עבור לתוכן

מה יהיה ההבדל בין יחידת קירור סטנדרטית של אינטל לבין ביג טייפון של תרמלטייק ?

Featured Replies

פורסם

האם הדבר שווה את ההוצאה וישנה במספר מעלות משמעותי או שיוריד שתיים או שלוש מעלות במאמץ ולא משתלם ?

המעבד הוא פרסקוט 2.8 ואני צריך עכשיו לנקות את יחידת הקירור הסטנדרטית של אינטל שמותקנת עליו ולחדש את משחת הקירור (שמתי יחידה חדשה לפני כמעט שנה).

האם ביג טייפון שווה את הכסף - בסביבות מאתיים חמישים שקל נוספים ? (בהשוואה ליחידה שיש עכשיו שכמובן לא צריך להוציא עליה כסף אלא רק לנקות אותה)

תודה

פורסם

ה BT יעיל בהחלט יותר מהיחידה ה"סטנדרטית" או קירור הסטוק כמו שהוא מכונה כאן וכנראה תראה הבדל של מספר מעלות משמעותי.

אבל - כדאי לך להוציא את הכסף רק אם אתה מתכוון לבצע OC למעבד. אחרת קירור הסטוק בהחלט מספיק ואין צורך להחליפו באחר, רק לנקות קצת.

פורסם

אם אתה רוצה מעבד יותר קריר קח BT

פורסם
  • מחבר

אין לי כוונה לעשות אוברקלוקינג אבל כאשר אני ממיר פורמט של סרט עבור DVD והמעבד עובד במשך שעות בתפוסה של 90 אחוז, החום שלו עובר את 60 מעלות צלזיוס (על פי SPEEDFAN) ורציתי להבין אם ביג טייפון יעשה הבדל של למעלה מחמש מעלות פחות מזה או שזו הוצאה של "נחמד שיהיה".

תודה

פורסם

אין לי כוונה לעשות אוברקלוקינג אבל כאשר אני ממיר פורמט של סרט עבור DVD והמעבד עובד במשך שעות בתפוסה של 90 אחוז, החום שלו עובר את 60 מעלות צלזיוס (על פי SPEEDFAN) ורציתי להבין אם ביג טייפון יעשה הבדל של למעלה מחמש מעלות פחות מזה או שזו הוצאה של "נחמד שיהיה".

תודה

זה יעשה גם יעשה

פורסם

הבדל גדול אחי ....

בביג טיפון יש צינורות הובלת חום... (6 כאלה) , הוא מציג ביצועים טובים יותר בהרבה מהקירור הסטנדרתי , ואו שקט לגמרי .

אם אתה מתלבת בין קירורים קח את הביג טיפון .

פורסם

6 היטפייפס, לא 3.

יש 3 מכל צד.

פורסם

אמממ, אתה צודק חלקית .

יש שלוש מכל צד .

אבל זה שלוש ארוכים שמתחילים בצד אחד ומסתימים בשני.

פורסם

Hש לי חבר עם קירור סטנדרטי

המעבד שלו ישב על 80 מעלות ביום חמים לא מזמן

תחליף

פורסם

אמממ, אתה צודק חלקית .

יש שלוש מכל צד .

אבל זה שלוש ארוכים שמתחילים בצד אחד ומסתימים בשני.

לא, אלו לא. בבקשה תסתכל טוב על התמונות של הביג טייפון.

3 מכל צד, שמתחילים בבלוק הנחושת שלמטה, ונגמרים ברדיאטור

עיצוב שמתחיל ונגמר בבלוק יהיה אידיוטי ולא יעיל.

פורסם

כה וואלה :bash:....

שמתי לב , כמה דפוק מצידי

פורסם

נוח,

מצטער לקלקל לך את החגיגה. הרבה ממשתתפי הפורום כאן נוטים להמליץ על מוצרי extreem לאנשים מן השורה. אני אנסה שוב להסביר אבל אתה מוזמן לעשות כאוות נפשך בכספך. בכל מקרה BT זה קירור מעולה ובוודאי שתרגיש בהבדל (גם בכיס)

לרוב האנשים שלא נכנסים לפורומים ופשוט קונים מחשב בחנות הקרובה יש את הקירור סטוק שבא עם המעבד. הם לא מודדים את הטמפרטורה ולא קונים BT. היות ואתה כן בפורום ומדדת טמפרטורה אומר לך כך:

קירור הסטוק שמאושר ע"י היצרן תוכנן וגם מסוגל להשאיר את המעבד בטמפרטורת עבודה. 60 מעלות זאת טמפרטורת עבודה, אם כי קצת גבוה עדיין לא מירבית.

המעבד מתוכנן להאיט ולכבות את עצמו במקרה של חימום יתר ולכן אם המחשב לא נתקע אז לא הגעת לאיזור הטמפרטורה המסוכן.

אם לא מבצעים OC בד"כ אין צורך בקירור מיוחד למעבד.

בכל מקרה יש לבצע ניקוי אבק אחת לתקופה לצלעות הקירור ולמארז באופן כללי.

כדאי מאוד גם לבדוק שהמארז מאוורר כראוי לפני החלפת קירור למעבד. המינימום המומלץ זה מאוורר שמכניס אויר בקדמת המארז ומאוורר נוסף המוציא אויר חם מאיזור המעבד. אם אין לך את אלה רצוי מאוד קודם להתקין מאווררי מארז הם יתרמו לך תרומה משמעותית להורדת טמפרטורת המעבד.

פורסם

צודק ב 100%. בשביל מה לזרוק 250 שקל? אתה לא תבחין הרי בהבדל.

וגם אם מחליפים את הקירור- לא חייבים ל BT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים