עבור לתוכן

ראוטר של Edimax

Featured Replies

פורסם

הראוטר הזה- BR6104K Edimax ב250 ש"ח מומלץ??

תוכלו לתת לי פרטים עליו?

תודה רבה.

• תגובות 32
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ראוטר טוב מאוד אך יש לו כמה בעיות עם תוכנות P2P אך צריך פשוט לדעת להסתדר איתו

הראטור תומך בכל הדברים שיש היום

Firewall

DHCP

NAT

רק צריך לקרוא את המדריך שלו

ה K הוא הכוונה גם ל ADSL וגם לכבלים ..

פורסם
  • מחבר

וווואההQ@!~!!

נמאס! אני רואה שלכל ראוטר יש בעיות!!

מה זה P2P?

לראוטר הזה, יש גם אפשרויות ניהול וחסימה( QoS)?

פורסם

לפי מה שאומרים הראוטר לא מסתדר למשל עם כמה משתמשים שעובדים בו זמנית עם תוכנות שיתוף קבצים.

לאיזה רשת הוא מיועד להתחבר? אם תפרט תקבל תשובה יותר ברורה.

למה אתה מתכוון ב"אפשרות ניהול וחסימה"?

פורסם
  • מחבר

אני זקוק לראוטר שמתחבר בין ADSL למחשב אחד.

אפשרויות ניהול וחסימה, זה אומר שאני רוצה בקרה לשלוט בראוטר, לדוגמא, אני רוצה לבצע חסימה שהמחשב בעל הADSL לא יוכל לראות את מה שאני עושה באנטרנט

(לא אתם יודעים מה, אני פשוט לא רוצה שהמחשב בעל הADSL ייקבל גישה חופשית למחשב של הראוטר+ הראוטר עצמו).

ודרך אגב, המחשב בעל הראוטר, זה נכון שכשאני עושה התנתק ואז התחבר, הIP משתנה לגמרי?

ומה זה P2P?

Firewall אפשר לקנות את התוכנה לא?

ומה זה כל הDHPC וNAT?

פורסם

אה?

לא הבנתי כלום ממה שאתה רוצה.

מה זאת אומרת המחשב בעל הראוטר?

אין דבר כזה.

יש לך מודם ADSL המחובר לראוטר, ומחשב אחד או יותר מחוברים אליו מהצד השני.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה שאסביר יותר בסדר:

יש לי שני מחשבים, אחד עם ADSL ואחד אקנה לו ראוטר.

הראוטר יחבר בין הADSL למחשב השני.

אני חוזר על עצמי:

אני רוצה ראוטר שמאפשר לי-

אפשרויות ניהול וחסימה, זה אומר שאני רוצה בקרה לשלוט בראוטר, לדוגמא, אני רוצה לבצע חסימה שהמחשב בעל הADSL לא יוכל לראות את מה שאני עושה באנטרנט

(לא אתם יודעים מה, אני פשוט לא רוצה שהמחשב בעל הADSL ייקבל גישה חופשית למחשב השני).

שאלות אחרות:

זה נכון שכשאני עושה התנתק ואז התחבר, הIP משתנה לגמרי (הראוטר)...

ומה זה P2P?

Firewall אפשר לקנות את התוכנה לא?

ומה זה כל הDHPC וNAT?

פורסם

באופן כללי ועקרוני אם לא תגדיר שיתוף קבצים במחשבים שלך אז אף אחד מהם לא יוכל לגשת לשני ולראות מה קורה אצלו.

דבר שני לגבי הפעילות האינטרנט שלך פשוט תבדוק ותגדיר שהראוטר שלך לא יבצע LOG לתעבורה רשת וכל זה למרות שעד כמה שאני יודע זה בדרך לא מתבצע עם בכלל בברית מחדל של ראוטר.

פורסם

אוקיי,

אתה לא הבנת מה תפקידו של הראוטר.

המילה ראוטר באה מהמילה ראוט. לנתב.

מה שהראוטר עושה זה לנתב את התעבורה מהאינטרנט לרשת של מחשבים. ברגע שתוסיף את הראוטר לא יהיה לך יותר מחשב אחד עם ADSL ומחשב שני עם ראוטר. יהיה לך ראוטר עם ADSL. הראוטר יהיה זה שמחלק את האינטרנט לשני המחשבים.

בנוסף לכך, המחשב השני לא יוכל בשום מקרה לראות מה אתה עושה באינטרנט גם אם ישתמש בסניפר, כיוון שבראוטר יש סויטץ' נקודה לנקודה. הוא לא רואה את התעבורה שלך בכלל.

נקודה שלישית, הסויטץ' בתוך הראוטר משמש בין היתר לרישות שני המחשבים שיש לך, כלומר תהיה גישה מאחד לשני. תפקיד האבטחה במקרה הזה (מניעת גישה מאחד לשני) היא תפקיד מערכת ההפעלה ו/או פיירוול תוכנתי שתתקין עליה. כלומר מערכת ההפעלה היא זו המגדירה למי יש ולמי אין גישה לתיקיות במחשב, בעוד שפיירוול יכול למנוע בכלל כניסה של תקשורת לפורטים (משאבים) שאתה לא רוצה.

P2P זה Peer to Peer. במובן המקובל זהו שם כללי לתוכנות המאפשרות שיתוף קבצים ללא שרת המרכז אותם. לדוגמא, רשת קאזה ואידונקי.

כשאתה מתנתק ומתחבר לרוב הIP משתנה, אבל זה לא תלוי בך או בציוד שיש לך. זה תלוי בספק האינטרנט שלך.

DHCP זה Dynamic Host Configuration Protocol. שרת DHCP מחלק כתובות IP והגדרות רשת נוספות אוטומטית ללקוח DHCP (המחשב שלך בד"כ) שמבקש זאת.

NAT זה Network Address Translation. זהו המנגנון שבעזרתו הנתב מאפשר לכמה מחשבים ברשת לחלוק מספר קטן (במקרה שלך 1) של כתובות IP תקניות, ולקבל מידע מהאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אתה לא הבנת מה תפקידו של הראוטר.

המילה ראוטר באה מהמילה ראוט. לנתב.

מה שהראוטר עושה זה לנתב את התעבורה מהאינטרנט לרשת של מחשבים. ברגע שתוסיף את הראוטר לא יהיה לך יותר מחשב אחד עם ADSL ומחשב שני עם ראוטר. יהיה לך ראוטר עם ADSL. הראוטר יהיה זה שמחלק את האינטרנט לשני המחשבים.

בנוסף לכך, המחשב השני לא יוכל בשום מקרה לראות מה אתה עושה באינטרנט גם אם ישתמש בסניפר, כיוון שבראוטר יש סויטץ' נקודה לנקודה. הוא לא רואה את התעבורה שלך בכלל.

נקודה שלישית, הסויטץ' בתוך הראוטר משמש בין היתר לרישות שני המחשבים שיש לך, כלומר תהיה גישה מאחד לשני. תפקיד האבטחה במקרה הזה (מניעת גישה מאחד לשני) היא תפקיד מערכת ההפעלה ו/או פיירוול תוכנתי שתתקין עליה. כלומר מערכת ההפעלה היא זו המגדירה למי יש ולמי אין גישה לתיקיות במחשב, בעוד שפיירוול יכול למנוע בכלל כניסה של תקשורת לפורטים (משאבים) שאתה לא רוצה.

P2P זה Peer to Peer. במובן המקובל זהו שם כללי לתוכנות המאפשרות שיתוף קבצים ללא שרת המרכז אותם. לדוגמא, רשת קאזה ואידונקי.

כשאתה מתנתק ומתחבר לרוב הIP משתנה, אבל זה לא תלוי בך או בציוד שיש לך. זה תלוי בספק האינטרנט שלך.

DHCP זה Dynamic Host Configuration Protocol. שרת DHCP מחלק כתובות IP והגדרות רשת נוספות אוטומטית ללקוח DHCP (המחשב שלך בד"כ) שמבקש זאת.

NAT זה Network Address Translation. זהו המנגנון שבעזרתו הנתב מאפשר לכמה מחשבים ברשת לחלוק מספר קטן (במקרה שלך 1) של כתובות IP תקניות, ולקבל מידע מהאינטרנט.

לא הבנתי בדיוק:

NAT לא הבנתי בכלל.

DHCP זה כאילו חלק בתוך הראוטר שנגיד אני נכנס במחשב לבקרה שלו, אני משנה IP או משהו?!

P2P זה בקיצור אפשרות להפעיל תוכנות שיתוף קבצים לא?

Firewall זה מה שמאפשר לחסום את כל הגישות האפשריות ממחשב אחד לשני?

אני רוצה חסימה של 100% ממחשב אחד לשני, ואני רוצה גם בהמשך לפעמים להוריד את החסימה ולאפשר העברת קבצים ב"תיקייה משותפת"...

תוכל גם להמליץ לי על חברה טובה וראוטר טוב עד 300 ש"ח?

פורסם

DHCP זה מנגנון שמחלק כתובות IP למחשבים המחוברים לרשת

P2P זה קיצור של "נקודה לנקודה" כלומר חיבור של מחשב אחד לאחר וזה מה שמאפשר לך לשתף קבצים בתוכנות כמו קאזה

חסימת התיקיות והשיתוף בין המחשבים נעשת בתוך המערכת ההפעלה שלך ואם אתה לא רוצה שיתוף אז זה לא קשור לנתב

פורסם
  • מחבר

אבל זה אפשרי להפעיל תוכנות שיתוף קבצים במחשב אחד ויחד עם זאת לחסום 100% כניסות למחשב הזה?

פורסם

לא ברגע שאתה מגדיר פתיחת פורט בישביל להעביר קבצים את חייב להשאירו פתוח ביכדי להתחבר לעולם החיצוני (WAN)

פורסם
  • מחבר

לא הבנת.

נגיד אני רוצה להפעיל קאזה, אני עדיין יכול לשמור על 100% חסימה מהמחשב השני?

פורסם

ברור זה שתי דברים שונים החסימה נעסת במערכת ההפעלה

והפניה של הפורטים נעסה בנתב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים