עבור לתוכן

מה דעתכם על חולון כעיר מגורים? עובר דירה בקרוב.

Featured Replies

פורסם

מלקולם איקס

תבדוק אם אתה יכול לשכור דירה ברעננה

כל הזמן ההורים שלי מזבלים לי במוח שזה אחלה מקום ושכולם אומרים לי גם שזה אחלה מקום

דבר אחד, אל תקנה דירה בראשון לציון מערב כי זה כמו לקנות קבר, להיכנס ולא לצאת

• תגובות 69
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

איזה לקנות דירה? הוא בסה"כ בן 18 ורוצה לשכור דירה זולה, אז אתה ממליץ לו לשכור דירה ברעננה שהיא אחת הערים היקרות בארץ? :screwy:

1. על 100K בבנק אפשר לקבל 5 אחוז, אבל אז אתה אין לך את הביטחון שיש לך נכס שבמקרה וישנה בעיה אז אתה יכול לגור בו. נזילות זה דבר טוב, אם אתה מאמין שהבנקים מספיק אמינים (מי אמר אתי אלון והבנק למסחר?) והכלכלה מספיק יציבה ולא תתמוטט עליך (מי אמר צ'ילה וארגנטינה ב-2003, ישראל ב-83, וארה"ב ב-1929).

אם יש בעיה והריבית מהקרן לא מספיקה לך, אז מקסימום אתה יכול למשוך חלק מהקרן באופן מיידי. לעומת, זאת דירה שאתה משכיר אתה לא יכול להיכנס אליה בזמן השכירות.

לגבי אמינות של בנקים, אם אתה לא בוטח בבנקים הקטנים, אז אתה יכול לשים את הכסף באחד מהבנקים הקטנים. אם הכלכלה תתמוטט, אז עדיף שיהיה לך כסף בבנק צמוד למדד מאשר דירה שאתה לא יכול להחזיק.

2. אם אתה מכיר דירת שלושה חדרים בכפר סבא שמשכירים אותה ב400 דולר, אני אשמח לשמוע כי אני בדיוק מחפש דירה באיזור. אמרתי את זה גם קודם - את המחירים לקחתי מהומלס ולא המצאתי מחירים כמו שאתה עשית כרגע. רווח כזה מדירה הוא 5.5 אחוז שנתי (אבל אין ריבית דריבית).

לא התעניינתי בדירות בכפר סבא. המחירים שנתתי לך הם לגבי דירות במרכז (תלוי כמה חדרים אתה מחפש).

3. אם נראה לך שיש תיקונים ביותר מ5000 שקל כל שנה (שזה, מה שציינתי קודם כסכום שהוקצה לעניין) אז אתה טועה ובגדול. בשלוש השנים האחרונות, בעלי הבתים שגרתי בהם הוציא פחות מ-500 שקל לשנה על הוצאות ותקלות בדירה. ההוצאה הכי גדולה שאפשר להוציא ב"מכה" זה דוד שמש וגם הוא עולה 2500 שקל (עם אחריות ל8 שנים).

בד"כ אין תיקונים בסכומים כאלה, אבל אתה לא יכול לדעת. אני מכיר מישהו שהיה צריך לעשות תיקונים בדירה שהוא משכיר, וזה עלה לו יותר מהשכר דירה שהוא קיבל על כל השנה.

פורסם

מאיפה לי שיקר שם

זהו שההורים שלי טורחים לספר לי רק בקשר לכמה היא טובה אבל אם יקר שם הם לא מספרים

אבל מוזר לי כי דוד לי חי שם עם 2 ילדים בדירה קטנה ומצב הכלכלי שלו בכלל לא משהו והוא מסתדר

פורסם

אני גר ברעננה והעיר באמת טובה

ודרך אגב יש גם דירות יחסית זולות אבל הם גם ניראות ככה

ככה שרעננה לא מתאימה לאנשים בלי כסף (אני גר בדירה של ההורים והם קנו אותה לפני יותר מ20 שנה)

פורסם

אני חושב שלא משנה באיזה עיר וכל עוד אין בעיות רציניות כמו: חשמל במים, התקלפות קירות, סכנת רעידת אדמה שגורמת לביניין להתפרק וכו' אז אין בעיה בלהתגורר בדירה

פורסם

^^^

מה לגבי דירה בקומה רביעית בלי מעלית?

דירה באמצע שום מקום, אם אין לך רכב?

דירה שבקומה מעליך גר מתופף שאוהב לעשות חזרות בשתיים בלילה?

דירה במקום נמוך שמועד להצפות בחורף?

דירה בלי דוד שמש (להפעיל דוד חשמל בקיץ זה יקר)?

דירה בלי מזגן?

והרשימה ארוכה...

פורסם

בורג

את הילדות שלי בערך עד גיל 9 אני ביליתי בדירה כזאת וחוץ מכל מה שאמרת תוסיף גם שהיה חשמל במים של המקלחת שיצר סיכוי להתחשמלות

לא מתים מזה

פורסם

את הילדות שלי בערך עד גיל 9 אני ביליתי בדירה כזאת וחוץ מכל מה שאמרת תוסיף גם שהיה חשמל במים של המקלחת שיצר סיכוי להתחשמלות

לא מתים מזה

בטח שמתים מזה! :screwy:

פורסם

התכוונתי בקשר ללגור בדירה כזאת

פורסם

חוץ מהחשמל במים במקלחת, באמת לא מתים מזה, אבל זה גם לא נחמד במיוחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים