עבור לתוכן

בעית כיבוי ב- W2K ?

Featured Replies

פורסם

לאחר כיבוי המחשב ה- WIN נתקע מה הסיבה? וכיצד ניתן לפותרה?

פורסם
  • מחבר

נתקע?

כן, לא נסגר ?? האיקונים של שולחן העבודה נעלמים אבל המחשב לא נסגר (ספק ATX).

פורסם

הערכה שלי היא שאולי יש לך תוכנה שלא מוכנה להיסגר

ולכן תוקעת לך את המחשב

(לא מניסיון!)

לפי דעתי תנסה להיכנס לMSCONFIG

(אם אין לך תעשה חיפוש קצר בפורום ותראה באחד הנושאים לינק אליה)

ולהוריד בSTARTUP את כל התוכנות שאתה "לא צריך"

בהצלחה בכל זאת ::)

פורסם

אני עדיין לא הבנתי.., זה "נתקע"-נתקע - עדיין בווין? או לא מתכבה במסך הזה שבו הוא סוגר את הדברים...

אם האחרון (וזה החשד שלי) אז:

[list2]

[*]תוודא שבביוס שלך לא מכובה ACPI

[*]אם לא (או שאין דבר כזה) תלך ל Start->Settings->Control Panel->Power Options, חפש שם APM ותפעיל.

[*]זה אמור לסדר את זה, במידה ולא (והסיכוי קטן) חפש דרייבר 4in1 חדש (הניחוש שלי - יש לך VIA), לא עובד - חפש ביוס חדש יותר, ובכל אופן תחזור על 1 ו 2 במידת הצורך.

[/list2]

זהו, זה אמור לסדר את זה - או שבכלל מראש טעיתי וזה המקרה הראשון, דיינו תוכנה זדונית שלא נסגרת, אבל לפי דעתי לזה התכוונת, זהו! תהנה :hat:

פורסם

יש מחשבים שלא תומכים ב-ACPI (ישנים או שסתם היצרן של הלוח אם התקמצן על הטכנולוגיה)

במצב כזה WIN2K או WIN XP מתקינות ב-DEVICE MANAGER התקן שנקרא NT APM LEGACY INTERFACE NODE

או משהו עם שם מאד דומה לזה

משום מה, ואני ממש לא מבין למה זה, ההתקן הזה עולה מבוטל (DISABLE) כברירת מחדל אחרי התקנת ה-WINDOWS

צריכים להיכנס למנהל ההתקנים ולהחזיר את ההתקן הזה לפעולה ואז המחשב יכבה ביציאה ממערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

יש לי חשד שאחת התוכנות האחרונות שהתקנתי לא נסגרת.. האם ניתן דרך ה- MSCONFIG - כמו ב- WIN98 ללנתרל את התוכנות ואם כן אני לא מצליח לתפעל את MSCONFIG האם הוא נמצא ב-W2K והיכן? ואם לא האם יש דרך אחרת?

יש לי חשד נוסף אבל לא בטוח התופעה הופיעה לאחר התקנת SP2 של הווינדוס? אני לא בטוח שזה קשור אבל אולי?

פורסם

WIN2K או WIN XP מתקינות ב-DEVICE MANAGER התקן שנקרא NT APM LEGACY INTERFACE NODE...צריכים להיכנס למנהל ההתקנים ולהחזיר את ההתקן הזה לפעולה ואז המחשב יכבה ביציאה ממערכת ההפעלה.

זה בדיוק מה שחשבתי, לזה התכוונתי (סעיף 2) רק שלדעתה תוכנית, אולי..

שאלה? זה נהג להיסגר רגיל/טוב?

:hat:

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שחשבתי, לזה התכוונתי (סעיף 2) רק שלדעתה תוכנית, אולי..

שאלה? זה נהג להיסגר רגיל/טוב?

:hat:

כן קודם זה ניסגר רגיל??

ובמנהל התקניםאני לא רואה את ההתקן שהוזכר ע"י גיל??

פורסם

ההתקן שכתבתי עליו פה הוא התקן נסתר (HIDDEN DEVICE) יש צורך אחרי הכניסה למנהל ההתקנים לבחור מהתפריטים שבראש החלון SHOW HIDDEN DEVICES ואז כמו קסם מופיעה כמות מפתיעה של התקנים שלא נראו קודם לכן. שם אמורה להמצא התמיכה ב-AMP (ADVANCED POWER MANAGEMENT) שמאפשרת למארז ATX לכבות לגמרי את המחשב ביציאה מ-WIN XP (או 2000)

פורסם

או ללכת ל

start->settings->control panel->power options לחפש שם APM ולהפעיל (לא זיכר איזה "תוית" זה, תדמה לי השניה, כי זה לא מופיע אם יש לך ACPI), שזה בדיוק אותו דבר.

פורסם

או ללכת ל

start->settings->control panel->power options לחפש שם APM ולהפעיל (לא זיכר איזה "תוית" זה, תדמה לי השניה, כי זה לא מופיע אם יש לך ACPI), שזה בדיוק אותו דבר.

ACPI ו-APM זה לא אותו הדבר

ACPI הוא חדיש יותר ואת זה המערכת הפעלה מתקינה באופן אוטומטי (דרייבר) בלי בעיה

אם אין את זה בלוח אם אז יש APM ואותו צריכים באמת להפעיל בצורה שכתבת וגם לחפש את ההתקן שדיברתי עליו בהודעה הקודמת.

פורסם
  • מחבר

ההתקן שכתבתי עליו פה הוא התקן נסתר (HIDDEN DEVICE) יש צורך אחרי הכניסה למנהל ההתקנים לבחור מהתפריטים שבראש החלון SHOW HIDDEN DEVICES ואז כמו קסם מופיעה כמות מפתיעה של התקנים שלא נראו קודם לכן. שם אמורה להמצא התמיכה ב-AMP (ADVANCED POWER MANAGEMENT) שמאפשרת למארז ATX לכבות לגמרי את המחשב ביציאה מ-WIN XP (או 2000)

לא מופיעה אצלי השורה הזאת?

יש לי את-- ACPI FIXED FEATURE BUTTOM וגם- ACPI POWER BUTTOM?

פורסם

אני חוזר וכותב שוב-אם יש בלוח אם שלכם ACPI אז לא יותקנו רכיבי APM כי מערכת ההפעלה תמיד תעדיף את ניהול החשמל המתקדם יותר שהוא ה-ACPI. ואז אם המחשב לא כבה ביציאה מחלונות יש בעיה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים