עבור לתוכן

שאלה למי שעושה/עשה 5יחידות בפיזיקה..

Featured Replies

פורסם

שמעתי מידיד שצריך להשתמש באקסל במבחן האם זה נכון?

פורסם

אלא אם כן הדברים השתנו מאוד מאז שאני עשיתי את זה (לפני 4 שנים) אז לא.

אם כי יתכן ובבגרות המעבדה בפיזיקה יש צורך באקסל...

פורסם

על איזה מבחן אתה מדבר?

רק בבחינה של המעבדה אם כבר ששם אתה צריך לפעמים לעבד את התוצאות של הניסוי.

פורסם
  • מחבר

ok תודה על התשובות.

פורסם

אלה שיש להם בבית ספר מחשבים יכולים להעזר בהם(מחשבים בתוך מעבדת הפיסיקה). אלה שאין להם- יעשו הכל על נייר מילימטרי.

תשאל את המורה שלך לפיזיקה איך אתם בבית ספר עושים את זה.

פורסם

לנו בביצפר בקושי יש מחשבים, אז רק חלק מצומצם מאוד מהתלמידים עושה על מחשבים. למזלי, יש אפליה בקטע הזה ותלמידים במגמת מחשבים הם אלו שזוכים לזכות לעשות על מחשבים, אני ביניהם. :D

פורסם

אני ממליץ לעשות את הגרף באופן ידני. זה פשוט הרבה יותר מספק לעשות את הגרף נקודה נקודה עד שמגיעים לסדרה של נקודות ואז... אז מבינים שמדובר בקו ישר. באותו רגע בדיוק אתה שולף את הסרגל שלך, ואז מעביר את הקו באופן מושלם. אתה שומע את הרשרוש של העפרון החורט בדף, ואז ברגע קט אתה מזיז את הסרגל, לוקח אוויר, ונותן נשיפה מעומק הריאות על הדף. הרי לנו גרף מושלם.

אין יותר מספק מזה, וברור שללחוץ על כמה כפתורים באמת יכולים לשעמם למרות שזה חוסך זמן והדיוק רב יותר.

פורסם

וזה גם נותן לך בדיוק את משוואת הקו, מה שעוזר לשאלות שבאות

אחרי זה בשאלון במעבדה (בדר"כ צריך לחשב כל מיני קבועים בעזרת

שיפוע הגרף או האיבר החופשי בגרף)

וכמו שכבר אמרו כאן,

ואפשר להשתמש במחשבים, אם יש לכם במעבדה בבצפר, אחרת, משתמשים

בנייר המילימטרי המעאפן והמכוער והלא נוח הזה

(איזה כיף שלנו יש מחשבים במעבדת פיזיקה...)

פורסם

אנחנו עובדים עם אקסל בבחינת מעבדה

מה זה סיפוק לבנות את הגרף לבד? זה נשמע מאוד דבילי. מה גם שהאקסל מדויק ונותן את המשוואה והכל תוך שניות

פורסם

דווקא לא. בכל מחשבון מדעי בסיסי (אפילו ב-fx-82) יש אפשרות רגרסיה: מזינים את כל הערכים (הנקודות) הנתונות למחשבון והוא נותן לכם את משוואת הפונקציה של הגרף. כמו-כן, הוא יכול לחשב אוטומטית את y עבור ערך x נתון או להפך. אם המחשבון גרפי (ומותר מחשבון גרפי בבגרות בפיזיקה), הוא גם יכול לשרטט לכם את הגרף.

פורסם

"דווקא לא" מה?

ואיך עושים את זה בfx82?

איך נותנים לו את הנקודות ואז מקבלים את משוואת הקו?

לא ידעתי שאפשר לעשות את זה...

פורסם

"דווקא לא" מה?

ואיך עושים את זה בfx82?

איך נותנים לו את הנקודות ואז מקבלים את משוואת הקו?

לא ידעתי שאפשר לעשות את זה...

ה"דווקא לא" היה בהקשר ל-MalGano. ואם אתה רוצה שאני אסביר לך, תפנה אלי ב-ICQ כי זה בעייתי להסביר בפורום הזה.

פורסם

חלק המעבדה הוא הקל ביותר בבגרות 5 יח"ל בפיזיקה. הוא קל באופן אבסולוטי, אפילו... לא היה מישהו אצלנו שקיבל מתחת ל-90 לפי מיטב ידיעתי.

פורסם

המחשבון לא נוח כמו אקסל.

פורסם

המחשבון לא נוח כמו אקסל.

עניין של התרגלות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים