עבור לתוכן

שאלה בנושא אוברקלוק וזיכרון של כרטיס מסך OB

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

יש לי 2 שאלות ואם אפשר אז עוד אחת...למרות שהיא לא קשורה לפורום הנוכחי

1. במידה ואני מבצע אוברקלוק למעבד במחשב חדש ונניח שנשרף המעבד לאחר זמן מה (או במקום...) כל זאת כמובן כשאני עדיין במסגרת אחריות על המעבד.

האם פגה האחריות במקרה כזה מול היבואן ? במידה ואני מביא את המחשב התקלו למעבדת החנות , הטכנאי במקום יוכל לדעת אם ביצעתי אוברקלוק ? מה אומר החוק במקרה כזה ?

2. ראיתי במפרט טכני של לוח לדוגמא של ASROCK שיש לו 128 זיכרון של כרטיס מסך OB. האם זה אומר שיש זיכרון מובנה לצ'יפ שהוא OB ?

או שהכוונה לכמות הזיכרון המקסימלית שהוא יוכל "למשוך" מהזיכרון הפיזי של המחשב ? כלומר מזיכרון של ה-DDR

3. שוב לא כל כך קשור ... אבל חשוב לי ... האם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לבצע בדיקה של כל רכיבי המחשב . לדוגמא , אני קונה מחשב

חדש ורוצה לוודא שאין חלק פגום בלוח כמו יציאת כרטיס קול או איזה שבב אחר כמו בלוח , מעבד או אפילו אם הלוח הוא לא חדש...

אני מכיר את EVEREST שנותנת אנדיקציה לגבי סוג הרכיבים אבל לא ראיתי שיש שם גם בדיקת תקינות לחלקים .

תודה מראש לכל מי שיעזור ! ::)

פורסם

הטכנאי במקום 100% לא יכול לדעת שעשית אוברקלוק אבל הוא לא זה שנותן לך את האחריות במידה וקנית מעבד אינטל האחריות היא של אינטל המוכר רק שולח את זה למעבדה שם הם יכולים לדעת מה ביצעת ומה לא וזה בדוק.

האחריות פגה כאשר נגעת במתחים למעבד אם אני לא טועה כאשר סתם העלת את התדר עדיין יש לך אחריות אם אני לא טועה שמעתי על משהו בתוך המעבד שנשרף כאשר מעלים מתח לא משהו מועיל רק משהו לביקורת יכול להיות שזה היה סתם שטויות יכול להיות אמיתי אבל אני מאמין שאינטל או AMD יוכלו לדעת מה עשית בדיוק עם המעבד שלך כל עוד לא נגעת במתחים האחריות תקפה.

ה128 OB כמו שאמרת בחלק השני זה כמו הזיכרון המקסימלי שהוא יכול לקחת מהזיכרון הפיזי DDR אתה יכול לשחק עם זה במידה ואתה לא משחק משחקים אתה יכול לקבוע את זה על 64 או אפילו על 16 ו32 בכרטיסי און בורד היותר ישנים.(ראיתי גם 8 :lol:).

ו3 אני אישית לא מכיר תוכנה שממש בודקת אם תחבר רמקולים למחשב והם לא יעבדו אתה מייד תרגיש את זה אתה לא אמור להוריד תוכנה שתבדוק את זה.

אם שבב אחר לא יעבוד או יהיה פגום בלוח אני בטוח שהלוח עצמו גם כן לא יעבוד!

פורסם

1. מעבד חדש לא נשרף

הוא יתחמם, יוריד את עצמו למהירות מגוחכת, אבל בלי שתתן לו איזה 3.3V ישיר הוא לא יישרף

ולא, אי אפשר לדעת שעשית OC ברוב הפעמים, כן אפשר לחבר מעבד אחר ולראות

לפי פירוטי האחריות שיצא לי לראות, ויצא לי לראות הרבה, לא ראיתי שום סעיף שמדבר על אוברקלוק

בעיקר הבריחה מאחריות זה על נזק פיזי, אפילו רגל מעבד עקומה

2. כמה הוא יכול למשוך

3. S&M למעבד והזכרון, Memtest86 לזכרון, SuperPI למעבד, 3DMark לכרטיס מסך

פורסם

כן צודק memtest86 באמת תוכנה מעולה שכחתי שיש לי אותה על דיסקט באמת תוכנה טובה.

ודר"א במעבדה של intel או AMD אם הם ירצו אני מאמין שהם ידעו בדיוק מה קרה למעבד גם אם לא שרפו אותו בצורה ישירה עם איזה 3V+

וגם שבסעיף האחריות באמת שאין שום דבר שמדבר על אוברקלוק אולי הבינו שכנראה זה רוב הפעמים פשוט דרוש!

דר"א ליאור ידוע לך אם יש איפשהו פירוט לגבי הרגליים של המעבד לא הכוונה היא לכל רגל ורגל מה היא עושה כי זה בטוח אין הכוונה היא לרגליי המתח של המעבד?

או שזה משתנה ממעבד למעבד? למרות שלא נראה לי.

פורסם

תסמוך על איסטרוניקס / חיון / טק דאטה שיש להם דברים יותר חשובים לעשות מאשר לבדוק אם שרפת מעבד של 170$ שגם ככה הם מחזירים ליצרנית ומקבלים תמורתו חדש

וגם היצרנית לא בודקת כי באמת שיש להם דברים יותר טובים לעשות בזמן ובכוח אדם

לגבי הרגליים יש פירוט מלא אבל בקודים

הרגליים של המתח משתנות בין סוקט לסוקט

פורסם

בעאסה חשבתי שזה קבוע אבל הכוונה היא כמובן שבאותו סוקט רגלי המתח הם באותו מקום כי אם לא הייתה בעיה עם הלוחות גם..

בכל מקרה לא אמרתי שזה מה שהם באמת עושים באמת זה בזבוז כוח אדם אבל רמת העיקרון לא נראה לי שיש להם בעיה לעשות את זה...

בכל מקרה מה הכוונה לקודים...

דר"א נגיד נשרף לי המעבד למרות שזה נדיר האחריות עדייף תקפה ואין להם אותו מעבד במלאי לדוגמא מעבד בסוקט A שלא נראה לי שיש להם עדיין במלאי..

מה הם עושים?

פורסם

לאט לאט

זה קבוע לאותו הסוקט, בכל מעבדי סוקט 939 רגלי המתח יהיו באותו מקום

הם עקרונית יכולים לשים רכיב ששומר מהירות אחרונה ולהצליב מידע מול הדגם, בהנחה שאם שרפת מעבד הרכיב חי עדיין

קודים זה אומר שרגל 634 היא LBA (סתם דוגמא)

אם נשרף / התקלקל לך המעבד ואין אותו יותר בייצור, יש עליו אחריות תקפה, ואין לחנות וליבואן הם נותנים לך מעבד הכי חלש שיש להם באותו הזמן

פורסם

חח סורי על המהירות.

ומה זה לתת מעבד הכי חלש לפחות לפצות את הבנאדם לתת לו מעבד טיפה יותר חזק על זה שנרף לו המעבד שבמילא זה נדיר.

כן הבנתי את הקטע של הרגליים שקבועים באותם סוקטים לא שהקודים אומרים לי משהו אבל לא משנה.

אין איזה תרשים של רגלי המעבד? בסוקט מסויים לא משנה איזה..

פורסם

הקודים לא אמורים להגיד לך שום דבר

זה מידע שמיועד בעיקר למתכנני הלוחות

ומעבד הכי חלש שנמצא אצל היבואן באותו רגע

יש תרשימים

אבל לא מצוין מה כל רגל עושה

פורסם

לגבי OC, תדעו משהו קטן אם אתם באים רק עם המעבד אז אין להם שום דרך לדעת מה עשיתם לו.

למה? כי המעבד ברגע שמוציאים אותו מהלוח הוא סטוק, הלוח הוא זה שמשנה אותו וזה לא נצרב על המעבד זה מעלה או מוריד תנתונים כל פעם שאתם עושים POST.

אי אפשר לדעת שהעלתם מתחים כי זה שוב, לא נצרב בשום מקום.

אבל אם אתם עשיתם OC והמעבד נשרף, אז פשוט מאוד, תוציאו את המחשב מהחשמל, אחרי זה תוציאו את הסוללה של הביוס, ואחרי דקה תחזירו.

זהו הCMOS הוחזר לסטוק ואין שום דרך לדעת ששיניתם משהו.

נ.ב. פניה למהלים - אם כתבתי כאן משהו שהוא לא חוקי או משהו שאסור ע"י חוקי הפורום(ופיספסתי את זה) אתם מוזמנים לשנות ו\או למחוק כל חקל מההודעה ו\או את כולה, ואני מצטער מראש אם פגעתי במישהו.

פורסם

אף אחד לא אמר שהחברות לא שמות רכיב ששומר הגדרות

אבל באמת שאין להם זמן וכוח אדם לבזבז על שטויות כאלה

פורסם
  • מחבר

חבר'ה , תודה על התגובות !

עוד משהו קטן... (בנושא שאלה מס' 2) : האם ההקצאה של זיכרון בכרטיס מסך OB בדוגמא שציינתי , צריכה להתבצע רק ב -BIOS או שניתן גם דרך מע' ההפעלה ?

כלומר האם לדוגמא כשאני ארצה לשחק (לא משהו כ"כ "כבד" ) , אני אצטרך לעשות reset ולהגדיר ב-BIOS הקצאה ל-128 או שאפשר במע' ההפעלה

ואח"כ להחזיר ל-64 מגה בשביל עבודה רגילה וצפייה בסרטים ?

השאלה באה מיכוון שאני מתלבט אם לקנות שילוב(מעבד+לוח) של ATHLON64 3000 754 (או סמפרון 3000) +לוח ASROCK K8NF4G-SATA2

או שילוב של ATHLON64 3200 939 VENICE CORE + לוח MSI צ'יפסט RS482 X200 .

כלומר , אם אני לוקח את השילוב השני (939) אזי ההקצאה יכולה להעיק אם צריך להפעיל מחדש את המחשב ואז כבר עדיף להוסיף זיכרון ....

או לקחת את ההצעה הראשונה ופשוט עם אותו זיכרוןפיזי 512 מגה , להוסיף כרטיס מסך עם זיכרון עליו ....

:nixweiss:

פורסם

לא כל כך הבנתי למה דווקא בשילוב השני זה יעיק בכל מקרה כל העיניין של משחק עם הזיכרון נעשה מהביוס וכן צריך לעשות ריסט.

דר"א תחשוב יותר על D805 שעולה פחות מהVENICE 3200 שאתה מתכנן לקנות!

פורסם
  • מחבר

כשאמרתי להעיק התכוונתי לכך שאכן כפי שציינת , צריך לעשות ריסט למחשב ולהכנס לBIOS כדי להגדיל הקצאת זיכרון לכרטיס מסך OB ...מהזיכרון הפיזי.

כך שאם אני ארצה לשחק משחק , אני אצטרך להקצות עוד זיכרון לכרטיס מסך .

מיכוון שזו הקצאה מהזיכרון הפיזי , לא יהיה לי כדאי להשאר בהקצאה קבועה של 128 (המקסימום) כי אז ה-XP יצלע ...בהנחה שיש לי רק 512 מגה זיכרון .

ואז כדי שזה לא יעיק , אני אצטרך לשדרג זיכרון ל-1G ...או שאני טועה ? ככה הבנתי מקריאה כאן בפורומים .

אגב , במפרטים שראיתי ב-KSP , אלה עם הכפולי ליבה 805 , היו יותר יקרים (על אותו ציוד נלווה) , כך שאני לא יודע אם זה משתלם..לפחות לא לטווח הקצר ..

מי יודע מתי יצאו תוכנות שיתמכו בזה (שנה+..בהתבסס על מה שקראתי כאן באתר) וזה לא נראה לי שזה כל כך ישנה לי

תמיד אפשר יהיה להשאר עם תוכנות ליבה אחת .

לא ככה ? :s05:

פורסם

כבר עכשיו יש המון תוכנות שמנצלות ריבוי ליבות

עוד יתרון זה אם אתה משתמש בכמה תוכנות במקביל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים