עבור לתוכן

הפיכת הכרטיס קול שלכם לAUDIGY 2 ZS! לבעלי Creative בלבד

Featured Replies

פורסם

זה לא נותן להתקין בכלל את הדרייברים.

פורסם

אתה צריך לעשות עליהם את ה compatibility patch

פורסם

עשיתי כמו שאמרו במדריך.זה רושם שאין לי את החומרה מותקנת.

פורסם

זה לא Softmod.. זה בסה"כ מאפשר לכם להתקין דרייברים של כרטיס קול אחר על הכרטיס שברשותכם.

זה משפר ביצועים שתלויים בתוכנה ובדרייבר, וכנראה גם ביצועים במשחקים ובחלוקת ערוצי סראונד למשל.

לי יש Audigy 1 והתקנתי עליו דרייברים של Audigy 4 Platinum Pro

(זה מקנה לכרטיס שלי את כל הפונקציות בדרייברים של ה Audigy4 שתלויות בתוכנה, כולל EAX4 HD ו Stereo Surround)

יש אמנם שיפור בביצועים, אך העניין הוא הדרייברים והתוכנה.

הפונקציות הייחודיות שקיימות בדרייברים של ה Audigy4 , אשר בהן Creative כל כך אוהבת להתרברב ולהשוויץ - קיימות (ועובדות) מעתה גם אצלי, בכרטיס שעולה 1000 שקל פחות.

תמונת-מסך שצילמתי כדי להמחיש לכם את כל העסק:

http://img127.imageshack.us/img127/2695/untitled3px.jpg

ד"א, הצלחתי להתקין גם דרייברים של Creative X-Fi, אבל יש הרבה דברים שלא עובדים טוב או לא עובדים בכלל, כנראה בגלל שה DeviceID של הכרטיס קול שונה מהמקורי (אחד מכרטיסי X-Fi)

פורסם

קראתי עכשיו, עושה רושם שזה משנה כמה דברים. עם זאת, אני עדיין חושב שזה לא ברמה של אודיג'י 2ZS. ה-ZS כולל גם שינויי חומרה (גם אם לא רבים כל כך - תלוי מול איזו גרסא בוחנים) אשר משנים את מעבד הקול, את ה-DAC, את ה-OP-AMP ועוד. אי אפשר לצפות מתוכנה שהותקנה בצורה מתחכמת שתמלא את מקומם של כל השדרוגים האילו. במידה ומישהו עשה את זה וזה עובד לו, או מתכוון לעשות זאת. יועיל במידה והוא ישתמש ב-RMAA בכדי שנראה שבאמת קיים הבדל כלשהו.

Anatoli.

Value ו Audigy2 ZS - לשני הכרטיסים אותו ה DSP מסוג EMU10K2, אך בדגם ה Value חסרות פונצקיות בגלל שינויים במספר רכיבים פיזיים אחרים בכרטיס, וכמו כן העובדה ששבב הביוס (EEPROM) שאחראי על ה DSP הוא שונה בכל אחד מהם - כאשר הדגם של ה Audigy2 Value הוא CA0102-IAT, והדגם של ה ZS הוא CA0102-ICT - השינוי היחיד הוא הביוס!!

בקשר לשאר הרכיבים - לשני הכרטיסים בדיוק אותו ה OP-Amp - לערוצים הקדמיים נעשה שימוש ב 4556A, ולשאר הערוצים 4558.

לעומת זאת, ל ZS יש שבב המסומן כ CA0151-DBS, בעוד שלדגם ה VALUE אין את השבב הזה. להערכתי מדובר בשבב האחראי על פענוח ה AC3 \ DTS בחומרת הכרטיס, תכונה שקיימת בדגם ה ZS אך לא בדגם הרגיל VALUE.

שום תוכנה לא תעשה שינויים ברכיבים שהזכרתי לעיל.

למרות שהכרטיסים כביכול דומים נדרש שינוי בחומרה, שהוא למעשה החלפת שבב ה EEPROM בשבב של ZS, וגם אז יהיו מספר רכיבים חסרים...

על כל פנים, אם שאר הכרטיסים, כדוגמת Audigy1, מכילים את אותם הרכיבים שציינתי לעיל - אני חושב שזה אפשרי לבצע החלפת שבב הביוס ובכך לגרום למוד אמיתי.

אחרת - לא ניתן להפוך כרטיס אחד לכרטיס אחר - בטח שלא באמצעות התקנת דרייבר שונה.

למי שעדיין לא הבין, ה"מוד" שדיברתם עליו פה הוא בסה"כ דרייברים אחרים לכרטיס קול.

פורסם

זה ברור

בהתחלה חשבתי שזה מוד שלוקח כח חישוב מהמעבד הראשי של המחשב ובכך נותן את מה שחסר חומרתית

אבל זה סתם התקנת דריברים אחרים

למזלי יש לי תZS ככה שאני לא צריך

פורסם

בשביל מה צריך כוח חישוב מהמעבד? אם כבר אז להיפך! כל העניין בכרטיסי קול של קריאטיב זה ביצועים במשחקים.

תקראו את מה שרשמתי שתי תגובות למעלה, אני בטוח שיש שם מידע שיכול לעניין אתכם.

אנטולי - הגבתי לגבי מה שרשמת על השינויים בין Value ל ZS, קרא את ההסבר שלי.

פורסם

בשביל מה צריך כוח חישוב מהמעבד? אם כבר אז להיפך! כל העניין בכרטיסי קול של קריאטיב זה ביצועים במשחקים.

תקראו את מה שרשמתי שתי תגובות למעלה, אני בטוח שיש שם מידע שיכול לעניין אתכם.

אנטולי - הגבתי לגבי מה שרשמת על השינויים בין Value ל ZS, קרא את ההסבר שלי.

לא הבנתה

יש כרטיסי קול שלוקחים כח חישוב מהמעבד כדי ליפעול

וחשבתי שהמוד הזה יקח כח חישוב מהמעבד כדי לתת יותר אפשרויות לכרטיסי קול וככה הם יהיו יותר קרובים לZS

אתה מבין? לZS יש דברים בחומרה שתאורטית המעבד יכול לחכות(אמולטור)

ברור שזה יוריד מהביצועים במישחקים אבל לסרטים ומוזיקה זה לא משמעותי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים