עבור לתוכן

התייעצות לגבי מקרה מבזה ולא רגיל שקרה לי היום בצבא

Featured Replies

פורסם

עליתי היום בלילה לשמירה- שלישית במספר במהלך אותו יום, כאשר נותנים לנו רק 3 שעות שינה. במהלך השמירה קיבלתי התקף מיגרנה ונשכבתי על הרצפה שמתחת למגדל השמירה. החייל ששמר ביחד איתי דיווח בקשר שנפלתי על הרצפה ושכנראה התעלפתי ושצריכים עזרה, אבל האנשים בקשר לא התייחסו ואמרו "שישתה מים ויישב" ובפעם השנייה שהוא פנה אליהם הם אמרו לו "אולי אח"כ נשלח מישהו להחליף אותו". יצא שבגלל הזלזול והמחדל הזה שכבתי דומם על החול במשך שעה וחצי ורק כשבאו המפקדים לפנות את השמירה הם התחילו לטפל בי ופינו אותי משם. מיותר לציין שגם לפני השמירה הלילית הזאת אמרתי למפקדים ולמ"מ שיש לי מגרנות ואני לא יכול לשמור בלילה והמ"מ ענתה לי בצורה גורפת: "אם אין לך פטור אתה שומר בלילה ולא מעניין אותי כלום, נקודה".

עכשיו השאלה היא מה עליי לעשות? אני לא הולך לעבור על זה לסדר היום כמו איזה פרייאר. כדאי לתבוע אותם? להגיש תלונה למישהו או משהו כזה? לעשות צעד כלשהו שיוכל לעזור לי? לשלוח מכתב לאנשהו? שההורים שלי יצלצלו ויתלוננו או משהו כזה? מה כדאי לעשות?

מה שבטוח זה שעל כזאת בושה אי אפשר לוותר להם. אני צריך עצות איך להמשיך מכאן הלאה.

(אני הולך לנוח אחרי השבועיים האלה שלא הייתי בבית. בינתיים תרשמו עצות ותגובות ושאני אחזור אני אראה ואגיב ונראה מה אני יכול לעשות. תשתדלו לתת עצות רציניות ולא סתם דברים טיפשיים, אני צריך אנשים שבאמת מבינים בדברים האלה. תודה מראש.)

• תגובות 37
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איפה אתה משרת, מה אתה עושה טירונות ?

תתחיל מזה שתגיש כבילה נגד המפקדים שלך, איך?

רשום לך בפנקס חוגר, יש לך שם את כל המידע שאתה צריך.

הם לא יקבלו קידום, ינזפו בהם, ויש מצב אפילו הם ישבו כלא במידה וזה מכ"ים של טירונות.

ותשכח מלתבוע את הצבא, סתם בזבוז זמן ואתה תעשה צחוק מעמצך.

פורסם

הרבה מילים נכתבו על הרפואה בצה"ל (איך אפשר לכתוב כ"כ הרבה מילים על דבר שלא קיים?) וגם אני נכוותי מזה וכרגע כ-7 שנים לאחר השחרור צריך לעבור ניתוח להשתלת פלטינות ב-2 הברכיים שלי.

שאלה, אתה בטירונות?,קרבי?

לחלק מהמג"דים יש מדיניות של "דלת פתוחה" שבה אתה יכול להרשם אצל הרל"ש לשיחה, אם זה לא המקרה אז תדבר עם הישיר שלך ותדרוש שיחת מג"ד.

אם כל זה לא יעזור אז תמיד פתוחה בפניך אופציית הקבילה (למרות שזו האופצייה האחרונה כי אחרי הכל אתה עוד צריך להיות בבסיס הזה...)

פורסם

אם התלוננת על הבעיות ועד 24 שעות אחריי לא נתנו לך ליראות חופ"ל, הם בבעיה.

בכל מקרה, גם אם לא, תקבול אותם והם יחטפו בראש.

פורסם

אתם כולכם חיים בסרט..

פותח הת'רד, אם בא לך "להוציא קיטור" אתה יכול לבקש שיחת מג"ד, אבל אל תצפה שהיא תיתן לך משהו..

"לא הולך לעבור על זה לסדר היום" ? "לתבוע אותם" ? עדיף לך לא לעשות מעצמך צחוק..

פורסם

אתה יכול לנסות לקבול אותם, אבל אם אתה קרבי תעדיף שלא..אין מה לעשות..צבא...

פורסם
  • מחבר

כן,אני בבסיס טירונות מחנה 80..

איך אני מגיש קבילה ומתי אני עושה את זה?והאם זה הדבר הנכון לעשות?לא יתנכלו לי אחרי זה?מה זה יועיל לי?

פורסם

אני באמת לא חושבת שיש טעם. קרה לי משהו מהקטגוריה, רק הרבה פחות נעים, ולא קיבלתי עזרה רפואית ואפילו לנוח לא נתנו לי. פשוט כיסתחו את זה יפה מאד. בטירונות הם מנצלים את העובדה שאתה לא מודע לזכויות שלך ושאסור לך לדבר עם איש מלבד למפקדים שלך אחרת זאת עקיפת סמכות ובלה בלה. אם יש לך משפחה שיושבת קרוב לצלחת הצה"לית - אתה מוזמן לעשות רעש.

פורסם

אני למדתי לקח מאוד חשוב בצבא

תילך בכח -תידפק

תילך במיסכנות-תרויח

זה נכון רק למפקדים

ליתר החילים תיהיה קבניסט תרויח

טוב אני היתי טבח בזמנו :nixweiss:

פורסם

כן,אני בבסיס טירונות מחנה 80..

איך אני מגיש קבילה ומתי אני עושה את זה?והאם זה הדבר הנכון לעשות?לא יתנכלו לי אחרי זה?מה זה יועיל לי?

אתה נמצא הטירונות - תקופה קצרה ואי-נעימה, עזוב אותך שטוית - Live On.

פורסם

מי היו האנשים שלא התייחסו אליך בקשר? המבצעים (סמב"צים\חמ"ל או איך שלימדו אותכם להגיד) או המפקדים? על כל אחד מהמקרים אני מניח שאתה יכול לפנות למ"מ או מ"פ טירונות. רוב הסיכויים שלא יקרה עם זה הרבה אלא שתפגוש את רצף המילים "ידוע", "בנוהל", "יטופל", "זה ברמה בה"דית" וכו', אבל גם אין לך הרבה מה להפסיד מעצם העובדה שהתקופה היא קצרה

פורסם

אם המיגרנות האלו קורות בתדירות ב-גבוהה

בקש ועדה רפואית אולי יורידו לך פרופיל

ותגיד להם סלמת

פורסם

אין לך על מה לקבול בכלל.

היא צודקת- כל עוד אין לך פטור רפואי היא לא צריכה להתחשב.

היא לא יכולה להתחיל להבדיל בין סתם בכיינים (לא חסרים) לבין אנשים עם בעיה אמתית. רופאה היא לא ואני לא חושב שהיא מתיירת להיות.

טירונות זה אחד המקומות שהכי קל להוציא בו פטורים- ואם באמת יש לך בעיה אני לא מאמין שלא תקבל. תתחיל לטפל בעצמך במקום להתבכיין ולך להוציא את הפטור שלפי דבריך מגיע לך.

פורסם

היא צודקת- כל עוד אין לך פטור רפואי היא לא צריכה להתחשב.

לא מדוייק

ב-3 ימים ראשונים של הטירונותי לא נתנו לי ליראות רופא/חובש ככה שלא היה לי פטור משום דבר.

אמרו לי לרוץ ואני אמרתי שאני לא יכול. הם ביקשו פטור, אמרתי להם תביאו לי רופא אני יראה לכם פטור.

אמרו לי בכל זאת לרוץ ואני התעקשתי על שלי ולא רצתי.

בקיצור יצא שבאופן רשמי סירבתי פקודה אבל הם ידעו שאני צודק ואי אפשר לעשות לי כלום.

פורסם

אוי נו באמת. עזוב את המקרה הקיצוני הזה. במיוחד שאתה אומר שהם לא אמרו שום דבר.

לפי מה שאני זוכר המפקדים מתעקשים שאתה תראה רופא בבקו"ם ובטירונות.

גם להם אין זין להתעסק עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים