עבור לתוכן

מטוסי קרב - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

איפה רשום שהSU יכול לכל כיוון?

כי תראה את צינור הפליטה של הF-22 יש שם חתיכה הנדסת חומרים מתוחכמת

• תגובות 265
  • צפיות 37.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני יודע..

ולא כתוב שהSU יכול לכול הכיוונים... ממה שאני יודע רק במיג יכול (הוא היחיד בינתיים..)

הסו יכול גם רק למעלה\ למטה, אבל כנראה בזווית גדולה יותר (רשום שהF22 יכול לכופף עד 22 מעלות...) או שהצורה שלו מאפשרת לו להגיע לזווית סיבוב חדה יותר...

אגב, אם אתה רוצה אני יכול לספר לך בפרטים איזה הנדסת חומרים מתוחכמת יש שם :)

פורסם

אני מניח שזה לא משתלם להזיז לכל הכיוונים אם זה מקטין את את הזוית המקסמלית לכל כיוון

באותו נושא ראיתי את מטוס הניסוי למערכת הנעה וקטורית מלאה שבוטלה מאז, אחרי צינור הפליטה יש לו מעין שלוש פלטות הכוונה

כל אחת יכולה לנוע עד 90 מעלות (ב90 מעלות הם מעין מעצור אויר שמשמש כציר סיבוב) המטוס נע באויר כמו שאתה שוחה במים (כאילו בהנחה שאתה יודע לשחות סביר)

פורסם

א. תחזור אחורה קצת, נתתי פה לינק לסירטון על המיג... כדאי לראות...

ב. מה זה המטוס הזה שאתה מדבר עליו? (עם ההנעה הווקטורית לכול הכיוונים שבוטל...)

ג. אל תדאג לי... אני יודע לשחות מצוין :cool2:

כמו זבוב בקערת מרק... (סתם... אני שוחה טוב...)

פורסם

המטוס עצמו היה חסר חשיבות, מטוס אימונים רגיל שהוסב למערכת הזו

אני אנסה לחטט קצת בויקי לחפש הדגמה שלו

פורסם

:-\ זה רק מדפים שמסיטים את הסילון... במטוסים הרוסים זה נראה קצת שונה.. (תראה את הסירטון!)

פורסם

עכשיו ראיתי

מרשים, אבל לא כמו המערכת הזו

טיסה במערכת הזו נראית כאילו הוא טס בחלל

פורסם

כן כן... :P:smile1:

ברצינות... המטוס הזה שאתה הבאת תוכנן כמטוס ניסוי למהירויות גבוהות ע"י נאס"א (אולי בגלל זה זה נראה לך כמו לטוס בחלל ::)), שיש לה ליין שלם של Xים שונים שהתחילו את הדרך שלהם לפני איזה 60 שנה... (נראה לי עוד בחה"א האמריקקי...)

אגב, נראה לי שמרצה שלי הייה שותף בפיתוח שלו או של אחד הXים 30 ומשהו האחרים... חרא של מרצה, באמת לא יודע מה הוא עשה שם...

המיג זה מטוס קרב מבצעי... אגב, ראיתי אותו במפגן אווירי באיזה תצוגה (MAKS205) והדברים שהוא עשה שם הרבה יותר מרשימים מהסירטון! (אולי בגלל ששם היו לו רקטות ששיחררו עשן כל הזמן והייה אפשר לעקוב אחרי המסלול שלו. או לראות איך הוא נעצר אנכית למשך איזה 10 שניות ואז ממשיך לטוס כאילו כלום לא קרה...)

נ.ב: יש לך ג'וק על האינפו...

פורסם

קרא את העמוד שלו בויקי, הוא שבר את רוב שיאי התמרון

וכפי שאמרתי הוא רק היה משהו לבחון את המערכת, מה שלמדו מהמטוס נכנס לF22

אממ גו'ק?

פורסם

קראתי את כל המידע עליו בנאס"א

http://nix.larc.nasa.gov/info;jsessionid=6eqe698l8c9bi?id=EC94-42478-8&orgid=7

ולא מצאתי איזכור אחד לF22 :nixweiss:

לא חשוב, בכול מקרה, המטוס הזה נסיוני, המיג כבר לא. ואני לא חושב שעידכנו את הרשימה של השיאים מאז שיצא המיג, וגם אין לי את רשימת השיאים שלו ככה שאני לא יכול להשוות מי טוב יותר...

אממ גו'ק?

כן.. מכוער כזה עם הרבה שערות...

פורסם

זה עכביש

והוא שימושי, אתה יורה אותו על אויבים והוא עוטף אותם ברשת

ובכל מקרה כבר יש להם את השלב הבא הX-44 שהשמועות (הוא אולטרה סודי כרגע, הם בקושי מודים בקיומו) טוענות שהוא יכול לפנות לאיזה כיוון שהוא רוצה בלי קשר לכיוון הטיסה

פורסם

אתם שוכחים ש MIG משמש רק להדגמת יכולת ואילו ה-F22 אמור להמכר כך שיש שיקולי עלות (להבדיל מה-MIG)

פורסם

לפי מה שהבנתי המיג גם אמור להיכנס לשרות סדיר בזמן הקרוב... למרות שלפי שמועה אחרת, רוסייה לא קונה מטוסים חדשים בינתיים בגלל טכנולוגיות חמקניות שבפיתוח עדיין...

וtea time, זה לא עכביש... זה ג'וק מכוער... בעצם, עכשו זה סנאי, מכוער לא פחות ;D

פורסם

רוסיה לא קונה מטוסים חדשים כי אין ד'נגי, אין ד'נגי; אין ראבוטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים