פורסם 2001 בספטמבר 3024 שנים לא להאמין מיקרוסופט החלה לשלוח מכתביםללקוחותה בדרישה תקיפה לבדוק את מחשביהם אם אין להם תוכנות לא חוקיות.מכתב של עידו אמין מהדמרקר-------------------------------------------------אני זכאי - מכתב גלוי למיקרוסופט15:16 | 28.9.2001 עידו אמיןלכבוד גיל מי-טל, מיקרוסופט, (והעתק לעו"ד רם ז'אן),מבלי לפגוע בזכויות.ראשית, אני מברך על כך שפרקליטי מיקרוסופט התפנו קצת מעיסוקיהם המשפטיים. אין ספקשהמאבק המשפטי שנמשך שנים ובמהלכו ספגה מיקרוסופט הרשעה בעבירות על חוקי המונופול,גזל זמן רב מידיהם, שלא לדבר על המהלכים למניעת פירוקה של החברה כתוצאה מכך.אכן, טבעי שרק עכשיו התפנו הפרקליטים לטפל בבעיות כואבות כמו גניבת עותקים של מערכתההפעלה חלונות 3.1. עם זאת, חשבתי לעצמי שמעמדכם הנוכחי, חברה שהורשעה בדין בפעילותמונופוליסטית, קצת ירכך את הטון הרגיל שלכם. חשבתי שהפעילות של BSA, ארגון יצרניהתוכנה, תספק את נחישותה של מיקרוסופט לחלוב את הציבור באסרטיוויות. אך ציפיותיהתבדו."מאחר שברישומינו חברתך אינה מופיעה כמי שרכשה רשיונות תוכנה", כתבת במכתב תקיףלאלפי מנהלים, "בהחלט ייתכן שתוכנות מחשב מתוצרת מיקרוסופט מותקנות בחברתך ללארישיון מתאים וייתכן שאף לא בידיעתך". זה בהחלט לא נושא לבדיחות, מה עוד שציינת אתהעונשים המוטלים בחוק באופן אישי על האחראים לפירטיות: מאסר וקנס.כדי שלא אפול קורבן לביעותי לילה, ערכתי בעצמי סקר על המחשב שלי, אפילו שלא שלחת לימכתב מיוחד, ולא תאמין מה גיליתי. לא רק שיש לי רשיונות לתוכנות מיקרוסופט אלא שישלי רשיונות כפולים ומשולשים. כאשר קניתי את המחשב השולחני הראשון קניתי בעקיפיןרישיון חלונות אחד, ועוד אחד עם השני, ועוד אחד כאשר קניתי את הלפטופ הראשון שלי(שבינתיים הושלך לפח). מקום העבודה קנה שלישי במסגרת הסדר קיבוצי, וכשזה פשט אתהרגל, מקום עבודה אחר חזר על ההסדר. בינתיים יש לי לפטופ חדש ושוב שילמתי עבורחלונות. בקיצור, התרגלתי כמו רבים אחרים לכך שאני מורשה לשילשין ולריבעין בכל רגענתון.ועם כל זה, נוכח מכתבכם החריף מימים נוראים אלה, ערכתי חשבון נפש. אכן, אני מודה.היה לי עותק של חלונות 3.1 שמעולם לא רשמתי אצלכם, והוא נמצא על הדיסק שמשמש כמעצורדלת למרפסת. הסיבה שלא רשמתי אותו, גיל היקר, וגם לא את הרשיונות שרכשתי יחד עםמחשבים קיימים - היא פשוטה, לא התחשק לי.לא מתחשק לי להירשם אצל מיקרוסופט או בכל מקום אחר. לשלם זה דבר אחד, להירשם זה דברשני. אז מה? רק בגלל זה אקבל יום אחד מכתבי איום ממיקרוסופט, שאולי מוצאת את שמיבדפי זהב, ואולי בספר הטלפונים הרגיל?זה לא שיש לי משהו נגד מיקרוסופט - לא יתחשק לי להירשם גם אם תבוא חברה אצילה, בעלתערכים, שמעולם לא הורשעה בארה"ב וניצלה בעור שיניה מפירוק, ותבקש ממני להירשם אצלהבמאגר. למה? כי פה זה לא רוסיה, ואני לא חייב לדווח לאף אחד על מה שקניתי ולאקניתי, חוץ ממס הכנסה. אני יודע שעורכי הדין שלך אמרו לך שזה בסדר, אבל עורכי הדיןשל מיקרוסופט גם אמרו פעם שממשפט המונופול לא יקרה דבר, נכון?אין חוק שמכריח אותי לרשום תוכנה שקניתי, אך יש גם יש חוק ישראלי שמגביל את יכולתכםלהכין מאגרים של אנשים שלא רשמו את התוכנה, לשלוח להם דיוור ישיר ולעקוב אחריתגובותיהם. לפי חוק הגנת הפרטיות (1981), יצירת מאגר שמות כזה דורשת אישור שלהרשומים במאגר, ברגע בו "המאגר כולל מידע על אנשים והמידע לא נמסר על ידיהם, מטעמםאו בהסכמתם למאגר זה", וכן אם "המאגר משמש לשירותי דיוור ישיר".ואם כבר מדברים על רישום כחוק - האם המאגר שלכם רשום כדין? מאחר שאינכם רשומים אצליברשימת החברות בעלות העבר הנקי, בהחלט ייתכן שתוכניות שיווק בלתי חוקיות מנוהלותבחברתך, ואולי אף ללא ידיעתך (אם להשתמש בסגנון הכתיבה שלך). יודע מה? יש לי רעיון.קח לך טופס, ובו תמלא את כל נוסחי המכתבים שאתה מתעתד לשלוח לי, והמאגרים בהם אתםעומדים להשתמש, ולצידם תכתוב אם הם רעיונות חוקיים או לא. יועצי המשפטיים ישמחולעזור לך! ואנא שלח אלי את ההצהרה כשהיא חתומה, תוך 30 יום. אני שולח העתק ממכתב זהגם לעורך הדין שלי.כמובן, אני לא מתכוון ברצינות. רק רציתי להמחיש את ההרגשה של כמה מאלה שקיבלו אתהמכתב שלך. הם כועסים, אך מי המנהל שיעיז לסבך את החברה שלו בכתיבת מכתב כמו זהשכתבתי כאן למיקרוסופט ולעורכי הדין שלה? אפילו לא כל הדילרים שלכם מאושרים ממצבכזה. אז הם פנו לתקשורת. נו, ישראל מדינה קטנה, לא עם כל שטות רצים לממונה עלההגבלים ולתובע הכללי כמו באמריקה.שלך,עידו אמיןהועתק מפורום אורט
פורסם 2001 בספטמבר 3024 שנים Microsoft :AR15:היו צריכים לפרק אותה כשהייתה להם הזדמנות!לא רק שהם מונופוליסטים אלא הם גם מאיימים על לקוחותיהם שקנו את מערכות ההפעלה שלהם כדין!Microsoft :AR15:הדבר היחיד שהפריע לי:זה לא שיש לי משהו נגד מיקרוסופט - לא יתחשק לי להירשם גם אם תבוא חברה אצילה, בעלתערכים, שמעולם לא הורשעה בארה"ב וניצלה בעור שיניה מפירוק, ותבקש ממני להירשם אצלהבמאגר. למה? כי פה זה לא רוסיה, ואני לא חייב לדווח לאף אחד על מה שקניתי ולאקניתי, חוץ ממס הכנסה.בפעם האחרונה שבדקתי, רוסיה הייתה מדינה דמוקרטית.הוא כנראה מתכוון לברית המועצות הקומוניסטית...
פורסם 2001 באוקטובר 124 שנים מכתב תגובה טוב וחריף.עוד יש להם חוצפה לעשות זאת, אני לא מאמין .... מסכנים בטח אין להם כסף
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.