עבור לתוכן

שני מחשבים, שני ספקי תוכן, ספק תשתית אחד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

נתון:

- מחשב נייח מחובר באמצעות מודם של הוט

- מחשב נייד

- שניהם וינדוס XP SP2

משימה:

לחבר המחשב הנייד לאינטרנט (כמובן בלי לנתק המחשב הנייח) כשלכל אחד משני המחשבים יש ספק תוכן שונה.

הכיצד?

תודה!

פורסם

לדעתי זה בלתי אפשרי לחבר על תשתית אחת בחשבון אחד 2 ספקי תוכן עד כמה שאני מכיר את המערכת.

בכל מקרה, תתקשר ל-HOT, ותשאל, הכי פשוט - הכי יעיל.

במקרה שתזמין מ-HOT נקודה נפרדת לחלוטין שמחוברת למרכזייה הדיגיטלית בצורה עצמאית, אתה תוכל, אבל זה יעלה לך.

פורסם

למה אתה רוצה שני ספקים שונים בכלל?

פורסם
  • מחבר

למה אתה רוצה שני ספקים שונים בכלל?

יש לי כזה צורך...

כרגע התקשרתי להוט, הם אומרים כי אפשר לחבר שני המחשבים דרך אותו מודם כשהמחשב הראשון יתחבר דרך USB והשני דרך כרטיס רשת. מה אתם חושבים? אני אנסה ואכתוב האם זה עובד..

פורסם

אבל אז שני המחשבים יתחברו לספק תוכן אחד, מה שעשית זה בסה"כ לחסוך ראוטר.

פורסם

זה עובד דרך ספק תוכן אחד, ובאופן מפתיע זה לא פוגע במהירות של אף אחד (לפחות לא כשבדקתי אותם בו זמנית)

פורסם
  • מחבר

אבל אז שני המחשבים יתחברו לספק תוכן אחד, מה שעשית זה בסה"כ לחסוך ראוטר.

אופס.. :nixweiss:

אני פשוט לא מבינה בזה כלום..התקשרתי להוט והסברתי לנציג את המצב היטב, אני בטוחה כי הוא הבין אותי וזה מה שהוא אמר לעשות..

האם כשאני אחבר שני מחשבים לאותו מודם (אחד דרך USB והשני דרל כרטיס רשת) לא אוכל לגלוש דרך ספקי תוכן שונים שבשני המחשבים?

פורסם

את תצטרכי 2 מודמים - זה בטוח ,השאלה אם המודמים יוכלו להתחבר לשקע בחשבון אחד או שתצטרכי להזמין חשבון HOT נוסף (לדעתי לא יהיה מנוס מלהזמין מ-HOT חשבון נוסף לאותו הבית).

אני מכיר את המודם שיש לך, במודם הזה כשהמחשבים מחוברים לאותו מודם ברשת וב-USB זה אומר שהם מחוברים לאותו ספק תוכן אך מקבלים כתובת IP אמיתית שונה, זה לא מה שאת צריכה.

פורסם

יש לי כזה צורך...

לא התכוונתי לחטט כמובן, פשוט שאלתי כי אולי יש דרך אחרת יותר פשוטה לעשות מה שאת אומרת, כי בשביל שני ספקים שונים את צריכה שני מודמים נפרדים.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי לחטט כמובן, פשוט שאלתי כי אולי יש דרך אחרת יותר פשוטה לעשות מה שאת אומרת, כי בשביל שני ספקים שונים את צריכה שני מודמים נפרדים.

תודה, אני אסביר ביתר פירוט, אולי באמת יש עוד פתרונות...

לי יש המחשב הנייח שמחובר דרך הוט וספק התוכן הוא מוסד אקדמי. כל פעם שאני מתחברת לאינטרנט אני מפיקה סיסמה דרך כרטיס מחולל ססמאות שברשותי. כמה ימים בשבוע מתגוררת אצלי אחותי והיא מגיעה עם המחשב הנייד שלה ולה יש מן הסתם ספק תוכן אחר, מכאן שני ספקי תוכן ללא כל צורך עקרוני לוותר על אחד מהם, אז חשבתי על השאלה שבכותרת.

העניין של רשת פשוטה בין שני המחשבים דרך קבל מוצלב מסתבך מכיוון שאני מסתכלת במדריך שלכם פה בפורום להקמת רשת שכזו, וכל ההגדרות שיש למלא שם כבר קיימות במחשב שלי, זאת מכיוון שהמחשב שלי מחובר פרוקסי - ספציפיקה של החיבור דרך מוסד אקדמי (אני מאוד מקווה שאני מתבטאת בצורה מובנת). אני לא יכולה לוותר על הספק שלי כי זה נחוץ לי בשביל עבודתי, ומצד שני אני רוצה כי אחותי תוכל לגלוש במחשב שלה גם כן כשהיא נמצאת אצלי.

רעיונות?

פורסם

יש לך בעיה עקרונית (או מעשית) עם העובדה שאחותך תגלוש דרך ספק התוכן שלך (או ההפך - שאת תגלשי דרך ספק התוכן שלה) בימים שהיא נמצאת אצלך?

פורסם

אני חושב שאם המוסד שאת מתחברת דרכו לאינטרנט יירצה למנוע כניסה למישהו לא מורשה, לא תהיה לך ברירה אלא להתחבר לעוד ספק.

ודרך אגב, אין בעייה לחבר ICS עם מחשב שמחובר דרך PROXY. אני לא כל כך הבנתי איזה אפשרויות זה חופף. הגדרות PROXY זה דבר אחד והגדרות IP זה משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

יש לך בעיה עקרונית (או מעשית) עם העובדה שאחותך תגלוש דרך ספק התוכן שלך (או ההפך - שאת תגלשי דרך ספק התוכן שלה) בימים שהיא נמצאת אצלך?

אין לי בעיה שהיא תגלוש דרך הספקים שלי (תוכן+תשתית) כשהיא נמצאת אצלי, יש רק שתי סוגיות:

1- אני צריכה לגלוש דרך ספק תוכן שלי שזה מוסד אקדמי וזה פרוקסי, אני מסתכלת על שינוי הגדרות בהקמת רשת בין שני מחשבים באמצעות קבל מוצלב ומפחדת להסתבך עם שינוי הגדרות במחשב שלי, מפחדת שזה יתנגש עם הגדרות פרוקסי..

2- כשהיא חוזרת הביתה אז היא גולשת שם באופן רגיל, אז זה אומר בעצם כי כל פעם צריך לשנות הגדרות?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאם המוסד שאת מתחברת דרכו לאינטרנט יירצה למנוע כניסה למישהו לא מורשה, לא תהיה לך ברירה אלא להתחבר לעוד ספק.

ודרך אגב, אין בעייה לחבר ICS עם מחשב שמחובר דרך PROXY. אני לא כל כך הבנתי איזה אפשרויות זה חופף. הגדרות PROXY זה דבר אחד והגדרות IP זה משהו אחר.

אתה אומר שזה לא יתנגש? אז בעצם הפתרון הוא חיבור רשת בין שני המחשבים על ידי קבל מוצלב, או שיש עוד דרכים? מה עדיף?

ועוד דבר: זה רק לכמה זמן כל שבוע, האם פירוש הדבר שכל פעם שהיא עוזבת אותי וחוזרת הביתה היא צריכה (גם אני?) לשנות הגדרות אינטרנט במחשב?

פורסם

אני לא מאמין שתהיה בעיית התנגשות בין ההגדרות שלך לאינטרנט לבין ICS. סה"כ כל מה שICS עושה זה לגשר בין חיבור אחד לשני, את בכלל לא מתעסקת על הגדרות החיבור שלך לאינטרנט בהגדרת ICS, אלא רק בהגדרת השיתוף. בכל מקרה, אם זה יעשה בלגן את תמיד יכולה לוותר על זה.

עוד דבר, להבא אל תשלחי שתי הודעות ברציפות, אלא תנסי לרכז הכל בתגובה אחת כל פעם. אתה יכולה להשתמש גם בכפתור עריכה אם את רוצה להוסיף או לשנות משהו להודעה שלך. אני ממליץ לך לקרוא את חוקי הפורום, כדי למנוע אי הבנות בעתיד :)

ו-oooz, כל ההודעות שלך נמחקו כי הן כל כך לא קשורות לנושא המדובר שזה אשכרה גובל בספאם. תקרא דיון לפני שאתה מגיב בו פעם הבאה. אם אין לך כוח לקרוא, אתה לא חייב להגיב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים