עבור לתוכן

אטמור

Featured Replies

פורסם

הרגל שלך תתפוצץ :lol:

במקרה הטוב...

ועכשיו בדקתי את ההבדל...

אצלי ההבדל הוא קטן...

אם הלחץ גבוה המים חמים פחות מאשר מבלחץ קטן...

ההבדל הוא קטן...בסביבות ה- 15%

• תגובות 79
  • צפיות 29.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
לגבי החימום גז, זה הדבר הראשון שבדקתי, ומסתבר שזה לא אפשרי. בחברת הגז אמרו לי שהם מתקינים את זה רק בבתים שיש להם בלוני גז גדולים, ולי יש בלוני גז קטנים.

אז תשים בלונים גדולים? :nixweiss:

פורסם

IG, התשובה שלך נשמעת לי קצת מתפשרת. אתה אומר שזה מחמם טוב ושאין הבדל גדול בלחץ מים, כך שאפשר להבין שזה מחמם טוב אבל לא מצויין ויש ירידה מסויימת בלחץ מים. למה שום דבר לא מושלם? אני אוהב דברים מושלמים. עם זאת, פתגם סיני עתיק אומר שדבר מושלם הוא דבר שמכיל פגם אחד.

לגבי החימום גז, זה הדבר הראשון שבדקתי, ומסתבר שזה לא אפשרי. בחברת הגז אמרו לי שהם מתקינים את זה רק בבתים שיש להם בלוני גז גדולים, ולי יש בלוני גז קטנים.

נו באמת :kopfpatsch: התכוונתי שהוא מחמם טוב בשבילי (וגם בשבילך... גם אני אוהב מים רותחים...). אם זה מה שמפריע לך, אז: זה יחמם מצויין.

<*תמיכה במה שמשה כתב*>

פורסם
  • מחבר

ועכשיו בדקתי את ההבדל...

אצלי ההבדל הוא קטן...

אם הלחץ גבוה המים חמים פחות מאשר מבלחץ קטן...

ההבדל הוא קטן...בסביבות ה- 15%

אתה מבחין בהבדל של 15% בטמפרטורה? לא מדובר במים רותחים ב-5KW (אני מתכוון כשאתה פותח את הברז של המים החמים למקסימום)?

אז תשים בלונים גדולים? :nixweiss:

מדובר בעלות גבוהה (יש לי כבר שני בלונים קטנים ששניהם מלאים), ואין מקום להתקנת בלונים גדולים (מסובך מדי).

נו באמת :kopfpatsch: התכוונתי שהוא מחמם טוב בשבילי (וגם בשבילך... גם אני אוהב מים רותחים...). אם זה מה שמפריע לך, אז: זה יחמם מצויין.

<*תמיכה במה שמשה כתב*>

אני לא רוצה שתרצה אותי. לא יצא לי לראות מערכת אטמור בפעולה (אני לא מכיר מישהו שיש לו אטמור), כך שזה חדש לי.

אם אתה ו-MoSeS_23 אומרים לי שאטמור של 5KW מספק מים רותחים בזרם חזק באופן מיידי, אז אני סומך עליכם.

אם למישהו יש מושג מתוך נסיון בכמה כסף מסתכם החיסכון בחשבון החשמל (לחודש) בין הפעלת דוד חשמל במשך שעתיים בכל יום בחורף ושעה בכל יום בקיץ, לבין הפעלה של אטמור 5KW למשך כ-30 דקות בכל יום בחורף, ולמשך זמן זהה אך בעוצמה יותר נמוכה בקיץ, אשמח לקבל תגובה.

פורסם

בורג, אצלנו בבית של חמישה יש דוד 150 ליטר

דיברתי עם אבא שלי כיצד הדבר אפשרי והוא אמר כמה דברים

1. הדוד שלנו יחסית חדש, בנוסף החלפנו את גוף החימום לאחר שהקודם נסתם מאבנית (פשוט האבנית כיסתה את כל גוף החימום, מנעה ממנו לחמם את המים והוא נשרף), וניקזנו את כל האבנית שהצטברה בתוך הדוד

2. כיוונו את הטרמוסטט של גוף החימום ל70 מעלות, כך אתה משתמש בכמות יחסית נמוכה יותר של מים חמים ויש לך מים חמים ליותר זמן

פורסם

אני משתמש באטמור וזה אחלה דבר מים רוטחים תוך 5-10 שניות אבל אצלי אחד חזק 5K .

כמובן שאפשר ליבחור רמת חימום 1.5 , 3 ו 5 .

בעיקרון אם מתקלחים בחורף מישמשים ב 5K בשביל מים טובים או ששמים דוד ל רבע שעה ומישתמשים ב 3K .

דרך אגב הדוד והאטמור לא מנוגדים זה לזה אפשר להשתמש בשתנהם בלי לנתק אחד מהם.

יש לי שאלה על קירור הגז , זה פעם ראשנוה שאני שומע על דרל כאזות לחמם את המים עד כמה זה יותר יעיל מאטמור?

לי אישית בשכונה יש בלון גז ענק מתחת לאדמה שמספק גז לכל השכונה וממלאים אותו פעם בשנה או חצי שנת חברת הגז

אפשרי להתקין חימום גז במיקרה הזה?

פורסם

יש לי שאלה על קירור הגז

זה בפורום אובר וקירור ;)

סתם, ברצינות, מה יש לא להבין בחימום גז?

אתה מדליק את הגז וכתוצאה מהשריפה נפלט חום

עם החום הזה אתה מחמם את המים

זאת התקנה חד פעמית וזה עובד במקום הדוד

אפשר כמובן לבטל מתי שרוצים.

פורסם

אטמור זה אחלה דבר,

הקודם החזיק לנו שש שנים והחדש גם מחמם יותר וגם חסכוני בחשמל.

פורסם

אני לא מנסה לרצות אותך, אני מנסה להסביר לך שעם אטמור, על מים חמים במיוחד תצתרך לשלם עם ירידה קלה בלחץ המים. זהו. ותאמת, אני לא יודע אם השקעה באטמור חוסכת כסף בטווח קצר... גם על הפעולה שלו אתה משלם, ויכול להיות שיותר מעל פעולה של דוד לאותו זמן...

פורסם
  • מחבר

TeaTime,

אתה אומר שיש לך דוד של 150 ליטר, והוא מספיק ל-5 מקלחות ברצף? אני מניח שזה לא ברצף. תלוי אם יש לך גוף חימום רגיל או מאיץ חזק, וכמה זמן אתה מפעיל את הדוד חשמל.

לי יש דוד במצב טוב עם גוף חימום חדש (מאיץ לא חזק במיוחד) וקולטי שמש חדשים. האינסטלטור אמר לי שהוא כיוון את התרמוסטט של הדוד ל-70 מעלות, אבל אני לא יודע איך לוודא את זה (הוא אמר לי גם שהגוף חימום שלו זה הגוף חימום הכי חזק שיש - בדירה הקודמת שלי היה לי מאיץ יותר חזק ואולי גם הדוד היה יותר קטן).

בכל אופן, אני לא ממש רוצה להתעסק עם הדוד (מאיץ חדש יעלה לי 450 ש"ח כולל התקנה, ופירוק שלו זה לא דבר שאני יכול לעשות לבד).

האופציות שלי הן או לקנות טיימר לדוד חשמל ב-150 ש"ח (כולל התקנה) ולשלם חשבון חשמל גבוה, או לקנות אטמור בכ-450 ש"ח (כולל התקנה) ולקוות לכסות את הסכום בחשבון חשמל נמוך יותר.

בעיקרון אם מתקלחים בחורף מישמשים ב 5K בשביל מים טובים או ששמים דוד ל רבע שעה ומישתמשים ב 3K .

הדוד והאטמור לא מנוגדים זה לזה אפשר להשתמש בשתנהם בלי לנתק אחד מהם.

העניין הוא לא רק לחמם מים רותחים מהר, אלא גם לחסוך בחשבון החשמל. חוץ מזה שהם אמורים להיות מחוברים לאותו פקק.

אני לא מנסה לרצות אותך, אני מנסה להסביר לך שעם אטמור, על מים חמים במיוחד תצתרך לשלם עם ירידה קלה בלחץ המים. זהו. ותאמת, אני לא יודע אם השקעה באטמור חוסכת כסף בטווח קצר... גם על הפעולה שלו אתה משלם, ויכול להיות שיותר מעל פעולה של דוד לאותו זמן...

יכול להיות שאפשר לפצות על הירידה הקלה בלחץ המים ע"י התקנה של ראש מקלחת בעל לחץ מים גבוה?

ברור שהפעלה של אטמור יקרה יותר מהפעלה של דוד חשמל לאותו פרק זמן, אבל הנקודה היא שאת הדוד חשמל אני צריך להפעיל פי 4 יותר זמן.

דרך אגב, אמרו לי שיש גם אטמור של 7.5KW, אבל נראה לי שזה מיועד למזוכיסטים. :-\

נ.ב.

לא ענו לי האם אטמור של 5KW צריך תלת-פאזי (אין לי תלת-פאזי, ואין לי מושג למה זה משמש).

פורסם

אני חושב שזה תלוי בדגם, בעיקרון כמות כזו של כוח באה בדרך כלל מתלת פאזי

ואצלנו אין חמש מקלחות ברצף, אבל שלוש בלי שום בעיה, אחרי שעה שעתיים לכל היותר של חימום, נשמע לי מוזר שאחרי מקלחת אחת כבר אין מים חמים אצלך

פורסם

אני חושב שזה תלוי בדגם, בעיקרון כמות כזו של כוח באה בדרך כלל מתלת פאזי

ואצלנו אין חמש מקלחות ברצף, אבל שלוש בלי שום בעיה, אחרי שעה שעתיים לכל היותר של חימום, נשמע לי מוזר שאחרי מקלחת אחת כבר אין מים חמים אצלך

חחח בדרך כלל דוד מפעילים ל 30-40 דקות בשביל מיקלחת. אני מתאר לעצמי זאחרי שעתים של חימום דוד של 150 ליטר זה לא בעיה שיהיה 3 מיקחלחות.

פורסם

בדיוק, לכן מוזר שהוא אומר שהדוד לא מספיק לו

פורסם
  • מחבר

אני מפעיל את הדוד לשעה אחת, ולכן הוא מספיק רק למקלחת אחת (הגוף חימום חדש, אבל לא חזק במיוחד). אם אני אפעיל את הדוד לשעתיים אז הוא יספיק לשתי מקלחות.

הפעלה של דוד למשך שעה שלמה בשביל מקלחת אחת זה הרבה זמן. בדירה הקודמת שלי הייתי צריך להפעיל רק חצי שעה בערך (אני לא יודע מה הגודל של הדוד שם).

אני רוצה לא רק לחסוך בזמן החימום, אלא גם בכסף (חשבון חשמל).

בטוח צריך תלת-פאזי? לא מספיק שאני אחליף את הפקק של ה-16A בפקק של 24A? מה התלת-פאזי עושה?

פורסם

התלת פאזי דואג לעוצמה יציבה, הרי זרם חילופין עולה ויורד, ולכן גוף החימום מתקרר ומתחמם כל הזמן, כדי לפעול בעוצמות כאלה פשוט משתמשים בשלושה זרמים, בהפרשי פאזה, ככה תמיד מגיע חשמל בעוצמה מקסימלית (או כמעט מקסימלית) לגוף חימום

ללא זה, פשוט לא תוכל להגיע לעוצמה הרשומה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים