פורסם 2006 במרץ 619 שנים למה הCACHE במעבדים של אינטל ברמה הראשונה לא שווים?כלומר בכל המעבדים יש נגיד 12+16 או 24+32וב AMD כולם שווים כלומר 64+64 או 128+128ועוד שאלהלמה הCHACHE של AMD ברמה הראשונה יותר גדול הרבה משל אינטל??כדי לכפות על "נחיתות" בתדר השעון??
פורסם 2006 במרץ 619 שנים למה?ל INTEL ול AMD יש ארכיטקטורות שונות לחלוטין...שני החברות החליטו לעשות ככה כי ראו שזה מתאים יותר לארכיטקטורה של המעבדים שלהם...השאלה היא עד כמה זה היה מורגש אם ה CACHE של AMD היה עובר ל INTEL ולהיפך...אבל זה לא ישנה כלום אם תהיה תשובה על השאלה הזאת...
פורסם 2006 במרץ 619 שנים ה-Netburst נהנה ממטמון L1 מהיר ביותר, וה-Athlon למיניהם (החל מה-Athlon הקלאסי אם אני לא טועה) נהנים ממטמון L1 גדול למדיזה לא ההבדל היחיד, אצל אינטל המטמון אינקלוסיבי (L2 מכיל את התוכן של L1) ואצל AMD הוא לאהכל משיקולי תועלת לביצועי המעבד
פורסם 2006 במרץ 619 שנים מחבר המטמון של אינטלח יותר מהיר משל AMD??גם לזכרון מטמון יש מהירויות שונות?? זה לא ידעתי!סתם מסקרנות כמה המהירות של זכרון מטמון של AMD וכמה של אינטל??
פורסם 2006 במרץ 619 שנים ה-L1 של אינטל יותר מהיר מה-L1 של AMD (בגלל זה הוא גם יותר קטן), ועם ה-L2 המצב הפוךבגדול המטמון של כל מעבד מודרני עובד 1:1 עם התדר של המעבד, כאשר ההבדלים הם אך ורק בכמה מחזורים לוקח לגשת אליוככל שהמטמון יותר קטן, ניתן להקטין את זמני הגישה אליו לפחות מחזורים
פורסם 2006 במרץ 619 שנים מחבר אתה רוצה להגיד לי שאצל אינטל הוא עבוד בסביבות ה 3GHZ??וואו איזה חיה!! חחחחחחחחחאהה אז בגלל זה המעבדים של AMD יותר "זולים" (כי המטמון שלהם יותר איטיים)??
פורסם 2006 במרץ 619 שנים ה-Netburst נהנה ממטמון L1 מהיר ביותר, וה-Athlon למיניהם (החל מה-Athlon הקלאסי אם אני לא טועה) נהנים ממטמון L1 גדול למדיזה לא ההבדל היחיד, אצל אינטל המטמון אינקלוסיבי (L2 מכיל את התוכן של L1) ואצל AMD הוא לאהכל משיקולי תועלת לביצועי המעבדה-L1 של אינטל יותר מהיר מה-L1 של AMD (בגלל זה הוא גם יותר קטן), ועם ה-L2 המצב הפוךבגדול המטמון של כל מעבד מודרני עובד 1:1 עם התדר של המעבד, כאשר ההבדלים הם אך ורק בכמה מחזורים לוקח לגשת אליוככל שהמטמון יותר קטן, ניתן להקטין את זמני הגישה אליו לפחות מחזוריםתודה McFly, השכלתי.
פורסם 2006 במרץ 619 שנים למה הCACHE במעבדים של אינטל ברמה הראשונה לא שווים?ועוד שאלהלמה הCHACHE של AMD ברמה הראשונה יותר גדול הרבה משל אינטל?? כדי לכפות על "נחיתות" בתדר השעון??א. הם לא שווים, למשל באתלון 64 3200+ זכרון ה L1 הוא 128 קילו בייט וזכרון ה L2 הוא 512 קילו בייט.http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA3200DAA4BWבכל מקרה, כפי שנאמר קודם, מעבדים שונים לחלוטין ולכן גם גודל זכרון המטמון שונה.ב. לא יודע, אבל שוב, מדובר במעבדים שונים לחלוטין.באופן כללי, L1 עובד באותה מהירות שעון של המעבד.
פורסם 2006 במרץ 619 שנים מחבר אני מדבר על המהירותאם המהירות של המטמון של AMD יותר איטית אז מן הסתם הוא גם יותר זול לא??
פורסם 2006 במרץ 619 שנים אתה רוצה להגיד לי שאצל אינטל הוא עבוד בסביבות ה 3GHZ??וואו איזה חיה!! חחחחחחחחחאהה אז בגלל זה המעבדים של AMD יותר "זולים" (כי המטמון שלהם יותר איטיים)??שמע, לדעתי הם זולים יותר בגלל שתי סיבות:א. ארכיטקטורות שונות, ולAMD קל יותר וזול יותר לייצר את שלה.ב. לINTEL יש שם "גדול" יותר ואתה משלם יותר על המותג. זה ככה לדעתי בגלל שסימו לב בכפולי הליבה, האינטל זולים יותר.
פורסם 2006 במרץ 619 שנים א. הם לא שווים, למשל באתלון 64 3200+ זכרון ה L1 הוא 128 קילו בייט וזכרון ה L2 הוא 512 קילו בייט.הוא דיבר על ה-L1 ל-ops וה-L1 ל-dataאצל AMD הם שווים ואצל אינטל הם לאאני מדבר על המהירותאם המהירות של המטמון של AMD יותר איטית אז מן הסתם הוא גם יותר זול לא??כמו שאמרתי, המהירות היא בכל מקרה 1:1, ולמטמון של ה-AMD יש Latency יותר נמוךבכל מקרה, עד כמה שאני יודע עלויות הייצור של אינטל יותר נמוכות באופן כללי
פורסם 2006 במרץ 619 שנים מחבר אז למה המעבדים שלהם יותר יקרים (תאמת זה כבר לא ממש נכון כבר אין כזה הבדל אבל זה רק בגלל שAMD כבר מרשה לעצמם להעלות קצת את המחיר כי הם כבר יותר מפורסמים מפעם)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.