עבור לתוכן

יצאה להחזיר את אחותה ממסיבת כיתה ונרצחה

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3223697,00.html

לפי קראית התגובות אפשר לראות שרבים מן המגיבים מתייחסים לנוהל ה-48 שעות. הנוהל קיים, לא סתם (אם כי נוהלים אחרים כן) אלא בגלל שלמעלה ממחצית הנעדרים חוזרים בריאים ושלמים תוך יממה וכמעט כל השאר ביממה השניה ועם כמות האמהות הפולניות בארץ - יש הצדקה לנוהל כזה. לפני שאתם קופצים, גם אני יודעת יפה מאד כמה אנשים אפשר להרוג ב-48. עכשיו מה שנכון היה לגבי הנוהל הזה כשנקבע (כשהדינוזאורים הלכו עלי אדמות) לא נכון היום. כיום כשרוצים לאתר נעדר אפשר להשתמש בתדר ממכשיר הסלולרי שלו, מה שיש כמעט לכולנו, גם אם אנו חיים מתחת לקו העוני... פרוצדורה כזאת לא דורשת הרבה כוח אדם או תקציב - מספיק טלפון/פקס לחברת הסלולר וזהו. שלא לדבר על כך שאני מצפה שלשוטר יהיה קצת שכל להפעיל שיקול דעת כזה או אחר, שהרי מדובר בילדה תמימה ואחראית מבית טוב שהלכה להקפיץ את אחותה במרחק של 2 רחובות ולא לבילוי פרוע במועדון ואין שום סיבה נראית לעין למה היא לא היתה עונה למכשיר הסלולרי שלה.

נקודה נוספת - אותו שוטר-יומנאי-גרבצנא שגירש את המשפחה במקום להקשיב להם לרגע - או נניח,כמו שאמרתי, להפעיל את אותו שיקול דעת שאין לו. יצא לכם פעם להגיש תלונה במשטרה? יצא לי כמה פעמים, וכן, באותה תחנת משטרה. וכן, גם אותי גרשו. באתי להגיש תלונה על שוד. לא ציפיתי שהם יעשו משהו, רק רציתי מסמך שיאשר שנגנבו לי מסמכים חשובים (ת"ז, דרכון וכו') שאוכל להציג למשרד הפנים - שהרי דרכון/ת"ז גנובים יכולים לשמש לפלילים או מטרות עוינות ומספרם צרייך להיות תחת מעקב במשטרת הגבולות או בכלל. גרשו אותי במילים "מה את רוצה שאני אעשה?! לכי הביתה!" אז אני לא אתפלא בכלל אם מהוריה של המנוחה נפרדו באופן דומה. פשוט מקומם. השוטרים האלו שוכחים לפעמים שהם משרתים אותנו, שהמשכורות והפנסיות שלהם זה אנחנו. כן, שלום, כאלו כמוני וכמותכם.

ולפני שכל אחד פה הופך להיות חוקר שב"כ בדימוס - אנא, צאו מהסרט. אם זה יעשה לכם טוב - כן, הגיוני שהיא הכירה את מי שרצח אותה והעלתה אותו לרכב בתום דעין. וכן, הגיוני שאיזה פסיכופט פתח את הדלת בצומת ונדחף לאוטו. לא חסר חולי נפש בארץ. שמעתי לא פעם שאיזה פושטק ניסה לפתוח דלת של מכונית בצומת ורק ברגע האחרון הנהג/ת הפעילו נעילה אוטומטית והמשוגע המשיך להלום באגרופיו בשמשה.

שורה תחתונה, תנחומי למשפחה, שלא תדעו עוד צער בחייכם ושהרוצח יימצא, ואם לא - אז שיפול לבור מלא עכבראשים ושיאכלו אותו חיי - אין כמו עינוי סיני עתיק כנקמה מתוקה. :pissed:

• תגובות 41
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שאת צודקת חלקית

ובמיקרים שיש סלולרי צריך לפחות לחפש לפי הסלולרי

מהדברים שקראתי מאוד יכול להיות שהיא היתה ניצלת במיקרה שהיו מחפשים תסלולרי מוקדם

אבל עוד משהו מטומטם זה שתמיד מזכירים תסלולרי וזה נותן "חינוך" לעברינים+מטורפים ליפטר מהסלולרי

פורסם

שמעתי אתמול ברדיו שהחשד לרצח הוא על רקע לאומני (לא שזה משנה משהו, פשוט לא שמתי לב לזה בכתבה), מה שמאוד הגיוני, כי היא "רק" נרצחה, ולא נגנב כלום.

את הטלפון הנייד היה צריך לנסות לאתר, אני מניח ליומנאי המשטרה "לא היה כח" לבדוק את זה באותו זמן, בהתאם לנסיבות הוא היה חייב לבדוק את הנושא, מרחק של 2 רחובות, נסיעה של חמש דקות ובלי נגיד מריבה עם ההורים לא מצדיקה העלמות, אגב את האות של הטלפון הנייד קל מאוד לנטרל, פשוט מוציאים את הבטריה, אז הטלפון פשוט מתנהג כמו חתיכת "ברזל".

לנעדרים יש שני סוגים, אחד המוגדר "לטיפול מיידי", כלומר פעולות ננקטות מיד לאיתור הנעדר (מה שהיה אמור לקרות במקרה שלנו - כאשר נשקפת סכנה לחיי הנעדר), ו"שלא לטיפול מיידי", ואז צריך לחכות 48 שעות.

קצת חומר קריאה מאתר המשטרה

הנוהל דווקא נכון, חלקית.

משך הזמן, כאשר לנעדר לפי כתב הגשת התלונה לא נשקפת ככל הנראה סכנת חיים, (48 שעות) טיפה ארוך מידי, אבל זה לא אומר שלא צריך לחכות.

(עוד פעם זה לא המקרה הזה), אם לא היה את הזמן המינימלי הזה, היו הרבה מאוד תלונות שווא, והמשטרה שגם ככה פועלת ביעילות ששווה לת*ת, לא הייתה פועלת בכלל, משותקת.

כמות התלונות הייתה אסטרונומית ואל המקרים החשובים באמת לא היה ניתן בכלל לגשת.

אז התלונות היו הפוכות, "למה מטפלים בכל שטות" (וכד').

שלא תבינו לא נכון, הדבר האחרון שאני עושה זה להצדיק את המשטרה, להפך, הם היו המטומטמים וחסרי האחריות בסיפור הזה, שנגמר רע, פשוט הבעיה זה לא הנוהל, שטומן בחובו גם אפשרות לפעולה מיידית, הבעיה זה אנשי המשטרה.

פורסם
  • מחבר

לכן צרייך לשנות ולחדד כמה "נהלים" ולא לחכות שעוד חוקים ייכתבו בדם.

לא יודעת עד כמה זה יעזור אבל נשמע כאילו עדיף להפריט את המשטרה או לפחות לעשות שם איזה סדר. להעיף את כל השחוקים והמאוסים וה"אין לי כוח" שנמצאים שם כי הם נשרו מחט"ב בשנת 71 ולהכניס אנשים צעירים ורעננים עם חזון שבאים ורוצים לעשות את העבודה הזאת מתוך הכוונה לתת שירות לאזרח ולעקוף חוקים שנועדו להגן על האזרחים.

פורסם

זיכרון קטן - ענבל עמרם ז"ל - אמיר נ.

אמצע הבוקר.

מיליון מחשבות פוסעות על חוט קטן. ואני כאן יושב, כותב לכם את אשר על לבי.

התעוררתי לפני מספר שעות. לא האמנתי שאפקח את עיניי ואקרא על רצח ללא קצה חוט. השהות בעולם, כך חשבתי, הופך מיום ליום ליותר זמני. יום אחד אתה כאן, יום אחר אתה נעלם ועפ"י קצב השמועות, כל פעם אתה במקום אחר...

לפני כשנה וחצי לערך, עבדתי תקופה קצרה בפ"ת. את היום האחרון שם, יום חמישי, אזכור עוד זמן רב. כמדי יום, גם הפעם נסעתי באוטובוס. ירדתי בצומת גהה. מרחק הליכה של עשר דקות הפרידו ביני לבין מקום עבודתי.

בעודי מתהלך, הבחנתי בארנק גדול שחור. בתחילה, היססתי האם להרימו או לא. חפץ שחור תמיד מחשיד אותנו כבני האדם, וכך גם אותי. אך משהו מבפנים אמר לי שאני חייב לקחת אותו. לאחר שניות של מחשבה, קראתי לעובד ניקיון ששהה מטרים ספורים ממני, וביקשתי ממנו שירים את הארנק עם היעה שהיה ברשותו. במידה ויהיה פיצוץ, יהיו שני פצועים. לקח לו זמן להבין אותי, אך לבסוף הוא הרים אותו.

פתחתי את הארנק. מצאתי שם מספר תמונות, תעודת זהות, שטר של עשרים שקלים ועוד כמה מטבעות כסף. חשבתי לקחת את הארנק למשטרת כפר סבא, אך לאחר שיחת טלפון עם אחי, הבנתי שהם עוד עלולים לקחת הכסף לעצמם ורק להחזיר את תעודת הזהות. לאחר שהגעתי אל מקום העבודה, ביררתי עם 144 מהו מספר הטלפון של משפחת עמרם, על מנת להחזיר לענבל את ארנקה. מסרו לי מספר טלפון בביתה. התקשרתי ואמה ענתה לי...

"שלום...".

"שלום...".

"ענבל בבית?".

"מי זה?".

"מממ... לפני רבע שעה מצאתי את הארנק שלה".

"בת"א?!?!"

"לא, בפתח תקווה. אולי יש לארנק רגליים והוא הגיע לכאן...", ניסיתי להפיג מתח לא מובן.

"אני לא מבינה... ענבל איבדה את התיק שלה לפני שנה בערך בחנות בת"א".

"אין לי מושג. אני מצאתי את הארנק שלה עכשיו..."

"טוב. אני אתן לך את מספר הטלפון שלה. אבל תתקשר אליה רק בשביל זה. היא החליפה לפני כמה ימים מספר כי אנשים הטרידו אותה".

"בסדר, אין בעיה. רק בשביל זה... אני לא אתחיל עם הבת שלך".

ושנינו צחקנו...

מיד אחרי שקיבלתי את מספר הטלפון של ענבל, התקשרתי אליה...

"שלום..".

"שלום...".

"ענבל, מה שלומך?.

"בסדר... מי זה?".

"מממ.. מצאתי לפני כמה דקות את הארנק שלך".

"את הארנק שלי?! לא יכול להיות... הארנק שלי נמצא בתיק שלי", צחקה.

"תבדקי.."

"בדקתי לפני כמה דקות... הוא אצלי".

" איך יכול להיות?! תעודת הזהות שלך נמצאת ביד שלי עכשיו. בארנק שלך יש תמונות ושטר של עשרים שקלים".

"שנייה... נכון, נכון... אין לי ארנק.", צחקה.

"סבבה... אין לך מה לדאוג. מצאתי אותו". ואמרתי לה את כל התכולה שהייתה שם.

"תודה. איפה אתה נמצא עכשיו..?".

"אני כרגע בפ"ת".

"טוב.. אני אתן את מספר הטלפון שלך לאבא שלי והוא יגיע לקחת את הארנק".

"בכיף..".

"תודה רבה לך...".

אחרי חצי שעה, אבא שלה הגיע אליי ומסרתי לו הארנק שלה.

שעה חלפה ומצאתי את עצמי שולח לה ומקבל ממנה s.m.s, מתעניינים אחד בשנייה וקובעים לשוחח בטלפון לקראת הערב.

הירח הגיח אל העולם ושוחחנו כחצי שעה. יומיים לאחר מכן, היא התקשרה ודיברנו כשעתיים. קבענו להיפגש ביום שלישי.

יום שלישי הגיע, חיכיתי לה בתחנת המרכזית של פ"ת.

אחרי כרבע שעה, היא הגיעה... עמדתי אל מולה ושנינו היינו נבוכים. צחקנו מעט.

מצאתי בחורה יפיפייה. שונה במקצת מהתמונות שהופיעו בארנקה.

משם הלכנו אל בית קפה, מבטים רבים הופנו אלינו. או יותר נכון, אליה...

הגענו אל אחד מבתי הקפה שבחרה. התיישבנו, היא הזמינה שוקו (נראה לי) אמרה שהיא ממש אוהבת את זה וקרואסון ואני הזמנתי נס קפה (נראה לי).

אחרי כמה דקות, התחלתי להבין... התחלתי להבין למה אנשים מטרידים אותה.

היא מסוג האנשים שניתן לדבר איתם על הכל. בחורה חכמה, בעלת שמחת חיים, חיוך מרוח על פנייה וכמו שכבר אמרתי קודם לכן, בחורה יפיפייה.

אחרי שעה וחצי של שיחה, חזרנו אל התחנה המרכזית.

אמה המתינה לה, וענבל ביקשה ממני שאבוא איתה אל הרכב על מנת שהיא תכיר את זה שמצאה לבת שלה את הארנק. סירבתי, אמרתי לה בהזדמנות. הייתי נבוך.

אחרי שנפרדנו, נשקנו בלחי אחד לשנייה, והיא לחשה לי באוזן שעוד ניפגש...

מאז דיברנו בטלפון מספר פעמים והקשר נותק.

אמצע הצהריים.

מיליון מחשבות פוסעות על חוט קטן. ואני כאן יושב, כתבתי את אשר על לבי.

אין לי מושג מה לכתוב יותר.

עצוב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3223806,00.html

http://www.mekusharim.co.il/news_read.asp?tid=49621

פורסם

למה הוא ניתק איתה את הקשר לא מובן לי...

בכל מקרה,סיפור עצוב ושימצו את הדין עם הרוצחים בעונש מוות[למרות שאין,אני רק מביע עצבים].

פורסם

אממ.. תראו, אם המקרה קרה כמו שמציגים אותו בתקשורת, זה אכן מקרה עצוב ונורא.

אך הרבה פעמים התקשרות לא מציגה את הדברים כמו שהם ובסוף מתברר שהם היו רחוקים מהמציאות, אתם יודעים, יכול להיות שהבחורה הסתבכה עם סמים, חובות, הימורים, אנשים מפוקפקים שחיכו שהיא תצא מהבית וכו...

אי אפשר לדעת בדיוק מה שקרה שם, ולא, כל מה שמפורסם היום אני מאמין לו חלקית.

אכן אם קרה מה שקרה אז זה מקרה עצוב ונורא, אבל כמו שאמרתי אני לא בטוח .

פורסם
  • מחבר

שמע, זה כולה בחורה בת 20 שרק השתחררה מהצבא מחיל יוקרתי. באמת נראה לך שהיא תהיה סתומה מספיק להכנס לזבל הזה?

ידוע לי שיש חולי נפש שמנסים להכנס בכוח לרכבים פרטיים לצמתים ואני לא אשלול אפשרות כזאת. מה עוד שהשוטרים לקחו את המחשב

האישי שלה כדי לעקוב אחר התכתבויות שלה עם אנשים. במקרים כאלו אין להוציא את האפשרות שהקורבן פגש אדם לא שפוי משם אם כי

לא נראה לי שבחורה אינטיליגנטית כזאת תיפול לפח כזה, וגם אם כן - למה בדרך של נסיעה של 4 דקות ולא למשל אחרי כן? הרי לאחת

כזאת יש סדר עדיפויות - קודם אחות קטנה ואח"כ תמהוניים ברשת.

פורסם

נימרוד, לא נראה לי, נכון שהתקשורת בזמן האחרון "קצת" צהובה, אבל דווקא בנושא הזה אני מאמין לה.

באיזה חובות/הימורים כבר אפשר להסתבך בגיל 20.

אני לא מכיר את האיזור שהיא גרה בו (גם לא נראה לי פרסמו אותו), אולי הוא שורץ עבריינים/ערבים, לא יודע.

אבל בכל זאת, משהו נראה לא טוב בסיפור הזה, נסיעה של שני רחובות, ותוך כדי להחטף+להרצח?, מוזר.

(אגב קרה פעם שניסו להכנס לי לאוטו בצומת בלי שהסכמתי או משהו, זה לא דבר כזה נדיר לצערי...)

פורסם

אממ.. תראו, אם המקרה קרה כמו שמציגים אותו בתקשורת, זה אכן מקרה עצוב ונורא.

אך הרבה פעמים התקשרות לא מציגה את הדברים כמו שהם ובסוף מתברר שהם היו רחוקים מהמציאות, אתם יודעים, יכול להיות שהבחורה הסתבכה עם סמים, חובות, הימורים, אנשים מפוקפקים שחיכו שהיא תצא מהבית וכו...

אי אפשר לדעת בדיוק מה שקרה שם, ולא, כל מה שמפורסם היום אני מאמין לו חלקית.

אכן אם קרה מה שקרה אז זה מקרה עצוב ונורא, אבל כמו שאמרתי אני לא בטוח .

אני גם בדעה שלו.

ומי שמעלי אמר שיש חולי נפש שמתפרצים לרכבים וגונבים אותם, תופעה מוכרת ורוב האנשים יוצאים והרכב ולא נלחמים במיוחד בנות.

ולפי דעתי הבחורה הכירה איזה בחור והקשר בניהם לא הלך והבחור החליט להתנקם או משהו כזה.

וזה שהיא בת 20 והיית בחייל טוב לא אומר שאתה יודע אליה כלום, וזה שההורים אומריםש היא ילדה תמימה יכול להיות מסיבה שהם לא רוצים לחשוף דברים שהם ידעו עליה או שהם לא ידעו כלום.

ואל תשכחו שהיום לא בעיה לסתבך בכל מיני צרות בגלל חברים או אנשים שאנו מכירים

ותמיד יכול להיות את הסיבה שבאמת היא היית בחורה טובה וכל זה במקרה,

אבל תחשבו שהיא נסעה ברכב למקום שנמצא 4 דקות נסיעה משם ואיכשהו היא לא הגיעה, ברור שתקפו אותה כשהיא היית ברכב.

ולסיכום סיפור ממש מסתורי ומעניין יהיה לשמוע את מה שקרה שם.

פורסם

אחחחחחחח איזה אנשיםםםםם... :bash:

פורסם

שמע, זה כולה בחורה בת 20 שרק השתחררה מהצבא מחיל יוקרתי. באמת נראה לך שהיא תהיה סתומה מספיק להכנס לזבל הזה?

ידוע לי שיש חולי נפש שמנסים להכנס בכוח לרכבים פרטיים לצמתים ואני לא אשלול אפשרות כזאת. מה עוד שהשוטרים לקחו את המחשב

האישי שלה כדי לעקוב אחר התכתבויות שלה עם אנשים. במקרים כאלו אין להוציא את האפשרות שהקורבן פגש אדם לא שפוי משם אם כי

לא נראה לי שבחורה אינטיליגנטית כזאת תיפול לפח כזה, וגם אם כן - למה בדרך של נסיעה של 4 דקות ולא למשל אחרי כן? הרי לאחת

כזאת יש סדר עדיפויות - קודם אחות קטנה ואח"כ תמהוניים ברשת.

אז איך שאין עד ראיה לזה?

אם היית רואה מישהו מתפרץ לרכב של מישהו אחר באמצע

הרחוב, לא היית מתקשרת למשטרה ומדווחת על זה?

פורסם
  • מחבר

אני גרה באיזור ואני יכולה להעיד שבשעות האלו הרחובות ריקים לגמרי מאדם כך שלא בטוח בכלל שמישהו היה עד לזה, וגם אם כן, האנשים היום כל כך אדישים שהם לא תמיד ידווחו למשטרה אם השכן מפוצץ לאישתו את הצורה ושומעים דרך הקיר, במיוחד בפתח-תיקוה.

נכון מאד, האיזור שורץ בעבריינים, ערבים, הומלסים ושיכורים אלימים וכמובן - גולת הכותרת של פתח-תקוה - הערסים שחושבים שהעולם שייך להם.

לא פעם קורה פה שבנאדם חוטף מכות רצח על כלום. שבוע שעבר שמעתי דרך הקיר שאחד השכנים פוצץ איזו אישה שם במכות אז הזמנתי ניידת - לקח להם חצי שעה להגיע (למרות שזה במרחק של 2 בלוקים) ועוד 20 דקות הם עמדו למטה ותהו אם להכנס או לא, ואז שמעתי מישהו צועק "תביא ת'סכין!" אז התקשרתי שוב וצעקתי עליהם.

קרה למכרה שלי שהלכה ברחוב ואיזה נער ברזלים ביקש ממנה סיגריה. היא ענתה לו שהיא לא מעשנת והוא ירק עליה וקרא לה בת-זונה. ערב אחד חיכיתי למונית בצומת ליד הבית שלי ואיזה הומלס שיכור טילים הביא לי אגרוף ללא כל סיבה נראית לעין. הייתי בשיא השוק (ואז מישהו רדף אחריו עם אוטו ופוצץ אותו מכות). פעם אחרת שהלכתי לתחנת אוטובוס עוד איזה הומלס שיכור קרא שאבוא אליו, התעלמתי והוא איים עליי ומזל שהיתה חבורה של צעירים ליד. פשוט האצתי צעדים והתרחקתי משם.

האלימות והפשע בפתח-תיקוה חוגגים. יש פה ים של פועלים זרים שתמיד אפשר למצוא אותם במצב של גילופין זרוקים על המדרכה באיזור של השוק - ומזל שהם מעולפים אחרת השד יודע מה היו מעוללים. יש פה אולמות סנוקר ששם מאפיונרים עושים מה ב-ז' שלהם, נרקומנים מסתובבים ברחוב חופשי - ברחוב של המשטרה, כן כן! זה הכל ידוע יפה מאד ורק תשאלו מה לכל הרוחות קורה בשכונות כמו פגה', תקומה, עמישב הישנה ושעריה. הגנים הציבוריים הופכים למקום פורענות בלילות ומפחיד לעבור שם. זה פשוט נורא מה שקורה פה, העיר הזאת מתדרדרת מן הפח אל הפחת ואני לא ממש יודעת תמיד מה קורה בשאר הערים אבל אני גרה פה כבר 11 שנה והמצב מיום ליום נהיה רק יותר גרוע. תלכו בכל בית-ספר בשעות הלילה - יש שם מסוממים ובבוקר תמצאו באנגים מאולתרים משומשים זרוקים ברחבה. עיר לתפארת ממש!

אני לא אתפלא אם זה אחד מהתת-אדם האלו שאחראי למה שקרה לאותה בחורה מסכנה. ואיפה המשטרה בסיפור הזה? :pissed:

פורסם

איזו פנאן של עיר...

שעריה/פג'ר/תקומה/עמישב (שינו לה את השם למשהו עם גנים, לא?)/(גם כפר אברהם נדמה לי) אלו שכונות מסריחות גם בבוקר, אז בלילה :puke:

רגע, זה כל פתח תקווה, חוץ מהשכונות החדשות...

פורסם

אז אולי הגיע הזמן לעבור למקום אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים