עבור לתוכן

עזרה בעדשות מגע - משתמש פעם ראשונה

Featured Replies

פורסם

אפשר לשחק עם זה כדורגל? אם אני נוגח זה לא ייפול?

אני עם עדשות כבר שנה וחצי ועוד לא קרה שנפלו לי לא משנה מה עשיתי :silly:

פורסם

אני עם עדשות כבר שנה, ורק פעמיים נראה לי שנפלו לי העדשות (וזה לא בא בהפתעה - הן הציקו כל היום לפני שנפלו).

ואני יוצא לרקוד לא מעט, במועדונים אפופי עשן... וזה לא ממש מציק.

אבל זה שונה מאדם לאדם. איזה עדשות יש לך? יומיות, חודשיות, שנתיות?

יש לי צילינדר של 0.75 ובחנות אמרו לי שבעדשות אפשר לוותר עליו. מה זה צילינדר? יכול להיות שבגלל זה אני רואה מטושטש מקרוב?

צילינדר זה מין עיוות קצת שונה של הראייה שלך. הבעיה היא שהוא מעלה משמעותית את המחיר של העדשות, ככה שאם הצילינדר נמוך עדיף כבר לוותר עליו (במקרה שלי פשוט העלינו קצת את המספר של העדשה וזה טיפל בבעיה פחות או יותר).

יכול להיות שזה גורם לטשטוש.

דרך אגב, כשאני עם העדשות, אני רואה פחות טוב בחושך (אני עדיין יכול לנהוג, אבל אני רואה מעט מטושטש לרוחק).

פורסם

ני גם מתכנן להתחיל נתנו לי כשהייתי בגרמניה עדשות מסויימות יומיות (עשיתי שם משקפיים, הם יודעים לעשות מעולה משקפיים שם ....) וזה דיי קשה להכניס את העדשה לעין ...... יש שיטה מסויימת או דרך מומלצת ???

שניצל איזה עדשות יש לך שאתה לא רואה חד בחושך ? כי נורא חשוב לי לראות חד בכול מצב ....

פורסם

שמע לי, אני מכיתה ו-ז'' משתמש בעדשות רכות - הייתי עם חודשיות, שנתיות, דקיות ומה שרק יש... בסופו של דבר אני כבר שנתיים עם יומיות. אמנם יותר יקר אבל יותר בריא בהרבה!

עכשיו אחי מנסה את העדשות שלא מורידים אותן חודש שלם גם בלילות. בינתיים הוא אומר שהוא לא מרגיש אותן אפילו [כמו שאר העדשות] ושהן מצוינות. בקשר לכמה הן בריאות אני לא יודע.

ד"א, אני עכשיו ביא' כך שזה יוצא הרבה שנים עם עדשות, ורק עם העדשות... משקפיים אין מצב ולא בגלל שלא יפה אלא בגלל שלא נוח [חלק מהחברים שלי אפילו לא יודעים שיש לי משקפיים חח] מלבד בלילה.. לא נעים לקום בבוקר ולגלות שנרדמת עם עדשות ושהן קצת נדבקו לך לקרנית. דיי מציק!

אל תשמע לאף אחד, להכניס עדשות זה רק עם הזמן! הבעיה אצל רוב מרכיבי המשקפיים היא שהעיניים נהפכות לרגישות יותר למגע ומשום כך יותר קשה לשים עדשות..

פשוט סתכל ישר עם העין, שים את העדשה על האצבע ותכניס את העדשה לעין[תחילה יהיה לך יותר קל מול מראה. לאחר זמן מה אתה תתחיל כבר מתוך שינה בבוקר לשים אותן בפחות משניה], היא כבר תגיע לבד למקום המתאים והבועות, אם נוצרו בטעות, ייעלמו תוך מצמוץ או שניים. כמה שיותר תשים, כך העיניים יהפכו לפחות רגישות למגע וכך יהיה לך יותר קל לשים אותן.

הטעות הנפוצה היא להסתכל למעלה ולהכניס את העדשה.. רוב האנשים האלה גם ממצמצים הרבה תוך כדי אז זו לא השיטה. פשוט תהיה יותר אמיץ ושים בפשטות את העדשה בעין.

עצה - לפעמים קורה שסתם נכנס לכלוך לעין או מתחת לעדשה או שהעדשה והעין התייבשו קצת [קורה לפעמים כשעייפים מאוד]. פתרון - שים את האצבע על העדשה, הזז אותה לצד של האוזן ללמטה ועזוב את העדשה. לאחר מכן מצמץ קלות, הזז את העין קצת והעדשה תחזור למקום נקייה :-)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

עדכון קצרצר

אחרי ששלשום הרכבתי את העדשות כשעה, ואתמול כשלוש שעות, היום הרכבתי את העדשות בערך ארבע שעות.

בקשר לעניין של הראייה מקרוב והקריאה - אני כבר רואה הרבה יותר חד. אבל, בשעה האחרונה שהרכבתי אותן הרגשתי כאילו אני עייף (ראייה טיפה מטושטשת, כמו שקורה שרק קמים בבוקר, או כשמאוד עייפים). זה נורמלי?

ועוד משהו: בקשר לשטיפת העדשות בתמיסה - אחרי שאני מרוקן את התמיסה, אני צריך לשטוף את המחסנית במים רגילים לפני שאני ממלא מחדש עוד תמיסה?

כי זה מה שכתוב בהוראות על הקופסה של התמיסה, אבל אמרו לי בחנות לא לשטוף את העדשות במי ברז (אז אני מניח שגם את המחסנית לא לשטוף).

עוד שאלה על התמיסה:

אני אמור להחליף את התמיסה פעם אחת כל יום.

אם אני שם את העדשות בבוקר, מחזיר אותן למחסנית בצהריים, ושם אותן שוב אחה"צ, אני צריך להחליף את התמיסה פעמיים? (פעם אחת בצהריים, ופעם אחת בסוף היום?)

בקשר למי ששאל על שיטה להכניס את העדשות:

זה כמו ש UltraWaveMUSA כתב לך. עם הזמן זה נהיה קל יותר. שאתה פותח את העיניים בעזרת הידיים תתפוס בעפעפיים ולא בריסים, כדי שהאחיזה תהיה טובה יותר, ולא תמצמץ כשאתה שם את העדשות.

פורסם

אל תפחד להרטיב את המיכל של העדשות, אתה צריך לשטוף אותו אחרי כל פעם שיש בתוכו תמיסה.

ותמיסה אתה צריך להחליף בכל פעם שאתה שם את העדשות מחדש. אפילו אם זה 5 פעמים ביום.. ככה העדשה נשארת כמה שיותר סטרילית ונקייה.

פורסם

אה שכחתי לציין מה לעשות עם העין אז אתה שם על האצבע השנייה את העדשה ובשלישית ["זין"] אתה פשוט מוריד את העפעף ללמטה ומכניס את העדשה... אני אישית עושה ככה ולא משתמש ביד השניה כדי לפתוח את כל העין. פשוט שים את האצבע מתחת לעין ומשוך ללמטה [קיוויתי שיהיה סמיילי מונפש כזה פה אבל כנראה שאין...].

דביר - למה אתה שם אותן רק שעה? אלו הן עדשות קשות?

מוזר לי כי ממה שאני יודע אפשר עדשות ישר לשים כל היום...

פורסם
  • מחבר

אה שכחתי לציין מה לעשות עם העין אז אתה שם על האצבע השנייה את העדשה ובשלישית ["זין"] אתה פשוט מוריד את העפעף ללמטה ומכניס את העדשה... אני אישית עושה ככה ולא משתמש ביד השניה כדי לפתוח את כל העין. פשוט שים את האצבע מתחת לעין ומשוך ללמטה [קיוויתי שיהיה סמיילי מונפש כזה פה אבל כנראה שאין...].

דביר - למה אתה שם אותן רק שעה? אלו הן עדשות קשות?

מוזר לי כי ממה שאני יודע אפשר עדשות ישר לשים כל היום...

אלו עדשות רכות. אני שם אותן יותר ויותר זמן בהדרגה. ככה אמרו לי לשים אותן.

ביום הראשון שעה, היום (היום הרביעי) שמתי שש שעות.

פורסם

קיצור הכל יסתדר לך עם הזמן

בהתחלה היה לוקח לי איזה רבע שעה לשים את העדשות

היום אני עושה את זה מתוך שינה

אל תדאג זה עניין של נסיון ושהעין תתרגל

חוץ מזה לגבי הצד המקופל וכאלה

העדשה צריכה להיות בצורת קערה אם היא הפוכה את תראה שיש לה שוליים כמו לכובע

זהו אחי תהנה ואל תבהל אתה תתרגל עם הזמן ותראה חד

פורסם
  • מחבר

קיצור הכל יסתדר לך עם הזמן

בהתחלה היה לוקח לי איזה רבע שעה לשים את העדשות

היום אני עושה את זה מתוך שינה

אל תדאג זה עניין של נסיון ושהעין תתרגל

חוץ מזה לגבי הצד המקופל וכאלה

העדשה צריכה להיות בצורת קערה אם היא הפוכה את תראה שיש לה שוליים כמו לכובע

זהו אחי תהנה ואל תבהל אתה תתרגל עם הזמן ותראה חד

שמתי לב שעם הזמן אני רואה טוב יותר.

בקשר לאיך לשים את העדשות - כבר הבנתי את ההבדל בין הצדדים.

תודה רבה לכל המגיבים בשרשור! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים