזה. הבעייתיות היא במעבר למולטי-ת'רדינג של יישום מסויים. אם כבר שברתם את הראש והמרתם אותו, זה לא ממש משנה כמה ת'רדים... לכן הייתי מהמר שכן - מעבדים מרובעי ליבות יהיו חזקים משמעותית מאלה בעלי 2 ליבות.

פורסם

זה בהחלט משנה כמה ת'רדים.

אתה לא יכול לחלק כל עומס עבודה לכמה ת'רדים שתרצה.

פורסם

זה משנה כשאתה עושה "תפירה" מסויימת. למשל, אם אתה רואה שיש שתי משימות מרכזיות של אפליקציות שקורות אחת אחרי השנייה, בלתי תלויות, ולוקחות פחות או יותר את אותם המשאבים, אז אפשר לפצל אותם לשני ת'רדים. אבל הכניסה של מעבדי עם שתי ליבות לא רק גרמה ל"תפירות" כאלה. חברות התחילו לבנות תשתית, וכל דבר חדש שמפתחים - מפתחים אותו על בסיס הרעיון של מספר ליבות. לכן, כשייכנסו מעבדים עם 4 ליבות, זה יהיה מאוד משמעותי.

ומעבר לתשתית הטכנולוגית - יש את התשתית האנושית. הרבה מאוד אנשים התמודדו עם הבעיות שביותר מליבה אחת - כך שעכשיו הם ייתגברו בקלות יחסית על הבעיות עם 4 ליבות.

פורסם
  • מחבר

מה זה צוואר בקבוק ?

פורסם

זה בהחלט משנה כמה ת'רדים.

אתה לא יכול לחלק כל עומס עבודה לכמה ת'רדים שתרצה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl's_law

וצוואר בקבוק, זה כשיש תהליך שקורא בין 2 צדדים, והוא עובר בדרך בין עוד חלקים, כאשר אם 2 הצדדים יכולים לעבוד במהירות X ביניהם, אבל יש באמצע רכיב Y שמעביר את המידע והוא איטי יותר, הוא יהוה צוואר בקבוק בתהליך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים