עבור לתוכן

התקנת מנדריבה-כמה שאלות:

Featured Replies

פורסם

היי

החלטתי להתקין מנדריבה כמערכת הפעלה נוספת לווינדוס

אין לי הרבה ניסיון בלינוקס האחרונה שהתרנתי היתה פדורה(אכזבה)

לפי מה ששמעתי וקראתי מנדריבה היא הוצאה מעולה ונוחה לעבודה זה נכון??

מאיפה אפשר להוריד את הגירסה האחרונה כולל כל התוספות??(קראתי באתר הבית ולא כל כך הבנתי איפה אפשר להוריד את הגירסה האחרונה כולל כל התוספות ותוכנות העזר)

צריך גירסה מיוחדת ל amd או שזה לא משנה?

ואם יש כל ההערה או הצעה לפני ההתקנה אשמח לשמוע

תודה

פורסם

אהלן אמיגו :hi:

;)

תעשה לעצמך טובה קטנה וקודם ותריץ את הLIVE של ubuntu.

הנה שרת ישראלי מהיר:

http://mirror.iglu.org.il/pub/ubuntu/

נראה לי שתתרשם.

פורסם
  • מחבר

ubuntu יותר טובה ממנדריבה??

פורסם

דה :D

פורסם

תלוי לאיזה צרכים

אם אתה מחפש הפצה "idiot-proof" , מנדריבה תעשה את העבודה. לא שאני בעד זה, עם כל כך הרבה כלים גרפיים, לא לומדים שום דבר על המערכת, ועדיף כבר להישאר בוינדוס

אובנטו הפצה בכלל לא רעה, שתלמד דרכה המון

פורסם

מצטער על האוף טופיק אבל הייתי חייב (אני עוד מעת גם מצטרף אליכם, משפחת בלינוקס של [HWz]):

מה שוקל יותר/תופס יותר משאבים, MS windows XP או UBUNTU?

אני חייב לדעת כי אני רוצה שזה יפעל הכי מהר שאפשר....

פורסם

Gentoo+fluxbox.צריכת משאבים אפסית.

אבל בתכלס אובונטו עובד יותר מהר(לא שאני בעד אובונטו,יש לי ביקורת מאוד שלילית עליה,אבל אני אשמור את זה לעצמי)

לפותח התרד, אובונטו הרבה יותר טובה ממנדריבה, לך על זה.

פורסם
  • מחבר

תודה אני אנסה את אובונטו....

היא עובדת גם על KDE?

Gentoo+fluxbox.צריכת משאבים אפסית.

אבל בתכלס אובונטו עובד יותר מהר(לא שאני בעד אובונטו,יש לי ביקורת מאוד שלילית עליה,אבל אני אשמור את זה לעצמי)

לפותח התרד, אובונטו הרבה יותר טובה ממנדריבה, לך על זה.

:-X

שתף אותנו

פורסם

נדמה לי שזה מה שאתה מחפש

http://www.kubuntu.org/

פורסם

_ex, לך זה לא יפריע בכלל. אני פשוט עובד עם ג'נטו, והתקנתי אובונטו בשביל ההורים,לנסות, וממש לא אהבתי. קודם כל, לקח לי 10 דקות למצוא את הטרמינל היקר שלי(זה בaccessories דרך אגב...מה זה עושה שם?!,אבל יש מצב שאני סתם רגיל לfluxbox ולא לגנום)אחר כך גיליתי להפתעתי שאין שום קומפיילר שם...אז בסדר, עניין של שניה לסדר,יש לזה אפילו מדריך איפשהו. אבל עיצבן אותי כל העניין. בהתקנה גם הוא לא שאל אותי על שום סיסמא לרוט,וזה נראה לי חשוד,אבל וויתרתי...ואז מסתבר שהעבודה עם רוט נעשית עם SUDO, שאני לא ממש אוהב. גם את זה סידרתי(sudo su and then passwd). יפה ואז יש רוט נורמלי(לא אוהב SUDO,מה לעשות) אחר כך העובדה שאני אוהב דברים חדשים, והקרנל שבא איתו,וכל שאר החבילות לא היו בגירסאות האחרונות שלהם. חשבתי, מילא, נעדכן.

אחר בעבודה שותפת, הוא פשוט איטי יותר כשאני משווה לג'נטו, או אפילו לפדורה(מתקינים מינימלי, בלי X, ואז מקנפגים את השאר ידני, לא אפשרות רעה,לדעתי)

אז בסדר, אני מבין שבתכלס זו אמורה להיות הפצה קלה,וכל זה,וגם את כל מה שאמרתי, זה עניין של ממש קצת זמן לסדר,אבל אני לא מרוצה.

פורסם

_ex, לך זה לא יפריע בכלל. אני פשוט עובד עם ג'נטו, והתקנתי אובונטו בשביל ההורים,לנסות, וממש לא אהבתי. קודם כל, לקח לי 10 דקות למצוא את הטרמינל היקר שלי(זה בaccessories דרך אגב...מה זה עושה שם?!,אבל יש מצב שאני סתם רגיל לfluxbox ולא לגנום)אחר כך גיליתי להפתעתי שאין שום קומפיילר שם...אז בסדר, עניין של שניה לסדר,יש לזה אפילו מדריך איפשהו. אבל עיצבן אותי כל העניין. בהתקנה גם הוא לא שאל אותי על שום סיסמא לרוט,וזה נראה לי חשוד,אבל וויתרתי...ואז מסתבר שהעבודה עם רוט נעשית עם SUDO, שאני לא ממש אוהב. גם את זה סידרתי(sudo su and then passwd). יפה ואז יש רוט נורמלי(לא אוהב SUDO,מה לעשות) אחר כך העובדה שאני אוהב דברים חדשים, והקרנל שבא איתו,וכל שאר החבילות לא היו בגירסאות האחרונות שלהם. חשבתי, מילא, נעדכן.

אחר בעבודה שותפת, הוא פשוט איטי יותר כשאני משווה לג'נטו, או אפילו לפדורה(מתקינים מינימלי, בלי X, ואז מקנפגים את השאר ידני, לא אפשרות רעה,לדעתי)

אז בסדר, אני מבין שבתכלס זו אמורה להיות הפצה קלה,וכל זה,וגם את כל מה שאמרתי, זה עניין של ממש קצת זמן לסדר,אבל אני לא מרוצה.

ברוב ההפצות הבינאריות לא יגיע קומפיילר, כי בתכלס זה לא נחוץ שמתקינים חבילות בינאריות

ה sudo אולי לא נוח בהתחלה, אבל זה הרבה יותר מאובטח

בתכלס, גנטו היא ה"הפצה" (למרות שעם המתקין הגרפי ששמו עכשיו , גנטו מתחילה לאבד את הקסם) אם יש לך זמן + רצון + קצת שכל

היתרונות שלה מבחינת התאמה (USE \ דגלי מעבד) , ביצועים , חדשנות , שליטה , ניהול חבילות פשוט דורסים כל הפצה

פורסם

דווקא לא, אם היום אתה משווה את דאפר (שעוד לא יצאה) לג'נטו (שכל דקה אתה מעדכן) אז יצא מצב שהדאפר בדברים החשובים יהיה יותר מעודכן, בדאפר היה גנום 2.13.92 עוד לפני שהיה בג'נטו וכשכן היה בג'נטו בדאפר היה כבר 2.14 (יומיים לפני התאריך הרשמי עידכנו את דאפר).

חוץ מזה, אובנטו מתימרת להיות יציבה, לכן למשל עידכון של קרנל יהיה רק בהפצה הבאה לאחר שהרבה אנשים בדקו את הקרנל וראו שאין שום בעיות

ואם אתה רוצה משהו מעודכן אז יש לך או ג'נטו או arch (שאני עדיין מתפעל מההפצה הזאת, ממש יופי של עבודה החבר'ה שם עושים) או משהו אחר.

בקשר לבעיות שלך - הן בעיות שלך, אני לא רואה משתמש מתחיל באובנטו מקמפל או מישהו שנגד SUDO (למרות שיש גם SU) בקשר לטרמינל, זה באמת מעצבן אבל שוב, אתה מקטר על דברים ממש קטנים, אם זה מפריע לך איפה שהוא נמצא, אתה מוזמן למשוך אותו לכל מקום שבא לך (שלי למשל על הסרגל העליון).

חוץ מזה שבג'נטו אתה צריך לקמפל הכל אז למשל למחשבים חלשים זה לא יתאים (אלא אם הם מעוניינים לבלות חצי יום רק לקמפל תוכנה).

כנ"ל בעליית המערכת, הכל תלוי בשירותים שרצים איתה, אני קימפלתי קרנל (2.6.16 + ck1) ושם דאגתי שלא יהיו הרבה שירותים שרצים איתו וזה ממש עיניין של חצי דקה עד שאני מגיע לGDM בכל מקרה, רוב ה"בעיות" הן לא ממש בעיות אלא הן תלויות באדם (בידיוק כמו אחד שעובר מXP ללינוקס, יקח לו זמן להתרגל)

פורסם

ניתן להתקין גם אובנטו בהתקנה מינימלית (SERVER)

פורסם

גם ב arch ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים