עבור לתוכן

בעית Bios קשה במיוחד

Featured Replies

פורסם

הנה בעיה מאוד קשה שקרתה למחשב הישן שלי ובנתיים אין לי ממש פיתרון ישים לבעיה

אתמול ניסיתי לעדכן את ה Bios של המחשב הישן שלי אחרי שהורדתי את העידכון האחרון שלו משנת 2000 (שתבינו איזה מחשב ישן זה)

ובפעם הראשונה בחיי ולמרות שעשיתי דברים כאלה עשרות אם לא מאות פעמים העידכון נכשל באמצע והמחשב נתקע ללא שום תגובה ולכן הוצאתי את המחשב מהחשמל (שום דבר אחר לא עבד) וכאשר פתחתי את המחשב שוב כל מה שראיתי ושמעתי זה כמה צפצופים ואור בכונן הקטן ומסך שחור גדול שלא מציג דבר. ניסיתי עוד הפעם לפתוח את המחשב ודבר לא השתנה, עדיין ציפצופים ואור בכונן בקיצר המחשב לא מגיב ולא עושה דבר. לכן מיד ניגשתי למחשב השני שלי ומייד התחלתי לחפש פיתרון לבעיה בעצמי לנוכח העובדה שהרסתי את ה Flashrom של הביוס בעצמי. מצאתי מספר דרכים לפיתרון:

א. להחליף את הלוח - במקרה שיש לך אחריות (ולי אין)

ב. להשתמש במכשיר חיצוני לתיכנות הביוס - שאין לי מושג מאיפה להשיג

ג. להשתמש בלוח תקין ולשים בו את ה flashrom של המחשב הישן בזמן עבודה ולעלות ביוס חדש ל Flashrom - מה שאני מפחד לעשות

אני לא ממש יודע מה לעשות כדי לפתור את הבעיה הזאת, אומנם יש לי מספר דרכים אבל כולם נראות לי ממש מסובכות ומכשיר כזה לא ראיתי בארץ, מה אתם אומרים לעשות?

פורסם

הנה בעיה מאוד קשה שקרתה למחשב הישן שלי ובנתיים אין לי ממש פיתרון ישים לבעיה

אתמול ניסיתי לעדכן את ה Bios של המחשב הישן שלי אחרי שהורדתי את העידכון האחרון שלו משנת 2000 (שתבינו איזה מחשב ישן זה)

ובפעם הראשונה בחיי ולמרות שעשיתי דברים כאלה עשרות אם לא מאות פעמים העידכון נכשל באמצע והמחשב נתקע ללא שום תגובה ולכן הוצאתי את המחשב מהחשמל (שום דבר אחר לא עבד) וכאשר פתחתי את המחשב שוב כל מה שראיתי ושמעתי זה כמה צפצופים ואור בכונן הקטן ומסך שחור גדול שלא מציג דבר. ניסיתי עוד הפעם לפתוח את המחשב ודבר לא השתנה, עדיין ציפצופים ואור בכונן בקיצר המחשב לא מגיב ולא עושה דבר. לכן מיד ניגשתי למחשב השני שלי ומייד התחלתי לחפש פיתרון לבעיה בעצמי לנוכח העובדה שהרסתי את ה Flashrom של הביוס בעצמי. מצאתי מספר דרכים לפיתרון:

א. להחליף את הלוח - במקרה שיש לך אחריות (ולי אין)

ב. להשתמש במכשיר חיצוני לתיכנות הביוס - שאין לי מושג מאיפה להשיג

ג. להשתמש בלוח תקין ולשים בו את ה flashrom של המחשב הישן בזמן עבודה ולעלות ביוס חדש ל Flashrom - מה שאני מפחד לעשות

אני לא ממש יודע מה לעשות כדי לפתור את הבעיה הזאת, אומנם יש לי מספר דרכים אבל כולם נראות לי ממש מסובכות ומכשיר כזה לא ראיתי בארץ, מה אתם אומרים לעשות?

אתה צריך למצוא לוח מאותו הדגם, לא סתם לוח אחר.

המכשיר החיצוני זה הפתרון הכי טוב.. אם אני לא טועה למישהו כאן הייתה פעם בעייה דומה ובסוף הוא השיג את המכשיר של זה... חכה... הוא עוד יגיב (נראה לי...)

פורסם
  • מחבר

אני אשמח מאוד מאוד

;D

פורסם

www.badflash.com

www.flashbios.org

הם שולחית ביוסים מתוכנתים (עולה בערך 20$).

אבל אם הכונן נדלק יש סיכויי להציל את הלוח עם דיסקט - תנסה את זה

עד כמה שידוע לי זה לא ספציפי ל MSI.

פורסם
  • מחבר

איזה מגנוב אתה amiram!!

הקטע עם הדיסקט עבד למרות שהייתי מאוד פסימי לגביו ולא האמנתי שיעבוד!!

למרות שהמסך לא עלה, המקלדת והעכבר לא תיפקדו וכונני הדיסקים לא קיבלו זרם חשמלי כשהעלתי את המחשב הוא ישר ניגש לכונן הדיסקטים והתחיל לטעון ממנו אחרי שהוא עשה בדיקת זיכרון (את הרעש של הזיכרון, כי לראות לא ראיתי כלום) לבסוף הוא הפסיק לחשוב מהדיסקט ועשיתי ריסט ואף לב הפלא המחשב עלה כמו חדש!!

המלצה לכול מי שיש לו בעיה כזה, פיתרון קל, עובד וזול במיוחד (כמעט חינם למען האמת, רק דיסקט אם חסר לכם)

בנתיים יש לי בעיה אחרת למרות שאני לא מאמין שתוכלו לעזור לי, זה קורה בטח בגלל כל העינוים שעשיתי למחשב!!

הבעיה היא כשאני נכנס לתפריט הביוס ומשנה משהו ועושה Save אז למרות שהוא אמור לעשות ריסט הוא פשוט מעלה מסך שחור ונתקע, אבל גם זה לא תמיד. זה גם קורה לפעמים כשאני עושה ריסט דרך הוינדוס, זה בטח בגלל שפתחתי וסגרתי את המחשב אלפי פעמים ביומים האחרונים וכבר החיבור בין החוט חשמל לספק כבר ממש רופף ולא תמיד המחשב נדלק

אם אתם חושבים שאתם יכולים לעזור לי אני אשמח נורא למרות שאני לא מאמין שממש אפשר אבל גם בשאלתי הקודמת לא האמנתי שתצליחו לעזור לי ועובדה שכן הצלחתם...

תודה בכל מקרה

פורסם
  • מחבר

דרך אגב

אני יודע שזה לא המקום אבל בגלל שכבר כתבתי פה אני אמשיך

אולי אתם מכירים תוכנה לשינוי הגדרות הביוס דרך הוינדוס או הדוס, ככה שהמחשב לא יתקע לי. תכונה שמאפשרת כמה שיותר שינוים בביוס ושתומכת בלוחות המבוססים על שבב ה 440BX של אינטל?

פורסם

נשמע שאולי הזיכרון עושה בעיות.

פורסם
  • מחבר

לא האמת היא שכבר מצאתי את הבעיה שמקורה בשטות מאוד קטנה

השטות הייתה שלאחר שניקיתי את הגדרות הביוס במקום להזיז את הגאמפר מהפין ה - 1 וה- 2 לפין ה- 2 וה - 3 עברתי אותו בטעות רק לפין ה 3 ככה שהמחשב היה קצת מבולבל ולא ידע באיזה תצורה לעבוד, מוזר בכלל שהוא עבד אבל בכל מקרה תודה על התגובה

גם מצאתי תוכנה חביבה לשינוי הגדרות הביוס מה windows ובעיקר את מהירות ה Bus (FSB) שרציתי לעלות אותה אך הייתה בעיה

דרך אגב שם התוכנה הוא SoftFSB למי שמעונין לעשות OC למחשב הישן שלו זה תוכנה חובה שמשנה את הבאס בזמן אמת וככה גם ניתן לטפל בבעיות לא עלינו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים