עבור לתוכן

עד כמה לינוקס בטוחה מבחינת שימוש?

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בכרטיס האשראי המון בשביל קניות ברשת, אבל אתמול בלילה גיליתי שמישהו פרץ לי למחשב בזמן שהשתמשתי בכרטיס לשלוש קניות :behead:.

אני רק מקווה שזה היה סתם ילד קטן, שאין לו מושג מהחיים שלו, אבל לא רוצה לקחת יותר סיכונים ולהשתמש ב-XP בשביל קניות באינטרנט.

אז חשבתי על לינוקס, כי לפי מה שאני יודע היא מערכת הפעלה מאוד בטוחה, ואין בה את כל הקטע של הפריצות.

זה נכון? או שמבחינת אבטחה אין הבדל בינה לבין XP?

פורסם

זה תלוי. כמשתמש ביתי , אתה יכול להיות בטוח שלינוקס תהיה יותר בטוחה מהצד שלך (כלומר: אם הפירצה הייתה אצלך ולא בשרת) משום שבלינוקס אתה לא מריץ שום שירותים חסרי טעם ולא מאובטחים כמו בוינדוס. רק שתדע שאולי תצטרך להשקיע קצת מאמץ לגרום ל Internet explorer לעבוד עם wine (תוכנית שמאפשרת לקבצי EXE לעבוד תחת לינוקס) משום שבחלק מן האתרים נדרשת עבודה עם IE בלבד

פורסם
  • מחבר

אני הולך להשתמש ב-Ubuntu לינוקס, לא יהיה מותקן בו IE כברירת מחדל?

אני משתמש מתחיל בלינוקס, הפעלת IE תחת גרסת לינוקס Ubuntu תדרוש ידע מסויים, או שאני פשוט אוכל לפעול לפי מדריך/עזרה שלכם?

פורסם

תעיין קצת לפני כן,תלמד את המערכת...תלמד כיצד להתחבר לאינטרנט,הגדרת העברית וכו'...

לאחר מכן תתקין.

מערכת מעולה למתחילים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הורדתי כבר את האימאג' ואני אתנסה בה בהתחלה, ברגע שאפתור את הבעיה הזאת:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=174814.new#new

:-\

דרך אגב, משהו שמסקרן אותי עד שאתחיל בהתקנת המערכת, איך אני מתקין אינטרנט בכבלים?

יש לי חיבור קבוע (בלי חייגן) עם בזקבינלאומי בכבלים, בחיבור רשת (מודם ת'ומפסון).

אז אני אוכל ישר לגלוש?

מנסיון מאוד קצר עם מנדרייק 9, הוא לא זיהה לי את כרטיס הרשת המובנה על לוח אם ABIT NF7, כרטיס של NVIDIA nForce.

אני מקווה שלא תהיה לי את אותה הבעיה במערכת הזאת, סתם סיבוך מיותר!

פורסם

אם זה בלי חייגן - יצאת בזול, רק להתקין ולגלוש :D

ד"א בשם מקום IE לא יהיה מותקן, IE זה ישום של וינדוס ותאלץ להתקין אותו לבד, יש סקריפטים שעושים את זה בשבילך (תסתכל בנענע, יש שם איזה משהו שנקרא שבוע עם לינוקס, הוא נתן לינק לאיזה סקריפט שמקל)

עריכה: אין טעם לצרוב את אובנטו על דיסק DVD זה פשוט בזבוז מקום, לא חרם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים