עבור לתוכן

שאלה לידע כללי

Featured Replies

פורסם

כמה עולה בארך מערכת טובה ל מוזיקה(METAL) בעיקר (זוג רמקוליים.נגן CD.מגבר)

ועוד שאלה חייב להיות מגבר במערכת אני מתכוון לזה שמה הוא עושה רק מגביר את הסאונד

או שהוא גם משפר אותו. מה התפקיד שלו במערכת?

פורסם

1) מממ אם אתה רוצה את הכל בניפרד בסביבות ה-2000-3000 ש"ח (נגן 1500-2000 ש"ח רמקולים 1000-500 ש"ח מגבר 300-400 ש"ח)

2) הוא רק מגביר את הסאונד (אני חושב)

פורסם

אין כזה מושג מערכת טובה.

אתה חייב לחשוב כמה כסף אתה מוכן להשקיע במערכת ולנסות להתאים את הרכיבים הטובים ביותר בתקציב הנתון.

יש כאלה שקונים מערכת מושלמת (כולל רמקולים) ב 1500-2000 ש"ח ומרוצים עד הגג.

ויש כאלה (בצד השני של הסקאלה) שרוכשים בעשרות ומאות אלפים וכל הזמן עסוקים בשיפורים.

תחשוב מה התקציב?

האם אתה רוצה מערכת סטריאו או סוראונד?

המגבר - הוא למעשה רסיבר (Reciever) כי בתקציבים נמוכים מגברים הם מחוץ לתחום.

הרסיבר מכיל כמה פונקציות ובד"כ את הבאות - רדיו, מגבר הספק, קדם מגבר, ופרוססור.

תפקיד מגבר ההספק הוא לייצר אות חשמלי בעצמה מספקת כדי שהרמקולים ינועו ויצרו את המוסיקה שאתה שומע.

תפקיד הקדם מגבר זה לרכז את כל הכניסות ולהגביר אותם לפני המגבר הספק.

תפקיד הפרוססור זה לתת לך את אפשרויות הסוראונד השונות וכל מיני אופציות נוספות (RC, אקולייזר וכולי)

פורסם

1) מממ אם אתה רוצה את הכל בניפרד בסביבות ה-2000-3000 ש"ח (נגן 1500-2000 ש"ח רמקולים 1000-500 ש"ח מגבר 300-400 ש"ח)

2) הוא רק מגביר את הסאונד (אני חושב)

הלוואי....

מגבר טוב (לדוגמה נאד 320bee) עולה 2000 שקל.

רמקולים איכותיים - עוד 2000 בערך.

סידי - 1000-1500 (אפשר להשתמש גם באיזה דיוידי אבל זה לא אותו דבר...).

כמובן שהכל חדש מקופסא עם אחריות, יד שניה זה משהו אחר...

פורסם

אתה חייב סבופר מפגיז ( X.1 ) בשביל ה-METAL.

אתה צריך אותו כדי שיגביר לך את הבסים וזה משפר ברמות את איכות השמיעה וגם קצת מגביר את הקול. זה בעיקר בא לידי ביטוי כשאתה שומע גיטרת בס ותופים, אבל לא רק, בלי סבופר אי אפשר לשמוע מוזיקה, ובעיקר METAL!!!

פורסם
  • מחבר

יש סב ברמקולים רצפתיים לא?

פורסם

סאב זה הדבר הכי מיותר שיש לך רמקולים טובים.

סתם מאט את המהירות של הבאס אם הרמקולים שלך יורדים מספיק נמוך.

פורסם

על מה אתה מדבר??? סאב משפר בקות את האיכות!!!

אולי יכול להיות שאתה צודק כשמדברים ברמקולים שעולי 2000 שקל. אבל אני לא מבין בשביל מה צריך רמקולים כאלה למחשב??? כמובן שיש לי מערכת קולנוע ביתי מפגיזה ויקרה בסלון בטלויזיה אבל לא בשביל המחשב.

לדעתי גם עדיף רמקולים עם סאב מאשר רמקולים בלי סאה( בלי קשר לאיכות ולשמיעה ) כי עם סאב אתה גם יכול לשלוט בצורה מדויקת יותר וספציפית יותר על הקול והבסים.

פורסם

אין שום סאב בעולם שיכול להתמודד מול מהירות של באס של רמקול איכותי.

ברור שסאב יירד יותר נמוך, ברור שהוא ידגיש את הבאסים יותר כי זה המטרה שלו, אבל בוא תשמע פעם רמקולים טובים ומהירים, אין מה להשוות.

וכן, יש לי רמקולים טובים מחוברים למגבר כוח של רוטל שמחובר למחשב, אבל באוטו כן יש לי סאב (אין מה לעשות, שם צריך להתמודד עם פיזיקה, והדלת היא לא תיבה גדולה או אטומה מספיק בשביל להפיק באס.

פורסם

מה סאב מה<?

הוא מדבר על מוסיקה בסטראו

מעבר ל 2 רמקולים אין מה להוסיף

רק צריך שהם יהיו איכותיים עד כמה שניתן בתקציב

פורסם

אין שום סאב בעולם שיכול להתמודד מול מהירות של באס של רמקול איכותי.

ברור שסאב יירד יותר נמוך, ברור שהוא ידגיש את הבאסים יותר כי זה המטרה שלו, אבל בוא תשמע פעם רמקולים טובים ומהירים, אין מה להשוות.

וכן, יש לי רמקולים טובים מחוברים למגבר כוח של רוטל שמחובר למחשב, אבל באוטו כן יש לי סאב (אין מה לעשות, שם צריך להתמודד עם פיזיקה, והדלת היא לא תיבה גדולה או אטומה מספיק בשביל להפיק באס.

דווקא לרכב יש לי זוג וופרים 6.5" שאמנם לא יורדים נמוך כמו סאב, אבל ראבק, זה קרוב.

הם כבר השאירו כמה אנשים פעורי פה, עם קטעים ממטאליקה למשל בקטעי באס מהירים שכל סאב פשוט יקלקל אותם ללא תקנה.

פורסם

גם לי באוטו יושבים 6.5 בתוך בנייה בדלתות, הם לא יורדים מספיק נמוך ואין מה לעשות, רמקול בכזה גודל לא יכול לרדת ל40 הרץ אפילו בתנאים של אוטו (דלת פח לא אטומה).

פשוט תשמע סאבים טובים ומהירים בתיבות אטומות, לי באוטו יושב סאב 11" של פוקל, מהיר ואיכותי ואפילו לא יקר.

פורסם

שמעתי סאבים למיניהם, גם פוקל. בכל מני רמות תקציב.

הם תמיד קלקלו יותר ממה שעזרו.

העדפתי בלי.

פורסם

תלוי מאוד באוטו, אצלי בדלת (פיאט אונו) הפח רועד כאילו הוא עשוי מגומי ובגלל זה זה גם מפריע למידבאסים לרדת נמוך ואני חייב סאב.

עם איטום אני אשפר את האיכות, אבל יכול להיות לך באוטו יש דלת יותר מסיבית (סטייל גולף) והמידים יורדים לך מספייק נמוך.

פורסם

היתה לי (עכשיו אין, זה היה רכב חברה, עזבתי את החברה) רנו מגאן.

עם קצת איטום בדלתות הכל השתפר פלאים.

המידים היו חתוכים ב40~ הרץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים