עבור לתוכן

האיחוד הלאומי - מפד"ל --- ישראל ביתנו . מה ההבדל בניהם ?

Featured Replies

פורסם

אבל אז זה לא ממש שכר מינימום אלא שכר מינימום ממשלתי

וגם ככה הרוב של המועסקים ע"י המדינה מרוויחים מעל ל-1000 דולר

• תגובות 66
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה?

אפשר לקבוע שכר מינימום חדש ע"י מס הכנסה שלילי

כולם יהנו ממנו (כל הזכאים כמובן)

פורסם

אז זה לא שכר מינימום זה מס הכנסה שלילי

הכל כאן זה שאלה מאיזה כיס זה יוצא

לטענת העבודה זה צריך לצאת מהכיס של בעלי העסקים הקטנים / בינוניים

מה שיגרום להערכה של לא מעט כלכלנים לקריסה של העסקים הקטנים בינוניים

לטענת קדימה / ליכוד זה צריך לצאת מהכיס של הממשלה ע"י מס הכנסה שלילי

פורסם

מס הכנסה שלילי זה סוג של שכר מינימום

או שהמדינה קובעת למעסיקים שזה השכר החדש וזה מה שהם משלמים

או שהיא משאירה אותו כמו שהוא ומשלימה לעובדים לX (תקרא לזה מס הכנסה שלילי או שכר מינימום בגובה X)

בסופו של דבר, לא בטוח שזה משנה מאיפה זה יצא

אף אחד לא יודע אם זה יגרום לקריסה או לצמיחה

דוגמאות ברחבי העולם מצביעות, על דברים חיוביים שקרו במקומות בהם העלו את שכר המינימום

צריך לקחת בחשבון שעם הגדלת ההוצאות של המעסיקים גם ההכנסות יגדלו

פורסם

בשקר למצע של ליברמן:

1)הראיון של גיוס חיילים למשטרה כבר עבר בכנסת, אז איך בדיוק ליברמן רץ עם זה ?

2) במה ערבי ישראלי, נושא תעודת זהות פחות ישראלי ממני או ממך או מליברמן? רק בגלל שהוא מתפלל בכנסייה או במסגד? זה לא טיפה גזעני? יכול להיות שהתוכנית הזאת תעבוד אם ניתן לערביי ישראל אופצית פינוי-פיצוי קודם אבל ליברמן אמר במפורש שהוא לא מתכוון לעשות זאת.

3) הראיון של השבעת אמונים היה נהוג בכמה מדינות בעבר (גרמניה הנאצית, איטליה הפאשיסטית), ובקשר לזה לדתיים אסור להישבע.

4)למיטב ידעתי בישראל יש עונש מוות למחבלים. כמו כן למיטב ידעתי לחבר כנסת אין השפעה ואסור שתהיה השפעה, על מתן גזר דין בבתי המשפט בישראל(הפרדת רשויות וכל זה).

5)בקשר לכמה מהדברים, זה באמת רעיונות יפים שגם שרון ואולמרט רצו ליישם רק מה, ארה"ב אמרה אם תעשו את זה תישכחו מילארדי הדולרים שאנחנו מעניקים לכם כל שנה (אני מדבר על פתיחת מעבר רפיח שהאמריקאים הכריחו, או ניתוק חשמל ומים שהאמריקאים לא יתנו, או העברת הכספים למאס שהמאריקאים ביקשו), קל לליברמן להגיד דברים שבפרקטיקה אף ראש ממשלה ישראלי לא יוכל לעשות.

6) הרעיון שלו לעצירת הקאסמים מגוחכך, אני רוצה לראות את ארה"ב נותנת לנו תמיכה כאשר בCNN יראו גופות של ילדים שמתו מהפצצה ישראלית. להפציץ חפים מפשע? באמת אחלה רעיון. חוצמזה שלו יהיו לנו מטוסים כי האמריקאים לא יסכימו למכור לנו חלפים, לא יהיו לנו טנקים כי גרמניה לא תמכור לנו יותר מנועים ותיבות הילוכים למרכבה, לא יהיה לנו נפט, כי מי ימכור לנו נפט. באמת פשוט אחלה רעיון.

קל להגיד שרק אנחנו נעצור תטרור, אבל אני רוצה לדעת איך הוא מתכוון לעשות את זה(מבלי להרוג חפים מפשע, כי דבר כזה אף ממשלה ישראלית לא תעשה). כי בינתיים ממשלת שרון-אולמרט הביאה (טפו טפו טפו, מלח מים מלח מים) תמחבלים לרמה של פיגועי דקירה (וזה לכל הדעות עדיף על מחבלים מתאבדים). כלומר למרות שלא פגעו במוטיבציה, פגעו באמצעים ובהרבה.

אי אפשר לרדת על קדימה שאין לה מצע, שהדרך שלה עובדת בשטח, והשהמצע של המפלגה שלך מכיל את קורות חייו של ראש המפלגה (כמו קורות חייו של ליברמן שמופיעים אצל ישראל ביתנו), ועוד כמה דברים שכל אחד יכול לדעת שהאמריקאים והאירופאים יחרימו אותנו מיידת עם נעשה זאת (כמו הפצצת חפים מפשעת או שלילת אזרחות על פי דת - העולם הנוצרי פשוט יאהב את זה).

כמה צבוע כבר אפשר להיות? אני בטוח שליברמן יודע שהדברים האלה לא פרקטים

ALECHKO, אמרתי נייט על זה שאין במצע שלו שום דבר על עצירת הקאסמים.

פורסם

1. עוד לא שמעתי על הרבה אנשים ששירתו במשטרה, חוץ מזה שיש עוד דרכים לתרום בשירות אלטרנטיבי(אותו ליברמן מציע) למדינה.

2. ערביי ישראל שישבעו אמונים למדינת ישראל, יוכלו להיות אזרחים. גם אלה שלא ישבעו, יוכלו לעשות הכל חוץ מלבחור ולהיבחר.

ב"שלילת אזרחות לערבים" הכוונה לאלה שמזדהים עם הצד הפלסטיני, שונאים את מדינת ישראל, אבל בכל זאת רוצים את התעודה הישראלית שלהם.

מתוך האתר של ישראל ביתנו:

עיקרי חוק האזרחות

1) מגילת העצמאות, מהותה ותכניה היא הבסיס לחוק האזרחות. חוק זה יופעל בשוויוניות מלאה כלפי כל אזרחי המדינה , ללא הבדל דת ולאום.

2) כל אדם הרוצה לקבל אזרחות ישראלית חייב בנאמנות למדינה, ולסמליה.

שבועת אמונים

3) שבועת אמונים תהיה למדינה, למגילת העצמאות, לסמליה הדגל וההמנון, ולריבונותה.

4) כל אזרח ישראלי ישבע אמונים .

5) אזרח שיגיע מתוקף "חוק השבות" ישבע אמונים.

6) אזרח שמדינת ישראל אישרה את שהותו בישראל מתוקף חוקים ותקנונים אחרים ישבע אמונים.

7) מי שיסרב להישבע אמונים, יקבל מעמד של תושב קבע, אך לא יוכל לבחור ולהיבחר ואזרחותו תהיה בבחינת "אזרחות מופחתת".

3. אני אניח שהבאת את איטליה הפאשיסטית וגרמניה הנאצית בתור דוגמא בתמימות בלי שום כוונה לדמגוגיה, לכן אני אני אגיב רק לעניין הדתיים: מי שלא יוכל להשבע למדינה, לא יוכל להיות חלק מהדמוקרטייה.

המטרה היא שכל האזרחים יהיו נאמנים למהות קיומה של מדינת ישראל לפי הרעיון הציוני, על זה בנוייה כל הדמוקרטייה הישראלית ואין פה מקום למפלגות שסותרות את זה.

4. בישראל יש עונש מוות רק לבוגדים ולפושעי מלחמה, וגם זה מאוד לא ברור ואף פעם אל באמת בוצע (עד כמה שידוע לי) חוץ מבמקרה אייכמן. המחבלים שנתפסים דווקא חיים בתנאים לא רעים ביחס לחיים בעזה, ועם הידיעה שבכל רגע יכולים לשחרר אותם.

5. למה לא, בוא נגיד שכל החלטה שאי פעם נעשתה בישראל, גם היא שגוייה מהיסוד, זה רק כי האמריקנים קובעים את מהלך הדברים בארץ?

6. על מה אתה מדבר בדיוק? על זה שהוא לא מתכוון לתת מתנות אחרי פיגועים כמו שעושים כיום?

ומה הקשר הפצצות של חפים מפשע?

ועדיין, המשפט עם הנייט הוא לא הגיוני. אם כבר אז "האם _____ יעשה\יביא ל______? נייט"

OMRIJ, אתה מתעלם מהעובדה שגם אם מצב העובדים ישתפר ב15% אפילו(ששוב, לא סביר), זה לא באמת יפתור את הבעיות הפיננסיות של האנשים הללו. כל הרפורמות הכלכליות בעולם, לא יכולות לעזור למי שאיננו יכול לעזור לעצמו.

תקרא את "אבא עשיר, אבא עני".

פורסם

בקשר לאבא עשיר/עני הספר הזה לא נכתב ע"י פרופסור לכלכלה או משהו כזה. סתם פוץ שעשה קצת כסף והחליט בא נעשה עוד כסף, ע"י זה שנגיד לאנשים שאני יודע איך לעשות כסף. בדיוק כמו מי הזיז את הגבינה שלי או הנזיר שמכר את הפרארי.

ובקשר למה שאמרת כן. מדיניות הפנים / חוץ של ישראל נקבעת רבות ע"י ארה"ב כי אנחנו זקוקים לה. אנחנו זקוקים לחלפים לF16 אנחנו זקוקים לM16, אנחנו זקוקים לחסות המדינה החזקה בעולם, שתהיה ערבה לנו להלוואות, ותיתן לנו מענקים של מיליארדים.

אף ראש ממשלה ישראלי לא יוכל לסרב לבקשה(יותר כמו פקודה) מנשיא אמריקאי, גם ביבי התקפל ולא פעם אחת (אני לא לוקח את זה לחובתו של ביבי, אם כבר זה שהוא ניסה להציג את זה כאילו הוא לא התקפל זה מה שמכעיס).

ואני מניח שקראת עיתונים וראית שם שהממשל האמריקאי לחץ על ישראל לפתוח את רפיח, והממשל האמריקאי ביקש להעביר את הכספים לרשות עד כינון הממשלה.

אם אולמרט היה מסרב, אז היה עיכוב בכספי המענק כי בדיוק איזה סנטור החליט לבדוק את זה, פתאום איזה חברה ישראלית מועפת מאיזה מכרז שזכתה לפתח איזה חלק במערכת צבאית ועוד דברים כאלה. פרקטית ראש ממשלה ישראלי לא יכול לסרב לנשיא האמריקאי.

להגיד שאום אל פחם היא לא חלק מישראל חד-צדדית ללא הצעה לפיצוי/פינוי - גזענות.

מצחיק שבמדינה יהודית יכריחו את כל היהודים להישבע, במיוחד שלפי היהדות אסור להישבע. והבאתי את הדוגמאות האלה כדי להראות כמה פאשיסטי כל העניין הזה.

בקשר להריגת חפים מפשע, ההצעה להפציץ את איזור שיגור הקאסם מיד אחרי שיגור - זה לא יהרוג את המחבלים כי הם כבר יברחו, אז מה זה יעשה חוץ מלהרוג חפים מפשע ונידוי ישראל מהמערב (ההצעה לקוחה מתוך הראיון מההארץ)?

פורסם

דוגמאות ברחבי העולם מצביעות, על דברים חיוביים שקרו במקומות בהם העלו את שכר המינימום

כמו עלייה במחירים ופיטורים של מאות עובדים בגלל שהשכר מינימום החדש מאלץ חברות להתייעל. אם אתה רוצה דוגמאות לדברים שליליים שקורים מהתערבות מיותרת של הממשלה בכלכלה יש מספיק.

פורסם

בקשר לשכר מינימום, אם אי אפשר לחיות ממנו מה הוא שווה? כבר בטלו אותו וזהו...

פורסם

דמגוגית או לא

היא לא נכונה

:screwy:

פורסם

בקשר לשכר מינימום, אם אי אפשר לחיות ממנו מה הוא שווה? כבר בטלו אותו וזהו...

כבר הוכחתי שאפשר לחיות בצורה סבירה ממשכורת מינימום (אדם אחד עם משכורת מינימום אחת, וזוג עם ילד משתי משכורות מינימום).

אז בואו לא נכנס לזה שוב, אוקיי?

פורסם

:screwy:

עונש מוות יש רק לנאצים ועזריהם, ולבוגדים.

(את המחבלים מעלים על טיסה במחלקה ראשונה על טיל ל72 הבתולות מהגיהנום :P)

פורסם

היא לצערי לא הורשעה בבגידה למיטב ידיעתי.

והכי חשוב, זה הענש המקסימלי בחוק... הוא לא חייב להתבצע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים