עבור לתוכן

למה נפלה ממשלתו הראשונה של ביבי?

Featured Replies

פורסם

הייתי די קטן אז ואני לא זוכר, למה היא נפלה?

אני לא זוכר שהשנים שהוא היה בשלטון היו גרועות במיוחד, והם היו הרבה פחות גרועות מהמיתון והמצב הביטחוני שהיה לפני שנתיים שלוש

אז מה הפיל אותו?

• תגובות 34
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרבה דברים, זה לא משהו אחד (ולמה ממשלתו הראשונה... כאילו שתיהיה שניה).

לפי מה שאני זוכר, פתיחת מנהרות הכותל, המיתון שהחל אז (והיה אז החריף ביותר), וחוסר תמיכה ציבורית הפילו אותו (אבל מעל הכל... פוליטיקה הקואליציה התפרקה)

פורסם

אתה מכיר את המשפט "מאחורי כל גבר מוצלח יש אישה לתפארת"? ::)

פורסם

לפי הזכור לי אוהד ברק גם עשה שם הרבה שטויות...

פורסם

תראה, בעיקרון במדינת ישראל צריכות להיות בחירות כל שנתיים-שלוש.

אם לאנשים קצת קשה, אז הם בוחרים במישהו שמבטיח להם נסים ונפלאות.

מה לעשות, רוב האנשים טיפשים, וזאת עובדה!

פורסם

אתה מכיר את המשפט "מאחורי כל גבר מוצלח יש אישה לתפארת"? ::)

אישה בנעלי בית...

פורסם

המיתון התחיל עם אינתיפאדת אל אקצה ב- 2001.

מנהרת הכותל יש רק אחת, וגם אותה לא פתחו ב- 1996 אלא באמצע שנות השמונים בכלל. מה שביבי אישר היה לשבור את הקיר שחסם את הפתח השני שלה.

למה הממשלה נפלה? פשוט מאוד: ביבי נאלץ למסור שטחים לפלשתינאים (הסכם וואי). מפלגות הימין התאכזבו והפסיקו לתמוך בממשלה, מפלגות השמאל נתנו רשת ביטחון רק להצבעה על ההסכם ומיהרו להצביע נגד הממשלה ולביבי לא נשאר רוב.

למה הוא הפסיד בבחירות? כמה החלטות גרועות ואליטות ששנאו אותו, במיוחד התקשורת.

פורסם

לא חביבי, המיתון לא התחיל עם איתיפדת אל-אקצא, הוא התחיל לפני, קצת אחרי שביבי עלה לשלטון(חוץ מזה מהאינתיפאדה הזאת החלה ב2000 ולא ב2001).

ומיותר לציין שלא משנה מתי באמת חפרו את מנהרות הכותל, עצם הפתיחה הפרובוקטיבי היה דבילי מאוד.

וזה דבילי ואינפטילי מאוד להגיד שהוא הפסיד בגלל התקשורת, בחייך...

פורסם

מצ"ב גרף מאתר הלמ"ס, תביט בו ותגיד לי מתי התחיל המיתון.

אם התכוונת לומר שהצמיחה בתקופתו של ביבי היתה נמוכה יותר מאשר קודם, אתה צודק, אבל לא הסברת למה היא היתה נמוכה יותר. מה השתנה? התשובה די פשוטה: ממשלת רבין-פרס קיימה צמיחה מלאכותית ע"י גירעון גדול, כלומר המדינה חייתה אז על אוברדרפט. ביבי קיצץ בהוצאות כדי לצמצם את הגרעון וכתוצאה מכך הצמיחה הואטה.

האינתיפאדה התחילה לקראת סוף 2000, ההשפעות שלה על המשק הורגשו החל מ- 2001.

את מנהרת הכותל חפרו בתקופת החשמונאים... קצת לפני ביבי. שוב, הוא לא פתח את מנהרת הכותל, היא נפתחה לקהל שמונה שנים מוקדם יותר. כל מה שעשו היה לשבור את הקיר שחסם את הפתח השני. אין שום קשר בין אותו קיר למהומות האלימות שהתרחשו למחרת. מה גרם למהומות? ערפאת גרם להן. אולי שכחת, אבל הרשות הפלשתינאית הפיצה שישראל חופרת מנהרה מתחת למסגד אל אקצה במטרה למוטט אותו. זו הסיבה למהומות.

וזה נכון. לא מעט עיתונאים ואנשי תקשורת הודו שהתקשורת בארץ פעלה במכוון נגד ביבי, כבר הבאתי את הציטוטים מדיבריהם מוקדם יותר. כשכל הזמן מספרים לך כמה שאדם הוא רע, בסופו של דבר אתה מתחיל להאמין בזה. ראה למשל את מקרה מנהרת הכותל: אתה משוכנע שביבי אחראי לפרץ האלימות הזה, למרות שכל אדם בר דעת יבין מיד שאין שין שני הדברים שום קשר סיבתי - למה לעזאזל שבירת קיר צריכה להוביל לעשרות הרוגים?

פורסם

ואני חשבתי שזה היה הביקור של שרון בהר הבית... לא סיבה, כמובן, אלה תירוץ. זה היה מתפוצץ לנו בפרצוף במוקדם או במאוחר.

פורסם

שרון עלה להר הבית כשברק היה ראש הממשלה.

פורסם

^^^

אם אני אעלה מחר להר הבית, אז אפשר לומר שאני ממשיך דרכו של שרון? ::)

ההיסטוריה מלמדת כי כל מי שמוסר שטחים לפלשתינים נופל (ראה: רבין, ביבי, ברק, שרון). :hat:

פורסם

רבין לא ממש "נפל"... נסה נרצח...

איסטרא, אני כתבתי, מה זה משנה מתי חפרו אותה? ביבי ניסה לייצר פרובוקציה, לשבור את הקיר והצליח, עראפת עלה על הגל והתחיל מהומות, אין לי בעיה עם עצם הפתיחה, אבל האופן שבו הדבר בוצע לוקה בחסר.

ביבי לא נפל רק בגלל פוליטיקה, לא סתם אנשים שמחו שברק עלה (לא משנה שגם הוא היה גרוע), לא סתם אנשים לא רצו את ביבי.

אבל, כמו ברצח רבין, גם בממשלת ביבי, לאנשים יש זיכרון של גו'ק.

פורסם

גם שרון לא ממש נפל, מבחינה פוליטית...

(למרות שנדמה לי שאם הוא לא היה הופך למעין קדוש מעונה בעקבות השבץ, הוא לא היה כל כך פופולרי... מישהו אמר שחיתות? ::) )

פורסם

התכוונתי נפל בדרך זו או אחרת, אם בידי העם, אם בידי אדם ואם בידי שמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים