עבור לתוכן

מעוניין להקים רשת אלחוטית , ולא ממש מבין בתחום , יש לי כמה שאלות אשמח לתשובות :)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז ככה, אני מחובר לאינטרנט מהיר , עם בזק ADSL במהירות מגה וחצי , יש לי 3 מחשבים בבית , 2 שולחניים ואחד נייד , כרגע יש לי מחשב ראשי שמחובר למודם של בזק והשני מחובר דרך כבל רשת מוצלב ומקבל אינטרנט רק כשהמחשב הראשי דולק , דבר שלא ממש נוח , וגם הנייד לא מחובר.

חשבתי על רשת אלחוטית , בבזק יש מבצע.. ואני לא יודע איזה חלקים הם נותנים , איכותיים או לא. השאלות שלי הן:

1. איך בדיוק עושים רשת אלחוטית? כאילו איך זה מתחבר.. הקו של בזק נכנס לנתב או מה ?

2. האם מספר המחשבים שיתחברו לנתב מוגבל?

3. האם זה מאובטח ובטוח כמו רשת רגילה? כמו שיש לי כעת.?, שמתי לב שיש נתבים אלחוטיים שיש בהם חומת אש, זה עוזר? או סתם?

4. מה בקשר לאיי פי? לכל מחשב יהיה איי פי שונה? ומשתנה עם הפעלה מחדש? או התקשרות ניתוק?

5. התקציב שלי הוא 1K +- , מה כדאי לי ? אילו חלקים? חשוב לי שיהיה מאובטח, ואיזה חברה מובילה בתחום? 3COM?

תודה לכל המגיבים והעונים.

פורסם

[ltr]if your modem can act as a router all you need is an access point and a wifi card per computer[/ltr]

פורסם
  • מחבר

המודם שלי לא יכול לתפקד כרווטר , אני צריך הכל מחדש , מישו מוכן להסביר טיפה יותר מנומק? ולענות לשאלות?

הרי כמו שהזכרתי ללא ממש מבין בקטע של רווטרים ורשת ובמיוחד לא אלחוטית

תודה

פורסם

[ltr]well in that case getting the bezeq deal might be a good thing for you but what you will need to buy is a wifi card per computer.

edit:

how it works:

first thing first, wells explain the difference between the type of equipment.

modem - I assume you know what it is

router - hard to explain in a few words, lets just say that it shares the internet, all the computers can access the internet using just 1 public IP. (NAT)

access point - the equivalent of a hub/switch (in the way it works it resembles a hub more), I assume you know what's a hub and a switch.

what you'll get from bezeq is probably a wifi router, which means it's a router and an access point, and since it comes from bezeq, they will probably give you one that has a modem in it, that works with their line coding. if not you'll need to connect the router to the modem.

how it works, each lan computer will have a lan IP either assigned by you or DHCP (if the router supports DHCP), keep in mind that if you want to run programs that require inbound connections (p2p) you'll need a router that supports port forward, in which case you'll need to assign an IP manually (so it won't change). the other option is to use DHCP and UPnP, for that you'll need a router that support it (not very common) and windows XP on all comps and of course the XP installation disk to install the service. and I'm not sure if emule support UPnP, DC++ mods and Azureus (requires a plug in) does.

let's recap, lan IPs you'll get either from the router or manually assign, the public IP will come from the ISP via the modem. you will need to buy a wifi card for every comp (150nis) since it isn't included in the bezeq deal. now for some security you'll need to use encryption such as WEP, make sure that all the wifi equipment support the same formats. and don't keep the default admin user to the router!

hope it helped, if you still have any questions ask away.[/ltr]

פורסם
  • מחבר

לא רוצה לקחת את העסקה של בזק,

פשוט רוצה להבין קצת על התחום , ולקנות ולהתקין לבד.

מישו יכול לענות לי על השאלות? וימליץ משו טוב?

פורסם

מה שקורה ברשת אלחוטית לא שונה מרשת קווית, חוץ מהתשתית כמובן (שלא קיימת ברשת אלחוטית).

המודם שלך מתחבר לנתב אלחוטי, שמשדר אות לכל כרטיסי הרשת האלחוטיים שאתה רוצה שיהיו (שים לב שאתה יכול לחבר קווית מחשבים בנוסף, אם בעזרת הSWITCH הבנוי ברוב הראוטרים עוד ע"י הוספת SWITCH לחיבור הקווי של הראוטר. ההגבלה של הראוטרים הביתיים היא עד 256 תחנות, ואני לא חושב שתגיע לזה :)).

מבחינת אבטחה, קיימות כל מיני שיטות הצפנה לרשת האלחוטית שנחשבות די אמינות. כמובן שאין כמו האבטחה של חיבור קווי, אבל אני מאמין שרמת האבטחה שקיימת כיום בציוד אלחוטי בהחלט מספקת. אתה מוזמן לעשות חיפוש בנושא כאן בפורום.

IP זה לא בעייה בכלל. אתה מחליט אם לתת לכל מחשב IP קבוע משלו או להפעיל את אופציית הDHCP ואז הנתב מקצה אוטומטית למחשבים כתובות. מומלץ יותר IP ידני אם אתה מתעסק עם תוכנות שיתוף או משחקי רשת, כי יותר נוח לפתוח פורטים כשהIP קבוע. אבל בכל מקרה זה לא בעייה לעשות את שתי ההגדרות.

אני ממליץ לך לחבר כמה שיותר מחשבים קווית לנתב (ובמקרה שלך, רק אל הנייד להשאיר אלחוטי אם אתה רוצה). כמו שאמרת, 3COM נחשבת טובה בתחום הזה.

פורסם

רשתות של בזק - רעיון רע מאוד

קודם כל הסבר קצר:

*בגלל שהנתב הוא מכשיר זול שמיועד לכולם, ובגלל שיש מחסור של כתובות איי פי בעולם, המציאו המהנדסים טכנלוגיה שתוכל לתת איי פי פרטי לכל אחד מהמחשבים

המחובר לנתב, ואת הכתובת האיי פי האמיתית לנתב עצמו. כך לא צריך לרכוש כתובת איי פי חדשה לכל מחשב.

זה גם מוסיף אבטחה, בגלל שכדי לפנות לאחד המחשבים צריך לעבור את הנתב. קוראים לזה NAT . האיי פי ישתנה כל פעם שתתנתק מהאינטרנט, אבל האיי פי של המחשבים ישאר אותו איי פיי.

* הנתב מתחבר למחשב, לקיר (קו בזק) ולפעמים גם לחשמל. כל שאר המחשבים מתחברים לנתב, או במקרה שלך, בגלל שהרשת אלחוטית הם יתחברו אליו דרך גלי רדיו.

* לכל נתב יש כמות מוגבלת של חיבורים לכבלים, אבל לנתבים אלחוטיים יכולים להתחבר הרבה מאוד מחשבים בו זמנית. אבל בשלב מסוים יהיו יותר מדי מחשבים

מחוברים ואז יהיו התנגשויות, ואז תצטרך ציוד אחר. אבל הגבול הזה רחוק משלושה מחשבים.

* נתק רגיל נחשב כתוספת אבטחה לכל דבר. הוא מוסיף NAT , וגם כמעט בכל הפעמים פיירוול חומרה (פיירוול מעולה שלא תלוי במחשב, כך יותר קשה לעבור אותו, אבל הוא לא חוסם תוכנות שמנסות ליצור קשר מהמחשב. לכן מומלץ להשתמש גם בפיירוול תוכנה), לכן הוא מאוד מאובטח.

המצב בנתבים האלחוטיים קצת שונה. בגלל שכל אחד יכול לקלוט את גלי הרדיו, תאורטית כל אחד יכול לגשת למידע.

למזלנו המציאו הרבה טכנלוגיות הצפנה אלחוטיות שפותרות את הבעיה. החיסרון בהן הוא שצריך לעדכן את הסיסמה כל כמה שבועות כדי לחסום פריצה למערכת (כי כל הצפנה אפשר לפרוץ עם הרבה זמן. במקרה של הטכנלוגיות האלה בערך כמה שבועות) וצריך סיסמה חזקה. לא בעיה למשתמש מקצועי.

* אפשר להוסיף לאבטחה וליעילות אם תשתמש באנטנות חד כיווניות, כך לא יהיה ניתן להתחבר לרשת ולפרוץ אותה משאר הסביבה.

אנטנות כאלה אפשר לקנות או להכין מקופסת פרינגלס (מאוד יעיל).

אז למה לקנות ציוד מבזק זה רעיון גרוע? הרי המחיר אצלם הוא כחצי המחיר של אותו הציוד בחנות.

א. בזק מביאים לך ציוד זול ונחות. ואם הוא יתקלקל אין עליו שום אחריות, והוא יעלה לך ביוקר דרך בזק.

ב. אתה תהיה חייב להתחייב אצל בזק. רעיון גרוע מאוד.

אם אתה מחפש נתב אלחוטי תוודא שהוא תומך בתקן G , שיש לו פיירוול, ושאר אפשרויות נחוצות (אולי חיבור למדפסת?).

נתב מאוד אהוב עליי הוא זה של לינקסיס. שנמכר בעשרות מיליונים בכל רחבי העולם, ואפשר להוסיף לו תוספות מיוחדות כמו מערכת לזיהוי פרצות ושאר דברים מגניבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים