עבור לתוכן

מת מפצעיו התינוק ש"אביו" בן ה-19 התעלל בו

Featured Replies

פורסם

טוב, הויכוח כאן הוא לא על לפיד וחברי מפלגת שינוי לשעבר אז לא נתחיל כאן דיון.

אתה (00000) עם הספקולציות שלך יכול לרקוד עד מחר, אבל לפיד ומפלגתו היו הראשונים מאז ומעולם שניסו להפר את הסטטוס קוו הרגיש הזה בין דת ומדינה לטובת כולנו, כולנו החילונים כמובן.

זה שהקואליציה עם הליכוד התפרקה אחרי שנה וחצי כמדומני והמפלגה לא סיימה את הרפורמות שלה - אי אפשר להאשים אותם.

מה שבטוח הוא שעכשיו, שש"ס ויהדות התורה עמוק בתוך הקואליציה, כל הישגי 'שינוי' ימחקו כהרף עין, וכל הלגיטימציה בעולם תינתן לבלאגן החוגג בשעות אלו ברחובות מאה שערים.

• תגובות 63
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה הישגים יש לשינוי? מה היא השיגה בדיוק? היא לא השיגה כלום

אבל באמת אם מישהו רוצה לדבר על שינוי אפשר לפתוח על זה דיון נפרד כאן זה לא המקום

פורסם

זה כבר לא מלחמה בין חילונים לחרדים, זה משהו יותר שורשי. בחו"ל הם מתקיימים לבד, איך זה שפה הם החליטו שציבור שלם צרייך לפרנס אותם? אני כבר לא מדברת על קצבות הילדים... זה שהרב עובדיה מתפאר על איך שיפצו את המקוואות ("יותר יפה מהרצפה של אחשווראש") כשיש חולים שעומדים למות כי אין תקציב לתקצב להם את התרופות ויש ילדים שבאמת רעבים ללחם. :bash:

פורסם

ש"ס ויהדות התורה מושחתות לא פחות.

הפואנטה שלי (שהייתה לא ממש ברורה ואני מצטער), היא שמפלגה בעלת אג'נדה מסויימת מתגלה כמושחתת, גורמת לרוב למצביע לרוץ למפלגה בעל אג'נדה נוגדת לה.

אני לא חושב שאם נפריד בין דת למדינה, מצבינו ישתפר ( וזה כבר בדיון אחר ).

חזרה לנושא הת'רד.

טוב, הויכוח כאן הוא לא על לפיד וחברי מפלגת שינוי לשעבר אז לא נתחיל כאן דיון.

אתה (00000) עם הספקולציות שלך יכול לרקוד עד מחר, אבל לפיד ומפלגתו היו הראשונים מאז ומעולם שניסו להפר את הסטטוס קוו הרגיש הזה בין דת ומדינה לטובת כולנו, כולנו החילונים כמובן.

זה שהקואליציה עם הליכוד התפרקה אחרי שנה וחצי כמדומני והמפלגה לא סיימה את הרפורמות שלה - אי אפשר להאשים אותם.

מה שבטוח הוא שעכשיו, שש"ס ויהדות התורה עמוק בתוך הקואליציה, כל הישגי 'שינוי' ימחקו כהרף עין, וכל הלגיטימציה בעולם תינתן לבלאגן החוגג בשעות אלו ברחובות מאה שערים.

פורסם

כי פה, שבן גוריון התכוון ל"תורתם אמונתם", שהוא האמין שצריך להיות ציבור קטן שכן נמצא כל היום בישיבות, מספרים היה כמה אלפים בודדים, ולא כמה עשרות אלפים.

אני חושב שאם הוא היה רואה לאיפה זה מתפתח מבחינת תופעה הוא בחיים לא היה מאשר את הסכם הסטטוס קוו כפי שהוא היום.

אני לא ממש מצדד ברב עובדיה, אבל השיפוץ של המקוואות היה מתרומות, לא ממש מתקציב המדינה.

ואם יש תנועה שבאמת עוזרת זה דווקא ש"ס, שיש לה בתי ספר של יום מלא עם ארוחות וכאלה.

וזה שהוא היה בן 19 כאבא, זה לא ממש משנה, יש המון אבות בני 19 בציבור החרדי, ולא רואים ראשים עפים...

הפשיעה שם מוסתרת, נכון, אבל היא כן פחותה מהציבור החילוני

פורסם

כן קשור שהוא בן 19. מה ילד בן 19 יודע על החיים ולגדל ילד? אז התמיחה והלחץ מצד המשפחה אולי "עוזרים" אבל הם לא פותרים כלום, במיוחד כשיש עסק עם חולה נפש. אבל הם לא יבואו ויגידו, טוב, הוא לא בסדר, נשים אותו בטיפול עד שיהיה טוב - הם יחתנו אותו חיש מהר כדי שחלילה אף אחד לא יחשוב שמשהו לא בסדר איתו. יוצא גם שהוא היה מכה את אישתו - אז בטח, אחרי איומים היא חזרה בה ואמרה שהוא צדיק... ::)

הם חיים באנרכיה שפאנקיסטים היו מתים לחיות בה...

פורסם

נכון, בנאדם בן 19 לא יודע לגדל ילד, אבל זה נכון לחברה החילונית.

בחברה החרדית זה שונה ברמות שאת לא מבינה בכלל, זה לא שזה בנאדם אחד שהופך לאבא בגיל 19, זאת תופעה, עתיקת יומין.

אני לא בא להגן בשום אופן על ה'אבא' הזה, אבל הגיל פחות משחק פה.

כל מה שהוא עובר שונה לגמרי ממה שנער חילוני עובר, אורח חיים שונה לגמרי.

אם הבנאדם היה משוגע- פה יש לנו בעיה, אבל אי אפשר לעלות על זה כי זאת חברה סגורה מאוד.

כאילו שחסרים משוגעים שמכים את אשתם גם בציבור החילוני... וכאילו חסרות תופעות שאת מספרת עליהם שאישה מצדיקה את בעלה בסוף.

להראות שזאת תופעה רק בציבור מסויים זאת שטות.

אבל בציבור החילוני, אבא בן 19, לא רק שזה לא מקובל, זה פשוט רע.

בציבור החרדי - אופרה אחרת.

הם חיים באנרכיה כי מרשים להם, וזה גם מאוד רע, וצריך לטפל בזה, איך? ואללה לא יודע.

פורסם

עדיין, את הבנים הם משיאים בגיל מאוחר מעט יותר, 23-24... גבר חרדי רגיל שאמא שלו כל הזמן מפנקת אותו - מה הוא יודע על זה? זה גם תלוי אם היה צעיר או בגיר האחים וכמה אחריות היתה לו על אחים קטנים ממנו - מכאן נסיון נרכש בטיפול בילדים...

בכל זאת, כל הטענות שהוא נשמט מידיו - מופרחות לגמרי. מוזר שאין כאן תינוקות עפים על ימין ועל שמאל... ידוע גם שחבלה מטילטול וכזאת של נפילה שונות זו מזו. כאן יש שבר במפרקת וכאן יש חבלה קהה לראש. שהפטולוג יחליט - לא החרדים. מובן שתמיד אפשר לתבוע על רשלנות. זה לא ייתכן שאנשים יהיו לא זהירים עם הילדים שלהם ואז יגידו "אופס, נפל לי!", הרי מדובר בחיי אדם.

פורסם

עדיין, את הבנים הם משיאים בגיל מאוחר מעט יותר, 23-24... גבר חרדי רגיל שאמא שלו כל הזמן מפנקת אותו

מאיפה המידע?

פורסם

גרתי בבני-ברק.

תלוי גם בקהילה, יש משוגעים שמשיאים בניגוד לחוק ילדות בנות 13.

פורסם

עקרונית הם יכולים לחתן אותו מגיל 13, לפי היהדות, נראה לי לפי החוק בישראל זה 14 או משהו :screwy:

19 זה דווקא גיל דיי סטנדטי שם, אחרי שהם מקבלים את הפטור הצבאי בדואר...

ברור שהטענות שמופרכות, זה ברור שה'אבא' אשם ברשלנות/הריגה.

זה ברור שזה שהחרדים שורפים צמיגים כדי לשחרר אותו זה פשוט לקחת את החוק לידים.

פורסם

החוק אומר 17, לדעתי צרייך לשנות אותו ל-21, מה שגם ימנע מכל מיני בנות להשתמט מהצבא דרך נישואים פיקטיביים.

ואכן, הם לוקחים את החוק לידיים. איך נראה להם שאנחנו תופסים פושעים חילונים? :screwy:

פורסם

כן, צריך, רק כמה חבל שזה בחיים לא יעבור...

פורסם

חולים שעומדים למות כי אין תקציב לתקצב להם את התרופות

קצת אוף טופיק, אבל כמעט ואין חולים כאלו; התרופות שלא נכנסו לסל לא מוגדרות כמצילות חיים אלא כמאריכות חיים או משפרות איכות חיים.

פורסם

ואגב זה, עכשיו עבר חוק או תקנה לא זוכר, שכל תרופה שמחוץ לסל מסובסדת ב50%

ניצן אור ברוטר.נט

אל אחי החרדים הירושלמים. אנא חידלו ותנו לחקור את המוות הזה עד תום

אני משוכנע שאתם משוכנעים ומשכנעים את כל הסובבים אתכם שמדינת ישראל

המקוללת החליטה לצוד בכם ציד ולגולל עליכם עלילת דם בערב חג הפסח.

היצרים להוטים, יקרו כאן אסונות ואני כבר רואה בעיני רוחי את אחינו

התמימים עושים מעשים שיובילו לאסונות וצער נפש מרובה בקהילות.

אנא חידלו !

העובדה שתינוק מת כשהוא נמצא חבול קשות בכל חלקי גופו מחייבת בדיקה

מעמיקה. הוא לא נחטף, הוא היה בבית הוריו. אביו אמר בפני החוקרים את

שאמר וגם אם נטען שתוך 12 שעות הביאו אותו להודות במעשי רצח שלא עשה

עדיין אמירתו קיימת וחובה על כל שלטון (אפילו שלטון גויים) לחקור עד

תום ולמצות את האפשרויות. אם האבא לא רצח את בנו, זה יתברר.

אני קורא לכל הרבנים, ראשי העדה, המקורבים לקהלים הקדושים להרגיע את

הרוחות. בהכירי את הקהל, ברור לי שהקהל כולו מאמין בתום לב מוחלט

שלא היה כאן רצח ויש כאן רק עלילה. אם הקהל הזה היה יודע שיש חשש לרצח

הוא לא היה מגיב כך. זה ברור לי לחלוטין ואני מכיר את הקהל הזה.

הוא אינו רואה עיתון, אינו שומע רדיו ולא ידוע לו בכלל את כל אשר ידוע

למי שרואה וקורא את החדשות. הקהל מקבל רק את מה שאומרים לו ואמרו לו

שיש כאן עלילת דם ללא שום סיבה ולכן הוא כך מגיב. חובה דחופה ביותר

לראשי הקהל ולקובעי ההלכה לעצור בטרם יהיה אסון.

http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=8836&forum=scoops1&viewmode=threaded

סתם קריאה מעניינת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים