עבור לתוכן

הרב עובדיה צוטט: "מי שמצביע קדימה הולך לגיהנום

Featured Replies

פורסם

הסקרים במערכת הבחירות הזאת בעייתיים

לא יודע כמה אפשר להסתמך עליהם.

אין ברירה, נחכה ליום שלישי ב22:00 :)

• תגובות 166
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

1.לא ראיתי מספרים עדיין והם עדיין השערות, איך אפשר להתבסס על זה?

2.היא לא, אבל היא יכולה.

4.לא מדוייק. כל הת'רד דיברנו על אינפלציה, אינפלציה נמדדת בשיעור עליית המדד, המדד שם עלה ב0.4%. אינפלציה היא לא שיעור עליית מחירי האוכל

המדד נקבע עפ"י משקולות שכוללות גם את מחירי המזון וגם מחירי הדירות וגם עוד 1001 מחירים אחרים.

אם הטענה שלך היא שכשדיברת על אינפלציה דיברת על מחיר האוכל, אתה צודק.

אם כשדיברת על אינפלציה התכוונת לכלל המחירים במשק, אתה טועה.

5.יופי, גם אני. אבל אני עדיין לא חושב שהמדינה צריכה לעשות את זה אלא המעסיקים ע"י חקיקה, ויותר חשוב, צריך לאכוף את זה.

6.אני חושב שאם הוא היה מבקש מעט הוא לא היה מקבל כלום, הוא דורש הרבה ויקבל מעט :xyxthumbs:

1. עדיף לבסס תיאוריות שלמות והצהרות מפה ועד הודעה חדשה על מספר שעלה לשדרותי אחד בראש?

2. לא היא לא. עסק פרטי הוא עסק פרטי, המדינה לא יכולה להגיד לי למכור ברווח מסוים. מצידם אני יכול למכור מקל פשוט מעץ במיליון דולר. זה לא עניין של המדינה. מי שרוצה יקנה מי שלא רוצה שלא יקנה. הכלכלה הדמוקרטית החופשית יוצאת מהנחה שיצרנים יקרים / לא איכותיים ייפלטו מהשוק בגלל התחרות.

4.

4.ומאמר שנמסיס הביא הראה לך שזה אפסי, ועדיין לא הבנתי אם אתה מדבר על אבטלה או על אינפלציה

לעומת

אי אפשר לקחת ענף ספציפי כמייצג לאינפלציה, לוקחים את כל המשק עפ"י משקולות (מדד)

שתיהן תגובות שלך לאותו מאמר, תחליט ואז יהיה אפשר להתייחס, או שהוא מייצג או שהוא לא מייצג

5. אני חושב שלפחות רוב ההעלאה צריך להגיע מקופת המדינה, יש בה עכשיו כסף, למה לסחוט את המעסיקים הקטנים-בינוניים עוד יותר?

6. מי אמר שהוא יקבל משהו? זה סתם גורם לו להיראות פתטי בעיני כל מעסיק, ולהצטייר בתור האויב של המעסיקים

פורסם
  • מחבר

הסקרים במערכת הבחירות הזאת בעייתיים

לא יודע כמה אפשר להסתמך עליהם.

אין ברירה, נחכה ליום שלישי ב22:00 :)

אכן נחכה :D

פורסם

1. עדיף לבסס תיאוריות שלמות והצהרות מפה ועד הודעה חדשה על מספר שעלה לשדרותי אחד בראש?

2. לא היא לא. עסק פרטי הוא עסק פרטי, המדינה לא יכולה להגיד לי למכור ברווח מסוים. מצידם אני יכול למכור מקל פשוט מעץ במיליון דולר. זה לא עניין של המדינה. מי שרוצה יקנה מי שלא רוצה שלא יקנה. הכלכלה הדמוקרטית החופשית יוצאת מהנחה שיצרנים יקרים / לא איכותיים ייפלטו מהשוק בגלל התחרות.

4.לעומתשתיהן תגובות שלך לאותו מאמר, תחליט ואז יהיה אפשר להתייחס, או שהוא מייצג או שהוא לא מייצג

5. אני חושב שלפחות רוב ההעלאה צריך להגיע מקופת המדינה, יש בה עכשיו כסף, למה לסחוט את המעסיקים הקטנים-בינוניים עוד יותר?

6. מי אמר שהוא יקבל משהו? זה סתם גורם לו להיראות פתטי בעיני כל מעסיק, ולהצטייר בתור האויב של המעסיקים

1.עדיף לבסס על מודלים כלכליים ומחקרים אמפיריים

2.המדינה יכולה לקבוע כמה תשלם לעובדים ובמקרים מסויימים בכמה תמכור (כמו שהיא עושה למונופולים) וכמובן שהיא קובעת כמה רווח ישאר לך ע"י קביעת שיעור המס

4.כשכתבתי אפסי דיברתי על האינפלציה, לא על המאמר (אני לא יכול להגיד על שום מאמר שהוא אפסי כמובן) , 0.4% זו אינפלציה אפסית. וכשהוא כתב על 13% בעליה במחירים במזון כתבתי שזו לא האינפלציה, אינפלציה זו עליית שיעור המדד, כלומר צריך לקחת את כלל המוצרים במשק ולא את המזון

מתי אמרתי שהוא לא מייצג?

5.הכסף הזה תמיד בא על חשבון משהו. או על חשבון גרעון=אינפלציה, או על חשבון תקציב החינוך/בטחון/בריאות, לדעתי עדיף שבעלי ההון/עסקים ישלמו אותו

לא כל העסקים הם כמו שאתה מתאר (על סף פשיטת רגל) ואלו שכן כאלה, אפשר להתחשב בהם ע"י הטבות.

6.זה יהיה תנאי לכניסה לקואליציה, אפילו יו"ר התאחדות התעשיינים (היוצא), עודד טירה, תומך בו. ועוד הרבה מעסיקים במשק

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3167297,00.html

פורסם

1.עדיף לבסס על מודלים כלכליים ומחקרים אמפיריים

2.המדינה יכולה לקבוע כמה תשלם לעובדים ובמקרים מסויימים בכמה תמכור (כמו שהיא עושה למונופולים) וכמובן שהיא קובעת כמה רווח ישאר לך ע"י קביעת שיעור המס

4.כשכתבתי אפסי דיברתי על האינפלציה, לא על המאמר (אני לא יכול להגיד על שום מאמר שהוא אפסי כמובן) , 0.4% זו אינפלציה אפסית. וכשהוא כתב על 13% בעליה במחירים במזון כתבתי שזו לא האינפלציה, אינפלציה זו עליית שיעור המדד, כלומר צריך לקחת את כלל המוצרים במשק ולא את המזון

מתי אמרתי שהוא לא מייצג?

5.הכסף הזה תמיד בא על חשבון משהו. או על חשבון גרעון=אינפלציה, או על חשבון תקציב החינוך/בטחון/בריאות, לדעתי עדיף שבעלי ההון/עסקים ישלמו אותו

לא כל העסקים הם כמו שאתה מתאר (על סף פשיטת רגל) ואלו שכן כאלה, אפשר להתחשב בהם ע"י הטבות.

6.זה יהיה תנאי לכניסה לקואליציה, אפילו יו"ר התאחדות התעשיינים (היוצא), עודד טירה, תומך בו. ועוד הרבה מעסיקים במשק

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3167297,00.html

1. אפשר את החישוב איך מגיעים מהמחקרים והמודלים ל-1000$? כמובן תוך התחשבות בגורמים אחרים במשק הישראלי

2. כל עוד אתה לא מונופול ואתה לא חברה ממשלתית תעשה מה בראש שלך. היא קובעת אחוזי מס לא כמה רווח יישאר לך במדד אבסולוטי. תמכור פחות תרוויח פחות. המדינה Couldn't Care Less.

4. זה ברור שלא אמרת אפסי על המאמר, אבל שתי התגובות שלך סותרות, או שהמאמר ענייני או שלא.

ואתה אמרת שאי אפשר לקחת ענף ולייצג את כל המשק, והמאמר הזה עוסק בענף.

5. בינתיים מדינת ישראל לא בגירעון, מדינות חייבות לישראל עד כמה שזכור לי 6 מיליארד דולר יותר ממה שישראל חייבת למדינות. ולא ראיתי שום דיבור על שום הטבה לעסקים קטנים-בינוניים במצע של העבודה.

לגבי המעסיקים הגדולים, רובם מתעסקים בעסקים יותר מקצועיים, בזק, ערוץ 10, סלקום, פלאפון, בנקים. כמעט כל העובדים בעסקים האלה מרוויחים יותר מ-1000$.

6. המעסיקים הגדולים שגם ככה מעסיקים עובדים ביותר מ-1000$. נשיא מוטורולה? אני יודע ממקור ראשון שזוטרים מרוויחים שם כמעט 1000$, דיסקונט? רוב העובדים מרוויחים יותר או קרוב ל-1000$, השאר מועסקים ע"י חברות כוח אדם 6 שעות ביום ולכן הם עובדים במשרה חלקית.

ואם ייתנו לו מספיק דברים אחרים הוא ישכח גם מזה בכניסה לקואליציה. להרבה ראשי מפלגות אחרים מספיק לתת להם כוח (למשל תיקים בכירים) בשביל שיוותרו על דברים כאלה.

פורסם

1. אפשר את החישוב איך מגיעים מהמחקרים והמודלים ל-1000$? כמובן תוך התחשבות בגורמים אחרים במשק הישראלי

2. כל עוד אתה לא מונופול ואתה לא חברה ממשלתית תעשה מה בראש שלך. היא קובעת אחוזי מס לא כמה רווח יישאר לך במדד אבסולוטי. תמכור פחות תרוויח פחות. המדינה Couldn't Care Less.

4. זה ברור שלא אמרת אפסי על המאמר, אבל שתי התגובות שלך סותרות, או שהמאמר ענייני או שלא.

ואתה אמרת שאי אפשר לקחת ענף ולייצג את כל המשק, והמאמר הזה עוסק בענף.

5. בינתיים מדינת ישראל לא בגירעון, מדינות חייבות לישראל עד כמה שזכור לי 6 מיליארד דולר יותר ממה שישראל חייבת למדינות. ולא ראיתי שום דיבור על שום הטבה לעסקים קטנים-בינוניים במצע של העבודה.

לגבי המעסיקים הגדולים, רובם מתעסקים בעסקים יותר מקצועיים, בזק, ערוץ 10, סלקום, פלאפון, בנקים. כמעט כל העובדים בעסקים האלה מרוויחים יותר מ-1000$.

6. המעסיקים הגדולים שגם ככה מעסיקים עובדים ביותר מ-1000$. נשיא מוטורולה? אני יודע ממקור ראשון שזוטרים מרוויחים שם כמעט 1000$, דיסקונט? רוב העובדים מרוויחים יותר או קרוב ל-1000$, השאר מועסקים ע"י חברות כוח אדם 6 שעות ביום ולכן הם עובדים במשרה חלקית.

ואם ייתנו לו מספיק דברים אחרים הוא ישכח גם מזה בכניסה לקואליציה. להרבה ראשי מפלגות אחרים מספיק לתת להם כוח (למשל תיקים בכירים) בשביל שיוותרו על דברים כאלה.

1.מתי אמרתי 1000$, מתי אמרתי סכום בכלל?

2.זה כבר איבד כיוון, אני בסך הכל אמרתי שרב העסקים בארץ מרוויחים מספיק ויכולים לספוג עלייה בשכר העבודה, איך מזה הגעת לזה שאי אפשר לקבוע להם כמה להרוויח? אם המדינה תקבע שכר עבודה גבוה יותר הם ירויחו פחות

4.מה לעזאזל סותר בהן? אתה יודע מה זאת אינפלציה? (הסברתי כבר כמה פעמים רק בת'רד הזה) האינפלציה שם הייתה 0.4%, המאמר לא עוסק בענף אלא בהשפעת העלאת שכר המינימום על האבטלה ועל האינפלציה.

5.מדינת ישראל תמיד בגרעון, יש לנו חוב לאומי ענק. (תחפש קצת בגוגל על "הדינמיקה של החוב" ותראה למה זה יכול להוביל) החלק הגדול ביותר בתקציב המדינה זה תשלומי ריבית על החוב. גם סטנלי פישר חושב שיש להוריד את החוב

6.יש שם גם את י"ור התאחדות התעשיינים ויו"י התאחדות הטקסטיל.

אתה טוען שהוא ישכח מזה, אני לא, בגלל זה אני מצביע לו

אם הוא לא יבצע, לא אבחר בו בעתיד

אני לא נוהג לעשות אותה טעות פעמיים

פורסם

1.מתי אמרתי 1000$, מתי אמרתי סכום בכלל?

2.זה כבר איבד כיוון, אני בסך הכל אמרתי שרב העסקים בארץ מרוויחים מספיק ויכולים לספוג עלייה בשכר העבודה, איך מזה הגעת לזה שאי אפשר לקבוע להם כמה להרוויח? אם המדינה תקבע שכר עבודה גבוה יותר הם ירויחו פחות

4.מה לעזאזל סותר בהן? אתה יודע מה זאת אינפלציה? (הסברתי כבר כמה פעמים רק בת'רד הזה) האינפלציה שם הייתה 0.4%, המאמר לא עוסק בענף אלא בהשפעת העלאת שכר המינימום על האבטלה ועל האינפלציה.

5.מדינת ישראל תמיד בגרעון, יש לנו חוב לאומי ענק. (תחפש קצת בגוגל על "הדינמיקה של החוב" ותראה למה זה יכול להוביל) החלק הגדול ביותר בתקציב המדינה זה תשלומי ריבית על החוב. גם סטנלי פישר חושב שיש להוריד את החוב

6.יש שם גם את י"ור התאחדות התעשיינים ויו"י התאחדות הטקסטיל.

אתה טוען שהוא ישכח מזה, אני לא, בגלל זה אני מצביע לו

אם הוא לא יבצע, לא אבחר בו בעתיד

אני לא נוהג לעשות אותה טעות פעמיים

1. עמיר פרץ טוען 1000$.

2. ושוב, אתה קובע לעסקים כמה להרוויח. כל עוד העסק הוא בבעלות פרטית ולא ממשלתית, ואין עליו הגבלים מיוחדים (מצרכים בסיסיים או שהוא מונופול למשל) אתה לא תכניס את היד שלך לכיס של העסק. כלכלה חופשית. לא נאה לך המחיר תקנה במקום אחר.

להרבה מהם יש משקיעים שצריך לרצות, תעלה את שכר המינימום הם יעלו את מחירי המוצרים.

4. בתגובה שלך שציטטתי אמרת שהמאמר כן עוסק בענף מסוים. תסביר אחת ולתמיד כי אני לא ראיתי את המאמר או אפילו לינק אליו.

5. כרגע אנחנו במצב שחייבים לנו יותר כסף מאשר אנחנו חייבים. הריבית על ההפרש מוסיפה כסף למדינת ישראל באופן קבוע.

6. באמת אותם שכחתי. יו"ר התאחדות הטקסטיל? זה נראה שהוא מסובך עם חברים מבית. כנראה שלא כולם בענף הטקסטיל מרוויחים מעל 1000$. יו"ר התאחדות התעשיינים? הוא בעצמו אמר שהוא חבר של עמיר פרץ.

לכל אדם יש מחיר

אם קדימה ילחצו על הכפתורים הנכונים הוא יוותר על מה שצריך

פורסם

1. עמיר פרץ טוען 1000$.

2. ושוב, אתה קובע לעסקים כמה להרוויח. כל עוד העסק הוא בבעלות פרטית ולא ממשלתית, ואין עליו הגבלים מיוחדים (מצרכים בסיסיים או שהוא מונופול למשל) אתה לא תכניס את היד שלך לכיס של העסק. כלכלה חופשית. לא נאה לך המחיר תקנה במקום אחר.

להרבה מהם יש משקיעים שצריך לרצות, תעלה את שכר המינימום הם יעלו את מחירי המוצרים.

4. בתגובה שלך שציטטתי אמרת שהמאמר כן עוסק בענף מסוים. תסביר אחת ולתמיד כי אני לא ראיתי את המאמר או אפילו לינק אליו.

5. כרגע אנחנו במצב שחייבים לנו יותר כסף מאשר אנחנו חייבים. הריבית על ההפרש מוסיפה כסף למדינת ישראל באופן קבוע.

6. באמת אותם שכחתי. יו"ר התאחדות הטקסטיל? זה נראה שהוא מסובך עם חברים מבית. כנראה שלא כולם בענף הטקסטיל מרוויחים מעל 1000$. יו"ר התאחדות התעשיינים? הוא בעצמו אמר שהוא חבר של עמיר פרץ.

לכל אדם יש מחיר

אם קדימה ילחצו על הכפתורים הנכונים הוא יוותר על מה שצריך

1.אז הוא אמר, זה לא יקרה, לפחות לא בבום, מה זה משנה?

דיברנו על השפעת שכר המינימום ולא על הגובה החדש

2.הרגשה של דז'ה וו, אני לא קובע, המדינה יכולה לקבוע (בערך) ע"י העלאת שכר המינימום, מה הקשר לכלכלה חופשית?

4.ftp://repec.iza.org/RePEc/Discussionpaper/dp1072.pdf

5.לא יודע מאיפה הבאת את זה, זה לא נכון. החוב שלנו הוא בערך כמו התל"ג (או כמו התמ"ג, אני לא זוכר) זה חוב נטו (בניכוי מה שחייבים לנו)

רק תשלומי הריבית בתקציב 2006 הם 13% מתקציב המדינה (מויקיפדיה)

6.תחפש קצת בגוגל על פרץ וטירה ותראה כמה "אהבה" היתה ביניהם כשפרץ היה בהסתדרות

אולי כן ואולי לא

אני מאמין שלא

פורסם

1. אז הוא מבטיח בשביל לא לקיים, שוב, עליית מדרגה לעומת קודם שעוד הייתה האשליה שהפוליטיקאים יעשו משהו.

2. המדינה לא יכולה לקבוע לך כמה אתה תרוויח. העלו לך במרכיב העבודה אז אתה מגלגל את זה לצרכן בצורת העלאה.

המדינה לא תגיד לך להוריד מחירים (שוב אלא אם כן אתה חברה ממשלתית, מונופול או מייצר מוצרים חיוניים). ואם לצרכן לא נוח לקנות במחיר הזה שלא יקנה ממך. והגענו לכלכלה חופשית.

4.

"Brown in his survey remarks, "the limited price data suggest that, if anything, prices rise after a minimum wage increase".

This suggests that firms respond to minimum wage increases not by reducing production and employment, but by raising prices. this is indeed what is observed in practice, as documented by Converse et.al, "The most common types of responses to the increase in the minumum wage were price increases and wage ripples. No single type of disemployment response was reported with nearly the frequency of these"

הכל מה-Conclusion

מזכיר לך משהו? Price increases...

אגב אין שום דיבור על התרחיש ה-3 שלי - עזיבה למדינות עם כוח עבודה זול

לך תנחש כמה בחרו במדיניות הזאת, צריך לדעתי רק להסתכל על הנתוני צמיחה של סין ב-20 ומשהו שנים האחרונות כדי להבין

5. הבאתי את זה מאחד הטורים של סבר פלוצקר. אני מעדיף לסמוך עליו מאשר על וויקיפדיה.

6. ועדיין הוא מעיד על עצמו שפרץ חבר שלו בזמן הכתבה

פורסם

1. אז הוא מבטיח בשביל לא לקיים, שוב, עליית מדרגה לעומת קודם שעוד הייתה האשליה שהפוליטיקאים יעשו משהו.

2. המדינה לא יכולה לקבוע לך כמה אתה תרוויח. העלו לך במרכיב העבודה אז אתה מגלגל את זה לצרכן בצורת העלאה.

המדינה לא תגיד לך להוריד מחירים (שוב אלא אם כן אתה חברה ממשלתית, מונופול או מייצר מוצרים חיוניים). ואם לצרכן לא נוח לקנות במחיר הזה שלא יקנה ממך. והגענו לכלכלה חופשית.

4.

הכל מה-Conclusion

מזכיר לך משהו? Price increases...

אגב אין שום דיבור על התרחיש ה-3 שלי - עזיבה למדינות עם כוח עבודה זול

1.אני מאמין שהוא יעשה, בצורה יותר אחראית ממה שהוא מתאר אבל יעשה

2.נו, אולי די? היא יכולה להעלות את מחיר העבודה, אתה תעלה מחירים, מישהו אחר לא, נתח השוק שלך יהיה 0 (מבחינה כלכלית כמובן, בתכלס זה לא קורה)

בדיוק-זה כלכלה חופשית.

4.נכון, המחירים עלו, ב0.4%

פורסם

יחסית למחירים כמובן

ממש לא, בארץ היחס בין המחירים לשכר הוא בין הקרועים בעולם המערבי.

חוצמזה, נחזור לנושא העיקרי...

להצביע לש"ס זה באמת גן-עדן - בשבילם. תהיה להם לכולם רצפה "יותר יפה משל אחשווראש" במקווה בזמן שילדים יהיו רעבים ללחם. איזה כיף!

פורסם

ממש לא, בארץ היחס בין המחירים לשכר הוא בין הקרועים בעולם המערבי.

הוכחות בבקשה.

פורסם

מבריק מבריק

תצא בחוץ

פורסם

you say what?

פורסם
  • מחבר

עקרונית אדם משכיל שסיים תואר 2 יכול להרביח כ60-120K$ בשנה בUS חלק....ורובינו יודעים כמה הכל זול שם יחסית לפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים