עבור לתוכן

לאנשים רציינים שמבינים בסאונד

Featured Replies

פורסם

שלום לכם אנשים אני צריך עזרה אני מתכוון לקנות מגבר וסט רמקולים השאלה שלי איזה מגבר הוא טוב לפי מה נימדד כמה אמור להיות וואט הספק כול השאר

עכשיו רמקולים מה עדיף רצפתיים ארוכים או סט של קטנים ולפזר בחדר כאילו 4 בכל פינה ועוד סב וכנל אני צריך לדעת מה זה רמקול טוב התנגדות וואט וכל השאר

תודה מראש

מיקי

מחכה לתגובות חברה

פורסם

שמע, דבר ראשון בקשר למגבר:

אתה לא צריך להסתמך על הוואט, אני אתן לך דוגמא:

לי יש בחדר מגבר yamaha עם 110 rms לכל יציאה, שומעים ממש מדהים וחזק, הלכתי לשקם אלקטריק, ושמעתי שם מגבר של Harman Kardon שעולה איזה 4000 ש"ח, יש למגבר הזה שספק של 50 rms, הוא נשמע חזק פי שתיים מה 110 שלי.

אם אתה רוצה לקנות מגבר טוב, לך על Harman Kardon או Denon, קח בחשבון שמגבר טוב שלהם מתחיל ב 3000 ש"ח,

אם אתה רוצה למגבר טוב, אבל קצת פחות, לך על Yamaha, יש לי אותו בדגם RX-V430, יש לי אותו שנתיים, ואני מרוצה ממנו עד השמיים.

עכשיו הרמקולים:

לרמקולים ריצפתיים יש טווח תדרים רחב יותר מאשר ארבעה או חמישה רמקולים קטנים עם סאב.

לא משנה איזה רמקולים קטנים עם סאב תקנה, אתה בחיים לא תשמע כמו רמקולים ריצפתיים עם וופר/ממברנה של 8".

אני מציע לך ללכת רק על ריצפתיים.

אם אתה טחון, חחח, לך על Cerwin Vega או Klipsch הם נחשבים למספר 1 בתחום הרמקולים הביתיים, רק קח בחשבון שהמחיר שלהם מתחיל ב 3000 ש"ח.

אם אתה קצט יותר חסכוני בכסף, לך על JBL, או Jamo, לי יש רמקולים של חברת ELAC, לא ממש ידועים בארץ, אם תמצא אותם, לך עליהם, הם מדהימים.

מקווה שעזרתי :)

פורסם
  • מחבר

תודה אחי עזרת לי מאוד

אני ישמח לשמוע עוד תגובות

תודה

פורסם

אם תשאל אותי אמממממ....איזה עוצמה אתה צריך?

פורסם

שלום לך אז כך בוא נתחיל מהתחלה

1.מגבר!!!!!!

השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך זה:

א.בשביל מה ישמש המגבר האם מה שאתה הולך לעשות איתו זה לשמועה מוזיקה או אולי זה קולנוע וסרטים

שני השימושים האלו יצריכו ממך מכשירים שונים

ב.כמה כסף אני יכול להוציא על מגבר (רק מגבר)

2.רמקולים!!!!!

בהתאם לסוג השימוש שלך ולמגבר שבחרתה אתה בוחר רמקול שנשמע לך ורק לך הכי טוב

לגבי חברות אז עוד פעם איך שהתקציב שלך מחתיב לך עדיף חברות ידועות בעלות שם כמו B&W KEF JM LAB ..........

דבר חשוב נוסף הוא גודל הרמקול תלוי בגודל החדר אם יש לך חדר קטן רמקולים רצפתים לא יתאימו עדיף ללכת על מדפיים

תתחיל מזה

לגבי העוצמות לדעתי זה אחד הפרמתרים האחרונים שבודקים

אם יש לך עוד שאלות תשאל

פורסם

מה התקציב?

פורסם

א: ימאה מגבר לא טוב מסיבה אחת פשוטה. לא משנה איזה דגם תיקח, הוא מגביר את הבאס בצורה מלאכותית ובנוסף שולח לסאב דברים שלא אמורים להגיע אליו. חלק אוהבים, חלק לא. לדעתי זהו מטרד שכן אי אפשר לכבות את האפשרות הזו.

ב: וואט לא אומר כלום! יש לי מגבר 18W ואני מוכן להעמיד אותו למבחן מול כל רסיבר שתמצא אפילו עם 150W ואני מבטיח לך ששלי יגיע לאותה העוצמה בקלות.

ג: קליפס וסרווין ווגה חברות גרועות ביותר שיש בשוק הישראלי. נקודה! יש לשתי החברות האילו את הצליל האמריקני האופייני (הקליפש בכלל מגזים). גבוהים צורמים וכואבים בצורה שאין כמותה, ובאס מוגזם בטירוף. כמו שמרטין אמר פעם "קליפש, מקדחות".

ד: רסיבר טוב אפשר למצוא גם ב-2000 שקל. הכל שאלה של טוב ביחס למה, ומה התקציב שלך.

ה: מה השימושים שלך למערכת?

ו: קח בחשבון שאם יש לך חדר קטן יחסית, סאב חזק, או רמקולים רצפתיים עם באס נמוך ועם נפח יצרו בעיות אקוסטיקה נוראיות של גלים עומדים.

ז: לצורך העניין, רק להיות פייר, גם אם תגיע למסקנה שאיכשהו במזל נאכס וברגע של טירוף תאהב את הרמקולים של סרווין ווגה (אני לא מציין את קליפש, כי כל הרמקולים שלהם כיום הם פשוט נוראיים ואם תאהב אותם, אתה במצב קשה :)) קח בחשבון שהמחיר שלהם בארץ הוא שחיטה! רמקולים של 200$בארה"ב, עולים בערך פי 4 מזה בארץ. זה מוגזם בכל מדד. לכן ברור לך מדוע יש רמקולים עדיפים בהרבה במחירים שלהם (כאלה עם מחירים קרובים יותר לקרקע).

Anatoli.

פורסם

מזה קליפש אנטולי?

פורסם
פורסם

היום ניתן לקנות מגבר ביתי 6.1 של דנון או מרנץ מתחת ל2000 שקל

בקשר לרמקולים המחירים יכולים להגיע עד מליון שח

אולי עדיף לך ללכת על סט של חמישה סטליטים וסאב של חברה כמו JBL

שניתן להשיג מתחת 2000 שח

או אפילו מורל

בכול מקרה ניתן לקנות היום דיוידי מעולה של פינויר ב800 שח שקורא את כול סוגי הDVIX

וגם יש לו סאנוד מדהים אני בטוח שתוכל להשיג איזה דיל עד 4500 שח

כולל הכול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים