עבור לתוכן

קבלת צליל 5.1 מהמחשב לרסיבר. מי יכול להיות מקצועי ברמה מספקת?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני משתמש ברסיבר מחברת Yamaha RX-V457 (נשמע נהדר ב6.1 ערוצים) ובכרטיס קול מובנה מחברת MSI שתומך ב5.1 (לפי דברי היצרן).

ישנם 4 חיבורים במחשב: כחול - line in, ירוק - line out, ורוד - mic in ויציאה קואקסיאלית.

לרסיבר שלי יש כניסה קואקסיאלית ובנוסף, יש כניסה נפרדת לכל רמקול (בתצורת RCA).

חיברתי את המחשב לרסיבר בעזרת כבל קואקסיאלי במטרה לצפות בסרטי DVD דרך המחשב (המחשב מחובר לטלויזיה) ולהנות מאיכות סאונד ברמה גבוהה (DTS, THX וכדומה) אך לדאבוני נתקלתי בבעיה.

אני שומע מהרמקולים שמחוברים לרסיבר נהדר אבל רק בסטראו (הרסיבר מורה על כך שהוא מקבל קלט ל2 רמקולים בלבד) כך שאני לא מקבל את החויה לה ציפיתי. לעומת זאת אני יכול להבחין שה Prologic 2 של הרסיבר עושה עבודה לא רעה בפיענוח הצליל אבל זה לא כמו צפיה מDVD שמחובר בכבל אנלוגי/דיגיטלי.

האם יש דרך לחבר את המחשב בכבל אחד לרסיבר ולקבל את אותו האפקט כמו שמחברים DVD לרסיבר בכבל אחד?

האם עלי לחבר את המחשב לרסיבר בעזרת 4 חיבורי RCA שונים? כלומר חיבור מכל יציאה (כחול ירוק ורוד) לרסיבר לרמקול נפרד?

אני באמת מקווה שיש באתר/קוראים שיכולים לענות על השאלה הזאת בצורה מקצועית ומרחיבה ולא בפטירת תשובה מתסכלת, למעני ולמען קוראים אחרים שלא מבינים כמוני. באמת תודה,

דודי חלבני.

פורסם

תברר אם קיבלת עם הכרטיס קול של

s/pdif out

זה יהיה הרבה יותר פשוט.

חוץ מזה נשמע כאילו הכרטיס קול שלך פשוט לא מכוון על סראונד,כנס לסטארט,קונטרול פאנל,סאונד אמד אודיו דיוויסז,ושים שמה על 5.1,אולי זה יפתור לך תבעיה.

פורסם
  • מחבר

תברר אם קיבלת עם הכרטיס קול של

s/pdif out

זה יהיה הרבה יותר פשוט.

חוץ מזה נשמע כאילו הכרטיס קול שלך פשוט לא מכוון על סראונד,כנס לסטארט,קונטרול פאנל,סאונד אמד אודיו דיוויסז,ושים שמה על 5.1,אולי זה יפתור לך תבעיה.

שכחתי באמת להוסיף שכיוונתי את הכרטיס דרך הsound & audio devices וגם דרך תוכנת AC97 שקיבלתי עם לוח האם (כרטיס קול אונבורד).

בתוכנה AC97 ישנה אופציה לבדוק אם יש צליל הקפי בעזרת צליל של זבוב/דבורה או פשוט עם צליל רגיל. גם לאחר קינפוג המחשב לשידור ב- 5.1 אני עדיין לא מקבל צליל הקפי ואני ממש לא מבין למה. לכן יעדתי את השאלה הזאת לאנשים שמבינים.

יכול להיות שפשוט יש לי תקלת חומרה? כפי שתיארתי, המחשב מחובר בכבל אחד לרסיבר, כבל קואקסיאלי, הרסיבר מקונפג כמו שצריך, המחשב מקונפג כמו שצריך ועדיין הרסיבר מראה לי כי הוא מקבל קלט ל2 רמקולים בלבד, והתוכנה שהזכרתי למעלה לא מדגימה לי את הצליל ההקפי שאני מחפש.

עזרה בבקשה?

תודה על התגובות אגב, קראתי את הכתבה שהוספת בלינק צחי, והיא לא הועילה לי לצערי, תודה בכל זאת.

אגב, אצלך בסוף חיברת עם כבל קואקסיאלי (כמו שהראת בתצלום) ושומעים ב 5.1?

פורסם

אתה בטוח שאתה רואה במחשב דיוידי ולא סתם דיווקס שתומכים רק בסטריאו?

פורסם

צריך לבדוק שהסרטים באמת מכילים פסקול 5.1,

לבדוק שכרטיס הקול לא מוגדר להמיר את מה שהוא מקבל לסטריאו,

לבדוק שהכרטיס מוגדר להעביר צליל היקפי דרך SPDIF.

פורסם

מציע לך לקנות כרטיס קול בשביל להנות מסראונד איכותי.משהו AUDIGY 2 VALUE יעשה את העבודה ויעלה 300 שקל ומעלה.

פורסם

Audigy 2 VALUE לא יעשה שום עבודה!

הכרטיס הנ"ל לא מכיל מפענחי AC3 \ DTS ולכן הדבר ייעשה באמצעות פילטר תוכנה..

קנה Audigy 2 ZS, תוכל לחבר את הכרטיס קול בכבל אנלוגי ולהשתמש במפענח שע"ג הכרטיס , וכן תוכל להשתמש ביציאה הדיגיטלית קואקסיאלית

כדי להעביר SPDIF PASSTHROUGH - הרסיבר יבצע את פעולות פענוח והחלוקה לערוצים במקום כרטיס הקול.

הפתרון הכי טוב הוא בחיבור דיגיטלי אופטי. הבעיה היא שלאודיג'י אין יציאה כזו, אז תסתפק בחיבור דיגיטלי קואקסיאלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים