עבור לתוכן

טיפים למוזילה

Featured Replies

פורסם

בהתאם להמלצות ששמעתי פה מאנשים בפורום, התקנתי את הבילד האחרון של מוזילה.

אין ספק, תוכנה הרבה יותר מתוחכמת מאקספלורר, טוענת עמודים יותר מהר (גם בלי pipelining) ועם הרבה פחות קריסות (אצלי אם אני מנסה ללחוץ ctrl+f בשעה שהעמוד לא גמר להיטען -אקספלורר קורס).

הבעיות שלי הם כאלה -

• מהירות תגובה בטעינה, ופה אני משער שאין מה לעשות אלא לחכות לבילדים יותר חדשים.

• רכיבי עמוד שמוכפלים (טקסט,תמונות) - מצאתי את הגורם- חלון overlay ברקע.

• שימושיות וקיצורי דרך-חסרה לי אופצית ה ctrl+enter בשורת הכתובת; shift+click כדי לפתוח בחלון חדש (קליד ימני ובחירה מהתפריט פשוט מסורבל מדי)

טיפים וטריקים יתקבלו בברכה

פורסם

• מהירות תגובה בטעינה, ופה אני משער שאין מה לעשות אלא לחכות לבילדים יותר חדשים.

אתה מדבר על בעיה במהירות הטעינה של הדף, במהירות שבא התוכנה עולה או במהירות התגובה של הממשק?
  • רכיבי עמוד שמוכפלים (טקסט,תמונות) - מצאתי את הגורם- חלון overlay ברקע.

זה מעניין... תן דוגמא.

• שימושיות וקיצורי דרך-חסרה לי אופצית ה ctrl+enter בשורת הכתובת; shift+click כדי לפתוח בחלון חדש (קליד ימני ובחירה מהתפריט פשוט מסורבל מדי)

על הנושא של CTRL-Enter היה באג פתוח שהוכרז כ-WONTFIX מתוך סיבות טיפשיות, אבל אני עדיין לא הרמתי ידיים.

פתרון חיצוני אפשר למצוא כאן, אבל אני חושב שזה צריך להיות חלק רשמי מהדפדפן ולא משהו שמצריך פאצ'ים עצמאיים.

לגבי Shift-Click אין בעיה, פשוט במוזילה זה Ctrl+Click ועם כמה הגדרות קטנות זה אפילו הרבה יותר נוח מ-IE:

כנס ל-Edit>>Preferences>>Tabbed Browsing

סמן את האפשרויות Load links in the background ו-Middle-click or control-click of links in a Web page

עכשיו כדי להבין מה היתרון הגדול, גש לעמוד ההודעות האחרונות בפורום, ואחרי שהוא נפתח, תחזיק את ה-Ctrl ולחץ על כמה דיונים שמעניינים אותך. שמת לב להבדל מול IE? ככה זה צריך להיות... :smoke:

יש עוד המון טיפים אחרים, אולי אני אמצע יום אחד זמן ואכתוב על זה הודעה או מאמר, אבל don't hold your breath....

Prog.

פורסם
  • מחבר

כן ctrl+קליק , רק לאחרונה "גיליתי" את זה בתפריטים אבל תודה בכל מקרה. עדיין מנסה להיגמל מאינסטינקט alt+tab..

לגבי מהירות , המדובר במהירות שבה עולה התוכנה, כ2 שניות ארוכות במצב quicklaunch

למרות שגם הרגשתי סירבול מסוים אבל שאפשר להתרגל אליו בתפריטים

בעיית הoverlay נפתרה ולא היתה באשמת מוזילה. החזרתי גיבוי מגוסט כדי לפתור בעיה אחרת (איבוד היכולת לPrtScn תאר לך) ולהפתעתי בעית הoverlay של מוזילה נפתרה.

מה שחסר לי, הוא שבאקספלורר אפשר לשחק עם הtoolbars. אני למשל לוקח את תפריט ה links וגורר אותו לסוף השורה עד אשר מה שנראה הוא Links ושני החיצים הקטנים (איך קוראים להם בכלל?) שנפתחים לתפריטון לאתרים שאני מבקר בהם תכופות. במוזילה 1) אי אפשר לגרור toolbars ו2) הpersonal toolbar בעל קיבולת סופית.

את הפלאגין לmouse gestures ניסית? נשמע לך שמיש? אני מרחם על מפרק היד שלי. גם ככה אני מרגיש שלפעמים אני מעמיס עליו יותר מדי.

פורסם

לגבי מהירות , המדובר במהירות שבה עולה התוכנה, כ2 שניות ארוכות במצב quicklaunch

בעיני זמן העליה סביר, אבל אם אתה רוצה משהו שעולה יותר מהר מכל דפדפן אחר (כולל IE6), תוריד את הבטא האחרונה של K-Meleon ולאחר ההתקנה בחר Config מהסמל ב-tray ואז Extreme. מרגע זה והלאה דבל-קליק על הסמל יעלה לך את הדפדפן הזה מיידית ללא שום delay.

כמו מוזילה, גם K-Meleon מבוסס על Gecko, אבל שלא כמו מוזילה הממשק שלו לא בנוי על XUL ולכן הוא הרבה יותר קל (למרבה הצער, גם קל בפיצ'רים נכון לרגע זה...).

למרות שגם הרגשתי סירבול מסוים אבל שאפשר להתרגל אליו בתפריטים

גם הסרבול הזה מקורו ב-XUL, זה המחיר של שימוש בממשק שתואם כל כך הרבה פלטפורמות.

לא נורא, עם מחשב מודרני זה יותר מנסבל.

מה שחסר לי, הוא שבאקספלורר אפשר לשחק עם הtoolbars. אני למשל לוקח את תפריט ה links וגורר אותו לסוף השורה עד אשר מה שנראה הוא Links ושני החיצים הקטנים (איך קוראים להם בכלל?) שנפתחים לתפריטון לאתרים שאני מבקר בהם תכופות. במוזילה 1) אי אפשר לגרור toolbars ו2) הpersonal toolbar בעל קיבולת סופית.

אז תרשם ל-Bugzilla ותצביע עבור הבאג הרלוונטי: Bug #49543 - Separate Toolbar from Address Bar

אם תבדוק בעמוד של הבאג הזה, תראה שהוא חוסם את שאר הבאגים שקשורים לקסטומיזציות שעליהן אתה מדבר.

בקיצור, קצת סבלנות וגם בתחום הזה מוזילה עוד תעקוף את IE בסיבוב.

את הפלאגין לmouse gestures ניסית? נשמע לך שמיש? אני מרחם על מפרק היד שלי. גם ככה אני מרגיש שלפעמים אני מעמיס עליו יותר מדי.

זה עוד כלום, נסה את ה-Pie Menus ואז תראה כמה רחוק אפשר לקחת את הרעיון של ה-gestures (הרבה יותר רחוק ממה שיש באופרה...)

Prog.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים