עבור לתוכן

צריך המלצה על רסיבר ורמקולים 5.1 + כבלים - 4845 - 5000 ש"ח!

Featured Replies

פורסם

כשמחברים רמקול טוב שהצליל שלו מבחינתך הוא הצליל שאתה אוהב, ה-RC ישנה את הצליל שכן הוא מנסה להגיע להיענות שטוחה לגמרי לכל תדר, והתוצאה לא תהייה עדיפה ממה שיהיה בחדר עם בעיות אקוסטיות מינימליות ללא RC.

הא?

מה שה-RC עושה בפועל, מן הסתם, זה לשנות את הצליל. לטובה או לרעה, זה עניין סובייקטיבי, בדיוק כמו כמעט כל דבר בתחום הזה.

כמו כן, ה-RC לא יכול "להרוס", במונחים אבסולוטיים, פשוט כי הוא לא מייצר שום שינוי על דעת עצמו - הוא לא ממציא שינויים לפי איך שמתחשק לו, אלא מזהה בעיות ספציפיות (בהתאם לרמת הפירוט של המערכת הספציפית) ומתקן אותן באופן נקודתי.

להגיד שהוא "מייבש את הצליל" זאת קצת קפיצה מעל הפופיק.

אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב את התוצאה, וזה לגיטימי לחלוטין, אבל אין ספק שבבדיקה אובייקטיבית הצליל יהיה "נכון" יותר. וגם אם לא - ההחלטה אם השינוי הוא לטובה או לרעה היא סובייקטיבית לחלוטין. שני אנשים יכולים להיות בעלי דיעה שונה על אותו שינוי באותה מערכת ספציפית (לדוגמה, הבהרינגר ששמעת).

• תגובות 46
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אוקיי, עשיתי בירור עם החנות שהבאת לי,

וזה הולך ככה :

רמקולים :

2 קדמיים : WHARFEDALE DIAMOND 9.0 מחיר 790 ש"ח.

2 אחוריים : WHARFEDALE DIAMOND 9.SR מחיר 790 ש"ח.

רמקול סנטר : WHARFEDALE DIAMOND 9.CC מחיר 790 ש"ח.

רמקול סאב : WHARFEDALE SW הקטן ביותר, מחיר 1330 ש"ח

סה"כ 3700 ש"ח

רסיבר :

AVR1705 Denon מחיר 1706 ש"ח

סה"כ מחיר כל החבילה : 5400 ש"ח

זה מעל התקציב שלי :'(, האם יש חלופה יותר זולה ?

תודה

כל העניין זה 500 שקל. קנה 1 גיגה זכרון שיהיה מספק וכשיהיה לך כסף קנה עוד גיגה. הרבה יותר קל להוסיף זכרון מאשר להחליף מערכת קולנוע. ו 1 גיגה באינטל שיהיה 2X512 ולא סטיק בודד.

עריכה: מה אתה בוכה? :smile1: יהיה לך מפרט חזק מאוד עם מערכת סאונד שפויה במקום מפרט מטורף עם חתיכות פלסטיק מסביב :) אני חושב שכך הקניה תהיה הרבה יותר מאוזנת. הלוואי עלי כזאת מערכת :)

פורסם

מצטער אם אני נדחף אבל....אנטולי: לי יש את הרמקולים האלו - http://www.lasercity.co.il/Product.asp?Pid=at500&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=13

איך הם לדעתך לקולנוע ומוזיקה? כמו כן אני מחפש סנטר בעל רמת "בס" גבוהה...תודה!

מה איתי?

פורסם

עמרי, RC הורס את הצליל במידה ובחדר אין בעיות אקוסטיות. נקודה!

לכל רמקול יש צבע משלו, וזו הסיבה שקונים דווקא אותו. ברגע שאתה מחבר RC, הוא ישנה גם את הצליל האופייני לרמקול (בשיתוף עם שאר חלקי המערכת כמובן). לדעתך זה יותר טוב? אחלה, סימן שקנית רמקול שלא מתאים לך, או שיש לך בעיות אקוסטיות רציניות בחדר (שגם אז פתרונות פאסיביים יישמעו טוב יותר - אם ימוקמו נכון). RC הוא פיתרון פשוט (לא תמיד זול, אך פשוט) וקל יותר מבחינה חזותית בפנים החדר לבעיות אקוסטיות. לקנות אותו ללא צורך אמיתי זה בזבוז כסף וזה הורס את הצליל. כמובן שישנה אפשרות לכוון הכל ידנית, אבל אז אתה בעצם לא עושה שום שימוש ב-RC אלא באקולייזר נטו.

אם זה עוזר לך, תתעלם מהמילה תמיד, ותחליף אותה במילים בדרך כלל. מבחינתי (הכל רלטיבי, אך במקרה זה אני רושם את המילה מבחינתי לצורך הרוגע הנפשי שלך) העניין ברור לגמרי, RC ללא כל צורך אמיתי הוא החלטה גרועה (או טובה, וזאת, שוב, אך ורק בתנאי שהמערכת שלך לא מתאימה לך מבחינת אופי הצליל, ואז זה לא יותר מהוספת חטא על פשע).

בנוגע לאטלנטיס 500, הרמקולים האלה אומנם לא רמקולים מדבקה, אבל גם הם רמקולים לא ממש מאוזנים. בתור רמקולים סתם לווליום הם סבבה, אבל אם אתה מצפה מהם לאיכות קול גבוהה בהאזנה למוזיקה שהיא מעבר לטראנס/ראפ כנראה שתתאכזב.

Anatoli

פורסם

אתה פשוט מדבר שטויות, בהתחשב בעובדה ש-RC הוא בסך הכל אקולייזר.

אקולייזר, שמגיע עם מערכת שמזהה בעיות (גלים עומדים בתדר מסויים, למשל) ומכוונת אותו על-פיהן.

בחדר מושלם (בתיאוריה כמובן) מבחינה אקוסטית, הוא לא יבצע שום שינוי ("נקודה!").

ושוב, זה אקולייזר. ברור שהוא יבצע שינוי באופי הצליל. ואין שום קשר בין אוהב/לא אוהב את הרמקולים שלך. יכול להיות שאתה אוהב אותם במצב FLAT, ומישהו אחר לא יהיה מסוגל לסבול אותם ככה, אבל את אותם רמקולים עם שינויי אקולייזר הוא יאהב.

נחמד מצידך שאתה קובע ש"קניתי רמקול שלא מתאים לי", אבל העובדה שאני אוהב אותו במצב X לא אומרת שאני לא אוכל להנות ממנו אפילו יותר במצב Y.

וכמובן שזה תלוי בסוג הסאונד. במוזיקת ראפ למשל, או בסרטי אקשן, אני לפעמים מחזק ידנית את הבאס. אתה בטח תקרא לזה חילול הקודש. guess what? אני דווקא אוהב את זה. אז מה, זה אומר שהרמקולים לא מתאימים לי? צודק, הייתי צריך לקנות רמקולים עם יותר באס, ואז במצבים האלה לשמוע ב-FLAT ובכל שאר המצבים להוריד את הבאס... ::):P

זה נחמד מאוד שמבחינתך כל מערכת שלא מכוונת על FLAT היא חילול הקודש, אבל תתפלא לשמוע שיש גם עולם שמעבר.

פורסם

א: אני בהחלט לא אוהב לכוון אקולייזר, אך מעולם לא דחיתי את האפשרות על הסף. מי שרוצה, שיבושם לו.

ב: בחדר אקוסטי מושלם, RC ישנה את הצליל! שום רמקול שבעולם לא משנה מה, לא יוציא היענות ישרה לתדר. לכן ה-RC ישנה את ההיענות שלו. אם עוד מתחשבים בעובדה שה-RC משתמש במיקרופון שגם הוא משנה קצת את המדידה, קיבלנו שינוי עוד יותר גדול ולא נדרש.

ג: מה קשור להוסיף באס ל-RC? רוצה להוסיף באס, לבריאות. זה לא אומר ש-RC לא מייבש את הצליל.

ד: כמו שאתה כבר יודע, אני ואתה חיים בעולם אחר. אתה חושב שכל הכבלים אותו הדבר, כל המגברים אותו הדבר ועוד. ואני חושב שכבלים עושים הבדלים, מגברים עושים הבדל וכו'. כמו שכבר התווכחנו על כבלים שעות, ועל מגברים שעות, ממש לא בא לי להמשיך ולהתווכח גם על RC שעות. רוצה להמליץ לו לקנות RC? בכיף, כסף שלו שילך לפח, לא שלי. אם יש בעיות אקוסטיות, אפשר להשקיע (רק אם הן רציניות) אבל אם לא, אז אין טעם.

Anatoli.

פורסם

כסף שלו שילך לפח? אתה אמרת..

ההשקעה הכספית ברסיבר עם RC היא אחת ההשקעות הטובות יותר שעשיתי בק"ב שלי. למעשה, הטובה ביותר מיד אחרי האינפוקוס X1 (שבכלל קשור לתמונה, ולא לסאונד).

פורסם

אחלה לך, מניסיוני (שכפי הנראה רחב משלך אם שמעת רק את שלך) המצב בדרך כלל לא כל כך טוב. יצא לי להרכיב כמה וכמה מערכות, האחרונה עושה שימוש בדיוק ברסיבר המדובר, דנון 1706. בכולן לאחר כיול ה-RC עשינו בדיקה ממושכת של ראש בראש עם ובלי ה-RC. בכל פעם שהיו במערכת רמקולים שהבן אדם קנה לאחר האזנה הוא ביקש ממני לכבות את ה-RC מלבד פעם אחת. הפעם הזו הייתה בהרכבת מערכת עם רמקולים רצפתיים עם זוג דרייברים של 8 אינץ' כל אחד מהם בחדר של לא יותר מ-12 מטרים רבועים. אני מניח שאתה מבין שזה פשוט בלתי אפשרי למקם רמקולים כאלה בחדר קטן כל כך בגלל גלים עומדים. את אותה התוצאה השגנו לאחר מכן כשהורדנו באקולייזר את האוקטבה הנמוכה ביותר בכ-3דציבל. במידה והוא יקנה רמקולים סתם על פי שם החברה או מחיר יפה ולא יאהב אותם, RC הוא בהחלט פיתרון. אבל למה להשקיע 350 שקלים ב-RC במקום לבזבז כמה שעות בהאזנה לרמקולים, חוויה מהנה וגם חסכונית בכסף?

אה וכן, דבר חשוב מאוד. אתה יכול לקבל RC איכותי בהרבה מזה שיש בדנון המדובר בסכום נמוך הרבה יותר מכל מחשב ביתי מיושן. אין שום בעיה לחבר מיקרופון ולהעביר איתו מדידה בחדר ולכוון את האקולייזר לקבלת התוצאה הרצויה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עשיתי חושבים, עם כל ההצעות שקיבלתי פה מהמשתמשים,

אני אלך על מה ש-Anatoli הציע עם שילוב של LazyBoy.

פריט דגם מחיר

שניים קדמיים WHARFEDALE DIAMOND 9.0 ¤ 790.00

שניים אחוריים WHARFEDALE DIAMOND 9.SR ¤ 790.00

רמקול סנטר WHARFEDALE DIAMOND 9.CC ¤ 790.00

רמקול סאב WHARFEDALE SW הקטן ביותר ¤ 1,330.00

רסיבר AVR1705 Denon ¤ 1,706.00

¤ 5,406.00

רק שכרגע אני אקנה את הרסיבר + הרמקולים הקדמיים בלבד,

ולאט לאט (אחרי שאני אשתחרר מהתשלום למחשב ;)) אני אוסיף את יתר החבילה.

תודה רב לכולם :xyxthumbs:

ותמשיכו עם העבודה המצויינת :yelclap:

פורסם

מה איתי?

מה איתך באמת...

תפתח תרד משלך.

פורסם

לדעתי אתה יכול לוותר על הסאב.

פורסם
  • מחבר

לדעתי אתה יכול לוותר על הסאב.

למה ?

לפי מה שידוע לי (שזה לא הרבה בתחום האודיו :nixweiss:)

הבאס הוא מרכיב חשוב בסרטים ומשחקים,

ולזה אני קונה את המערכת הזאת.

תקנו אותי אם אני טועה בבקשה

פורסם

אתה ממש לא טועה. אם היית קונה קדמיים גדולים עם וופרים רציניים אז ניחא. אבל אתה קונה קדמיים קטנים.

פורסם
  • מחבר

אתה ממש לא טועה. אם היית קונה קדמיים גדולים עם וופרים רציניים אז ניחא. אבל אתה קונה קדמיים קטנים.

אז מה אם אני קונה קטנים ?

מה הבעיה פה ?

הבאס לא ישמע או שיחסום את הקדמיים ?

מה לא בסדר כאן ?

(שוב אני חוזר אני פשוט לא מבין, אני יודע שיש כאן תורה שלמה !)

פורסם

הבאס ישמע. פשוט ברמקולים גדולים יש וופרים גדולים יותר שמאפשרים באס מסיבי יותר. על זה אתה מחפה בעזרת הסאב שאתה רוצה לקנות. במערכת שלי אין סאב, אבל יש שני קדמיים גדולים עם שני וופרים כ"א. אבל, שני הקדמיים שלי עולים לפחות כמו כל הרמקולים שלך ביחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים