עבור לתוכן

שאלה בנוגע לבעיה משפטית

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם,

בזמן האחרון יש לנו מצב לא כל כך נעים במשפחה, ואני אפרט:

מישהו מהמשפחה שלי חתם ערבות להלוואת כספים לפני מספר שנים (עוד לפני שנכנס החוק החדש) לחבר שטוב מאוד שלו, סוכן ביטוח.

לפני מספר שנים, התברר שאותו סוכן ביטוח גבה כספים מהלקוחות שלו ולא העביר אותם לחברת הביטוח, ולמעשה הונה את אותם לקוחות - מדובר על מאות אלפי שקלים.

ההונאה התגלתה לפני בערך שנתיים שלוש, ואותו "חבר" הובא בפני בית משפט והוא הגיע להסדר שהוא משלם X שקלים בחודש לאותם נפגעים (בנקים+לקוחות).

מכיוון שאותו X כסף לא מספיק על מנת לכסות את החובות, והוא טוען כי מעבר לאותו סכום כסף הוא לא יכול לשלם יותר, ההוצאה לפועל פנתה גם לאותו קרוב משפחה שלי שיישלם גם מכספו האישי על מנת לכסות את החובות.

הקרוב משפחה שלי, מסרב לשלם משום שעדיין לא מוצה הדין עם אותו "חבר" - הוא עדיין חיי בבית גדול עם אשתו, וידוע גם שההורים של אישתו הם אנשים בעלי מצב טוב מבחינה כספית, ובנוסף, הקרוב משפחה שלי לא במצב כלכלי מזהיר ולא יכול לשלם את החובות.

חוק הערבויות החדש אומר כי אין לגבות תשלום מהערב ללא מיצוי הדין עם בעל החוב - אך חוק זה אינו תקף במצב זה משום שהערבות נחתמה לפני כניסת החוק.

קרוב משפחה שלי כרגע עומד בפני כניסה לכלא (מדובר באבא ל-5 ילדים, הקטן בן 7) כאשר אותו נוכל בעל חובות יושב בביתו וחיי חיי מלך.

מה עושים?

פורסם

בוקר טוב

קודם כל שיערער על ההחלטה של ההוצאה לפועל זה יעכב את כל ההליכים

ושיגיש תביעה אזרחית נגד "החבר" על כל הסכום הכולל בקיצור עורך דין טוב יוכל להסביר לו את זה יותר טוב ממני ויעוץ זה בדרך כלל חינם אז אין התחייבות כל שהיא

ובכל מקרה אני אישית הייתי כונס את "החבר"

http://www.azr.co.il/crime6.html

פורסם
  • מחבר

לא ציינתי שהוא עירער והעירעור נידחה

פורסם

אני לא יודע עם הדבר הבא אפשרי מבחינת בעל החוב, אבל אפשר היום להתלונן לתוכניות התחקירים של הטלוויזיה (כלבוטק\זה הזמן\אמנון לוי) ואם הנתונים שנאמרו

אכן נכונים ויש הוכחות להכל , אז לפעמים זה עוזר והחוב מועבר לבעל החוב האמיתי (שהוא הפושע הפלילי- בדיעבד) והערב יוצא נקי.

פורסם

אני לא יודע עם הדבר הבא אפשרי מבחינת בעל החוב, אבל אפשר היום להתלונן לתוכניות התחקירים של הטלוויזיה (כלבוטק\זה הזמן\אמנון לוי) ואם הנתונים שנאמרו

אכן נכונים ויש הוכחות להכל , אז לפעמים זה עוזר והחוב מועבר לבעל החוב האמיתי (שהוא הפושע הפלילי- בדיעבד) והערב יוצא נקי.

ה"חבר" הוא האשם, זה כבר נאמר בבית משפט (לפי הסיפור), אבל בגלל שאותו "קרוב משפחה" חתם על ערבות, ול"חבר" אין כסף זמין לשלם, אז ה"קרוב משפחה", מעצם העובדה שהוא חתם ערבות, צריך לשלם.

איך שאני לא אוהב את השיטה הזאת עם הערבות... מספיק מנייאק אחד שידפוק את כל החברים שלו.

פורסם

אבל זה הקטע, שלחבר כן יש כסף זמין לשלם (לפחות בצורת נכסים, גם אם לא כסף מזומן). ולמעשה מכניסים פה לכלא את האדם שחתם ערבות, למרות שבעל החוב האמיתי עדיין לא מיצה את הדין.

המצב הזה מעוות, ועובדה שכבר התאימו את החוק הזה בשביל שיכסה מיקרים כאלה, אבל הבעיה היא שהערבות שהוא חתם נחתמה מזמן, לפני שהחוק הזה יצא..

ואני באמת מאמין שעו"ד רציני ידע לתת לך תשובות הרבה יותר טובות מכמה אנשים בפורום מחשבים.. :-X

פורסם

ובד"כ הם לא גובים כסף על ההתיעצות עצמה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים