עבור לתוכן

שאלות על ראוטרים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הבנתי את זה, אבל לאן זה מתחבר? לכרטיס רשת וממנו לחיבור אנטרנט?

• תגובות 31
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כניסת ה WAN של הראוטר מתחברת ליציאת ה LAN של המודם.

שני המחשבים מתחברים לכניסות ה LAN של הראוטר.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף ענו לי..

עכשיו מה בקשר לראוטר הזה- Edimax AR7024?

פורסם

עוד הפעם אתה עושה פה סאפם--כבר קיבלת תשובה בפעם הקודמת.

אם אתה נמצא ב-ADSL תדאג לבקש למודם-רשת ואז תוכל להגדיר אותו לתצורת נתב ואתה מסיים עניין.

ar7024 הוא זהה ל-eci ואזטק הקווים שבזק מחלק והוא כולל מודם ADSL מובנה,ככה שלכבלים הוא לא יתאים לך.

אם אתה רוצה נתב פשוט ל-ADSL ולכבלים תלך על edimax 6104K או על נתב DI-604 הקווי שגם תומך בכבלים.

אם אתה רוצה נתבים שתומכים ה-ADSL אבל יש להם סיכוי קטן לעבוד בכבלים ב-l2tp ולרוב תצטרך להגדיר אותם "בשיטה העקומה לכבלים" תלך על אלה:

BEFSR41 LinkSys

TW100S4W1CA TrendNet

אולי חוץ מלינקסיס...תצטרך לסרס את תוכנות ה-p2p שלך שלא יצרו על הנתב עומס ואז יגרמו לקריסתו.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שהמודם גם משמש כראוטר?! איך?? ולאן הכול מתחבר?!

פורסם

זה נתב בעל מודם ADSL מובנה ה-ar-7024.

אם אני לא טועה,יש לו כניסת כבל טלפון +4 כניסות lan.

הכל מתחבר אליו.

פורסם
  • מחבר

בקצב הזה אני לעולם לא אצליח לקנות ראוטר :(

פורסם

למה?!

תראה מה שרשמתי ולך ותחליט.

אתה ב-ADSL או כבלים?

וגם אל תפסול אל האופציה האלחוטית.

מקסימום תשתמש רק באופציה הקווית של הנתב.

פורסם
  • מחבר

אני בקושי מבין על כל החיבורים שיש לראוטר WAN וכו'...

אני לא מבין את ההבדלים של הADSL וכבלים

זה ממש מסובך..

ואני לא יודע עד כמה הראוטרים טובים, ואני בטוח שאקנה ראוטר לא טוב...אז אני כבר מיואש

פורסם

אז לאט לאט תקרא את המאמר הזה:

http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm

תמיד תוכל לרכוש נתב ואז כעבור 14 יום להחזיר אותו אם אתה לא מרוצה ממנו.

לאחר מכן,תוכל לרכוש נתב אחר.

פורסם
  • מחבר

מה זה L2TP בדיוק?

ומה הקשר ISP לראוטר?

ועוד דבר, QOS קיים ברוב הראוטרים כיום?

פורסם

תן לי לנסות

קודם הגדרות (לא לקפוץ ההסבר כללי )

מודם יוצר את הקשר אל האינטרנט לרוב הוא של חברת הכבלים/ בזק דרך קו טלפון בADSL או כבל בכבלים ;D

ראוטר יש לו בדרך כלל 5 כניסות 1 WAN שקע לכבל שמתחבר אל המודם 4 LAN שקע לכבל שמתחבר אל המחשבים התפקיד של הראטר לחלק את האינטרנט למחשבים שמחוברים אלו לצורך העין חיבור אלחוטי הוא כמו חיבור קוי הראוטר הוא הבוס של הרשת ונותן שרותים למחשבים האחרים

המחשבים מתחברים אל הראוטר בלבד ע"י כרטיס רשת ומשם "שואבים" אינטרנט ומתחברים אחד אל השני (רשת פנימית)

L2TP הצורה (פרוטוקול) שבה ספקי האינטרנט בארץ דורשים שנתחבר אליהם (חיבור עם חיגן ) אם יש לך חיבור כבלים אתה חייב שהראטר יתמוך בשיטה זאת

הראוטר שהזכרתה הוא לא ראוטר רגיל אלו שילוב של ראוטר ומודם ADSL אם אתה מחובר בכבלים או חושב שפעם תהיה מחובר אין לך מה לעשות איתו (למה לשלם יותר כסף אם מקבלים מודם בחינם ? ) EDIMAX נחשבת חברה למוצרים בסיסים אם הם לא הגיעו מקולקלים הם סוס עבודה לי יש דגם קוי וזול ואני מרוצה

אני לא רוצה לבלבל אותך יותר עזוב את שאר הדברים ששאלת עליהם לפי רמת הידע שלך (אני לא רוצה לזלזל חס וחלילה) הם לא רלונטיים

לדעתי מודם שיתמוך ב UPNP יעשה לך חיים יותר קלים וכדי לשמור על האבטחה תשתמש בפיירול בתוכנה

לפני שאתה שואל ;D

UPNP זה שיטה שהמחשב מתקשר עם הראטר ואומר לו מה תוכנה מסוימת צריכה כדי לעבוד לדוגמה איזה פורטים לפתוח כדי שיטוף קבצים יעבוד הבעיתיות היא ששימוש בשיטה זאת נחשבת פחות בטוחה (פחות... לא להיסחף בפראנויות)

מה החיבור שלך לאינטרנט דרך אגב

פורסם
  • מחבר

מה זה UPNP

לא ממש הבנתי, UPNP זאת תוכנה מובנית בראוטר? והיא מאזנת לחץ של שיתופי קבצים?

ולא הבנתי, מצד אחד אתה אומר שADSL זה חיבור לכבלים ומצד שני חיבור לכבלים זה שונה מADSL... :silly:

אם יש לי מודם/ADSL/?, אני לא צריך LT2P?...

מה הקשר ISP לראוטר?!!?

ולQOS יש קשר לUPNP או משהו?!!?

אני עדיין מסתבך בנושא :-\

פורסם

DESO, תראה אתה שואל שאלות אבל אתה לא מבין את התשובות. אתה צריך לחזור הרבה הרבה אחורה כדי ללמוד את הבסיס, כי זה מה שלדעתי פשוט אין לך.

פורסם

אוווווווו אתה עושה סלט

ADSL שיטה שבזק מוכרת תחת המותג של העכבר (זה בפרסומת בטלויזיה לא זה שאתה מחזיק ביד) בשיטה הזאת אתה מחבר מודם אל קו טלפון ......

השיטה השניה היא דרך הכבלים של HOT זה לא ADSL זה כבלים התתקשרות היא דרך כבל שמתקינים לך בבית טכנאים של HOT

איכות השימוש והצורה די זהות (שי שוני בהגדרה הראשונה אבל לא משהו מהותי)

מבחינת הראוטר רוב הרוטרים היום עובדים בשתי השיטות

המלצה חברית עזוב אותך מנתונים טכניים

אם אתה כבר מחובר לאינטרנט בקש המלצה או חפס בפורום על המלצות לראוטרים אם לא אחרי שתתחבר ותדע באיזה שיטה אתה מתחבר חפס המלצות אולי בהמשך תבין מה כל הראשי תיבות האלו אומרים אבל אתה יכול להיות שקט שלא ימליצו לך על זבל ותצא עם מוצר שמתאים לך רק תן פרטים מה אתה רוצה

דוגמה : ראוטר אלחוטי לכבלים עד 450 שקל

אם המטרה ללמוד על הדברים לשם הלמידה ויקיפדיה תתן לך את כל התשובות שאתה צריך ובצורה הרבה יותר מפורטת ממה שתקבל פה

http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Plug_and_Play

אין קשר בין QOS ל UPNP

לרוב הנתבים אין QOS רק החדשים והיקרים ושוב זה לא רלונטי למשתמש ביתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים