עבור לתוכן

הקמת רשת אלחוטית כזו פשוטה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי ראוטר אלחוטי DLINK - DI 542. הוא הגיע עם הוראות הפעלה בעיברית המסבירות איך להתקין את הראוטר. עקבתי אחר ההוראות ובאמת הצלחתי להתחבר לאינטרנט גם במחשב הרגיל וגם בנייד.

חששתי שלא אוכל להתחבר לתוכנות חיצוניות (מסנג'ר, אימיול, איציק וכו') אך למרבה הפתעתי לא הייתי צריך לקנפג כלום.

השאלה היא: לאן נעלמו כל הדברים האלו? האם כבר לא צריך לקנפג את הראוטר (חוץ מנושא האבטחה)? אין צורך ב-DMZ?

פורסם

אתה מה זה צודק ושואל את השאלה הנכונה: למה לעשות פשוט כשהיה כל כך נחמד לשבור את הראש... :)

ודרך אגב: הפעלת את ה FIREWALL של המכשיר ?

פורסם
  • מחבר

לא הפעלתי, עדיין, את הפיירוול. אני עדיין משתמש בפיירוול תוכנה. אשמח לקבל קצת מידע לגבי זה.

פורסם

הבעיה עם ראוטר היא רק בכיוון המידע עם הנכנס

בתוכנות שיתוף אין שום בעיה להתחבר לשרתים אבל משתמשים אחרים לא יכולים להתחבר אליך מה שגורם להם לא לרצות לשלוח לך קבצים (אתה עדיין יכול להתחבר אליהם)

אם תבדוק ב-emule לדוגמא תראה שאתה מתחבר עם low id

עם המסנגר אין שום בעיה גם לשלוח וגם לקבל בגלל שהוא עובד על upnp שנתמך ע"י רוב הנתבים.

פורסם

בקשר להפעלת פיירוול בנתב לא אוכל לייעץ טוב יותר מאשר ההוראות של המדריך...

ואז, ייתכן מאוד שתצטרך לפתוח פורטים ידנית... נסה ותראה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם ראוטר היא רק בכיוון המידע עם הנכנס

בתוכנות שיתוף אין שום בעיה להתחבר לשרתים אבל משתמשים אחרים לא יכולים להתחבר אליך מה שגורם להם לא לרצות לשלוח לך קבצים (אתה עדיין יכול להתחבר אליהם)

אם תבדוק ב-emule לדוגמא תראה שאתה מתחבר עם low id

עם המסנגר אין שום בעיה גם לשלוח וגם לקבל בגלל שהוא עובד על upnp שנתמך ע"י רוב הנתבים.

את האימיול הכנסתי ל-virtual server

פורסם

אפשר להפעיל את הפיירוול של הנתב. כנראה שמדובר בSPI פיירוול כך שאין חשש שהוא יגרום לבעיה כלשהי בהגדרות או בגלישה, אלא רק יועיל.

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא מבין בזה. אשמח לקבל עזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים