עבור לתוכן

Internet Explorer 7 - העתקה ללא בושה

Featured Replies

פורסם

הם גם לא יצטרכו לספוג מחירי הפסד( לא שיש כזה דבר מחיר הפסד בתוכנה).

מעבר ללינוקס הוא כמעט בלתי אפשרי.

תחשבו על דל, LENOVO ואם אני לא טועה אייסר.

הם 3 מתוך 4 יצרניות המחשבים הגדולות בעולם (שדל מובילה בהרבה) כולם מוכרות מחשבים רק עם מערכות הפעלה של ווינודז. בגלל שהם מייצרות בנפחים כאלה, קשה מאד להתחרות בהם במחיר.

עוד יצרנית מחשבים גדול היא אפל - שגם מוכרת את המחשבים שלה עם מערכות הפעלה.

הצרכן הממוצע קונה מהם את המחשב ויודע שווינדוז כבר מותקן. העלות של מערכת ההפעלה היא שקופה. דל אפילו מוסיפה וורד בחינם ואופיס בתשלום סימלי.

קצב הפיתוח של ווינדוז גורם לכך שהמערכת הבאה אחרי ויסטה (בקצב הדלי בין 95 ל98 לXP לVISTA יימשך) תבוא רק אחרי 7-10 שנים, כלומר הוצאה כזאת למערכת הפעלה היא לא דבר יקר כל כך.

נוסיף על זה שהצרכן הממוצע קונה יום יום תוכנה בתשלום, שיש חלופות חינמיות מספקות (ACDSEE PRO במקום PICASA, פוטושופ במקום GIMP, אופיס במקום OO, ויזואל סטודיו במקום אקליפס, NORTON מול AVSAT וZA), אני לא מבין איך אתם חושבים שווינדוז יירד.

• תגובות 76
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

דווקא, ב WINDOWS / OFFICE זה מקומות שהם לא יכולים בהכרח לספוג מחירי הפסד (בניגוד לשאר המוצרים שלהם), כי זה הבסיס שלהם והסיבה למחיר המניה שלהם, שינוי לא מבוסס (כמו ההשארות שהם יכולים להוריד את המחיר וע"י כך להגדיל את המחיר במידה מספקת כדי לשמור על המאזן), יכול לגרום לקריסה.

אנחנו מדברים על תחרישים היפותטיים. אני לא בא להגיד שזה הגיוני שביל גייטס יקום מחר בבוקר ויגיד "תשמעו חבר'ה, היה לי חלום בלהות אתמול בלילה ואני רוצה שנוריד את המחיר של אופיס ב-50% מייד!". אבל אני בטוח שאם OO מתחיל לתפוס 10 אחוז מהשוק, בילי המתוק יוריד את מחיר אופיס בכ-10 עד 20 אחוז כמו טטלה. אם OO תופס 30% מהשוק אז בילי גייטס יוריד את מחיר אופיס ב-50%, ואם OO מתחיל לתפוס 40% מהשוק למרות כל ההורדות במחיר אז בילי גייטס יוריד את המחיר לרמה של הפסד (זמני או נצחי) בהבנה ברורה שמה שהיה היה, והגיע הזמן לחפש מקורות הכנסה אחרים לחברת מיקרוסופט, מעבר אופיס. זה לא שתהיה לו ברירה. (אגב הם כבר מכינים לעצמם מקורות הכנסה חדשים: AdCenter, מגוון ה-Live Services, רכישת חברות מוצרי אבטחה וגיבוי וכד').

מיקרוסופט מודעים לעובדה שהם לא הולכים לחלוב את צמד הפרות אופיס-חלונות לנצח. אז הורדת מחירים שם לא תגרום לקריסה, אלא תמנע קריסה של החברה. כמו שרובנו פה מסכימים, אנחנו יכולים להישאר עם אופיס 2003 של מיקרוסופט גם 10 שנים בלי להרגיש מועקה כלשהי (חלק אפילו יסתפקו באופיס 2000). מה שאומר שבעתיד מיקרוסופט לא רק תתחרה נגד OO, אלא תתחרה גם נגד עצמה (קניבליזם) כלומר נגד גרסאות ישנות וחוקיות של האופיס שלה עצמה (או ווינדוס), שעדיין יהיה יותר טוב מאשר OO (או לינוקס)... וזו עוד סיבה לא פחות טובה מדוע מחירי התוכנה עומדים לרדת בתקופה של 5 עד 10 שנים מעכשיו. תוסיף לזה את העובדה שהיום אין סיבה טובה (לאדם "מהישוב") להחליף מחשב באותה תדירות שהיינו מחליפים בשנות ה-90 (כל שנתיים-שלוש גג) זאת למרות שהיום המחשבים הרבה הרבה יותר זולים, ותראה שלמכור תוכנה יהיה קשה ביותר בעתיד אלא אם המחיר שלה ירד דרסטית יחסית למה שהכרנו עד היום. התוכנות של היום פשוט נהדרות, הרבה מעבר ל-"טוב מספיק", וזאת אני אומר בתור אחד שעוקב אחר התפתחות תוכנה המון שנים. תוסיף לזה שבבי הצפנה שיעלימו טוטאלית את האפשרות להיות פיראט תוכנה, מה שיעודד תחרות מטורפת בשוק התוכנה, ואני כמעט בטוח ב-100% שהמחיר של מיקרוסופט אופיס עוד 10 שנים יהיה גג $20 לשנה למחשב או יותר הגיוני בכ-$70 לשנה תקבל גרסאות הכי חדישות של אופיס/ווינדוס/חיקוי ACDSEE/חומת אש ברמה גבוהה ביותר/אנטיוירוס-טרויאן-רוגלה/אימייל ווב עצבני/שירותי גיבוי אונליין/ומשהו בסגנון פוטושופ לייט. החבילה תהיה מאוד תחרותית ואנשים כמוני (שכיום לא נוהגים לשלם על תוכנה) ישלמו למיקרוסופט בכיף.

היום יש לי את התוכנות הכי יקרות בשוק מותקנות פשוט כי אני יכול. האם אני מנצל אפילו עשירית מיכולתן? כמובן שלא. אם הייתי חייב לשלם עליהן הייתי חוקר היטב את השוק ונותן את כספי למי שיתן לי את הדיל הטוב ביותר. מן הסתם מיקרוסופט תוכל לספק את אותו מוצר טוב מכולם לדעתי (מוטמע בחבילה), בזכות היותם כל-כך מוכרים, וכל-כך עשירים. אם באמת אצטרך משהו טוב יותר למטרה מסויימת, ארכוש אותו מן הסתם אם המחיר יתאים לי. אם יהיה יקר לי מדי, אלמד להתסדר בלעדיו בדיוק כמו שלפני 20 שנה חיו נפלא גם לפני עידן המחשבים האישיים (שלא לדבר על האינטרנט).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים