עבור לתוכן

בדיקת תמיכה ב-64 ביט בסמפרון

Featured Replies

פורסם

היי,

קנינו מחשב עם מעבד sempron 2800 וביקשנו שהוא יהיה תומך ב-64 ביט (הבנתי שיש דגמים שכן ודגמים שלא).

עכשיו אני רוצה לבדוק שהוא אכן תומך (אמנם המחשב נקנה כבר לפני 4 חודשים, אבל עדיף מאוחר מאף פעם לא...).

איך בודקים דבר כזה?

ועל הדרך - עוד שאלה - במה המעבד הזה פחות טוב נגיד מ-A64 3000? מהירות השעון טיפה יותר איטית (?), אבל מה יהיה ההבדל נגיד בין סמפרון 3000 ל-את'לון 3000? פשוט ראיתי שממליצים על הסמפרון כמעבד למחשבים גם עבור משחקים וגם עבור עבודה חישובית כבדה (matlab וכאלה) אז אני לא מבין למה בעצם לקנות A64...

פורסם

CPU-Z

פורסם

היי,

קנינו מחשב עם מעבד sempron 2800 וביקשנו שהוא יהיה תומך ב-64 ביט (הבנתי שיש דגמים שכן ודגמים שלא).

עכשיו אני רוצה לבדוק שהוא אכן תומך (אמנם המחשב נקנה כבר לפני 4 חודשים, אבל עדיף מאוחר מאף פעם לא...).

איך בודקים דבר כזה?

ועל הדרך - עוד שאלה - במה המעבד הזה פחות טוב נגיד מ-A64 3000? מהירות השעון טיפה יותר איטית (?), אבל מה יהיה ההבדל נגיד בין סמפרון 3000 ל-את'לון 3000? פשוט ראיתי שממליצים על הסמפרון כמעבד למחשבים גם עבור משחקים וגם עבור עבודה חישובית כבדה (matlab וכאלה) אז אני לא מבין למה בעצם לקנות A64...

יש לו זכרון מטמון קצוץ, מחצית ממה שיש לאת'לון רגיל.

זה בא לידי ביטוי באיטיות היחסית שלו ביחס לאת'לון המקביל (זה שבמהירות זהה).

פורסם

בדיקה האם המעבד הוא תומך 64Bit היא קלה:

הרצת תוכנת זיהוי (עדיף CPU-Z) ובדיקה בשדה של Extensions האם כתוב "x86-64"

בתוכנות אחרות לפעמים יהיה צורך בבדיקה אם יש V ליד ה x86-64

לגבי Sempron נגד Athlon

הרבה הבדל אין

הזכרון הקצוץ והבקר זכרונות אלו כל ההבדלים

רובו ככולו של ההפרש בביצועים הוא בגלל הבקר זכרונות והתמיכה ב DualChannel

הזכרון מטמון פחות חשוב

פורסם

Walter Samuel אתה טועה ומטעה לי היה את שני המעבדים ואני לא מרגיש שום הבדל בביצועים או במהיריות ההבדל היחידי בניהם הוא שהישן שלי ה-athlon סגר 3330 וה-sempron סוגר 2700 ואין במהיריות האלה הבדל ממש גדול אני מאוד מרוצה מהמעבד הזה לטובה!!!

פורסם

זה גם מאוד תלוי בסטפינג

לא חסר Veniceים שסוגרים 2400 או 2500 ולא זזים מגה הרץ מעל

לעומת זאת המטמון הקטן יותר נותן לסמפרון יתרון באוברקלוק

פורסם

Walter Samuel אתה טועה ומטעה לי היה את שני המעבדים ואני לא מרגיש שום הבדל בביצועים או במהיריות ההבדל היחידי בניהם הוא שהישן שלי ה-athlon סגר 3330 וה-sempron סוגר 2700 ואין במהיריות האלה הבדל ממש גדול אני מאוד מרוצה מהמעבד הזה לטובה!!!

אמרתי איטיות יחסית, שאכן קיימת.

זה לא הבדל של שמים וארץ שאתה נופל על הרצפה.. זה יותר בבנצ'ים ולפעמים גם במבחני המציאת (בהפרשים קטנים יחסית).

אבל להגיד שאני טועה ומטעה זה כבר טעות מצדך.

פורסם

האמת היא שההבדל הוא קטן אם קיים (תלוי בשימוש הספציפי)

פורסם
  • מחבר

לגבי Sempron נגד Athlon

הרבה הבדל אין

הזכרון הקצוץ והבקר זכרונות אלו כל ההבדלים

רובו ככולו של ההפרש בביצועים הוא בגלל הבקר זכרונות והתמיכה ב DualChannel

הזכרון מטמון פחות חשוב

יצאתי קצת מבולבל מכל זה, אז אשמח אם תענו לי על שאלות המשך:

כולם מדברים על ה-dual channel הזה, אבל ראיתי שבכל זאת בהרבה מפרטים ממליצים לקחת סטיק זיכרון אחד בשביל לשמור על אפשרויות השדרוג של הוספת סטיק זיכרון נוסף, אז בגלל זה חשבתי שמדובר בשיפור זניח (אחרת יהיה מאוד חבל לאבד אותו ברכישת סטיק בודד).

משום מה אני זוכר שמישהו דיבר על שיפור של 3% בביצועים, מה שנראה לי מעיד על שיפור די קטן לרוב השימושים.

האם זה באמת כך?

אז מתי היתרון של ה-A64 בא לידי ביטוי? אם סמפרון הוא "כמעט" את'לון, אז למה לקנות את האת'לון היקר בערך פי 2 ?

(במיוחד מאחר שראיתי שממליצים על הסמפרון כמעבד למחשבים גם עבור משחקים וגם עבור עבודה חישובית כבדה, למשל עם matlab).

פשוט תמיד ראיתי את הסמפרון (והמקביל האינטלי - סלרון) בתור מעבדים מעפנים וזולים, ופתאום נראה כאילו אין ממש הבדל בינם לבין האת'לונים...

פורסם

הדואל צ'אנל מוסיף, אמנם לא הרבה, אבל מוסיף

3% לא, זה יותר, אבל באמת לא משתלם לקחת 2 סטיקים של 256MB מכיוון שזה חוסם אפשרויות שדרוג

היתרון של A64 כמו שנאמר, הוא תדר יותר גבוה ללא OC, הוא זכרון מטמון רמה 2 יותר גדול, ונכון להיום תמיכה ב DualChannel

בסופו של דבר לא מדובר על יתרון עצום וגם לא על יתרון גדול

למה ה A64 יותר יקר? כי AMD יודעים בדומה לאינטל, שפעם הזהירו מהמעבדים הזולים (Celeron עד לתקופת ה Celeron D נחשבו למעבדים מאוד חלשים ובצדק, סמפרון בתחילה לא היה אופציה מושכת במיוחד, בעיקר בגלל לוחות אם מאוד ישנים)

אמנם בין Celeron D ל Pentium 4 יש הבדל לא קטן (הזכרון מטמון רמה 2 מגביל את ה Celeron D משמעותית יותר מאשר את הסמפרון וגם הבאס יותר נמוך)

אבל בין A64 ל Sempron אין הרבה הבדל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים