עבור לתוכן

האם הפיירול החומרתי של הראוטר מספיק?

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה כאן...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=174537.0

ורציתי לדעת אם הוא מספיק להגנה על התחברות למחשב שלי.......

שאני יצטרך לבחור רק אנטי וירוס

פורסם

בהחלט.

מנגנון ה-nat וחומת אש של הנתב בהחלט מספיקים,ולכן לדעתי חומת-אש(תוכנה) מיותרת.

תתקין חומת-אש(תוכנה) רק במקרה בו אתה רוצה לחסום תקשורת החוצה.

בהצלחה.

פורסם

מחזק,ומוסיף:

זה אפילו עדיף כי ככה MALWARE לא תוכל לשתק את הפיירוול התוכנתי.

פורסם

אני דווקא בגישה אחרת. מנגנוני ההגנה של הראוטרים האלה, וספציפית EDIMAX הם מאוד פשוטים ולא ממש נוחים לגישה ושליטה. אני מעדיף פיירוול תוכנתי, אבל כנראה שזה באמת עניין של העדפה.

פורסם

אני גם כן חושב שהפיירוול של הנתב לא מספיק וממליץ להתקין גם פיירוול תוכנתי. הפיירוול החומרתי הוא לא תחליף לפיירוול תוכנתי.

פורסם

לדעתי אתם ממש טועים.

אם לא דואגים מספיוור או מסוסים טרויאנים (שבהם האנטי וירוס אמור לטפל), פיירוול חומרתי אפילו עדיף. מכיוון שאחת התוכנות של מנגנון הNAT או הNAPT (אותו דבר שם אחר) הוא שהראוטר גם אם היה רוצה, לא יודע לאיזה מחשב להעביר אותה, אלא אם אתה שלחת חבילה למקור קודם.

פיירוול חומרתי לא מספק פיתרון לתנועה יוצאת אבל שוב בזה האנטי ווירוס והאנטי ספיוור אמורים לטפל.

אם אתה שומר את המחשב שלך נקי ויודע לשמור עליו נקי, אז אין שום צורך בפירוול תוכנתי.

ובל נשכח, שסוס טרויאני, אפילו טיפה מתוחכם, יכול בקלות לנטרל את הפירוול התוכנתי, אבל את החומרתי אף תוכנה זדונית לא יכולה לבטל (זאת בהנחה שביטלתם את הUPNP).

פורסם

אתה מדבר על מקרים שמישהו מנסה לתקוף לך את המחשב. אבל פיירוול תוכנתי עובד גם כלפי חוץ ומטפל בעצמו בכל מיני שינווים ברג'יסטרי, שינויים בהגדרות ותוכנות שמנסות לגשת לאינטרנט. אז נכון, לכיוון הרשת עצמה פיירוול חומרתי מספיק, אבל אם אתה רוצה לבדוק מידע שיוצא או נמצא במחשב, אז עדיף פיירוול תוכנתי. ומכיוון שפיירוול תוכנתי בודק גם מידע נכנס, אז הוא עדיף על פיירוול חומרתי.

פורסם

אבל פיירוול תוכנתי גם מעצבן, וגם לוקח משאבי מחשב.

אם אתה רוצה רק בשביל מידע, אז קח NETLIMITER שבגירסא החדשה יש רק פיקוח בחינם.

הוא יתריע לך על כל תנועה יוצאת ויקח פחות משאבים בדרך.

פורסם

oba3k--צודק מאוד.

השימוש בפיירוול תוכנתי מאחורי נתב מיותר מאוד.

מי כבר משתמש כדי לחסום תנועה יוצאת..לרוב אף אחד לא חוסם תקשורת יוצאת.

מספיק אנטי וירוס טוב וזהו.

פורסם

חשוב מאד לחסום תקשורת יוצאת

firewall תוכנה יכול לזהות מתי אפלקציה חדשה מנסה להתחבר לאינטרנט ולאפשר לך לחסום אותה

אם הגיע לך סוס טרואני או spyware למחשב (ויגיע לך) הם יוכלו בקלות ליצור חיבור החוצה ולשלוח את כל המידע עליך

ה-NAT ממש לא מספיק

פורסם

ממש לא בא לי להכנס איתך לריבים על זה.

כל אחד ודעתו.

דעתי,שהשימוש בחומת-אש תוכנתית ממש מיותרת שאתה מאחורי נתב.

אנטי וירוס טוב ימנע את הדברים האלה.

פורסם

איך firewall חומרתי ימנע מישומים זדוניים על המחשב שלך להתחבר החוצה?!

אתה לא יודע להתבטא בלי לריב שאתה ישר אומר שלא בא לך להכנס לריבים?

פורסם

אבל סוס טרויאני זה כבר עסק של אנטי וירוס יותר מאשר של פיירוול.

ספיוור זה עסק של אני ספייור/אנטי-וירוס (אם האנטי וירוס טוב).

בהנחה שיש לך את 2 אלה, למה צריך פיירוול תוכנתי?

ובהתחשב בזה שסוס טרויאני שמספיק חכם לגנוב כרטיסי אשראי/סיסמאות של חשבון בנק יכול גם בקלות להרוס לך את הפיירוול התוכנתי אז מה הוא שווה?

פורסם

טוב, אז אני אשים את הפיירוול של הנתב ואשמור את זון אלרם... ככה עם האנטי-ווירוס, אד אווור , ספייבוט ו איי-סקוורד, מפעם לפעם כמה ביקורות עם הייג'ק-זיס ואיזה אונליין סקן, אשן בשקט.

תוכלו כולם להסכים על זה...

פורסם

הכול תלוי איזה משתמש אתה

אם אתה מוריד שטויות מהאינטרנט ומריץ דברים שאתה לא בטוח כמה הם בטוחים תשאר עם פיירוול נוסף

אחרת, הפיירוול של הנתב יהיה מספיק

אני כבר שנים ללא פיירוול וללא שום בעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים