עבור לתוכן

אטמור

Featured Replies

פורסם

תודה על העזרה!

לפי מה שהבנתי, דוד חשמל צריך להפעיל שעה לפני המקלחת, אבל אם יש לי אטמור אז אני לא צריך להפעיל את הדוד חשמל בכלל, ונניח שאני מתקלח במשך 15 דקות, אז אני צריך להפעיל את האטמור רק למשך 15 דקות בזמן המקלחת. אמנם, הוא צורך יותר חשמל מדוד חשמל, אבל למשך הרבה פחות זמן.

אני צריך רק לדעת האם אטמור של 5KW צריך מפסק של 20A, או שהוא יכול לעבוד בעוצמה מקסימלית (בלי מכשירים נוספים חוץ מתנור 1.5KW של מקלחת). בכל מקרה, לא נראה לי שמפסק כזה אמור לעלות הרבה כסף.

תשאל בפורום אלקטרוניקה...

כי אם אני עשיתי חישוב נכון של מציאת אמפר 5000/220 שווה 22.72 A

אני לא בטוח שזה נכון...

מישהו יודע מה מה הנוסחה למציאת אמפר?

זה לא V/I ? (וי חלקי I )

• תגובות 79
  • צפיות 29.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך להפעיל את האטמור לזמן המקלחת... אתה מפעיל אותו פעם אחת בתחילת החורף, והוא נדלת אוטומטית כל פעם שאתה פותח את המים בדוש... חוסך את הלחיצה על הכפתורים ;)

אתה אומר שלאטמור אין מתג הפעלה, אלא רק בורר עוצמה, והוא מופעל אוטומאטית באמצעות חיישן שמזהה אם פתחתי את הברז של המים? בעצם, כן צריך מתג הפעלה, מכיוון שיכול להיות שאני רוצה מים קרים. איפה נמצא המתג הפעלה (לא ראיתי אותו בתמונה)? ראיתי בתמונה בורר מצבים של 3 עוצמות. לא ראיתי שיש לו מצב של Off.

תשאל בפורום אלקטרוניקה...

כי אם אני עשיתי חישוב נכון של מציאת אמפר 5000/220 שווה 22.72 A

אני לא בטוח שזה נכון...

מישהו יודע מה מה הנוסחה למציאת אמפר?

זה לא V/I ? (וי חלקי I )

לפי החישוב הזה, אני צריך מפסק של 30A עבור אטמור של 5KW, תנור אמבטיה של 1.5KW ומנורה של 100W.

פורסם

אתה אומר שלאטמור אין מתג הפעלה, אלא רק בורר עוצמה, והוא מופעל אוטומאטית באמצעות חיישן שמזהה אם פתחתי את הברז של המים? בעצם, כן צריך מתג הפעלה, מכיוון שיכול להיות שאני רוצה מים קרים.

הקרים והחמים לא מגיעים מאותו צינור

פורסם

אתה אומר שלאטמור אין מתג הפעלה, אלא רק בורר עוצמה, והוא מופעל אוטומאטית באמצעות חיישן שמזהה אם פתחתי את הברז של המים? בעצם, כן צריך מתג הפעלה, מכיוון שיכול להיות שאני רוצה מים קרים. איפה נמצא המתג הפעלה (לא ראיתי אותו בתמונה)? ראיתי בתמונה בורר מצבים של 3 עוצמות. לא ראיתי שיש לו מצב של Off.

:s07: יש מצב של OFF ובורר בין 3 עוצמות. מה שהתכוונתי להגיד זה, שבתחילת החורף אתה יכול לכוון את הבורר עוצמה לעוצמה הרצוייה, ולהשאיר את זה ככה כל החורף. האטמור לא יעבוד עד שלא יעברו בו מים. הרגע שתרצה להתקלח, תפעיל את הדוש והוא יתחיל לחמם אוטומטית.

בקיץ אתה מעביר את הבורר לOFF וזהו

ברטון, לדוש הם כן מגיעים מאותו צינור... לברז הם מגיעים בצינורות נפרדים...

פורסם

נו ברור אבל החימום מתבצע בצינור של החמים עוד הרבה לפני הברז

לפחות ככה זה בחימום גז.

פורסם

גם...

אבל אפשר לקנות מפצל ולחבר אותו למים קרים או חמים גם אחרי שפתחת את הברז

כמו הברזים האלו שפותחים ואז יש כפתור להעביר לדוש...

סתכל העמוד הקודם בתמונה הראשונה שהעלתי...

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני סתם מסתבך. MoSeS_23, הברז שלי דומה לשלך. יש שתי זרועות שיוצאות מהקיר - אחת של מים קרים ואחת של מים חמים. שתי הזרועות האלה מתחברות לברז עם בורר של כמות מים קרים וחמים, ובברז הזה יש יציאה אליה מתחבר הצינור של הדוש. לפי מה שאני מבין, כל מה שאני צריך לעשות זה לפרק את הצינור של הדוש, לחבר במקומו צינור שמתחבר לכניסה של האטמור, ואני משתמש בצינור דוש שמתחבר ליציאה של האטמור. אני פותח את הברז של המים החמים, מים חמים מהדוד שמש נכנסים לאטמור, מתחממים עוד יותר ויוצאים דרך הצינור של הדוש. נניח והאטמור מכוון לעוצמה Low וזה חם מדי בשבילי, אז אני יכול לווסת את הטמפרטורה ע"י פתיחת הברז של המים הקרים במידה הרצוייה, ואז נכנסים לאטמור גם מים קרים שמורידים את הטמפרטורה של המים שיוצאים מהאטמור, או שאולי לא הבנתי נכון וניתן לווסת את טמפרטורת המים רק ל-3 עוצמות ואין משמעות לברז המים הקרים (לא נראה לי שזה ככה).

פורסם

כן, רק שחוץ מLOW יש גם OFF. המים יעברו באטמור, יגיעו לדוש, אבל לא יתחממו יותר ממה שהם היו בברז.

יש משמעות לברז ולוויסות שאתה יכול לעשות בו...

פורסם

אבל הם יעברו מסלול דיי ארוך בדרך (בתוך הצינורות הפנימיים של האטמור), ויתקררו..

פורסם
:bash: די לסבך אותו כבר! הם לא יתקררו כי הצינורות שומרים על חום, אז אולי יקח להם דקה להגיע לטמפ' של המים ואז זה יהייה בסדר.
פורסם
  • מחבר

דווקא הצינורות הפנימיים של האטמור אמורים לחמם את המים, לא לקרר אותם. :-\

בכל אופן, נראה לי שהבנתי את זה, פחות או יותר. יש לי רק עוד שאלה אחת - אני צריך תלת-פאזי? :P

דרך אגב, עשיתי ניסוי קטן עם המפסקים בלוח חשמל, ומסתבר שלדוד חשמל יש מפסק נפרד משלו שלא קשור לתאורה ולחימום באמבטיה.

עבר כבר הרבה זמן מאז שלמדתי חשמל, כך שיש פה אולי מישהו שיכול לאשר את הנוסחה של 5000W/220V=22.7A? אם הנוסחה הזו נכונה, אז פירוש הדבר שאני צריך להחליף את המפסק של ה-16A במפסק של 24A (הבעיה היא איך להעביר את הכבל חשמל). אם מישהו יודע אולי כמה עולה מפסק כזה ואם אני יכול לרכוש אותו באופן עצמאי, אשמח לקבל תגובה. אני יכול, אמנם, לשאול חשמלאים, אבל בד"כ יש להם מחירונים משלהם (אלא אם כן זה חשמלאי הוגן).

נ.ב.

חשבתי על רעיון נוסף: במכונית יש שעון מהירות שמראה את המהירות בה אתה נוסע. בקטר של רכבת, לעומת זאת, יש שני שעוני מהירות - שעון אחד שמראה את המהירות אליה הנהג כיוון את הרכבת (אין דוושה), ושעון נוסף שמראה את המהירות הנוכחית של הרכבת. הרכבת מאיצה עד שהיא מגיעה למהירות שהנהג קבע, ואז היא שומרת על המהירות שלה.

חשבתי על משהו דומה לברז של מקלחת. במקום סתם לסובב ברז ימינה ושמאלה ולבדוק עם האצבע שהטמפרטורה של המים מתאימה בערך, אז שהברז יהווה מעין חוגה שרשומים עליה טמפרטורות. מכוונים את הברז לטמפרטורה הרצוייה. בתוך הברז יש חיישן טמפרטורה שמודד את הטמפרטורה של המים, ודואג כל הזמן לחמם או לקרר את המים לטמפרטורה הרצוייה שקבעת, ומציג לך באופן קבוע את הטמפרטורה הנוכחית של המים באמצעות כספית שנמצאת בתוך המכסה השקוף של הברז שמהווה את חוגת הטמפרטורה, או על צג דיגיטאלי קטן.

מה דעתכם? ::)

פורסם

בהצלחה עם הפטנט... אולי עוד 20 שנה תוכל להשתמש בו ;D

כשהאטמור לא עובד הוא מתקרר ( :s07:) וכשמים מתחילים לזרום בו, והוא כבוי, המים מתקררים קצת גם (אם הם היו חמים יותר מהאטמור...), עם זאת, האטמור מתחמם ע"י המים, ואחרי כמה שניות הטמפ' שלהם משתווה.

פורסם

היום קרה לי מקרה מצער הלכתי למיקלחת בבוקר ושחכתי שאחותי סימה צבא לפני שבוע אז היא עושה מיקלחת בוקר 10000000000000000 ליטר

וגם אמא שלי התקלחה יחד איתי ואני שמתי על הכי גם יוצא זרם חלש יותר וחם-פושר אני מתחיל לחפוף פיתאום בום מים קרים כקרח אני הבטחתי לעצמי שאני ישכנע את אבא שלי לעבור למו שמחמם מיד ולא גוף חימום מיזדיין

פורסם

אני כבר חשבתי שהוא נכנס לאחותו באמצע המקלחת :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים