עבור לתוכן

איך להחליש עוצמת שידור בנתב אלחוטי מדגם 624+ של D-LINK?

Featured Replies

פורסם

שלום!

בחדר השינה שלי נמצא הראוטר האלחוטי של הבית. מכיוון שהרבה שעות אני בחדר (שינה, מחשב וכו'), ונמצא במרחק 1-2 מטרים מהנתב.

אמנם אני בספק אם תגדל לי אוזן במצח, אבל זה לא יזיק לצמצם את הקרינה הנפלטת מן המכשיר.

רציתי לשאול איך עושים זאת בדגם הנ"ל (624+ של D-Link)? אני מתכוון להחליש עד שכמובן המחשב הכי מרוחק בבית יוכל לקלוט.

אשמח גם לכיוונים כי טיילתי בהגדרות של הראוטר ולא מצאתי אופצייה כזו אבל יכול להיות שזה פשוט מונח שאני לא מכיר.

תודה!

• תגובות 33
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלום,

מומלץ לא לשים את הנתב האלחוטי בחדר שינה והמרחק המינמלי שמומלץ הוא לפחות 3 מטרים.

לבקשה שלך:

אתה נכנס לממשק הנתב-שם הולך Advanced ואז ל-Performance.

שם תראה antenna transmit--תעלה/תוריד עד שתגיע לערך העוצמה הרצויה של השידור שלך.

בהצלחה.

פורסם

במקום להוריד את הקרינה, אפשר להגביר את הקרינה ולהפנות אותך ממך.

אם תקנה אנטנה חד כיוונית, או שתקנה פרינגלס (החטיף) ועם כמה חלקים שמתוארים באלפי מדריכים מפורטים באינטרנט

תוכל לכוון את כל הקרינה לכיוון אחד.

גם יותר בטוח,

גם יותר מאובטח,

גם פרויקט מודינג

וגם לא עולה הרבה.

פורסם

,תרגע כול דבר פולט יותר קרינה מרואטר שלך

המסך,המחשב שפועל,טלווזיה,פלאפון,הקירות שעושין מבטון,האנטנה הנסתרת בגג של השכן,האוכל

כולם בסוף חוטפים סרטן עם העולם של היום כול דבר מסרטן

פורסם

שלום,

מומלץ לא לשים את הנתב האלחוטי בחדר שינה והמרחק המינמלי שמומלץ הוא לפחות 3 מטרים.

לבקשה שלך:

אתה נכנס לממשק הנתב-שם הולך Advanced ואז ל-Performance.

שם תראה antenna transmit--תעלה/תוריד עד שתגיע לערך העוצמה הרצויה של השידור שלך.

בהצלחה.

מומלץ?

מומלץ על ידי מי ולמה?

פורסם
  • מחבר

הכיוון שאני רוצה לשלוח אות אלחוטי הוא בכיוון המיטה אז זה די בעיה...

בכל מקרה, הדבר היחיד שיש שם זה:

Beacon interval

RTS Threshold

Fragmentation

DTIM interval

מה מהם לשנות? הראשון?

פורסם

נמסיס,שיהיה לך מושג באלקטרוניקה בהספקי שידור תגיד לי.

אתה מוזמן לשים נתב במרחק מטר ליד המיטה בחדר השינה ולעשות ניסויים על עצמך ולא על אנשים אחרים.

אם יש לך תלונות,בעיות וכל משהו אחר, תפנה אלי בפרטי.

פורסם

נמסיס,שיהיה לך מושג באלקטרוניקה בהספקי שידור תגיד לי.

אתה מוזמן לשים נתב במרחק מטר ליד המיטה בחדר השינה ולעשות ניסויים על עצמך ולא על אנשים אחרים.

אם יש לך תלונות,בעיות וכל משהו אחר, תפנה אלי בפרטי.

אולי תפסיק לחפש ריבים כבר? הוא שאל שאלה רצינית, אז או שתתן לו תשובה רצינית (אם אתה יודע את התשובה בכלל) או שתתעלם.

פורסם

אני חוזר שוב על תשובה שלי לאותו עניין מת'רד אחר בנושא הזה, שהיא אולי טיפה צינית בסוף, אבל עדיין מדוייקת:

אוף איתכם.

פליטת הספק של נתב אלחוטי תקני היא בערך 1 חלקי שלוש מאות מפליטת ההספק של טלפון סלולרי.

ועכשיו, כיוון שהמכשיר לא יושב לכם ליד האוזן, עוצמת הקרינה פוחתת כריבוע המרחק ביניכם לבין המשדר.

כל זה גורם לכך שאתם סופגים מהטלפון הסלולרי קרינה בעוצמה הגדולה בהרבה סדרי גודל מאשר הקרינה של רשת אלחוטית.

ולמרות הכל, עדיין אין שום מחקר קונקרטי שמבסס נזק מקרינה של טלפון סלולרי.

ונניח לצורך הדיון שקרינה מטלפון נייד אכן גורמת לנזק שאפשר לראות אותו אחרי 30 שנה.

באמת נראה לכם שקרינה שאתם סופגים מרשת אלחוטית, שהיא חלשה בעוצמתה פי 1000 לפחות מקרינה של טלפון נייד תעשה לכם משהו?

אם כן, אני מציע לכם להוציא מהבית מיקרוגלים, טלפונים אלחוטיים, סלולרים, רשתות אלחוטיות - ואל תשכחו את מנורות הפלואורסנט.

אם יש לכם קתודה במחשב תזרקו אותה גם.

אל תשכחו לצפות את קירות הבית שלכם באלומיניום ולהאריק אותו.

אה, וכן - גם תלבשו על הראש כובעי אלומיניום שחייזרים לא יקראו לכם את המחשבות.

אוריפ,

אני לא מכיר מכשיר אלחוטי שנותן לך לשנות את עוצמת השידור.

החריגה היא מכשירים שיש להם קושחה שלא באה מיצרן המכשיר (לדוגמה ה Linksys WRT54GL), שם יש אפשרות לשחק עם כל הפרמטרים שהיצרן החביא.

זה סה"כ נושא של תקינה, והייצרן לרוב לא יתן לשחק עם פרמטר שיכול לגרום למכשיר שלו לעבור על תקינה.

עוצמת הקרינה המקסימלית הנפלטת מהנתב שלך היא בדיוק 32 מיליוואט דרך אגב.

פורסם

נמסיס(התגובה שלי לא הייתה במקום,מצטער):

תראה אתה אפילו אומר שמחקרים לא הוכיחו את שהקרינה של טלפון סולולרי מזיקה,אז איך אתה לוקח אחריות וקובע שקרינה של נתב אלחוטי מזיקה או לא? וזה נכון מה שאתה אומר לגבי ההספק,לכן עדיף למקם אותו כמה שיוצר רחוק ממך ככה שעל כל מטר הקרינה פוחת בהרבה.

עד שלא תהיה דיעה ברורה לגבי קרינה של נתב אלחוטי וההשלכות שלו--עדיף לא לשים אותו בחדר שינה--זו דעתי ואני לא מחפש לריב איתך.

אגב, המודם/נתב 2Wire 1000HG,בחלק מנתבי די-לינק וגם אם אני זוכר טוב בנתבי compex אפשרות לשנות את עוצמת השידור של הנתב.

*התקן הישראלי מאפשר עוצמת שידור של עד 100mW ולכן כל ערך מעל זה כבר לא חוקי.

פורסם

the_cool :

אתה צודק, אני לא יכול לקבוע בוודאות אם קרינה של רשת אלחוטית מזיקה או לא, ולא ניסיתי לקבוע אם כן או לא.

אני רק מנסה להדגים כי בהשוואה לטלפון סלולרי למשל שנמצא לידנו כל היום עוצמת הקרינה מרשת אלחוטית היא זניחה לחלוטין:

אם נקח למשל ערכי מקסימום של טלפון סלולרי שעובד ב CDMA שהוא 1W מול נקודת ניגשה אלחוטית המשדרת בהספק מקסימלי של 100 מיליוואט נגיע לחישוב הבא:

(אגב, אני לא יודע מה עישנתי כשכתבתי שהיחס בין פליטת הספק ממוצעת של סלולרי לנקודת גישה אלחוטית הוא 1 ל 300 - הוא לא, הוא 1 ל 30 בערך. ברח 0 אחד)

טלפון סלולרי שנמצא במרחק 2 ס"מ נניח מהגוף גורם לשדה בעוצמה X בראש.

נקודת גישה אלחוטית נמצאת במרחק של נניח מטר מאיתנו, כלומר גדול פי חמישים מאשר המרחק בין הסלולרי לגוף. במקרה כזה עוצמת השדה תהיה קטנה פי 50 בריבוע (2500) במקרה של נקודת גישה בתנאים האלה. וזה עוד לפני שלקחנו את עוצמת השידור שממילא קטנה יותר בסדר גודל (אני לא יודע לחשב עוצמת שדה בהתאם לעוצמת שידור, מזמן שכחתי את הנוסחאות).

מה שאני מנסה להדגים הוא שאם ניסו למדוד השפעה ניכרת על גוף של אדם מקרינה מצטברת של 10 שנים ולא הצליחו למדוד איזו שהיא השפעה קונקרטית עדיין, קרינה מרשת אלחוטית שעצמתה קטנה פי כמה אלפים עם לא עשרות אלפים תהיה זניחה לחלוטין בהשוואה לקרינה מסלולרי אפילו על פני 100 שנה.

לכן לדעתי האישית אין מה לדאוג יותר מדי דווקא מכיוון של רשת אלחוטית.

פורסם
  • מחבר

איך אתה יודע שזה 32 מיליואט?

יש לך מקום שבו אפשר לקרוא קצת יותר על העוצמות בהשוואה למכשירים אחרים ואיזה מסוכנים ומאיזה מרחק?

פורסם

אוריפ - אפשר לחפש את זה בגוגל.

בקשר לזה -

הכיוון שאני רוצה לשלוח אות אלחוטי הוא בכיוון המיטה אז זה די בעיה...

בכל מקרה' date=' הדבר היחיד שיש שם זה:

Beacon interval

RTS Threshold

Fragmentation

DTIM interval

מה מהם לשנות? הראשון?

[/quote']

לא, זאת אף אחת מהאופציות.

במקרה יצא לי לעבוד עם הנתב שלך ואכן יש שם אופצייה כזאת.

אם אני זוכר נכון זה לא במספרים, אלא ב"WEAK, NORMAL, STRONG" - משהו כזה.

אני מניח הנחה הגיונית שעוצמת השידור הכי חזקה שאפשר לבחור לא תעבור את התקן הישראלי.

אמנם לא מצאתי תמונה שתמחיש את זה, אבל זה שם. רק תחפש קצת.

* רק כדי להיות בטוח - יש לך את הדי-לינק 624 עם ADSL מובנה נכון?

פורסם
  • מחבר

לא, בלי ADSL מובנה.

פורסם

אתה מדבר על הנתב הזה?

!

לDLINK יש אימולטור של הWEB CFG של הנתב.

הנה לך - הגעתי לזה דרך שם -http://support.dlink.com/Emulators/di624_revC/adv_perform.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים