עבור לתוכן

התייעצות לגבי מקרה מבזה ולא רגיל שקרה לי היום בצבא

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב אני יראה כבר מה אני יעשה(כנראה שכלום)

הוציא ממני את כול המוטיבציה לשרת..גועל נפש של מערכת

• תגובות 37
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון, אם מה שאתה אומר נכון, ששכבתה שם מעולף שעה וחצי וחבר שלך קרא לעזרה בקשר ואף אחד לא בא אז זה דבר חמור ביותר וזה לא משנה בכלל אם יש לך פטור מסויים או לא.בנוסף אם לא נתנו לך באמת ליראות רופא תוך 24 שעות מהרגע שביקשתה זה דבר חמור נוסף שני וזאת בהחלט סיבה לקבילה.

אני מציע לך להמשיך את השירות כאילו לא קרה כלום ובו זמנית לעשות הכול כדי ליקבול את המפקדים שלך שאחראים למחדל שאף אחד לא בא לעזור לך למרות הקריאה בקשר ועל זה שלא נתנו לך ליראות רופא אם באמת כך היה. הבעיה היא שקבילה יכול להיות במקרים מסויימים תהליך מסורבל ביותר שלוקח הרבה זמן ודורש הרבה סבלנות מימך ומההורים שלך שצריכים להגיש את הקבילה בשמם (זה עדיף על שאתה תגיש את הקבילה כי אם הם יגישו יתיחסו לזה יותר ). בכול מקרה תהיה חופשי ליקבול אותם, בניגוד למה שנאמר כאן אין בכך שום פדיחות ולא שום דבר אחר. זאת זכותך המלאה לקבל יחס נאות על פי חוקי מטכ"ל.

עוד כמה דברים- אני מציע לך ליבדוק בכול הרצינות אם יש לך דוד\דוד של האמא של הסבתא של החבר של אליהו הנביא או מישהו שאתה מכיר בעקיפין שהוא דרגה בכירה בצהל(עדיף אלוף משנה ומעלה אבל גם רב סרן או סגן אלןף לפעמים עשויים לעזור)והוא יכול לעזור לך לטפל במערכת הזאת יותר בקלות. אם אין לך דבר כזה אתה יכול אם יש לך הרבה כסף לישכור עורך דין וליתבוע אותם(על זה ששעה וחצי אף אחד לא בא לעזור לך) זה נחשב הפקרה חמורה וזילזול בחיי אדם.

בנוסף אני מציע לך לעיין באתר "הקשב", האתר לתלונות החיילים שיש שם המון עצות מועילות בנושאים האלו וגם אפשרות לעזרה וטיפול במקרים כאלו.

בכול מקרה תשתדל להוציא את הפטורים שאתה צריך כך שיחסך מימך המון בעיות בעתיד.

http://www.hakshev.co.il/

בהצלחה.

פורסם

אוי נו באמת. עזוב את המקרה הקיצוני הזה.

זהו שזה לא ממש קיצוני.

שמעתי כבר על יותר מדיי מקרים כאלה וגם ראיתי הרבה ממקור ראשון.

במיוחד שאתה אומר שהם לא אמרו שום דבר.

על מה אתה מדבר?

צרחו עליי ואיימו עליי בשעות ביציאה.

אני פשוט ידעתי שאני צודק אז לא התייחסתי ובאמת לא נענשתי.

פורסם

תקשיב אתה יכול לקבול אותם בלי בעיה

תלך למי שדיבר איתכם בקשר ולא התייחס לבעיה ותבקש ממנו את המספר אישי שלו ותגיד לו שאתה רוצה לקבול אותו

מחנה 80 טירנות 02 עוד שבועיים אתה לא רואה אף אחד מהם

תפנה למשרד לקבילות חיילים, יש לך בחוגר את הכתובת וטלפון שלהם ותגיש נגדו קבילה

אם הייתה מת או שהיה קורה לך משהו , זהו יחס לא מתחשב מצד המפקדים שלך , הם אחראיים עליך

פורסם

פלסטר:

קודם כל תלך עם זה הכי רחוק שאתם יכול ותגיש נגדם תלונה ואפילו אם לא יעיפו אותם משם אתה תראה שהיחס שלהם כלפיך יהיה שונה לגמרי ויהיה לך אחר כך הרבה יותר קל בטירונות ובעיקר עם אלה שדפקו אותך..

נ.ב- איך מחנה 80? אתה הולך לאכול במסעדת עירון(80) ?.. אחלה מסעדה מומלץ ללכת לשם ...(אני גר ליד ..)

אתה גר באיזור?

פורסם

תקשיב אתה יכול לקבול אותם בלי בעיה

תלך למי שדיבר איתכם בקשר ולא התייחס לבעיה ותבקש ממנו את המספר אישי שלו ותגיד לו שאתה רוצה לקבול אותו

מחנה 80 טירנות 02 עוד שבועיים אתה לא רואה אף אחד מהם

אתה כלכך חיי בסרט!!! :lol:

פורסם

אני כמוך בדיוק..

סובל ממגרנות פרופיל 64 קבוע בגלל זה ופטור לשמירות במקום מוצל, במקומי תעשה פטור לגמרי משמירות כי זה סתם מיותר וסבל של כאבי ראש \=

זה מה שאני הולך לעשות בקרוב, אבל אל תתרגש מהמפקדים בטירונות כולם מלעונים ועוד בטירונות 02..

אני עשיתי טירונות מ'כים 07 ויצאתי באמצע בגלל מיגרנות, המפקדים ברגע שאמרתי להם על כאבי ראש שלחו אותי לכל מקום להבדק, כנראה נפלת על כמה מגעילים אבל זה יעבור להם רק תדגיש את כאבי הראש והמגבלות שזה גורם לך כל פעם שהם לא יחשבו שאתה סתם מנסה להתנער מכל מה שהם אומרים לך

[=

פורסם

אתה כלכך חיי בסרט!!! :lol:

למה?

אצלנו בטירונות (זה היה מזמן) היו הרבה בעיות

אחרי תלונות כל הסגל קיבל על הראש

המ"פ הודח

המ"מ ננזף

והחליפו לנו את כל המכ"ים

ואצלנו זה היה הרבה פחות חמור מהמקרה הזה

פורסם

יש הבדל בין להתלונן על סגל שלם שלא מתפקד (ובהנחה שהעובדות בשטח מראות את זה), לבין קבילה שיכולה להימשך שנים ולא תיתן כלום חוץ מזה שיתנכלו לחייל הזה.

מה גם שאין שום בסיס לקבילה הזאת.

הוא ביקש לראות רופא. יופי לו. יש למפקדים שלו 24 שעות לשלוח אותו לרופא (וגם לזה יש סייגים, אם הדבר לא מתאפשר מסיבות מבצעיות).

לא עברו עדיין 24 שעות? עדיין אין לו פטור? הוא חייב לעשות הכל.

אם הוא התעלף בעמדה ולא החליפו אותו זה כבר משהו אחר - אבל משום מה יש לי תחושה שהוא מנפח את זה, או שהחייל שהיה איתו פשוט לא הבהיר לחמ"ל בדיוק את המצב, או שבאמת מבחינה מבצעית לא היתה שום בעיה שיהיה שם רק שומר אחד והשני ישב לנוח.

הוא במילא צריך לחכות לרופא. מה ההבדל אם הוא ישב בעמדה או ישב באוהל? ההבדל היחיד הוא שבמקרה הראשון באופן תיאורתי יוכל להיות מצב שהוא יציל את החיים של חבר שלו ושל כל החיילים בבסיס, ובמקרה השני קיים סיכוי גדול יותר שהחייל בעמדה ירדם ויקרה בדיוק ההיפך.

שוב,

זה טוב ויפה שאתה רוצה שהתייחסו אליך כמו שאמא מתייחסת אליך כשאתה אומר לה "כואב לי הראש... אני לא רוצה ללכת היום לבית ספר..", אבל בצבא יש חוקים, וטוב שכך, כי אם היו משחררים כל שקרן שממציא מחלות כבר לא היה נשאר לנו צבא..

ואני לא אומר שאתה משקר, אני רק אומר שרוב הגימלים שחולקו בצה"ל הם לא מוצדקים. ואני האחרון שאגן על מערכת הרפואה בצה"ל, כנראה שלא ראית את הויכוחים שלי בפורום עם העתודאי הזה שהולך להיות רופא צבאי והמנטליות המחורבנת שלו ("כולם עובדים עליי, כל החיילים בצה"ל הם משתמטים חארות שרק רוצים פטורים") מראה בדיוק איזה זבל אנושי מגיע למקום הזה..

פורסם

הרופאים הם דווקא פחות הבעיה(העתודאי הזה הוא אולי 1:20 מכלל הרופאים בצה"ל).

הבעיה מתחילה כשיש מפקדים שהחליטו שהם כותבים את ההוראות המטכ"ליות ואומרים משפטים כמו "לא מעניין אותי הפטור שלך".

נכון שיש המון אנשים עם פטורים הזויים לחלוטין כמו אחד שהיה לו פטור מלקפל יריעות באוהל :nixweiss: אבל בשום מקרה אסור למפקד לקחת את הצ'אנס הזה שאולי הפטור באמת מוצדק(כמו המקרה של פותח התראד). אני לא ממש מתמצא בענייני קבילות וכמה הן יעילות אבל במקרים רפואיים בהם המפקד מתעלם מהפטור, פשוט תסרב פקודה במקום ותחכה שהוא יגיש עלייך תלונה.

א. אם אתה באמת צודק הוא לא יעשה את זה.

ב. אם הוא טיפש וכן ירצה לקחת אותך למשפט על זה, אתה תצא זכאי והוא יחטוף בראש.

פורסם

דיברתי בכלליות על מקרים בהם יש לחייל פטור והמפקד מחליט להתעלם(וגם זה קורא הרבה)

פורסם

הרופאים הם דווקא פחות הבעיה(העתודאי הזה הוא אולי 1:20 מכלל הרופאים בצה"ל).

הבעיה מתחילה כשיש מפקדים שהחליטו שהם כותבים את ההוראות המטכ"ליות ואומרים משפטים כמו "לא מעניין אותי הפטור שלך".

נכון שיש המון אנשים עם פטורים הזויים לחלוטין כמו אחד שהיה לו פטור מלקפל יריעות באוהל :nixweiss: אבל בשום מקרה אסור למפקד לקחת את הצ'אנס הזה שאולי הפטור באמת מוצדק(כמו המקרה של פותח התראד). אני לא ממש מתמצא בענייני קבילות וכמה הן יעילות אבל במקרים רפואיים בהם המפקד מתעלם מהפטור, פשוט תסרב פקודה במקום ותחכה שהוא יגיש עלייך תלונה.

א. אם אתה באמת צודק הוא לא יעשה את זה.

ב. אם הוא טיפש וכן ירצה לקחת אותך למשפט על זה, אתה תצא זכאי והוא יחטוף בראש.

הפטורים באמת הזויים, ומה לעשות באמת שלא צריך להתייחס לכולם.

בטירונות 02 לחצי מהאנשים יש פטור 10/30 על כל 10 דקות עמידה 30 דק' מנוחה בישיבה, וזה בולשיט. נכון שהמקרה הזה באמת חריג אבל זה החמל חוץ מלהזדיין שמה באמצע הלילה אין לזה שימוש. צוות הפיקוד של הפלוגה בדרך כלל מעולה, במיוחד ב02 מתחשב בבעיות שלכם, אבל לא צריך להיות חוצפנים.

פורסם

חחחח גם אני עשיתי טירונות בגהנום הזה שנקרא מחנה 80.... חדר האוכל הכי מגעיל בכל הצבא.

בכל מקרה, בכל מה שקשור לצבא לגבי, אני חושב שאו שתהיה הכי קרבי שיש ותהנה מהשירות שלך, או שתהיה הכי ג'ובניק שיש.

במקרה שלך זה הכי ג'ובניק שיש.

מה שאתה צריך עכשיו לעשות זה לא לנפח את מה שקרה לך אלא להסיק מסקנות... תעשה כל מה שאתה יכול ע"מ שמקרה זה לא יחזור לך.

כל מגבלה רפואית שיש לך, הכי קטנה שיש, תנסה להוציא ממנה פטור. אל תתבייש ותדרוש את מה שמגיע לך. במיוחד אל תשים על השותפים שלך לטירונות, הם לא אלה שצריכים לגרום לך לא להוציא פטורים. תעשה כמה שפחות.

אל תנסה להיות "מורעל". זה פשוט לא יקח אותך לשום מקום.

אה, ומשהו שאח שלי אמר לי כשהייתי שם: "עוד לא נולד המנייאק שיכול לעצור את הזמן"... :)

שירות קצר ונעים אחי .

פורסם

"עוד לא נולד המנייאק שיכול לעצור את הזמן"... :)

* שיכול לעצור = שיעצור

"אבל נולד הבן זונה שיאריך אותו"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים