עבור לתוכן

פנטיום 4 B על לוח מבוסס צ'יפסט 865

Featured Replies

פורסם

תבין הלוח שלך תומך בזכרונות 333 חבל להתאמץ ולהוציא אתה סטיק הקיים ולקנות 2 של 400, תוסיף עוד סטיק של 400MGHZ ותסגור את העיניין בכך שהוא יירד למהירות הסטיק האיטי!

• תגובות 41
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עוד פעם?

מתי תבין שלא כמו בAMD אין קשר ישיר בין הזיכרון למעבד... הזיכרון מעבד מידע בנפרד.

בAMD מכיוון והבקר זיכרון נמצא על המעבד יש קשר ישיר.

ככה שאומנם השיפור באינטל לא יהיה מי יודע מה גדול הוא עדיין יהיה שם.

השאלה היא האם השיפור הזה שווה תהשקעה בזיכרונות חדשים.

הוא צודק, DDR333 מספיק למעבד P4B. גם ככה הזכרון לא יכול לפעול ב400MHZ עם מעבד כזה, מניסיון, היחס האפשרי הגדול ביותר הוא 5:4, כלומר 333:266.

גם מבחינת רוחב פס זה נכון, בדואל אפילו זכרונות 266 מגהרץ היו מספקים למעבד הזה.

פורסם
  • מחבר

הלוח יש עליו רק 2 סלוטים של זכרונות ובכל אחד מהם יש יח' זיכרון של 333 ובביוס הם מזוהים במערך ערוץ כפול, ואם כפי שנאמר הזיכרון פועל ביחידה נפרדת למעבד אז אם את הזוג הזה אני אחליף בזוג של 400 אז הבאס של הזיכרון יעלה לי ויוסיף עוד קצת כח למעכת הזאת.

פורסם

הבאס לא יעלה

התדר הגבוה ביותר לזכרונות הנתמך ע"י מעבד עם FSB 533 (ובכלל זה גם Celeron D) הוא DDR333

פורסם

רגע, ציפסט i865 נותן אפשרות למהירות זכרון גדולה מ-FSB? לי יש AI7 שהוא גם מבוסס על הסדרה הזאת של השבבים ולא זכורה לי אפשרות כזאת בביוס, יכול להיות כמובן שפספסתי אותה....

פורסם
  • מחבר

רגע, ציפסט i865 נותן אפשרות למהירות זכרון גדולה מ-FSB? לי יש AI7 שהוא גם מבוסס על הסדרה הזאת של השבבים ולא זכורה לי אפשרות כזאת בביוס, יכול להיות כמובן שפספסתי אותה....

תאמר לי בבקשה האם בלוח שלך הצלחת להפעיל PAT?

פורסם

אפילו ב-Sis המסכן שיש לי בעבודה (כל כך מסכן שאני לא זוכר את הדגם, הוא מבוסס MSI עם שבב האצה גרפית) מעבד עם FSB533 תומך עד זכרון DDR333

מה שאומר יחס "הפוך" שהבאס של הזכרון יותר מהיר מהבאס

פורסם
  • מחבר

אפילו ב-Sis המסכן שיש לי בעבודה (כל כך מסכן שאני לא זוכר את הדגם, הוא מבוסס MSI עם שבב האצה גרפית) מעבד עם FSB533 תומך עד זכרון DDR333

מה שאומר יחס "הפוך" שהבאס של הזכרון יותר מהיר מהבאס

ואני חשבתי שבעבודה שלי מתעללים בנו - כל המעבדים הם מעבדי אינטל שזה עוד בסדר כי בארץ שמרנים מדי כדי לקחת AMD אבל בכולם שמים לנו לוחות של אינטל מאפנים ומעצבנים, אני עד לא מזמן היה לי 3 שנים פנטיום 4 ווילאמט 478 על לוח אינטל 850 עם RDRAM זה היה סיוט הוא היה כזה עגלה.

פורסם

זה Celeron D 2.4

השני עוד דווקא סבבה

P4C 2.8GHz נורטווד על לוח Asus (גם כן צ'יפסט סיס אבל בלי כרטיס האצה גרפית)

פורסם

ליאור אז איך אתה מסביר את העובדה שאני על הלוח שלי, כאשר שמתי מעבד אחר לבדיקה(מישהו ביקש לבדוק את המעבד שלו, המעבד הוא P4 2.6B) אז הFSB היה 533 אבל הזיכרונות עבדו ב400?

פורסם

אולי זה אפשרי עם פנטיום 4 ולא עם Celeron D?

למרות שראיתי בפירוש באתר חומרה כלשהו דיי מזמן טבלה ותמיכה במהירויות זכרון

פורסם

אולי זה אפשרי עם פנטיום 4 ולא עם Celeron D?

למרות שראיתי בפירוש באתר חומרה כלשהו דיי מזמן טבלה ותמיכה במהירויות זכרון

מה זה משנה? הרי התמיכה באה מהצ'יפסט ולא מהמעבד אצל אינטל.

פורסם

בוודאי

אבל הצ'יפסט צריך לתמוך במחלק הספציפי שייתן לך את הזכרון על 200 ואת הבאס על 133

פורסם

ליאור אז איך אתה מסביר את העובדה שאני על הלוח שלי, כאשר שמתי מעבד אחר לבדיקה(מישהו ביקש לבדוק את המעבד שלו, המעבד הוא P4 2.6B) אז הFSB היה 533 אבל הזיכרונות עבדו ב400?

ההזיכרונות באמת עבדו על 400 או רק היו מכוונים ל-400 בביוס?

בדקת עם תוכנה כלשהי?

פורסם

ההזיכרונות באמת עבדו על 400 או רק היו מכוונים ל-400 בביוס?

בדקת עם תוכנה כלשהי?

עם CPUZ.

וזה באמת היה 400... (BUS200)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים