פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים אני בטוח שלא זאת הכוונה אבל זה פיתרון אפשרי:כל אחד אומר את הצבע של הכובע שלו במלעיל אם זה שלפניו חובש כובע לבן, ובמלרע אם זה שלפניו חובש כובע שחור.
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים הוא לא ניסח את החידה כל כך טוב, אפשר לאמר רק שחור או לבן, בלי הטיות או מילים אחרותאה וגם בעיקרון החידה הולכת ככה שתשובה נחשבת נכונה רק אם חובש הכובע יודע בוודאות מה הוא חובש, בלי ניחושים או השערות
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים TeaTime, כותבים "לומר", ולא "לאמר"מצטער, אבל ראיתי את זה גם בת'רד אחר וזה הפריע לי...בחידה עם האסירים, יש גם מספר שווה (כלומר, 50 ו50 במקרה הזה)של כובעים שחורים ולבנים,נכון?ידעתי את הפתרון, ושכחתי אותוומכיוון שהוא לא ניסח את החידה כ"כ טוב, אז אני לא בטוח אם הפתרון שישלי בראש נכון או לא
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים כןויש התפלגות אקראית של כובעיםאה ואפשר לכתוב לאמר either way בתנך המילה מופיעה עם א
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים טוב אני לא בטוח אם זה מותר, אבל אני חושב שככה,האחרון צועק את הצבע של הכובע של הזה שלפניו,וכך הלאה (כל אחד צועק את הצבע של הכובע של מי שעומד לפניו)ואז כולם ידעו איזה כובע יש להם על הראש, מלבד כמובן האחרון,שכן אין מי שיגיד לו...
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים אבל אז כולם מתיםיש לכל אחד הכרזה אחת, שבאמצעות הם צריכים לדעתאני אתן רמזהמפתח לחידה הוא ההכרזה של הראשון
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים זה ברורמלבד הראשון, ההכרזה של כל השאר צריכה להיות הצבע שלהםחשבתי שהראשון יגיד לבן אם הצבע של הכובעים של שני אלה שלפניו זהים ושחור אם הם שונים, ואז זה שבא אחריו יודע איזה צבע יש לזה שלפניו והוא יכול לדעת מה יש לו, ואז זה שבא אחריו גם יידע להגיד איזה צבע הוא חובש. אבל ככה מצילים רק שני שלישעריכה*אוקיי עליתי על זה.ניתן גם לאחרים לנסות
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים טוב,בעזרת אח שלי נזכרתי בפתרוןאני לא אכתוב אותו כאן בשביל שברטון יוכל לפתור בעצמואבל זאת חידה טובה, דורשת חשיבה (בניגוד לרוב החידות שהן משחק מילים או משהו כזה)
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים אז תרשום את הפיתרון, לא חושב שיש ממש אנשים אחרים שרוצים לפתור (ואם הם רוצים שידלגו או משהו)
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים אוקייבוחרים נניח את הצבע לבן והראשון סופר את כל הכובעים הלבנים של אלה שלפניואם המספר זוגי, הוא אומר לבן ואם הוא אי זוגי הוא אומר שחור.ההמשך ברור אני מניח
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים הפיתרון שהחברים שלי מצאו זה לספור בינארית את הכובעים(שחור זה אחד לבן זה אפס) זה בתכלס אותו דבר
פורסם 2006 בפברואר 1719 שנים הראשון אומר לזה שאחריו איזה צבע יש לו וכן הלאה ולראשון אין מי שיגיד 2 הראשון צועק שחור לבן שחור לבן ככה 99 אנשים זאת ההכרזה שלו עכשיו האסירים זוכרים והם יודעים והראשון לא יכל כי הוא הישתמש כבר בשלו
פורסם 2006 בפברואר 1819 שנים חידה:יש לי 100 צפרדעים, ו100 נורות. כל פעם שצפרדע קופצת על נורה,היא משנה את המצב שלה (כלומר: הייתה כבוייה - נדלקת.. הייתה דלוקה - נכבית...).כל צפרדע קופצת על המנורות שהאינדקס שלהן הוא אחת מהכפולות של האינדקס שלה עצמה ברשימת הצפרדעים, כלומר:צפרדע מס' 1 קופצת על כל הנורות.צפרדע מס' 2 קופצת על הנורות 2, 4, 6, 8, 10, 12.......... וכן הלאה...צפרדע מס' 3 קופצת על הנורות 3, 6 , 9, 12, 15.............. וכן הלאה.......צפרדע מס' 100 קופצת רק על נוה מס' 100....עכשיו לחידה: בסוף התהליך, אילו נורות יישארו דלוקות? (עצה: אל תנסו לפתור את זה סידרתית...... זה ייקח לכם שנה........)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.