עבור לתוכן

שאלות לגבי מעבדים, לוחות אם וזיכרונות...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! :yelclap:

חיפשתי בפורום והגעתי לכמה דיונים מעניינים, אבל לא ממש הבנתי את התוכן...

1. קראתי שיש איזה תדר כללי למעבד ולמהירות של HTT שהוא 200MHZ... האם הוא משותף לכל המעבדים? (רק של AMD כמובן...).

2. מה זה מכפלה? איך זה שתדר מעבד הוא רק 200MHZ, ואת כל שאר ה MHZים קובע איזשהיא מכפלה?

3. אם המכפלה היא נגיד 9, אז התדר עובר 9 פעמים בכל פעימת שעון? אם לא, אז איך זה עובד??

4. מהירות מעבד X מכפלה שווה מהירות המעבד?

5. ב OC, האם יש אפשרות להעלות את המכפלה במקום התדר הסופי? אם כן, זה יותר קל מאשר לעלות את התדר הכללי? (כלומר יותר מהר וכו'?).

6. מה תפקידו של הצ'יפסט בכללי? והאם העלת התדר שלו מעלה את הביצועים באופן משמעותי?

7. מה זה יחס? כל הזמן אני רואה יחס 1:1 4:5 וכו'... מה זה?

8. BUS ו FSB זה אותו הדבר?

9. ראיתי גם שהמעבד מעביר 1.6GB/S של מידע... אני לא מבין, כל המידע הזה בשניה? מאיפה הוא?

10. DIMM זה סלוט?

11. יש צינורות עיבוד במעבדים שמעתי... האם זה מקביל לכרטיסי מסך, שכל צינור עיבוד זה תהליך עיבוד של יחידות עיבוד אחרות?

אם כן, אז למה הנתון "כמות צינורות עיבוד" לא מופיע במפרט הטכני של המעבד?

12. תעזרו לי להתמצא ב"גשר צפוני" ו"גשר דרומי" וכו' בלוחום אם... ומה תפקידם?

בנתיים זה הכל... תודה רבה לכל העונים :):yelclap:

פורסם

1. ללא אוברקלוק נכון להיום - כן.

2. ה-HTT הוא למעשה התדר תקשורת מול שאר הרכיבים, המכפלה (שם יותר נכון הוא יחס) היא היחס בין התדר של המעבד ובין תדר התקשורת הבסיסי במערכת. מכפלה 10 היא למעשה יחס 1:10.

3. זה סה"כ היחס בין התדר הבסיסי ובין התדר של המעבד

4. תדר HTT כפול מכפלה = תדר מעבד.

5. לפעמים יש אפשרות כזאת, אבל כל עליה של מדרגה היא לפחות קפיצה של 200MHz במהירות הסופית, ככה שאם נכשלת בבדיקה יש לך טווח של 200MHz לבדוק מהמקום היציב האחרון. כמו כן זה לא משפיע על הזכרון.

6. לקשר בין רכיבי המערכת השונים. אין לו תדר שאפשר להעלות. יש תדר של הקו תקשורת (HTT/FSB).

7. מציין את היחס בין תדרים, למשל בין HTT לזכרון. 1:1 זה אומר שהם שווים, 4:5 זה אומר שאחד גדול יותר ב-25% מהשני.

8. לא. ה-FSB הוא למעשה 4 פעמים ה-BUS. ה-BUS מקביל ל-HTT במערכת AMD (שעומד על 200MHz) וה-FSB מקביל לתדר הסופי של ה-HTT (שעומד על 1600/2000MHz).

9. לא הבנתי את השאלה.

10. DIMM

היום כשאומרים DIMM לרוב מתכוונים לסלוט של הזכרון מסוג SDRam / DDR SDRam / DDR2 SDRam

11. יש צינורות עיבוד, אני לא יודע איך זה עובד בכרטיסי מסך, אבל צינורות עיבוד במעבד הם שלבים מהרגע שהפקודה התקבלה ובדרך היא עוברת חישובים עד שיוצאת תוצאה.

12. גשר צפוני: תקשורת בין המעבד, זכרון, כרטיס מסך והגשר הדרומי.

גשר דרומי: תקשורת בין הגשר הצפוני וכל השאר.

פורסם

הסבר מעולה :xyxthumbs:

חוץ משאלה 9 שניסיתי גם אני לקרוא אותה כמה פעמים ולא כל כך הלך לי להבין :bash:

פורסם

כותרת ממש מקורית מצאת :alcoholic:

בפורום לינוקס, יוניקס ומערכות הפעלה אחרות בטח היית רושם כותרת "שאלות לגבי לינוקס, יוניקס ומערכות הפעלה אחרות..."

ולשאלות שלך היית מוצא תשובות עם היית מחפש קצת בפורום

פורסם

שום דבר לא רע בכותרת הכי הגיונית שהיה אפשר לשאול שהיא כוללת את כל הנושאים גם בקשר ללוחות גם למעבדים וגם לזכרונות.

:xyxthumbs:

פורסם

לפי דעתי ב-9 הוא התכוון ל-1600MHZ ולא 1.6GB\S.

המהירות של ה-HTT BUS.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות! עקב התשובות יש עוד שאלות:

1. אם מעלים את תדר ה HTT מהירות המעבד גודלת? ואם מעלים את המכפלה של HTT מהירות המעבד גודלת? כלומר אם יש קשר בין העלת המכפלה של ה HTT לבין העלת תדר ה HTT (הרי אם המכפלה של ה HTT עומדת על X2 והתדר ממוהר ל 300MHZ, הרי עדיף יהיה להשאר על מכפלה של X3 ולא לעשות OC... הבנתי נכון? )

2. (שאלה על תשובה 4) אבל תדר המעבד הוא גם 200MHZ כמו שהבנתי.. אז הוא, כפול המכפלה שלו = התדר הסופי?

3. (תשובה 5) ז'א מומלץ יותר לעשות OC ע'י העלת המכפלה של המעבד?

4. (תשובה 6) תדר קו של התקשורת אתה מתכוון ה HTT או ה FSB כן? כלומר אם מעלים אותו, לא רק מהירות המעבד עולה אלא גם מהירות של הקו בלוח אם?

5. (תשובה 7) אני יכול לשים את היחס הזה בעצמי כמו שהבנתי... אבל איך זה הגיוני? הרי אני יכול לשים 10:1 באותה קלות כמו 1:1... או שזה לא משנה וזה לא יתן לי שום דבר בביצעים? :screwy:

6. כמו שהבנתי התדר של ה HTT מוכפל, האם זה בגלל שהוא הולך בו זמנית לשני הכיוונים (מעבד ללוח ולוח למעבד) או שהוא הולך פעמים לאותו הכיוון?

7. (תשובה 11) יש דבר כזה בנתונים של המעבד "כמות צינורות עיבוד"? או שכל המעבד הוא צינור עיבוד אחד?

שוב, תודה על התשובות!

:yelclap:

Look On U איזה כותרת אתה היית שם?

פורסם

יש כמה דברים שעליך להבין. אנשים משתמשים במושג HTT בצורה שגויה.

בגדול HTT BUS זה המושג הנכון, וזה קו התקשורת בין המעבד לצ'יפסט.

המהירות של המעבד נקבעת ע"י המכפלה של המעבד והתדר שעון של הלוח. תדר שעון של הלוח (אני קורא לו ה"SOURCE CLOCK" או תדר מקור) כפול המכפלה נותן לך את מהירות השעון של המעבד.

הרבה אנשים משתמשים במושג HTT במקום "תדר מקור" בגלל שלכל מעבד חוץ מה-A64 יש עדיין FSB, ובמובן מסויים ה-HTT BUS הוא כמו ה-FSB אבל עדיין שונה מאד.

עכשיו מהירות ה-HTT BUS נקבעת ע"י ה"תדר מקור" והמכפלה של ה-HTT. ברוב המקרים התדר הסופי צריך להיות 1GHZ או נמוך יותר או שזה יכול לגרום לבעיות יציבות. כמובן שזה שונה מלוח ללוח, ויש כאלה שיעבדו בלי בעיות גם עם 1.5GHZ.

אז אסור לך להתבלבל בין המכפלה של המעבד והמכפלה של ה-HTT BUS בגלל שהם שונים לגמרי.

כדי להאיץ את המעבד אתה מעלה את "תדר המקור" של הלוח, ז"א גם מהירות המעבד גדלה, וגם מהירות ה-HTT BUS גדלה, לכן ברוב המקרים, מורידים את המכפלה של ה-HTT BUS כדי לדאוג שהתדר הסופי שלו יהיה מתחת ל-1GHZ.

הדרך היחידה להאיץ כל מעבד שהוא לא A64 FX היא דרך העלת תדר המקור. ב-A64 או Sempron או Opteron אתה יכול רק להוריד את המכפלה, אבל ב-A64 FX אתה יכול גם להעלות וגם להוריד את המכפלה של המעבד.

אני יודע שזה קצת מסובך, אבל אני מקווה שעד עכשיו הכל דיי ברור.

לגבי הזכרון. בכל מעבד שהוא לא A64, מהירות הזכרון תלויה ב-FSB. אבל ב-A64 מאחר והבקר זכרון נמצא במעבד, יש קשר ישיר בין מהירות המעבד (ולכן גם התדר מקור) למהירות הזכרון. אני לא אכנס לזה יותר מידי לעומק כי אז זה באמת ניהיה מסובך אבל היחסים שדיברת עליהם, המופיעים בביוס, הם יחסים בין תדר המקור של הלוח, לתדר שבו יעבוד הזכרון, כלומר עם תדר מקור של 200MHZ ויחס של 1:1 אתה תקבל מהירות זכרון 200MHZ (כלומר 400DDR). אבל עם יחס של 5:6 למשל, אתה תקבל מהירות זכרון של 166MHZ (כלומר 333DDR).

היחסים שאתה יכול לבחור הם רבים ותלויים בלוח, אבל הם תמיד נעים בין 1:1 (מהירות מקסימלית של הזכרון) ל-1:2 (מהירות מינימלית של הזכרון, חצי ממהירות תדר המקור).

מהירות ה-HTT BUS לא כל כך תורמת לביצועים הכללים של המחשב. מה שבאמת תורם זה מהירות המעבד ומהירות הזכרון.

ז"א כשאתה עושה אוברקלוק תדאג לשמור את ה-HTT BUS מתחת לקו ה-1GHZ.

אז נגיד ואתה מעלה את מהירות התדר מקור על מעבד A64 3200 (יש לו מכפלה של 10, כדי שהחישובים יהיו קלים) מ-200 ל-250.

אז מהירות המעבד תיהיה 10*250 = 2500MHZ, ותדר ה-HTT BUS (עם מכפלה של 5) יהיה עכשיו 1250, זה לא רצוי, לכן נוריד את המכפלה ל-4 וזה ייתן לנו תדר HTT BUS של 1GHZ בדיוק. עכשיו עם מהירות תדר מקור של 250MHZ, ויחס זכרון 1:1 הזכרון גם יעבוד ב-250MHZ, אם לדוגמא ידוע לנו שהזכרון לא מסוגל לעבוד במהירות כזאת, אנחנו נשתמש ביחס כדי להוריד את המהירות שלו, ובכך לייצב אותו.

אני מקווה שזה הבהיר לך כמה דברים לגבי אוברקלוק של ה-A64. בהסבר הזה אני כבר נתתי תשובות לשאלה 1, 2, 3, 4, 5 ו-6.

לגבי שאלה 7.

הצינורות שאתה חושב עליהם בכרטיס מסך זה כמות פיסית של צינורות.

הצינורות שאתה מדבר עליהם במעבד זה משהו שונה לגמריי, למעבד יש כמה וכמה שלבים לעיבוד המידע. נגיד ב-Northwood יש 20 שלבים, ל-Prescott ו-Cedar Mill\Presler יש 31. ל-A64 יש 12 אם אני לא טועה. לקונרו יש 14 שלבים.

כמות השלבים קובעת את יעילות של המעבד. ככל שיש פחות שלבים ככה היעילות שלו גדלה, וגם בגלל זה אתה רואה A64 במהירות הרבה יותר נמוכה קורע את ה-P4 במהירויות הרבה יותר גבוהות. כמובן שכמות קטנה יותר של שלבים מגבילה את המהירות המקסימלית שאתה יכול להגיע אליה. ככל שיש לך יותר שלבים ככה המהירות המקסימלית (בתאוריה לפחות) גדלה. הבעיה בהרבה צינורות גם שזה הרבה יותר בזבזני מבחינת צריכת החשמל.

פורסם

1. כן כשאתה מעלה את המכפלה או את ה-HTT מהירות המעבד גודלת.

2. כןץ

3. לא. עם ה-HTT זה נותן לך דיוק הרבה יותר טוב.

4. כן.

5. יש מספר יחסית קבוע בד"כ. לפעמים יש גם יחסית מוזרים ולא רגילים. זה ייתן לך רק אם תשים זכרונות מהירים עם מעבד חלש או מעבד חזק עם זכרונות חלשים

6. לא. זה יותר דומה למכפלת מעבד.

7. יש דבר כזה. אבל הצינור הוא לוגי.

פורסם

The coolest תודה על הההסבר אחי :xyxthumbs:

עכשיו יש לי שאלה תיאורטית: נניח יש לי זכרונות שיכולים לעשות 300mhz (אפקטיבי 600) ווניס 3200

ונפלתי על מעבד אוברקלוקר רצחני , איך אני מגיע ל 2800Mhz?

פורסם

איזה מעבד, איזה לוח?

פורסם

ווניס 3200 + ultra D ;D

פורסם

אם אתה בטוח שהם עושים 300 אז בשביל לנצל אותם עד הסוף..

תעל תבאס ל300MHZ ותמכפלה ל9 או 10 (2.7 ו3GHZ בהתאמה)..

ואם אתה ממש מתעקש על ה2.8 אז תדר של 280*10=2.8...

איזה זיכרונות אלה??

פורסם

"תדר מקור" == 280MHZ.

מכפלה של המעבד == 10.

מכפלה של ה-HTT == על 3.

יחס זכרון\תדר מקור == 1:1.

והמתח כבר תלוי במעבד עצמו.

מעבדים Rev E גם תומכים ביחסים שנותנים מהירות זכרון גבוהה ממהירות התדר מקור.

פורסם

Venice הוא Rev E ;D

אישית הייתי מנסה HTT על 311, מכפלה על 9 => 2799MHz מהירות מעבד

ב-1:1. לא בטוח שהזכרון יסחוב את זה.

אם לא סוחב אז תוכנית ב'

HTT על 360, מכפלה על 8 => 2880MHz מהירות מעבד

מחלק DDR333 נותן בדיוק 300MHz לבאס של הזכרון (600 אפקטיבית)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים