עבור לתוכן

צריך עזרה בהרמת רשת אלחוטית הכוללת לפטופ אחד ומחשב נייח אחד (הסבר מפורט בפנים)

Featured Replies

פורסם

אהלן, במשרד של אבא שלי בעבודה מחובר מחשב אחד נייח לנקודת גישה לאינטרנט בקיר שמחברת אותו ישירות, בלי נתב או מודם או משהו כזה בין הקיר למחשב שלו (אני מניח שיש נתב ראשי שממנו יוצא הכבל אל המשרד של אבא שלי, לא בטוח מה הוא סידר לעובדים שלו שם.. וגם הוא לא.. :\ ) ובכל אופן, אם אני מחבר לשם לפטופ לדוגמא, עם שם ודומיין והכל שונה לגמריי, הוא עדיין מתחבר לשרת. ככה שאני דיי לא יודע מה הולך שם..

בכל אופן, הוא ביקש ממני לארגן לו רשת אלחוטיט למשרד, ככה שבעת ובעונה אחת גם הלפטופ וגם המחשב הנייח יהיהו מחוברים לאינטרנט, כאשר הלפטופ ברשת אלחוטית

למישהו יש רעיון? (חשבתי על לחבר לשם האב אלחוטי עם יציאות רגילות, וככה לחבר גם את הניייח וגם את הנייד)

התקציב לכל העסק זה 500 שקל בערך.. (ז"א, גם להאב וגם למקלט wifi)

רגע.. עכשו בא לי עוד רעיון, אפשרי לעשות רשת ישירה בין שני המחשבים בלי צורך באיזו שהיא תחנת מעבר (האב, סוויטצ) בדרך? (כמו להעביר פשוט כבל מוצלב ישר בין שני מחשבים) אם כן אפשר המלצה על אדפטרים טובים?

[אגב, דוגמא שאני מניח שכולכם יכולים להתחבר אליה היא הנקודות השחורות בצבא, אני חושב שיש להם את אותו סידור, למרות שאני גם לא בטוח איך זה שם.. :\ ]

פורסם

בהנחה שאתה יכול לעבוד רק עם נקודת הרשת הזאת ולא עם מרכז הרשת-

1. אפשר לחבר את הנקודה לסוויץ' חוטי ולחבר חוטית את הנייד והנייח.

2. אפשר לחבר לנייח כ. רשת אלחוטי וליצור חיבור ביניהם (AD-HOC).

3. לקנות כרטיס רשת חוטי נוסף לנייח ולחבר את הלפטופ דרכו

בהנחה שאתה יכול לגעת במרכז הרשת -

3. אפשר לקנות AP אלחוטי ("סוויץ' אלחוטי"), לחבר אותו ללב הרשת והוא יישדר רשת אלחוטית לכל המשרד.

*שים לב שתצטרך לאבטח את הרשת האלחוטית. לא נראה לי שאתה רוצה שמידע רגיש יירחף באוויר ככה.

*חוץ מזה חיוני לבדוק אם יש לכם במשרד רשת דומיין או קבוצת עבודה כדי שתוכל להגדיר הגדרות נכונות במחשב הנייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים