עבור לתוכן

שאלות על ראוטרים

Featured Replies

פורסם

התלבטתי הרבה בקשר לראוטרים וגם לחברות, אבל לא מצאתי משהו נורמלי.

בדקתי ראוטרים מחברות כמו Edimax D-Link Linksys ואו שאחד מתחמם יותר מדי או השני מתנתק כל רגע או שהוא יקר מדי וזה נמשך.

אין ראוטר נורמלי ???????

אני זקוק לראוטר חוטי, שתומך בP2P PPTP Firewall בהכול.. תקציב של 300-350 ש"ח, מאחת החברות הנ"ל.

וגם, יש לי שאלות:

1. DHCP זה משהו שבנוי בראוטר שכל פעם שמתנתקים הוא משנה את הIP המלא? (XXX.XXX.XXX.XXX)

2. האם Firewall גם חוסם את כל הגישות למחשב השני (בעל הראוטר) וגם מגן על המחשב מווירוסים?

3. האם הראוטר מתחבר איכשהו למחשב הראשון (בעל האנטרנט)?

תודה :)

• תגובות 31
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

3COM נחשבים איכותיים, אבל עוד לא פגשתי מישהו שיש לו ראוטר שלא עושה בעיות.

1. DHCP יקצה כתובות IP ע"פ מאגר כתובות IP שאתה מגדיר לו. לרשת ביתית מספיק שהמספר האחרון יהיה שונה בכל מחשב.

2. FIREWALL על הראוטר הוא לא הכי מומלץ מכיוון שהוא חוסם רק תקשורת נכנסת ומכיוון שלרוב הממשק שלהם מסורבלים והגישה לא נוחה. עדיף לנטרל את הפיירוול של הנתב ולהשתמש בפיירוול תוכנתי על כל מחשב. כמובן שזוהי דעתי. בכל מקרה, פיירוול לא חוסם נגד ווירוסים. אנטי ווירוס עושה את זה. מה שכן, זה שרוב חבילות ההגנה של היום נוטות לכיוון של הכל באחד, כלומר מרכז שמרכז את הפיירוול, אנטיווירוס וגם אנטיספייוור.

3. הראוטר מתחבר למודם, וכל המחשבים מתחברים לראוטר. החיוג יתבצע מהראוטר, וכבר אין משמעות למחשב ראשון או שני. כולם יהיו זהים לחלוטין ברשת.

פורסם
  • מחבר

1.מאגר כתובות IP? אני בוחר את הכתובת??? ואם כן, אז מתי בדיוק? לפני שאני מתחבר אני נכנס לתפריט ומזין IP?

2.בקשר לFIREWALL, הוא רק חוסם גישה למחשב בעל הראוטר?

כנראה שצפויות בעיות אם ישומשו תוכנות שיתוף, כי אמורים להוריד את החסימה של FIREWALL, ואז יש גישה מהמחשב הראשון למחשב בעל הראוטר..

3. אם הראוטר מתחבר למחשבים אחרים בבית, אז למה?? ולאן,כרטיס רשת?

ועוד שאלה,ראיתי ראוטר שעולה 15 אלף שקל (מחיר של עב"מ)!! מה כל כך טוב בו אני לא מבין :silly:

וגם, מצאתי ראוטר שנראה סטנדרטי..Edimax AR7024 מומלץ?

פורסם

לא הבנת כלום :silly:

בהגדרות של הראוטר אתה מגדיר לו את הIP POOL שממנה הוא יקצה לך IP כל פעם המחשב יתחבר. לרוב זה משהו כמו מ192.168.2.100 עד 192.168.2.255. אתה לא שולט על איזה IP אתה תקבל, אבל סביר להניח שתקבל את הIP עם המספר הכי נמוך שפנוי באותו רגע.

לפי השאלה השנייה אתה לא כל כך מבין מה זה רשת. הראוטר שם פיירוול על הרשת עצמה, כלומר הוא מסנן כל מידע שנכנס לכל אחד מהמחשבים שמחוברים אליה. וכל המחשבים מחוברים אליו באותה צורה, דרך כרטיסי רשת כמובן (רגילים או אלחוטיין, לא משנה).

ישנם ראוטרים לא לשימוש ביתי, אלא לשימושיים עסקיים כבדים ואז המחירים שלהם מפסיקים להיות ביתיים, אבל אתה לא צריך אפילו להסתכל לכיוון זה.

אתה צריך בכלל ראוטר אלחוטי או קווי?

פורסם
  • מחבר

אה, אוקיי.

אה, אוקיי.

פורסם

לאאא!!

אני רוצה שהראוטר ישנה את כל הIP! XXX.XXX.XXX

לאאא!!!

אין דבר כזה.

פורסם

כשיש לך רשת, לכל מחשב יש את הIP הפנימי שלו ברשת, ולראוטר מוגדר IP חיצוני שדרכו עוברת כל התקשורת. לצורך העניין, כל אחד מהמחשבים מקבל את הIP החיצוני בזמן שאתה גולש באינטרנט. זה בכלל לא קשור לDHCP. זה IP שאתה מקבל מהספק שלך. DHCP זה מקצה IP בתוך הרשת, לא מחוץ לה.

פורסם
  • מחבר

לשאלות אחרות:

1.בקשר לFIREWALL, הוא רק חוסם גישה למחשב בעל הראוטר?

כנראה שצפויות בעיות אם ישומשו תוכנות שיתוף, כי אמורים להוריד את החסימה של FIREWALL, ואז יש גישה מהמחשב הראשון למחשב בעל הראוטר..

2.אם הראוטר מתחבר למחשבים אחרים בבית, אז למה?? ולאן,כרטיס רשת?

ועוד שאלה,ראיתי ראוטר שעולה 15 אלף שקל (מחיר של עב"מ)!! מה כל כך טוב בו אני לא מבין

פורסם

כשיש רשת מבוססת ראוטר זה אומר שאין מחשב "בעל הראוטר", כולם שווים בפני הראוטר, כל המחשבים מחוברים לראוטר באותה צורה בדיוק.

פורסם

לא רק שאתה שואל שאלות ששאלת כבר ונענית, אתה אפילו עושה את זה עם העתק-הדבק. מה נסגר איתך? מה לא ברור בהסברים שקיבלת?

פורסם

אפשר לדעת איזה מודם אתה קונה כי לא תמיד תצטרך לקנות ראוטר. את חלק מהמודמים אפשר להסב כך שיעבוד גם בתור מודם וגם בתור ראוטר

וגם איזה ראוטר עולה 15000, תן את הדגם שלו איך מישהו אמור לדעת על מה אתה מדבר וד"א בקשר לתוכנות שיתוף ברגע שאתה עושה PORT FORWARDING החסימה של הפיירוול נשארת מלבד אותם פורטים שפתחת בשביל תוכנות שאתה ציינת לראוטר

פורסם
  • מחבר

1.בקשר לFIREWALL, הוא רק חוסם גישה למחשב בעל הראוטר?

2.אם הראוטר מתחבר למחשבים אחרים בבית, אז למה?? ולאן,כרטיס רשת?

על השאלות האלו לא קיבלתי תשובה..מישהו כבר מוכן לענות!!?!?!?!!?!?

פורסם

1) אם הוא מחובר אז כן ברשת . הראוטר משפיע רק על המחשבים שמחוברים אליו. ואגב לא כל כך עדיף לך פיירוול דרך הראוטר כממו שכבר העירו לך זה ממש לא נח לתפעול.

2.)לא הבנתי בידיוק את השאלה תנסח אותה אחרת בעע p:

פורסם
  • מחבר

אני אנסח את זה יותר ברור-

יש שני מחשבים- מחשב אחד מרכזי עם האנטרנט שנקרא המחשב הראשון והמחשב השני שמחובר לראוטר.

אני מחבר את המחשב לראוטר..לראוטר :silly: ואז הולך לחבר אותו אבל לא יודע בדיוק לאן..כרטיס רשת של המחשב הראשון?

מנוסח.

ואיך זה?? Edimax AR7024 מומלץ?

פורסם

ברגע שאתה מחבר ראוטר, אין לך יותר "מחשב בעל האינטרנט".

הראוטר הופך להיות בעל הבית של האינטרנט.

שני המחשבים מתחברים לראוטר, ושניהם מבקשים ממנו יפה שיחלק להם אינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים