עבור לתוכן

מה עדיף internet explorer או firefox???

Featured Replies

פורסם

השורה התחתונה זה שהרבה מאוד מישתמשים לא משלמים על מוצרי מיקרוסופט

אז ככה שההשווה שלך לא נכונה ביכלל לשוק דימיוני שהכל חוקי בו

אני דיברתי אך ורק על השוק האמיתי שבו אדם פרטי הוא בדרך כלל גנב (כי הסיכון אפסי) ובעלי עסקים מחזיקים תוכנות ברישיון (כי הסיכון אדיר). כל ההודעות הארוכות שלי בכל השרשור הנוכחי מדברות על מצבים שאני רואה בתור ריאליסטים בעבר ובעתיד הקרוב. אבל אתה יודע למי נאמר שניתנה הנבואה...

FF =חינם \הרבה פחות וירוסים\תוספים נחמדים

חסרונות-לא כל האתרים עובדים בו

IE- 99% מהאתרים עובדים בו

חסרונות-100000000000 וירוסים ובתשלום(ביגלל הWIN)

הגבתי כבר על הנקודה הזו שלך, אז גם אני אמחזר את עצמי עוד קצת ;D :

יש בעיית אבטחה עם IE אולם היא יותר בעייה תיאורתית מאשר מעשית. מעולם לא נתקלתי באדם אחד אשר עשה את הדברים הבסיסיים הבאים ונפגע מווירוס/טרויאן/ספייוור:

1. הדליק עדכון אוטומטי של עדכוני ווינדוס.

2. מריץ אנטי-וירוס מהימן כלשהו (לא משנה הרבה מה).

3. מריץ אנטי-ספייוור מהימן.

אם הוא לא יעשה את הדברים הללו, הוא בסיכון גדול להיפגע מווירוס גם אם הוא על פיירפוקס כמובן. (את החולירות הוא יוריד מן הסתם ב-P2P או יקבל במסנג'ר מחבר או באימייל בתור attachment). בקיצור - הרבה סיכון תיאורתי שאין לו אחיזה ממשית במציאות של 2006.

כבר הגבתי לנקודה הזאת. עם הגנה מספקת משתמש IE לא יחטוף שום "מכה". זה מסע הפחדות די אפקטיבי אני חייב להודות. בכל אופן ללא הגנה מספקת גם הוא וגם משתמש Firefox יחטפו את המכה דרך הורדות מרשתות P2P, מסנג'רים, ונספחים באימייל... (כמו שאמרתי קודם)

וגם את הנקודה הקריטית הזו:

ברור שלא רק, אבל דפדפן מיועד בראש ובראשונה להציג דפים (אתרים), אם הוא לא עושה זאת טוב, יתר הדברים משניים.

..כבר טחנתי בעבר הלא מאוד רחוק: :-*

אתה תחוש כבר ביום ראשון של שימוש ב-Firefox שדברים לא נראים כמו שצריך. כנ"ל לגבי IE7 ביתא. זו הסיבה שאני עובד כבר שנתיים עם הדפדפן שהכי פחות מעצבן אותי והכי יותר מצ'פר אותי - Maxthon (מבוסס אקספלורר).

כן אני בטוח שאם אחפש מתחת לשטיח אמצא עוד המון אתרים שלא יעבדו לי ב-IE6 (מקסתון יותר נכון). אבל משימוש של שבע דקות ורבע ב-Firefox לפני חצי שנה נתקלתי מיד באיזה חמישה אתרים שעצבנו אותי עליו (FF)... כנ"ל אגב לגבי אקספלורר 7 (זבל של דבר בשלב זה).

וגם את הנקודה הזאת:

אבל אין מה לעשות, עמחה לא יודע מה זה extentions, ולא ממש איכפת לו, אם אתר מסויים לא עולה (או במקרה של FF לא עולה טוב אפילו שזו לא אשמת הדפדפן) אז אנשים לא ישתמשו בו. נקודה.

טחנתי עד דק:

בבוטום ליין: שואל השאלה היקר - תנסה את Firefox ואח"כ (או קודם) תנסה את Maxthon ותחליט לבד עם מה אתה נשאר. אם אתה לא אידיאליסטי לגמרי (מה שלא נשמע) אני מאמין שאתה תעשה מה שרוב האנשים שהתנסו עם שני הדפדפנים בחרו לעשות בסופו של דבר -- לעבוד עם מקסתון (או לחזור ל-IE הפשוט שלא "מבלבל אותם")...

רוב המשתמשים הפשוטים לא אוהבים להתנסות בתוכנות חדשות אלא אם ממש יש להם צורך בהן. אנשים אוהבים את הממשק המוכר שעושה את העבודה. אם הוא מתחיל לשעמם/לעצבן (כמו IE6) וחסר בו כמה דברים מאוד בסיסיים לטעמך, רק אז תתחיל לחפש אלטרנטיבות.

לגבי ההמלצה לא לעבור למקסתון - בהחלט אני ממליץ למי "שמתבלבל" ממקסתון (והיו לי כבר כמה מקרים כאלה) להישאר עם אקספלורר. זה לא ממש תורם לטיעון שאנשים יתחילו לנדוד לפיירפוקס כמו ציפורים בסתיו. זה רק מחזק את אמונתי שמיקרוסופט פה להמשיך לשלוט.

כמו כן, ב-Maxthon יש מערכת פלאג-אין ומה שיפה בו שהוא בא "קומפלט", יעני ישר מהאריזה, הרבה יותר מפוצ'ר מ-Firefox ערום שאתה צריך להשקיע בו שבוע כדי לקנפג כמו שצריך ואולי אף חודשים רבים אח"כ לעשות testing לכל מיני extensions מוזרות. אני על מקסתון ולא היה לי צורך להתקין פלאג אחד, למרות שיש לו מאות פלאגים חלקם מאוד מאוד אהובים.

אבל יש אור בקצה המנהרה, ונקודה נוספת לדיון (למי שלא נרדם עד כה...אני אישית נהנה):

ולמרות הכל אני מקוה שיבוא יום והשועל יגבור על IE.

תאמין או לא, גם אני. אבל התקווה שלי היא שפיירפוקס לא יעשה זאת תוך כדי נזקים אלא בשיטה חכמה אחת משתיים (או שתיהן יחדיו!) של:

א. תמיכה מושלמת, יציבה ואיכותית ב-IE Tab אשר יהיה בשימוש אוטומטי בעת ביקור באתרים שהגדרתי מראש בתור אתרי מנוע אקספלורר בלבד (נראים זוועה ב-Gecko).

ב. יצירת מנוע hybrid של IE ו-Gecko אשר יציג אתרי אקספלורר בדיוק מירבי למרות השנאה הרבה ל-butchering של מיקרוסופט של כל התקנים שהאידיאליסטים מחזיקים כה קרוב ללבם. זה לא שחסר אתרים באינטרנט לאקספלורר-בלבד לעשות עליהם בדיקת תאימות וזה לא שלא היה מספיק זמן לעשות הינדוס-לאחור לצורת הרינדור של מיקרוסופט שהרי הטענה המרכזית היא שזה דפדפן בא בימים (בן 4+).

גם שיטה א וגם שיטה ב תקבל את מלוא תמיכתי, מכיוון שזה אומר שבוני אתרים יוכלו להחליט לבד מה בא להם לעשות, להמשיך להשתמש בתקנים זבליים של מיקרוסופט או לעבור לתקנים "המתקדמים" יותר, ולא יהיה להם שום פחד שאם בחרו אופצייה אלף אז הם מאבדים מבקרים פוטנציאלים.

אולם זה יישאר בגדר חלום לדעתי והדבר המציאותי שאכן הולך לקרות בשנתיים-שלוש הקרובות הוא השמדת פיירפוקס ע"י מיקרוסופט והטריקים שהיא שולפת מהשרוול.

נחייה ונראה כמו שאומרים.

שבת שלום.

• תגובות 102
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם שיטה א וגם שיטה ב תקבל את מלוא תמיכתי, מכיוון שזה אומר שבוני אתרים יוכלו להחליט לבד מה בא להם לעשות, להמשיך להשתמש בתקנים זבליים של מיקרוסופט או לעבור לתקנים "המתקדמים" יותר, ולא יהיה להם שום פחד שאם בחרו אופצייה אלף אז הם מאבדים מבקרים פוטנציאלים.

תתפלא אבל גם עכשיו יש לבוני האתרים את הבחירה.

אתר שתומך בתקן יראה טוב מאוד על שני הדפדפנים.

באשר לאיבוד מבקרים פוטנציאלים אז באירופה למשל FF כבר עבר את ה-20% ככה שהם כן מאבדים לקוחות פוטנציאלים

אם אני נכנס לחנות באינטרנט ורואה שהיא לא תומכת בשועל, לא משנה עד כמה היא זולה, אני לא אחזור לאתר הזה בשנית ולא אקנה שם.

פורסם

אם אני נכנס לחנות באינטרנט ורואה שהיא לא תומכת בשועל, לא משנה עד כמה היא זולה, אני לא אחזור לאתר הזה בשנית ולא אקנה שם.

אין לך שום סיבה להעניש את החנות בגלל שאינה תומכת FF והעובדה שהיא מאוד זולה אומרת שאולי הם עובדים עם כלים/סקריפטים מיושנים המתבססים על יצירת קוד לאקספלורר בלבד. אתה רוצה שהם ישדרגו לפי לו"ז שלך ויספגו את העלויות? נשמע לי מעט חצוף. והאמת שהחרמה של חנות "מסכנה" כזאת זה ילדותי וחסר אפקטיביות. אולי אפילו יגרום בדיוק להפך הגמור ממה שאתה מצפה - כלומר יגרום לאותן חברות ללכת עוד יותר צמוד עם מיקרוסופט כדי לחסל אתכם בתור קבוצה אגרסיבית שלא כמו האגרסיביות של מיקרוסופט לא בדיוק תורמת לרווחיות של אותה חנות (שקיבלה עידוד באלף ואחת דרכים להשתעבד למיקרוסופט).

אתה ויתר משתמשי ה-FF הגעתם לפה בזמן שלטון אקספלורר, אז אל תנסה להכתיב את הכללים עכשיו - זה לא יפה ולא הוגן. אתם צריכים, כמו שאמרתי בדיוק בהודעה הקודמת, להתאים את עצמכם לשוק ("embrace") ולנצח בזכות השכל ("and extend"). אתם חייבים לבנות מוצר תואם לאחור למרות שלדעתכם התקן השולט הוא דפוק.

באשר לאיבוד מבקרים פוטנציאלים אז באירופה למשל FF כבר עבר את ה-20% ככה שהם כן מאבדים לקוחות פוטנציאלים

אז אמרתי שאם FF היה מכיל מנוע הייבריד (Gecko+IE) אמיתי, תואם 99% ואיכותי, לא היה שום סיבה לאותה חנות מהדוגמא שלך לאט לאט לעבור מתקנים מיקרוסופטיים אל תקני W3C/פיירפוקס, במיוחד אם FF בסופו של דבר היה מציע "משהו" לאותו עסק שמיקרוסופט לא מציעה, ע"מ להגדיל את רווחיה.

פורסם

בו אני יגיד לך משהו

יש לי אח נוב במחשבים ופתחתי לו בעזרת אנשים באתר חשבון מישלו

הוספתי לו כמה תוספות קטנות ורוב הזמן הוא גולש בשועל

ודרך אגב השועל בעזרת תוספת יכול ליפתוח אתר בדף EI אמיתי ואתה יכול גם להגדיר אתרים שיפתחו במנוע של EI בשועל

ככה שאתה נענה מ2 העולמות

פורסם

בו אני יגיד לך משהו

יש לי אח נוב במחשבים ופתחתי לו בעזרת אנשים באתר חשבון מישלו

הוספתי לו כמה תוספות קטנות ורוב הזמן הוא גולש בשועל

ודרך אגב השועל בעזרת תוספת יכול ליפתוח אתר בדף EI אמיתי ואתה יכול גם להגדיר אתרים שיפתחו במנוע של EI בשועל

ככה שאתה נענה מ2 העולמות

הבעיה זה הביצועים של התוסף הזה. הוא לא משחרר את הזיכרון אחרי שאתה סוגר את את ה - TAB של EXPLORER :-[

פורסם

אין לך שום סיבה להעניש את החנות בגלל שאינה תומכת FF

יש לי סיבה מאוד טובה

תאר לך שהייתי נכה וליד החנות לא היו מקומות חניה לנכים

למה לי לחזור לחנות הזאת?

(למען הסר ספק FF הוא ממש לא כמו להיות נכה. להפך' date=' אחריי שעברתי לשועל הרשת הפכה למקום הרבה הרבה יותר כיף להסתובב בו.)

יגרום לאותן חברות ללכת עוד יותר צמוד עם מיקרוסופט כדי לחסל אתכם

הם בחיים לא יצליחו לחסל אף אחד

יש עוד אלף דגים בים וזכותי לא לקנות מחנות שלא מתחשבת בי.

יחס גורר יחס

אתה ויתר משתמשי ה-FF הגעתם לפה בזמן שלטון אקספלורר

על מה אתה מדבר? IE הגיע לאחר שה-W3 המציאו את הרשת

פורסם

אתה ויתר משתמשי ה-FF הגעתם לפה בזמן שלטון אקספלורר, אז אל תנסה להכתיב את הכללים עכשיו - זה לא יפה ולא הוגן. אתם צריכים, כמו שאמרתי בדיוק בהודעה הקודמת, להתאים את עצמכם לשוק ("embrace") ולנצח בזכות השכל ("and extend"). אתם חייבים לבנות מוצר תואם לאחור למרות שלדעתכם התקן השולט הוא דפוק.

הבעיה היא לא שהתקן8 השולט הוא לא טוב... הבעיה היא שהתקן השולט לא קיים... המתכנתים של FF אם הם רוצים שFF יתמוך באתרים בדיוק כמו IE אז אין להם איזשהו תקן שהם צריכים לעקוב אחריו... הם צריכים פשוט לעבור פונקציה פונקציה ותכנת את הדפדפן שיגיב כמו IE... אין כאן תקן יש כאן כאוס... ומה יקרה כשמייקרוסופט יוציאו IE חדש? המתכנתים של FF יצתרכו להעבור שוב ולנסות עוד פעם לכנת כל פונקציה כדי שתהיה דומה לIE...

הבעיה זה הביצועים של התוסף הזה. הוא לא משחרר את הזיכרון אחרי שאתה סוגר את את ה - TAB של EXPLORER :-[

אפשר להשתמש בIE VIEW...

פורסם

הבעיה היא לא שהתקן8 השולט הוא לא טוב... הבעיה היא שהתקן השולט לא קיים... המתכנתים של FF אם הם רוצים שFF יתמוך באתרים בדיוק כמו IE אז אין להם איזשהו תקן שהם צריכים לעקוב אחריו... הם צריכים פשוט לעבור פונקציה פונקציה ותכנת את הדפדפן שיגיב כמו IE... אין כאן תקן יש כאן כאוס... ומה יקרה כשמייקרוסופט יוציאו IE חדש? המתכנתים של FF יצתרכו להעבור שוב ולנסות עוד פעם לכנת כל

זה בדיוק מה שמיקרוסופט עושה

קוראים לזה שימוש לרעה במונופול(וזה לא ממש חוקי)

אבל עזוב אותו, הוא סתם נהנה ללכת עם העדר.

האליטה כבר מזמן עברה ל-FF ואלה שרוצים להשאר בתקופת האבן, שיבושם להם.

כמו שכבר נאמר הרבה פעמים "FF isn't for everyone"

פורסם

Maxthon

FireFox

Opera

לפי הסדר הזה...

אני משתמש בעיקר בMaxthon, אבל בדר"כ פתוח אצלי גם ה FF במקביל ולעיתים גם ה Opera.

מה לעשות, כרגע ה Maxthon משרת אותי הכי טוב (יחסית לאלטרנטיבות). אני לא אוהב את מיקרוסופט ואיך שהיא מתנהגת כלפי מתחרים, אבל אני גם לא אוהב את חברות הסלולר/בזק/INTEL שהן כוחניות ודורסות, אבל מה לעשות, בזמן שבחרתי להשתמש בשירותיהן, הן היו האלרטרנטיבה הרעה פחות מבין הגרועות.

אציין רק שמבחינת שימושיות ללא ספק ה-Maxthon הוא הנוח והגמיש ביותר מבחינתי, בתור אחד שאוהב הרבה התאמות אישיות, שליטה על הפעולות, ועוד כל מיני אופציות, ניסיתי רבות להתאים את ה FF לכך אך לא הצלחתי להגיע לאותה רמת שימושיות שמספק לי ה Maxthon ישר מהקופסא.

יש לי גם Debian בבית ובלימודים + Kubuntu + IRIX 6.5 ושם מרגישים באמת בחיסרון שאין IE זמין לעיתים. (לא ממש מעניין אותי באותו רגע אם החסרון נובע מכוחות השוק ומהשליטה של Microsoft כמונופול, או בגלל בוני אתרים מפגרים, אבל כשאני לא יכול להכנס לאתר של אורנג' כמו שצריך ((שכן , גם הוא בנוי חרא ושייך לחברה שאני לא ממש אוהב, אבל אין הרבה ברירות)) או אפילו ביזיון כזה שחלקים רבים וקריטיים באתר של האוניברסיטה לא עובדים כמו שצריך, אז עם כל הכבוד ל FF הוא מבחינתי לא אלטרנטיבה מלאה)

ואם כבר לעניין Microsoft בעין קצת יותר אובייקטיבית ועם ידע קצת יותר עמוק על התפתחות ה PC, אפשר לראות שהיא תרמה רבות בהפיכת הקופסת מתכת הזו עם ממשק ה DOS של IBM, לכלי עבודה ובידור שנמצאים היום בכל בית, ולא רק אצל כאלו עם כישורים טכניים שלמדו קורסים במחשבים כדי לדעת איך להפעיל 3 משחקים ועורך טקסט כמו שצריך. בלי הסטנדרטיזציה שהביאה מיקרוסופט למחשב האישי, לא היינו רואים היום ציוד הקפי מגוון כל כך, פלטפורמה גמישה למיליוני תוכנות וישומיים. גם אם הסטנדרט דפוק, הוא עדיין עדיף מכלום לפחות עד שתבוא אלטרנטיבה טובה יותר..

שורה תחתונה - יש לי FF עוד מגילגולו הקודם כ Mozilla וכך גם גרסאות של Opera, אבל עדיין, גם אם זה לא הכי לרוחי, הMaxthon הוא זה שמספק את רוב הסחורה למסך שלי :)

תאמינו לי שהייתי רוצה לראות את Microsoft ו IE שלהם מתקפל לקיבינימט, אבל עד שזה יקרה אני לא סוגר את עצמי בבועת אשליות..

פורסם

זה לא בועה ולא שום אשליות

אני, עובדתית, מסתדר טוב מאוד רק עם FF

FF הוא דפדפן ל-power user שיודע להתאים את עצמו לצרכיו ולא אוהב שהכל מגיע מוכן מהקופסא(שאת רובו אני בכלל לא צריך). וזה גם מה שיפה בו.

השתמשתי פעם במקסתון אבל ה-UI שלו פשוט מחורבן.

פורסם

אני עובדתית מסתדר יותר טוב מאוד עם Maxthon

Maxthon הוא דפדפן ל-power user שיודע להתאים את עצמו לצרכיו ונוח לו שהכל מגיע מוכן מהקופסא וזה גם מה שיפה בו.

אז מה, טעמתי פעם קולה והטעם שלה היה מחורבן! אני לא הולך להגיד לכל המיליונים שכן אוהבים שיפסיקו לשתות.

"על טעם וריח .." שמעת פעם ?

זה פשוט טיעון ילדותי.. ובאמת שאני לא יודע מה קרה לרמת ההתנסחויות שלך בת'רד הזה.

פורסם

אני משתמש רק בFF והסיבה היחידה שאני לא מוחק את הIE מהמחשב היא שאחד ממשחקי הרשת האהוביםם עלי תומך רק בIE

(האתר לא המשחק) אני לא רואה את עצמי חוזר לשם דבר מבוסס IE בהרבה זמן כל האתרים שבהם אני גולש יש להם תמיכה מלאה FF. ואני חושב שבכלל צריך להוריד אתרים שאנשים לא כתבו כמו שצריך.

פורסם

אז מה, טעמתי פעם קולה והטעם שלה היה מחורבן! אני לא הולך להגיד לכל המיליונים שכן אוהבים שיפסיקו לשתות.

"על טעם וריח .." שמעת פעם ?

זה פשוט טיעון ילדותי.. ובאמת שאני לא יודע מה קרה לרמת ההתנסחויות שלך בת'רד הזה.

אתה טיפש או שאתה משחק אותה?

אלה שרוצים להשאר בתקופת האבן, שיבושם להם.

כמו שכבר נאמר הרבה פעמים "FF isn't for everyone"

::)

פורסם

יפה לך להוציא דברים מהקשרם..

אז אם שכחת, המשפט שציטטת למעלה ניתן כתגובה ליציאה הגאונית שלך:

אתה כל כך מכונס בעצמך שאתה מנסה לקבוע עובדות שה UI מחורבן במקום להגיד שמר BURTON פשוט לא מסתדר איתו..

ושוב

אתה טיפש או שאתה משחק אותה?

.

.

ובאמת שאני לא יודע מה קרה לרמת ההתנסחויות שלך בת'רד הזה.

ההתנסחויות שלך רק מורידות את הרמה של הפורום, גורמות לך להיראות רע (רק הדיוט מכפר על חוסר ידע בקללות) ולא ממש תורמות לכלום.

תהנה עם ה FF שלך.

(רק כל פעם שאתה פותח IE TAB, תיזכר למה למרות שאתה הכי צודק בעולם, ו IE הכי דפוק בעולם, אתה עדיין צריך אותו...)

פורסם

לא יעזור לך

ההודעה הקודמת שלי מוכיחה חד משמעית שאתה טיפש

תשתמש ב-IE/מקסתון/אוונט

באמת באמת באמת שלא איכפת לי

ההתנסחויות שלך רק מורידות את הרמה של הפורום, גורמות לך להיראות רע

כשתגיע לרמה שלי ולתרומה שלי לפורום תתחיל לדבר

אנשים פה יודעים טוב מאוד מה אני יודע ויש לזה גם קבלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים