עבור לתוכן

פנטיום 4 B על לוח מבוסס צ'יפסט 865

Featured Replies

פורסם

חג שמח לכולם

יש לי מעבד פנטיום 4 2.4 B - עובד בבאס 533 הרכבתי אותו בלוח אם מתוצרת אינטל: d865pcd הלוח תומך בדואל צ'אנל ויש זיהוי בביוס של דואל צ'אנל

אך האם בגלל שהמעבד הוא פנטיום 4 נורטווד B ולא C הוא לא יודע לנצל את הערוץ הכפול של הזיכרון? שמתי שני זכרונות של DDR 333.

• תגובות 41
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא אין קשר בכלל הזכרונות מזוים כדיואל צ'אנל כי הלוח תומך והזכרונות מסוג דומה!

פורסם
  • מחבר

אך האם המעבד מנצל את זה?

פורסם

יודע גם יודע

פורסם

אם הזיכרון מזוהה מאחת מהתוכנות למשל CPU-Z כדיואל צ'אנל ברור שיש ניצול של זה זה תוספת של כמה אחוזים בביצועים אם אני לא טועה!

פורסם

ממש לא משנה איזה מעבד זה באינטל, הרי הבקר זיכרון נמצא בצ'יפסט, ככה שאתה צריך שהצ'יפסט יתמוך ולא המעבד.

פורסם
  • מחבר

ואן אני אשים זיכרון DDR במהירות 400 במקום 333 למרות שהמעבד עובד בבאס של 533 ולא 800 זה גם יוסיף לביצועים או שזה כבר לא משנה?

פורסם

ואן אני אשים זיכרון DDR במהירות 400 במקום 333 למרות שהמעבד עובד בבאס של 533 ולא 800 זה גם יוסיף לביצועים או שזה כבר לא משנה?

בטח שיוסיף.

פורסם

לא לדעתי זה יוסיף כלום, חוץ מתזמונים יותר הדוקים אולי.

533FSB == 133MHZ או 266DDR. ז"א הזכרונות לא מנוצלים עד הסוף, ולציפסט הזה אין יחסים הפוכים (ז"א זכרון מהיר מ-FSB).

אז אפילו אם תשים זכרון DDR500, הזכרון עדיין ירוץ ב-266DDR.

אפילו אם תעשה אוברקלוק ונגיד תגיע ל-167MHZ FSB המעבד שלך ירוץ ב-3GHZ ולא כל מהנורט'וודים הישנים יכלו להגיע למהירויות הרבה יותר גבוהות מזו רק אז הזכרון ירוץ במהירות לה הוא מיועד.

פורסם
  • מחבר

לצערי אין יכולות OC בכלל - זה לוח מתוצרת אינטל.

פורסם

לא לדעתי זה יוסיף כלום, חוץ מתזמונים יותר הדוקים אולי.

533FSB == 133MHZ או 266DDR. ז"א הזכרונות לא מנוצלים עד הסוף, ולציפסט הזה אין יחסים הפוכים (ז"א זכרון מהיר מ-FSB).

אז אפילו אם תשים זכרון DDR500, הזכרון עדיין ירוץ ב-266DDR.

אפילו אם תעשה אוברקלוק ונגיד תגיע ל-167MHZ FSB המעבד שלך ירוץ ב-3GHZ ולא כל מהנורט'וודים הישנים יכלו להגיע למהירויות הרבה יותר גבוהות מזו רק אז הזכרון ירוץ במהירות לה הוא מיועד.

למה אתה מדבר שטויות?

אני אומר לך בוודעות מנסיון אישי שהביצועים ישתפרו...

פורסם

לא הבנתי מה הוא רוצה לעשות להוציא את הזיכרון 333 ולהוסיף במקומו 400 או ביחד? כי אם ביחד כמובן שהתדר יהיה 333MGHZ אם במקומו השאלה אם הלוח תומך אם כן הזיכרון ירוץ ב400MGHZ---> כלומר 200MGHZ אפקטיביים כמובן!

פורסם
  • מחבר

התכוונתי להוציא את הזוג של 333 ולשים במקומם זוג של 400.

פורסם

לצערי אין יכולות OC בכלל - זה לוח מתוצרת אינטל.

אז זכרון DDR333 יספיק מעל ומעבר למעבד הזה.

פורסם

אז זכרון DDR333 יספיק מעל ומעבר למעבד הזה.

עוד פעם?

מתי תבין שלא כמו בAMD אין קשר ישיר בין הזיכרון למעבד... הזיכרון מעבד מידע בנפרד.

בAMD מכיוון והבקר זיכרון נמצא על המעבד יש קשר ישיר.

ככה שאומנם השיפור באינטל לא יהיה מי יודע מה גדול הוא עדיין יהיה שם.

השאלה היא האם השיפור הזה שווה תהשקעה בזיכרונות חדשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים