עבור לתוכן

האם ישנו הבדל בין חיבור מודם דרך USB או כרטיס רשת? כנראה שכן

Featured Replies

פורסם

מאז שיש לי אינטרנט מהיר בכבלים, המודם תמיד היה מחובר דרך ה-USB (מכיוון שלא היה לי כרטיס רשת). לפני מספר ימים השגתי כרטיס רשת, אבל לא חיברתי אליו את המודם. היום סתם בשביל הניסיון ובדיקת המהירות חיברתי את המודם לכרטיס רשת וערכתי בדיקת רוחב פס דרך האתר Bandwidth Place (לחצתי על "Cable connection in Middle East"). התוצאות: 1.3Mbps בכרטיס רשת, לעומת 544Kbps ב-USB.

כלומר, האם ב-USB אני מקבל רק חצי מהמהירות שאני אקבל בכרטיס רשת?

לא פעם הורדתי קבצים משרתים ישראליים במהירויות של 190Kbps, שזאת בעצם מהירות ההורדה המקסימלית של 1.5M.

אני בכבלים, סמייל אינטרנט זהב, 1.5M, המודם - JOOHONG SuperLink2800.

בנוסף לכך, מסיבה לא ברורה האינטרנט לא עובד אצלי טוב בכרטיס רשת. אם אני לא מאתחל את המחשב כשאני מחליף את ה-USB בכרטיס רשת - המודם לא מצליח למצוא כתובת או משהו כזה. אם אני מאתחל את המחשב כשאני מחליף את ה-USB בכרטיס רשת - המודם עובד כרגיל, אבל מתנתק מסיבה לא ברורה אחרי כמה דקות.

למישהו יש מושג מה הבעיה?

פורסם

מהניסיון שלי (על 5 מחשבים שונים ומודמים שונים) בכל ה 5 , החיבור לאינטרנט עבד דרך ה- usb ותמיד היה איתו בעיות , כלומר הוא היה מתנתק לעתים קרובות מאוד , והיו בעיות איטיות.

ולכן די מהר העברתי את כל המודמים לחיבור רשת , ומאז אין בעיות באף אחד מהם.

אני חושב שחיבור ה - usb לא ממש נועד לחיבור אינטרנט (אולי לא לרוחב פס של 1.5 ומעלה) , אבל בזה אני לא בטוח.

אני גם חושב שכל מי שיש לו מודם שיש לו רק חיבור usb שידאג להחליף אותו עם חברת התשתית שסיפקה לו את המודם כי פשוט דרך החיבור רשת זה יוצא יותר יציב (למרות שאולי יש אנשים שאצלם ה - usb עובד מצויין ואולי כל הבעיות היו רק אצלי).

לגבי הבעיה השניה שלך , שהוא לא מזהה את הכרטיס רשת , אני לא מצליח לחשוב על סיבה כרגע , אבל תוכל לנסות לחבר את המודם לכרטיס רשת ואז לאתחל ולרשום פה את מה שהוא רושם לך שם (לגבי זה שהוא לא מוצא את הכתובת).

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי, המחשב מזהה את הכרטיס רשת וגם את המודם, אבל המודם לא מצליח להתחבר לאינטרנט עצמו (לקבל כתובת IP או משהו כזה).

פורסם

ידוע לכם אם הספקים מחליפים את המודם בחינם או שזה מצריך קנייה שלו?

פורסם

ידוע לכם אם הספקים מחליפים את המודם בחינם או שזה מצריך קנייה שלו?

לך לבזק הם חיליפו לך למודם רשת בלי שאלות מיותרות... אתה אומר להם אני מעוניין להחליף למודם רשת והם מחליפים לך ומיותר לציין שהם מחליפים למודם בחינם בלי התחייבויות ובלי תשלום נוסף... לי היה מודם USB שקיבלתי בזמנו מברק, באתי לבזק עם המודם הזה ואמרתי להם אני רוצה מודם רשת הם אמרו לי שלא צריך להחזיר את המודם USB (באמת מטופש מצידי כי קיבלתי מתנה מברק) אבל אמרתי על כל מקרה... והם הביאו לי מודם רשת... וד"א הוא עובד בהרבה יותר טוב מ USB.

פורסם
  • מחבר

אני מחובר דרך הכבלים, ככה שבזק לא יכולים לעזור לי.

חוץ מזה, יש לי גם חיבור UBS וגם חיבור LAN.

הבעיה היא שהאינטרנט עצמו לא עובד, דרך ה-LAN.

פורסם

אם אני מבין נכון - כאשר אתה מחובר דרך כרטיס הרשת למודם (וממנו לאינטרנט) יש התנתקות כל כמה דקות.

תתחיל בזה שתמחק את הדרייבר שהתקנת כדי לחבר את המודם דרך USB. יכול להיות שזה יוצר התנגשות.

אם אתה משתמש בחייגן של הספקית או שטות אחרת - צור התקשרות של ווינדוס לאינטרנט.

בכלל עדיף לך לדבר עם הספקית כדי לקבל את ההגדרות הנכונות לחיבור דרך כבל רשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים