עבור לתוכן

איזה רסיבר הייתם בוחרים בין שני אלו

Featured Replies

פורסם

אם הייתם צריכים לבחור בין yamaha rxv450 לבין harman-kardon avr-135 מה הייתם בוחרים ?

אומנם ה AVR-135 הוא רק 40WX6 אבל נאמר לי בפורום שלכל חברה יש את הטריקים שלה וגם במגבר הזה הווליום יפיל אותי ....

ומכאן שוב לשאלה , תודה.

פורסם

הרמן קרדון בלי שום ספק.

אל תתיחס למספרים, HK מוציא הספקים אמיתיים בניגוד לשאר החברות שממציאות נוסחאות לספור הספקים רק בשביל לקבל מספרים גדולים.

שים אותו אחד ליד השני עם כל מגבר אחר ותראה שהוא מוציא צליל איכותי בכל עוצמה ואפילו מגיע לעוצמות גבוהות יותר ממגברים "חזקים" יותר.

פורסם

אל תתיחס למספרים, HK מוציא הספקים אמיתיים בניגוד לשאר החברות שממציאות נוסחאות לספור הספקים רק בשביל לקבל מספרים גדולים.

מי סיפר לך את השטות הזאת?

שניהם מוציאים בדיוק מה שהם מצהירים (פחות או יותר כמובן), ההבדל הוא שהמגברים של HK מוציאים את ההספק במתח גבוה יותר.

בין ה-HK לימאהה גם אני מעדיף את ה-HK, אבל להגיד את זה באופן מוחץ זאת טעות.

השאלה היא מה המטרה שלך (אם זה למוזיקה, כנראה שהימאהה ירד כי הוא פשוט עלוב), ובכל מקרה הכי טוב פשוט ללכת ולהשוות דגמים וחברות.

פורסם
  • מחבר

מטרת סרטים ב 85-90 אחוז

פורסם

HK נהנים משם איכותי ובצדק-אבל לרוב מדובר בדגמים היותר(הרבה יותר) יקרים

ימאהה יודעים לעשות את העבודה דווקא בדגמים ל"מיין סטרים" ובתקציב

הטוב מבין הדגמים?

שווה לך לבדוק באתר ההוא

ההשוואות שם אובייקטיביות ומקצועיות ביותר

פורסם

מי סיפר לך את השטות הזאת?

שניהם מוציאים בדיוק מה שהם מצהירים (פחות או יותר כמובן), ההבדל הוא שהמגברים של HK מוציאים את ההספק במתח גבוה יותר.

אין כזה דבר!

המגבר לא בוחר להוציא יותר מתח, המתח נוצר כתלות בווליום (ובמנגינה) ואילו הזרם משתנה בהתאם לעכבת הרמקול. מה ש HK יכולים לתת זה יותר זרם עבור פיקים במוזיקה מה שמונע עיוותים וגורם למגבר להישמע כמו מגבר הרבה יותר חזק.

אני אישית היתי מהמר ש HK יותר טוב (לגבי ההספקים - אל תהיה מודאג כלל 40W של HK מספיקים בהחלט)

אבל העצה הכי טובה זה פשוט לשמוע את שניהם בחנות ולהחליט מי נשמע יותר טוב - אם קשה לך להחליט - בחר לפי תכונות נוחות שימוש ומחיר.

לפי דעתי ה RXV-450 הרבה יותר זול מה 135 ולכן אני לא ממש מבין למה אתה משווה בינהם. אני מניח שבכסף של ה 135 אתה יכול לקנות דגם יותר טוב מה 450 של ימהא.

פורסם

אין כזה דבר!

המגבר לא בוחר להוציא יותר מתח, המתח נוצר כתלות בווליום (ובמנגינה) ואילו הזרם משתנה בהתאם לעכבת הרמקול. מה ש HK יכולים לתת זה יותר זרם עבור פיקים במוזיקה מה שמונע עיוותים וגורם למגבר להישמע כמו מגבר הרבה יותר חזק.

אתה בטוח שיש לך מושג בחשמל ? ::)

איך בדיוק יהיה זרם גבוה יותר בלי מתח גבוה יותר? ::)

פורסם

כמו כל נושא שקיים פה האנשים עונים ובסוף סוטים מהנושא :pissed:

בקיצור הרוב היה לוקח את ההארמן קארדון :xyxthumbs:

פורסם

אולי, אבל בלי שום קשר לרוב, החכמים היו משווים את שניהם ומחליטים לבד, כי סאונד הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין.

פורסם

אתה בטוח שיש לך מושג בחשמל ? ::)

איך בדיוק יהיה זרם גבוה יותר בלי מתח גבוה יותר? ::)

כן, מצטער, יש לי מושג קלוש בחשמל ואלקטרוניקה.

כאשר התנגדות הרמקול לדוגמא יורדת מ 8 אוהם ל 4 אוהם אז באותו מתח נתון, נאמר 15V צריך להשאר יציב כדי לא לעוות את הסאונד

ולכן הזרם חייב לגדול.

פורסם

אולי, אבל בלי שום קשר לרוב, החכמים היו משווים את שניהם ומחליטים לבד, כי סאונד הוא דבר סובייקטיבי לחלוטין.

ניראה לי שצריך למחוק את כל התגובות ורק את התגובה הזאת להשאיר

ולפותח הת'ראד

איך תבחר אם לא שמעת ?

פורסם
  • מחבר

שמעתי את שניהם אבל לא באותה חנות , כך שלא יכולתי להתרשם מההבדלים, לא מצאתי חנות שיש לה את שני הדגמים האלו.

ואני לא מתכוון לנסוע שעות רק בשביל לשמוע.

פורסם

כמו שכבר אמרתי, ובעיקר לאור העובדה שאינך נוטה לבחור במגבר מסויים

. . .

אני אישית היתי מהמר ש HK יותר טוב (לגבי ההספקים - אל תהיה מודאג כלל 40W של HK מספיקים בהחלט)

אבל העצה הכי טובה זה פשוט לשמוע את שניהם בחנות ולהחליט מי נשמע יותר טוב - אם קשה לך להחליט - בחר לפי תכונות נוחות שימוש ומחיר.

לפי דעתי ה RXV-450 הרבה יותר זול מה 135 ולכן אני לא ממש מבין למה אתה משווה בינהם. אני מניח שבכסף של ה 135 אתה יכול לקנות דגם יותר טוב מה 450 של ימהא.

בכל מקרה שניהם מגברים טובים למדי ואתה תיהנה מהם :xyxthumbs:

פורסם

בדקתי בעזרת רב מודד כמה מתח מוציא הDENON 1706 שלי, שמתי שיר בכמעט פול ווליום, המתח בקושי הגיע ל0.5V, ורוב הזמן היה הרבה מתחת לזה.

תבינו אלו מגברי הספק (שנמדד בוואטים) לא שנאים!

מה שדוחף רמקול זה הספק לא מתח (מתח זה מה ששורף רמקולים). הHK מספק את ה40W המוצהר כשמשתמשים בסראונד, כשמשתמשים בסטריאו הוא מספק מקסימום 70W בערך, ולא רק ב"פיקים" (השערה שלי עפ' ביקורות של WHAT HI FI שקראתי), כלומר הוא מספק מעבר למה שמוצהר, למרות זאת אני העדפתי את הדנון לאחר ששמעתי חוץ ממנו גם את הHK135 המדובר פה, גם YAMAHA, שאותו קנה חברי המסטול שאוהב מטאל רעשני ;) (=צליל מתכתי).

שלא תבין לא נכון, כל רסיבר שתיקח בתקציב הזה אתה תהנה ממנו, הYAMAHA בכלל לא כזה מתכתי כמו שאנשים חושבים עליו.

ניתן לשמוע (פשוט לא הייתי ממליץ לעשות משהו אחר בחנות הזאת, כמו למשל לקנות שם.. ;D) במחסני חשמל ברח' יגאל אלון בת"א...

יש להם גם H-K, DENON 1705, וגם YAMAHA, לא הייתי ממליץ לקנות שם מכיוון שהם מספקים רק שנה אחת אחריות והמחיר יקר.

אני פסלתי בהתחלה את Pioneer בעיקר בגלל THD גבוה, עיצוב, חוסר תמיכה בSVIDEO ומחיר יקר יותר, עכשיו אני מבין שהנתונים היבשים האלו לא ממש חשובים ושגם הוא בטח רסיבר מעולה, בין היחידים שתומך בחיבור לIpod וקידוד WMA ב2200ש"ח.

לכל רסיבר היתרונות והחסרונות שלו, תבדוק: כנס לאתרים הרשמיים של החרות הללו ותראה מה כל חברה מציעה ברסיבר שלה, קרא ביקורות, אחרי זה תשמע אותם ואם יש לך מספיק כסף בכיס אז תקנה ותהנה 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים