עבור לתוכן

עזרה בבחירת חלקים למחשב למטרת אוברקלוק -תקציב 4200 (עם אפשרות לחריגה קטנה)

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם , :hi:

אני חדש כאן בפורום וצריך את עזרתכם..ואני מקווה שאני בפורום הנכון , למרות שזה קשור קצת לחלקים וקצת למעבד וקצת לאובקלוק ,אז שמתי בפורום מפרטים...אם צריך אולי לפצל.

בשבוע האחרון עברתי על הרבה הודעות כאן להמלצה לקניית מעבד D805 של אינטל .

אז ככה , מהמפרטים המומלצים החלטתי לקנות את הלוח של ג'יגהבייט 81945PG +מעבד 805 (זה כבסיס) .

אני מציין שאני כמעט לא משחק במחשב (לכן מוותר גם על AMD 3200 ...וגם מכל הסיבות שציינתם) אבל אני מוריד הרבה עם האימיול

הבנתי שמומלץ מאוד לעשות ל-805 אוברקלוק ולהעלות את ה BUS מ-133 ל-166 .

הבנתי שזה אוברקלוק שדי פשוט להגיע אליו ומכאן יש לי כמה שאלות לפני קניית המחשב :

1) מעבד 805 - האם אני אראה ביצועים משופרים (בהשוואה למעבד ה-AMD)גם עכשיו לפני שיכנסו כל התוכנות שתומכות בכפולי ליבה ? או שבגדול זה פונקציה יותר של כמות זיכרון או התמיכה בכפולי הליבה .

כל זאת בהנחה שאני לא במולטיטסקינג מאסיבי . הרבה חלונות של אקספלורר פתוחים ועוד 2-3 תוכנות ברקע.

2) לוח ג'יגהבייט שציינתי - האם הוא יכול להחזיק אובקלוק כבד יותר ממעבר לBUS של 166 ? או שיש יותר טובים בטווח המחיר שלו ?

3) זיכרונות - הבנתי שצריך דואל צ'אנל DDR2 (עדיף סמסונג) . איזה יותר כדאי. מהירות 533 או 677 ? האם המהירות יכולה לשפר את האוברקלוק וברמה משפיעה באמת ?

4) ספק כוח ומארז - הבנתי שלא ג'נרי ... ספק 350W של HEC +מארז COMPUCASE , יוכל להחזיק מחשב באובקלוק גם יותר חזק מהעלאת תדר ל-166 ? ..בהנחה שכרטיס המסך פשוט X550 .

5) מאוורר למעבד - מכל מיני קישורים כאן קראתי שהצליחו להמהיר את המעבד ל-3.9 .... גם על קירור סטוק של אינטל . אז האם באמת הכרחי לשים BIG TYPHOON ? או שיש משהו יותר זול (רעש לא נראה לי שיפריע כשהמארז מתחת לשולחן ומוזיקה תמיד ברקע..)

בגדול , השאלות באות כדי לצמצם הוצאות מיותרים עם תקציב מוגבל (אגב , חוץ ממדפסת שיש לי USB וצורב שאני אחבר+דיסק קשיח , אין לי עוד חלקים צורכי חשמל)

אני צריך משהו תקציבי במחיר שפוי , כי סה"כ, שידרוגים יותר מדי מביאים לעלות גבוהה (ואולי הכרחית) .

אני צריך משהו פונקציונלי ביחס עלות\תועלת טובה .

מה דעתכם ? אשמח לשמוע תגובות לשאלות ו\או הצעות למפרט מאוזן שבאמת יתאים לצרכים .

תודה לכל מי שעוזר ! :xyxthumbs:

פורסם

שמע, ב 166 תקבל ביצועים קרובים ל 840. האם תראה שיפור? בשביל אינטרנט מספיק גם פנטיום 3. במולטיטסקינג יהיה שיפור משמעותי. ככל שהזמן יעבור יותר תוכנות תתמוכנה והשיפור בעבודה רגילה יהיה משמעותי יותר. אבל לדוגמה אתמול כווצתי וחילקתי ISO גדול על 3200 באוברקלוק ל 2500. ניסיתי לנגן סרט במקביל ולקח לא מעט זמן עד שהסיפור התייצב. זו לא בעיה שתהיה לך בכפול ליבה.

ספק - הייתי קונה משהו חזק יותר אפילו שה 350 יחזיק. אולי את ה 6A21 שבא עם 400 וואט TRT (רק תשים לב גי יש כמה ורסיות בשוק). או איזה מארז בתוספת אנרמקס 350 וואט שהיתרון שלו זה רייל יחיד וחזק מה שאינטל אוהבים.

אפשר להגיע ליותר מ 166. כמה? אני מעריך שבלי יותר מדי בעיות 170-180 וגם יותר אם מעלים מתח. כמובן שצריך גם קצת מזל למרות שכולם באים בסטפינג B0 שטוב.

לגבי הגיגבייט. יש לוחות יותר טובים אבל ההפרש גדול. הרי בסה"כ אתה רוצה להרים אותו לביצועים אבל לא לשבור שיאים אז הגיגבייט לטעמי יספיק רק קנה אותו במקום שיתנו לך 3 שנות אחריות.

קרור טוב - עדיף. בטח שאם אתה באוברקלוק. אפשר להשיג AC 7 PRO ב 150 שקל.

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1560&products_id=12140

יש גם את זה שברמה של ה BT אבל עולה קצת פחות:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8197

אבל תמיד אפשר להוסיף יותר מאוחר. ככה שאתה יכול להתחיל בלי ולהוסיף אח"כ.

זכרונות - אם לאוברקלוק אז תשים עוד כמה שקלים בשביל 667. יש בנועה זוג של PQI ב 660 שקל ו GSKILL אם אני זוכר נכון בפחות.

פורסם
  • מחבר

INTEGRAL- תודה על התגובה .

בכל מקרה, כפי שציינתי , אני לא מעוניין להשקיע יותר ממה שיהיה לי פונקציונלי עבורי .

אני ממש לא בתחום המשחקים ולכן גם לא מקצה סכום לכרטיס מסך (שמן הסתם גם יצריך יותר כוח ספק וכו').

כנ"ל לגבי זיכרונות ,במידה ואני עושה אוברקלוק קטן ומגיע לרמה של יציבות ושהמחשב יגיב מהר במולטיטסקינג (אם אפשר לקרוא לזה ככה..עם 3-4 תוכנות ) ,

אזי אני לא חושב שיהיה צורך ביותר מספק איכותי וסטנדרטי (בהתבסס על לינקים שקראתי מכאן , שאנשים הגיעו לרמות גבוהות יותר של אוברקלוק עם ספק לא אימתני

ואפילו מאוורר סטוק - > לאורך זמן) .

במסגרת התקציב שלי , אני צריך לנצל כל אפשרות ל - "לעגל פינות" במסגרת האפשרית כמובן , בלי לפגוע ביציבות המערכת.

לצערי,גם לא מצאתי לוח תקציבי שיהיה מתאים גם לאוברקלוק (ואני יכול להתפשר על OC קטן)וגם שיהיה לו FIREWIRE +כרטיס מסך מובנה+יציאה ל-TV .

מה שבלוחות של סוקט AMD , ראיתי לא מעט .

אז לגבי הזיכרונות אני אקח את ה-533 (בהנחה שייתן לי אפשרות ל-OC סביר) -> אשמח לשמוע אם יש למישהו ניסיון מוצלח גם המפרט שציינתי.

לגבי הקירור -> אשאר עם הסטוק (בתקווה שהוא לא יתחמם...).אם תהיה בעייה , אוסיף אח"כ כשיתאפשר לי .

אני מאוד מקווה שאצליח "בפרוייקט" , כי לצערי , לא מצאתי כאן הרבה התנסויות של אנשים עם מפרט כזה (כמובן שדיסק קשיח ושאר החלקים הם מיינורים בחשיבות)

שוב , תודה ! :xyxthumbs:

פורסם

אני הייתי ממליץ לך לוותר על כל קירור בינתיים לחסוך את ה-100-150 שקל האלו כמה שזה לא יעלה ולשים את הכסף הזה בזכרונות 667 שיהיו חזקים יותר מ533.

גם הבנתי שזכרונות 667 יעבדו במהירות 533 בגלל הבאס של המעבד שהוא יחסית נמוך, בטח בהודעה אחריי אינטגרל ייתן הסבר יותר מפורט למה בדיוק בכל מקרה אם תקנה זכרונות 667 שיעבדו ב533 מה שבטוח שהם לא יגבילו אותך מבחינת אוברקלוק.

לפי דעתי אחלה מפרט אבל כמו שאמרו כדאי לקחת ספק 400W למרות שה350W יחזיק בהחלט עדיף שלא יהיה גבולי מידי בטח ובטח שאתה מוסיף לו אוברקלוק עם מעבד שצורך לא קצת!

אבל את השיקולים הכספיים תצטרך לעשות אתה.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

YOTAM , תודה .

לפי מה אתה אומר , אם אני אקח את הזיכרונות 667 ,אזי , אני לא אנצל את המהירות שלהם בגלל מגבלת ה-BUS של המעבד.

(מכאן אני מסיק שהמגבלה היא לא בלוח אלא במעבד) . לפיכך , לא תשתלם לי התוספת של המהירות .

תקנו אותי אם אני טועה . בהנחה וזה כך , עדיף יהיה לי לקחת זיכרונות 667 ואת התוספת להשקיע בספק יותר חזק (400) .

אגב , במידה וכן אוכל לנצל את הזיכרונות המהירים וכן ישנה תמיכה של המעבד , האם זה המדד שיאפשר לי לבצע אוברקלוק לרמה גבוהה יותר ??

אשמח לקבל חידוד בנושא או אפילו קישור לאיזה ת'רד כאן (או בחו"ל) שמראה השפעת מהירות זיכרון על OC למעבד (805 או שגם דומה).

תודה מראש , שמעון .

פורסם

אממ השפעת מהירות זיכרון על אוברקלוק למעבד... :nixweiss:

אני חושב שתצטרך להסביר את עצמך שוב.

בכל מקרה אני שמעתי שבגלל הבאס היחסית נמוך של המעבד הזכרונות יעבדו ב533 באופן אוטומטי(משהו עם יחסי המעבד זיכרון שיהיו על 2:1 וזהו היחס הגבוהה ביותר האפשרי) ( :s05:) ויהיה אפשרי לשחק עם האפשרויות האלו בלוח.

כמובן שהלוח תומך זכרונות 667 כנראה אינטגרל או בטח ליאור יוכלו להסביר את זה באופן יותר ברור למה הזיכרון יעבוד ב533 אם בכלל...

לפי התיאוריה שלי אם תיקח זכרונות 667 והם יעבדו במהירות 533 אם תבצע אוברקלוק למעבד גם מהירות הזכרונות תעלה והרי זה לא מה שיגביל אותך כיוון שהזכרונות מילא יועדו לעבוד במהירות 667, תקנו אותי אם אני טועה אני לא בטוח שזה נכון אבל זה הגיוני מאוד!

פורסם
  • מחבר

אממ השפעת מהירות זיכרון על אוברקלוק למעבד... :nixweiss:

אני חושב שתצטרך להסביר את עצמך שוב.

בכל מקרה אני שמעתי שבגלל הבאס היחסית נמוך של המעבד הזכרונות יעבדו ב533 באופן אוטומטי(משהו עם יחסי המעבד זיכרון שיהיו על 2:1 וזהו היחס הגבוהה ביותר האפשרי) ( :s05:) ויהיה אפשרי לשחק עם האפשרויות האלו בלוח.

כמובן שהלוח תומך זכרונות 667 כנראה אינטגרל או בטח ליאור יוכלו להסביר את זה באופן יותר ברור למה הזיכרון יעבוד ב533 אם בכלל...

לפי התיאוריה שלי אם תיקח זכרונות 667 והם יעבדו במהירות 533 אם תבצע אוברקלוק למעבד גם מהירות הזכרונות תעלה והרי זה לא מה שיגביל אותך כיוון שהזכרונות מילא יועדו לעבוד במהירות 667, תקנו אותי אם אני טועה אני לא בטוח שזה נכון אבל זה הגיוני מאוד!

לגבי השפעת מהירות זיכרון (בפועל) על פוטנציאל המהרת המעבד , אין לי שמץ של מושג (אם בכלל זה קיים). אולי מישהו כאן יוכל להסביר קצת יותר .

לגבי תמיכת הלוח בזיכרון - כמובן שהלוח תומך . זה גם שכתוב במפרט הלוח אצל היצרן.

השאלה באמת, במידה ואני לוקח זיכרונות 667 , המהרת המעבד תשחרר אותי ממגבלת ה-BUS הנמוך והם יעלו למהירות 677 ...כמו שצריך להיות (בהתבסס על ניסיון עם הלוח של ג'יגהבייט שציינתי או בכלל אם זה רלוונטי לכלל הלוחות המקבילים).

אשמח לשמוע תגובות נוספות בנושא .. ;)

פורסם

אוקיי אז ככה

בלוח ישנם יחסים המשמשים לקביעת תדרים שונים של רכיבים שונים

"היחס" מתייחס בד"כ ליחס בין הבאס של המעבד (שהוא התדר הסופי של המעבד לחלק למכפלה) ובין הבאס של הזכרון (בזכרונות DDR הוא התדר לחלק ל-2).

היחס המקסימלי המתאפשר ע"י רוב אם לא כל הלוחות בשוק הינו 2:1, כלומר שתי יחידות יחס לזכרון ויחידת יחס אחת למעבד.

זה אומר שהבאס של הזכרון יעבוד בתדר כפול מהתדר של הבאס של המעבד

מדובר על D805, ולכן הבאס שלו הוא 133MHz, בגלל היחס 2:1 הזכרון עובד בבאס של 266MHz, במילים אחרות DDR2-533MHz.

בהנחה שעושים אוברקלוק למעבד לבאס של 166MHz, בגלל היחס הבאס של הזכרון זה 333MHz, במילים אחרות DDR2-667MHz

מקווה שעניתי על השאלה

פורסם

קודם כל תודה ליאור דבר שני גם לי יש שתי שאלות קטנות:

1. כמה מהר אני יגיע ל166 עם D805 האם זה קליל או שכבר דרוש קירור רציני יותר?

2. במידה והוא יקח זכרונות מסוג 533 ויתחיל לעשות אבורקלוק לא בטוח שהוא יגיע ל166 הכוונה לא בטוח שהזכרונות יעבדו במהירות 667, הוא יצטרך להתחיל לשחק עם יחסים...לא ככה?(אפילו כמעט אין סיכוי שהוא יעשה 667 לפי דעתי)

פורסם

עוד לא ראיתי מישהו שלא הגיע ל 166. אנשים מגיעים ליותר על מתח סטוק.

פורסם
  • מחבר

עוד לא ראיתי מישהו שלא הגיע ל 166. אנשים מגיעים ליותר על מתח סטוק.

סליחה על הבורות ...אבל עד כמה יותר ובאיזה תנאים מינימליים ? הבנתי מקריאה כאן בפורום שהיו שהגיעו ל- 3.9 (אפילו על קירור סטוק) מהבסיס של 2.66 .

בגדול , אני רוצה לדעת תחת איזה תנאים אני אוכל להגיע לאוברקלוק יותר חזק מבאס של 166 ,כלומר, האם להגדלת הזיכרון מ-553 ו-667 , תהיה השפעה מכרעת

או שהספק 400W הוא זה שיגביל אותי או לחילופין המאוור של המעבד .

ת'אמת , ניסיתי למצוא מדריך ממצה ברשת לאוברקלוק על המעבד הזה+הלוח של ג'יגהבייט (כמו שנותנים REVIEW לכל מיני לוחות אם) עם כל הפרטים של החומרה שנבדקה כמתאימה .

אולי פספסתי משהו ... סה"כ את המחשב הקודם שלי שקניתי מלפני שנה + , את המפרט לקחתי לאחר שראיתי REVIEW על לוח+מעבד וביצועים שנבדקו במבחן (שהציג גם תוצאות +תנאים שלב אחר שלב בהגדות בביוס לקינפוגים שונים) ולאחר התקנה בבית , יצא לי ביצועים זהים :).

ליאור - אם הבנתי נכון , כשאני מעלה את הבאס ל-166 ,אזי אוטומטית המהירות של הזיכרונות עולה ,ל-333 (667 ב-DDR2) ומכאן אני מסיק שבגודל זיכרון כזה,

לא תהיה לי הגבלה להעלאת הבאס ל-166 ואם אני ארצה להעלות יותר את הבאס אזי אצטרך מהירות זיכרון יותר גבוה (אם קיים?) ....אולי לא הבנתי נכון .

אם זה די מורכב ומצריך הסבר מפורט יותר להבנה , אשמח לקבל קישור בנושא (אפילו מאתרים בחו"ל) .

אגב ,תודה לכולכם על העזרה ! :yelclap:

פורסם

דגם מחיר כמות

Intel Pentium D 920 Dual Core 2.8Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box 1470 ¤ 1

GIGABYTE GA-8I945P-G 680 ¤ 1

PQI TURBO DDRll 512MB 667MHZ 350 ¤ 2

LEADTEK WinFast PX7600 GS TDH 256MB PCI-E 830 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A21 BLACK 400W 515 ¤ 1

סה"כ: ¤ 4195

זה מפרט בהנחה שאתה רוצה גם לשחק מלבד לעשות לו OC

אם לא את אפשר לקחת איזה 6200 או x1300 זול.

ולרדת בזיכרונות ל 533

פורסם

ספק 400-420W איכותי וטוב זה לא מה שיגביל אותך.

זיכרון במהירות 667 יעזור לך בכך שתתחיל להעלות את הבאס מ133 ל166 מהירות הזכרונות תעלה הזיכרון אמור בכל מקרה לעבוד ב667 ככה שלא הוא זה שיגביל אותך...

קירור זה אחד הדברים שכן יגבילו אותך דווקא אם תישאר עם קירור הסטוק לא רק שהוא יהיה דיי רועש הוא גם יהיה הרבה פחות אפקטיבי מקירור איכותי.

בקשר לשאלה האחרונה אם אתה מעלה את הבאס מ133 ל166 תדר הזכרונות יעלה גם כן בתנאי שלא תיגע בו ותקבע אותו ידנית כלומר בלוח שלי למשל וככה בכל לוח אחר אם אני יתחיל להעלות את הבאס(חחח P4 2.4 ענתיקה) ככה גם מהירות הזכרונות שלי תעלה אם אני לא יגדיר את הזכרונות שיעבדו ב400MGHZ הם יגבילו אותי מהר מאוד מכיוון שאלו זכרונות VALUE והם נבדקו אך ורק על 400MGHZ מה שאני יצליח לעשות יותר מזה זה בגדר מזל בלבד.

בכל מקרה בינתיים זיכרון יותר מהיר מDDR2 667MGHZ אני עדיין לא ראיתי...

לוחות שתומכים בDDR2 800MGHZ זה כבר יש אני חושב :smile1:

פורסם

סליחה על הבורות ...אבל עד כמה יותר ובאיזה תנאים מינימליים ? הבנתי מקריאה כאן בפורום שהיו שהגיעו ל- 3.9 (אפילו על קירור סטוק) מהבסיס של 2.66 .

ספק נורמלי, קרור נורמלי, ומזל. לא כל המעבדים מגיעים לאותו OC.

בגדול , אני רוצה לדעת תחת איזה תנאים אני אוכל להגיע לאוברקלוק יותר חזק מבאס של 166 ,כלומר, האם להגדלת הזיכרון מ-553 ו-667 , תהיה השפעה מכרעת

לא. תשתמש במחלקים.

אם אתה מתכנן להגיע מאוד גבוה אז הספק יכול להגביל וגם הקרור.

ת'אמת , ניסיתי למצוא מדריך ממצה ברשת לאוברקלוק על המעבד הזה+הלוח של ג'יגהבייט (כמו שנותנים REVIEW לכל מיני לוחות אם) עם כל הפרטים של החומרה שנבדקה כמתאימה .

אולי פספסתי משהו ... סה"כ את המחשב הקודם שלי שקניתי מלפני שנה + , את המפרט לקחתי לאחר שראיתי REVIEW על לוח+מעבד וביצועים שנבדקו במבחן (שהציג גם תוצאות +תנאים שלב אחר שלב בהגדות בביוס לקינפוגים שונים) ולאחר התקנה בבית , יצא לי ביצועים זהים :).

אם אתה מבין את עקרונות האוברקלוק, לא ממש צריך מדריך.

ליאור - אם הבנתי נכון , כשאני מעלה את הבאס ל-166 ,אזי אוטומטית המהירות של הזיכרונות עולה ,ל-333 (667 ב-DDR2) ומכאן אני מסיק שבגודל זיכרון כזה,

לא תהיה לי הגבלה להעלאת הבאס ל-166 ואם אני ארצה להעלות יותר את הבאס אזי אצטרך מהירות זיכרון יותר גבוה (אם קיים?) ....אולי לא הבנתי נכון .

אם זה די מורכב ומצריך הסבר מפורט יותר להבנה , אשמח לקבל קישור בנושא (אפילו מאתרים בחו"ל) .

לא, אתה פשוט תבחר יחס אחר לזכרונות.

פורסם

קודם כל תודה ליאור דבר שני גם לי יש שתי שאלות קטנות:

1. כמה מהר אני יגיע ל166 עם D805 האם זה קליל או שכבר דרוש קירור רציני יותר?

2. במידה והוא יקח זכרונות מסוג 533 ויתחיל לעשות אבורקלוק לא בטוח שהוא יגיע ל166 הכוונה לא בטוח שהזכרונות יעבדו במהירות 667, הוא יצטרך להתחיל לשחק עם יחסים...לא ככה?(אפילו כמעט אין סיכוי שהוא יעשה 667 לפי דעתי)

1. ל-3.3GHz זה אמור להיות קליל ומאוד לא בעייתי. לרוב אין אפילו צורך ביותר ממתח סטוק.

2. לכן לא לוקחים זכרונות בתדר שיגביל אותך

א. תעדיף ספק כוח עם מסילת 12V בודדת ולא שתיים, אם התקציב מאפשר אז OCZ ModStream זאת אחת האופציות הכי טובות, Enermax 370W/420W גם אופציה מצוינת, וגם Tagan שיש להם כפתור לבחירה בין רייל אחד או שניים.

ב. אל תיקח זכרונות יותר מהירים (כמו 800MHz או 1000MHz) פשוט כי הם יקרים מדי.

ג. אם תיקח זכרונות 667MHz, ותעשה אוברקלוק מעבר לבאס 166, פשוט תשנה את היחס לאחד יותר נמוך והזכרון יישאר על 667MHz.

למשל בבאס 200 אתה צריך יחס 5:3 במקום 2:1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים