עבור לתוכן

האיחוד הלאומי - מפד"ל --- ישראל ביתנו . מה ההבדל בניהם ?

Featured Replies

פורסם

כבר הוכחתי שאפשר לחיות בצורה סבירה ממשכורת מינימום (אדם אחד עם משכורת מינימום אחת, וזוג עם ילד משתי משכורות מינימום).

אז בואו לא נכנס לזה שוב, אוקיי?

אפשר קישור לדיון שבו הוכחת זאת? זה פשוט מעניין אותי...

• תגובות 66
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

)4 למיטב ידעתי בישראל יש עונש מוות למחבלים. כמו כן למיטב ידעתי לחבר כנסת אין השפעה ואסור שתהיה השפעה, על מתן גזר דין בבתי המשפט בישראל(הפרדת רשויות וכל זה).

:lol:

אתה צודק, בישראל באמת יש עונש מוות למחבלים, בעיקר למתאבדים שבהם.

בכלא קציעות היית?! :pissed:

פורסם

בקשר לאבא עשיר/עני הספר הזה לא נכתב ע"י פרופסור לכלכלה או משהו כזה. סתם פוץ שעשה קצת כסף והחליט בא נעשה עוד כסף, ע"י זה שנגיד לאנשים שאני יודע איך לעשות כסף. בדיוק כמו מי הזיז את הגבינה שלי או הנזיר שמכר את הפרארי.

ובקשר למה שאמרת כן. מדיניות הפנים / חוץ של ישראל נקבעת רבות ע"י ארה"ב כי אנחנו זקוקים לה. אנחנו זקוקים לחלפים לF16 אנחנו זקוקים לM16, אנחנו זקוקים לחסות המדינה החזקה בעולם, שתהיה ערבה לנו להלוואות, ותיתן לנו מענקים של מיליארדים.

אף ראש ממשלה ישראלי לא יוכל לסרב לבקשה(יותר כמו פקודה) מנשיא אמריקאי, גם ביבי התקפל ולא פעם אחת (אני לא לוקח את זה לחובתו של ביבי, אם כבר זה שהוא ניסה להציג את זה כאילו הוא לא התקפל זה מה שמכעיס).

ואני מניח שקראת עיתונים וראית שם שהממשל האמריקאי לחץ על ישראל לפתוח את רפיח, והממשל האמריקאי ביקש להעביר את הכספים לרשות עד כינון הממשלה.

אם אולמרט היה מסרב, אז היה עיכוב בכספי המענק כי בדיוק איזה סנטור החליט לבדוק את זה, פתאום איזה חברה ישראלית מועפת מאיזה מכרז שזכתה לפתח איזה חלק במערכת צבאית ועוד דברים כאלה. פרקטית ראש ממשלה ישראלי לא יכול לסרב לנשיא האמריקאי.

להגיד שאום אל פחם היא לא חלק מישראל חד-צדדית ללא הצעה לפיצוי/פינוי - גזענות.

מצחיק שבמדינה יהודית יכריחו את כל היהודים להישבע, במיוחד שלפי היהדות אסור להישבע. והבאתי את הדוגמאות האלה כדי להראות כמה פאשיסטי כל העניין הזה.

בקשר להריגת חפים מפשע, ההצעה להפציץ את איזור שיגור הקאסם מיד אחרי שיגור - זה לא יהרוג את המחבלים כי הם כבר יברחו, אז מה זה יעשה חוץ מלהרוג חפים מפשע ונידוי ישראל מהמערב (ההצעה לקוחה מתוך הראיון מההארץ)?

-צודק, מה אנשים שעשו כסף יודעים על עשיית כסף? מה גם שמזכיר לי שבעשרת האנשים הכי עשירים בעולם אין אף דוקטור או פרופסור.

זה אולי לא ספר שנותן הרבה כלים(אם בכלל), אבל זה משנה את השקפה על כל עיניין הכסף, אבל לך כמובן יש את הזכות לפסול על הסף.

- בקשר לאמריקנים, כיוון שאני לא יכול לנבא מראש מה הם יגידו על מהלכים כאלה, אז נסיים פה את הדיון. בכל מקרה במהלך נגד הטרור, זה הדבר ההגיוני לעשות, חוץ מזה שהם לא ימותו בצמא\רעב.

- מעניין מה יקרה אם תבוא לבקר באום אל פאחם עם חולצה שכתוב עלייה "אני יהודי" בערבית, אז תדבר על גזענות. חוץ מזה, הם הרי אלה שרוצים לשלוט בערים שלהם, אז זה בעיקר אינטרס שלהם, ולא מתכוונים להזיז אף אחד מהבית ומהעסק שלו אז אין גם על מה לפצות.

- זה לא זה שאסור להשבע לשווא? כי לפי מה שאני הבנתי אפשר להשבע. ודתיים שהולכים לצבא, הם לא נשבעים אמונים(או שאני מתבלבל ולא עושים את זה בצה"ל?)?

-בראיון בהארץ מצאתי את המילה "קסאם" פעם אחת בהקשר שונה לגמרי, ו"קסאמים" בכלל לא הופיע בדף.

פורסם

-צודק, מה אנשים שעשו כסף יודעים על עשיית כסף? מה גם שמזכיר לי שבעשרת האנשים הכי עשירים בעולם אין אף דוקטור או פרופסור.

זה אולי לא ספר שנותן הרבה כלים(אם בכלל), אבל זה משנה את השקפה על כל עיניין הכסף, אבל לך כמובן יש את הזכות לפסול על הסף.

- בקשר לאמריקנים, כיוון שאני לא יכול לנבא מראש מה הם יגידו על מהלכים כאלה, אז נסיים פה את הדיון. בכל מקרה במהלך נגד הטרור, זה הדבר ההגיוני לעשות, חוץ מזה שהם לא ימותו בצמא\רעב.

- מעניין מה יקרה אם תבוא לבקר באום אל פאחם עם חולצה שכתוב עלייה "אני יהודי" בערבית, אז תדבר על גזענות. חוץ מזה, הם הרי אלה שרוצים לשלוט בערים שלהם, אז זה בעיקר אינטרס שלהם, ולא מתכוונים להזיז אף אחד מהבית ומהעסק שלו אז אין גם על מה לפצות.

- זה לא זה שאסור להשבע לשווא? כי לפי מה שאני הבנתי אפשר להשבע. ודתיים שהולכים לצבא, הם לא נשבעים אמונים(או שאני מתבלבל ולא עושים את זה בצה"ל?)?

-בראיון בהארץ מצאתי את המילה "קסאם" פעם אחת בהקשר שונה לגמרי, ו"קסאמים" בכלל לא הופיע בדף.

* אני בטוח שרוב הונו של רוברט קיוסאקי הגיע דווקא ממכירות הספר ולא מהשקעות מוצלחות (למרות שהיו לו כמה השקעות מוצלחות). חלק גדול מהאנשים המאכלסים את רשימת עשירי הם אנשים שקיבלו את הונם בירושה או שהם שליטי מדינה מושחתים. לא הייתי קורא להם דוגמא מוצלחת כאשר אני מחפש מורה רוחני...

* לגבי אום אל פאחם אתה מוזמן לנסות זאת ולראות שלא יקרה לך כלום. לעומת זאת אם תבוא עם גופיה למאה שערים תראה איך אתה מקבל שיעור הדרכה על מגוון הסלעים הקיימים בטבע בחינם והראש שלך לא ישכח זאת לעולם... ;)

* דתיים בצבא אינם אומרים "אני נשבע" אלא "אני מצהיר". למילים אין שום ערך בימינו ולכן גם אם תשביע את כל מדינת ישראל על מגילת העצמאות אתה תראה איך רובם עושים מה שבא להם ולא שמים זין. אפשר לראות דוגמא טובה לכך בעשרת הדיברות שאמורים להיות האורים והתומים המוסריים של היהדות כאשר במציאות כל יהודי רומס אותן לחלוטין...

תודה רבה לך.

עריכה: עכשיו אני רואה שהדיון ננעל ואי אפשר להגיב שם... האם אפשר לדון על כך בדיון אחר? במיוחד אני רוצה להראות שאדם זקן אינו יכול לחיות מקצבת זקנה רגילה גם אם תוסיף לה כמה מאות ש"ח (זה קשור לחלק מאותו דיון).

פורסם
  • מחבר

טוב, ממה שהבנתי עד עכשיו מבירורים שערכתי הגעתי למסקנה שעדיף להצביע עבור ישראל ביתנו של ליברמן ולא לאיחוד הלאומי מהסיבות הבאות :

ליברמן בן אדם בעל אישיות חזקה (כמו בולדוזר כזה) שדבק בעמדותיו באופן עיקבי וברור. הוא הרבה יותר פרקטי מאנשי האיחוד הלאומי. בנוסף יש לו תוכנית שלמה למלחמה בפשע שאני חושב שבן אדם כמו ליברמן אם יתנו לו את הסמכויות לכך אז הוא בהחלט אחד שיכול להוביל תוכנית ראויה שיכולה להצליח מה גם, שבנושא המלחמה בפשיעה אני חושב שכול המפלגות יתנו לזה יד ולא תהיה למהלכים בנושא הזה התנגדות, בטח שלא כמו למצע המדיני שלו כך שכאשר מצביעים לו אי אפשר לומר שזה קול מבוזבז.

עכשיו ליתרון הכי גדול שלו על האיחוד הלאומי : ליברמן כבר הצהיר באופן ברור מאוד שהוא הולך לנסות להשפיע הכי הרבה שיוכל וינסה לעשות זאת מהממשלה ולא מהאופוזיציה. בניגוד לאיחוד הלאומי שכמעט וברור שהם לא הולכים להצתרף לממשלה שתוקם ישראל ביתנו כן תעשה זאת אבל(ואבל גדול) בלי להתפשר על העקרונות שלה ואני יסביר - ישראל ביתנו יכולה להצתרף לממשלה ובתמורה לכך לקבל למשל את תיק הפנים שאותו יאייש ליברמן ומשם הוא יוכל לבצע את כול תוכניותיו לגבי המלחמה בפשיעה וכול השאר אבל, ברגע שיהיה בעתיד הכנראה רחוק יחסית ניסיון לנסיגות חד צדדיות מצד הממשלה אני בטוח שהם יפרשו מימנה באותו הרגע בדיוק כמו שקרה בהתנתקות.

ישראל ביתנו של ליברמן יכולה להוות גם גורם השפעה חזק בממשלה ובו בזמן להוות " ביביסיטר" כאשר האיחוד הלאומי יהיה אופוזיציה לאורך כול הדרך והם לא יוכלו להשפיע על עוד דברים .

פורסם

ברגע שיהיה בעתיד הכנראה רחוק יחסית ניסיון לנסיגות חד צדדיות מצד הממשלה אני בטוח שהם יפרשו מימנה באותו הרגע בדיוק כמו שקרה בהתנתקות.

במידה וחו"ח קדימה תרכיב את הממשלה הבאה, צפה לנסיגות חד-צדדיות רחבות היקף בעתיד המאוד קרוב. :2gunsfiring:

פורסם
  • מחבר

זה לא משנה ברגע שיהיו הנסיגות , ישראל ביתנו של ליברמן לא תיתן לזה יד ואתה יכול להיות בטוח בזה

פורסם

טוב, ממה שהבנתי עד עכשיו מבירורים שערכתי הגעתי למסקנה שעדיף להצביע עבור ישראל ביתנו של ליברמן ולא לאיחוד הלאומי מהסיבות הבאות :

ליברמן בן אדם בעל אישיות חזקה (כמו בולדוזר כזה) שדבק בעמדותיו באופן עיקבי וברור. הוא הרבה יותר פרקטי מאנשי האיחוד הלאומי. בנוסף יש לו תוכנית שלמה למלחמה בפשע שאני חושב שבן אדם כמו ליברמן אם יתנו לו את הסמכויות לכך אז הוא בהחלט אחד שיכול להוביל תוכנית ראויה שיכולה להצליח מה גם, שבנושא המלחמה בפשיעה אני חושב שכול המפלגות יתנו לזה יד ולא תהיה למהלכים בנושא הזה התנגדות, בטח שלא כמו למצע המדיני שלו כך שכאשר מצביעים לו אי אפשר לומר שזה קול מבוזבז.

עכשיו ליתרון הכי גדול שלו על האיחוד הלאומי : ליברמן כבר הצהיר באופן ברור מאוד שהוא הולך לנסות להשפיע הכי הרבה שיוכל וינסה לעשות זאת מהממשלה ולא מהאופוזיציה. בניגוד לאיחוד הלאומי שכמעט וברור שהם לא הולכים להצתרף לממשלה שתוקם ישראל ביתנו כן תעשה זאת אבל(ואבל גדול) בלי להתפשר על העקרונות שלה ואני יסביר - ישראל ביתנו יכולה להצתרף לממשלה ובתמורה לכך לקבל למשל את תיק הפנים שאותו יאייש ליברמן ומשם הוא יוכל לבצע את כול תוכניותיו לגבי המלחמה בפשיעה וכול השאר אבל, ברגע שיהיה בעתיד הכנראה רחוק יחסית ניסיון לנסיגות חד צדדיות מצד הממשלה אני בטוח שהם יפרשו מימנה באותו הרגע בדיוק כמו שקרה בהתנתקות.

ישראל ביתנו של ליברמן יכולה להוות גם גורם השפעה חזק בממשלה ובו בזמן להוות " ביביסיטר" כאשר האיחוד הלאומי יהיה אופוזיציה לאורך כול הדרך והם לא יוכלו להשפיע על עוד דברים .

כגודל ההבטחות כך גם גודל האכזבות. גם מפלגת שינוי הבטיחה הבטחות רבות וטובות וראינו מה היא קיימה (רמז: שום דבר). אתה באמת חושב שליברמן, שהוא פוליטקאי מצוי, יוותר על תיק הפנים אם הוא יקבל אותו? תמשיך לחלום.

פורסם

ליברמן דבק בעמדותיו? LOL. בכל הנושא של דת ומדינה הוא פעם בעד החילונים ופעם בעד הדתיים ופעם בעד החילונים ואז שוב בעד הדתיים...

מה הוא עכשיו? נדמה לי בעד החילונים לא? מנסה לקחת ממצביעי שינוי.

ALCHEKO אם תקרא תכתבה תראה שהוא מציע להפגיז חפים מפשע.

ורק שתדע שפעם מצאתי את עצמי בטעות באמצע הפגנה על אירועי אוקטובור (בניסיון לאתר את מסעדת אל בבור - מאד מאד ממליץ) ולשניה לא ראיתי אלימות.

מצד שני אם הייתי הולך עם חולצה של מרץ בהתנחלות, שלם לא הייתי יוצא משם.

פורסם

כולם אותו דבר תאמין לי , אותו חרא כולם.

פורסם

אם תקרא תכתבה תראה שהוא מציע להפגיז חפים מפשע.

אם זה מה שיעצור את המחבלים וישאיר אותי בחיים - אני בעד.

ורק שתדע שפעם מצאתי את עצמי בטעות באמצע הפגנה על אירועי אוקטובור (בניסיון לאתר את מסעדת אל בבור - מאד מאד ממליץ) ולשניה לא ראיתי אלימות.

מצד שני אם הייתי הולך עם חולצה של מרץ בהתנחלות, שלם לא הייתי יוצא משם.

א. אתה טועה.

ב. אתה אידיוט. מצד אחד אתה כביכול "מוכיח" שהערבים לא עשו לך כלום, וטוען שהוא סתם אומר דברים ללא ביסוס - ומהצד השני אתה טוען ללא ביסוס שהמתנחלים היו פוגעים בך.

פורסם

תודה רבה לך.

עריכה: עכשיו אני רואה שהדיון ננעל ואי אפשר להגיב שם... האם אפשר לדון על כך בדיון אחר? במיוחד אני רוצה להראות שאדם זקן אינו יכול לחיות מקצבת זקנה רגילה גם אם תוסיף לה כמה מאות ש"ח (זה קשור לחלק מאותו דיון).

מה הבעיה? תפתח דיון חדש בנושא אם אתה רוצה לדבר על שכר מינימום או קצבאות כלשהן.

פורסם

למה שליברמן לא יקבל את תיק הפנים? שרנסקי בזמנו קיבל... ואני מאמין שאם צריך הוא יעזוב את הממשלה כמו שהוא עשה בעבר.

סתם לידע כללי, כ 7 מנדטים של ישראל ביתנו הם מרוסיים וכ 3 מאחרים (ליברמן אמר את זה בטלוויזיה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים